Een copyright- of handelsmerksymbool invoegen in Word

U kunt eenvoudig honderden symbolen in uw Word-document invoegen met een paar behendige toetsaanslagen. Twee van de meest gebruikte symbolen zijn de Copyright- en Trademark-symbolen, dus laten we een paar snelle manieren bekijken waarop u ze in uw document kunt invoegen.

Een copyright- of handelsmerksymbool invoegen met behulp van het menu Symbolen

Schakel over naar het tabblad “Invoegen” op het lint van Word.

Klik op de knop “Symbool”.

Standaard zijn zowel de copyright- als de handelsmerksymbolen rechtstreeks in het vervolgkeuzemenu beschikbaar. Klik op een van beide om ze in uw document in te voegen.

  Hoe u uw Samsung Galaxy S20 uitschakelt of opnieuw opstart

Vooruit! Het symbool staat nu in je document.

Als u de copyright- of handelsmerksymbolen niet ziet in het vervolgkeuzemenu ‘Symbool’, betekent dit waarschijnlijk dat u een heleboel andere symbolen heeft ingevoegd. Word onthoudt de laatste 20 symbolen die je hebt gebruikt en plaatst ze in dat menu, waardoor andere symbolen die daar verschijnen, worden verdrongen. Dus als u ze niet ziet, moet u op de optie “Meer symbolen” klikken en ernaar bladeren.

Raadpleeg ons artikel over dit onderwerp voor meer informatie over het invoegen van symbolen in Word.

Een copyright- of handelsmerksymbool invoegen met uw toetsenbord

U kunt ook copyright- en handelsmerksymbolen in Word invoegen met uw toetsenbord. Dit werkt omdat beide symbolen standaard zijn opgenomen in de AutoCorrectie-instellingen van Word.

  Hoe de Google Fidget Spinner te gebruiken

Om een ​​copyrightsymbool in te voegen, typt u “(c)” en drukt u vervolgens op de spatiebalk. Er verschijnt een copyrightsymbool.

Om een ​​handelsmerksymbool in te voegen, typt u “(tm)” en drukt u vervolgens op de spatiebalk. Er verschijnt een handelsmerksymbool.

Makkelijk, toch?

Als je wilt zien welke andere AutoCorrectie-opties Word in petto heeft, ga dan naar Bestand > Opties > Proeflezen > AutoCorrectie-opties. Op het tabblad AutoCorrectie van het geopende venster kunt u door een lijst bladeren van alles wat Word kan vervangen terwijl u typt, inclusief zaken als symbolen en vaak verkeerd gespelde woorden. U kunt zelfs uw eigen vermeldingen maken als u een snelkoppeling wilt maken voor tekst die u vaak typt.

  Hoe u het leren van nieuwe woorden kunt uitschakelen met de incognitomodus van SwiftKey