Een bladwijzer maken voor specifieke locaties in een Google Docs-bestand

Documenten kunnen behoorlijk lang worden. Met bladwijzers kunt u naar een bepaalde locatie in een Google Docs-bestand linken, waardoor het gemakkelijker wordt om terug te gaan naar (of iemand anders te verwijzen naar) een bepaalde sectie. Hier leest u hoe u een bladwijzer kunt maken voor specifieke locaties in Google Documenten.

Een bladwijzer maken voor specifieke locaties in een Google Docs-bestand

Het invoegen van een bladwijzer in uw bestand is als het maken van een link die rechtstreeks naar een punt in uw document springt. Bladwijzers zijn alleen zichtbaar wanneer u het document op uw computer bekijkt en worden niet weergegeven als u het afdrukt.

  De vijf beste pc-upgrades om de prestaties te verbeteren

Als u een bladwijzer wilt maken op een specifieke locatie van een Google Docs-bestand, markeert (of plaatst u het invoegpunt op) de gewenste locatie. Open het menu “Invoegen” en klik vervolgens op de opdracht “Bladwijzer”.

Er zou een blauw bladwijzerlint naast het woord moeten verschijnen. Klik erop om twee opties weer te geven: “Link” en “Verwijderen”.

Klik met de rechtermuisknop op “Link” en selecteer “Kopieer linkadres” om de link naar uw klembord te kopiëren.

U kunt met deze link alles doen wat u normaal gesproken met een URL zou doen: deze naar iemand sturen, toevoegen aan uw favorieten, invoegen in een andere pagina of document, of zelfs gebruiken om een ​​inhoudsopgave te maken. Bij gebruik leidt de URL u naar dat exacte deel van uw document.

  Hoe u uw persoonlijke vergadering-ID (PMI) in Zoom kunt wijzigen

Als u de bladwijzerlink niet langer in uw document wilt, klikt u op het blauwe lint en vervolgens op “Verwijderen” om de link te verwijderen.

Als u meer dan één bladwijzer wilt toevoegen, herhaalt u de bovenstaande stappen om koppelingen naar verschillende delen van uw document te genereren.

Bonus: u kunt ook een bladwijzer maken voor een bepaalde dia in Google Presentaties. Klik op de specifieke dia en kopieer vervolgens de URL uit de adresbalk. Elke dia heeft een unieke URL.

Bladwijzers toevoegen is een eenvoudige manier om door een groot bestand te navigeren en naar specifieke secties van een document te linken. Dit is veel overzichtelijker dan elke keer bij het begin te beginnen en door het hele ding te moeten scrollen.

  Persoonlijke informatie uit een PowerPoint-presentatie verwijderen voordat u deze deelt