Een echo of Google Home repareren die geen verbinding maakt met wifi

Gefeliciteerd, je hebt een nieuw Google Home- of Amazon Echo-apparaat! Maar om de een of andere reden, ook al weet u zeker dat u het juiste wachtwoord heeft, maakt het geen verbinding met wifi. Het goede nieuws is dat er eenvoudige oplossingen zijn om te proberen.

Of je nu een nieuwe Google Home of een nieuw Amazon Echo-apparaat hebt, de installatie moet eenvoudig zijn. Zolang je de juiste accounts hebt aangemaakt, leiden de apps je op een eenvoudige manier door alle stappen. Maar af en toe kun je vastlopen bij het verbinden met wifi, zelfs als je zeker weet dat je het wachtwoord correct hebt. Vaak is het probleem niet je wachtwoord, maar het netwerk dat je hebt gekozen of dat je smartphone een werkende internetverbinding probeert te behouden.

Schakel de vliegtuigmodus in en schakel wifi in

Echo- en Google Home-apparaten leren uw wifi-gegevens door middel van een overdracht. Uw smartphone maakt rechtstreeks verbinding met het apparaat (er wordt een tijdelijk Wi-Fi-netwerk voor hen gemaakt) en vervolgens geeft de Google- of Amazon-app de informatie door over uw SSID (de naam van uw Wi-Fi-netwerk) en wachtwoord. Helaas zijn smartphones agressief in het onderhouden van een goede netwerkverbinding. Wanneer u verbinding maakt met het nieuwe netwerk, realiseert uw apparaat zich mogelijk dat het geen internet kan vinden en valt het terug op het gebruik van uw mobiele data. Wanneer dat gebeurt, verbreekt je telefoon de verbinding met Google Home of Echo en kan het installatieproces niet worden voltooid.

  Hoe de GIMP-wisser te repareren werkt niet?

Om dit te voorkomen, moet u voordat u met het installatieproces begint de vliegtuigmodus inschakelen in de instellingen van uw telefoon. Schakel vervolgens wifi in (welke vliegtuigmodus zojuist is uitgeschakeld). Nadat u opnieuw verbinding hebt gemaakt met uw netwerk, start u de Google Home- of Alexa-app en probeert u het installatieproces opnieuw.

Terugvallen op mobiel is een veel voorkomend probleem dat Wink dezelfde suggestie doet bij het opzetten van zijn hub.

Probeer een andere wifi-band

Google Home en Amazon Echo kunnen verbinding maken met de 2,4 GHz- of 5 GHz-band. Het kan verleidelijk zijn om de 5 GHz-band te gebruiken, omdat deze de neiging heeft om minder congestieproblemen tegen te komen en hogere snelheden te bieden, en om die redenen zou dit waarschijnlijk uw eerste keuze moeten zijn. Maar bedenk hoe ver uw nieuwe stemassistent zich van de router bevindt. Als die afstand ver is (je zit aan de randen van je huis), dan is je verbinding misschien niet betrouwbaar. Probeer in dat scenario de 2,4 GHz-band. Als u al de 2,4 GHz-band probeert te gebruiken, probeer dan de 5 GHz-band, aangezien interferentie het probleem kan zijn. Als je een mesh-systeem hebt, zal het ervoor zorgen dat je de beste band voor je kiest.

  Hoe iPhone-apps van de app-bibliotheek naar een startscherm te verplaatsen

Ad-hocnetwerken worden mogelijk niet ondersteund

Amazon merkt op dat ad-hocnetwerken niet worden ondersteund, dus als je er een gebruikt, moet je overschakelen naar een meer traditionele infrastructuurmodus zodat je Echo-apparaten verbinding kunnen maken met wifi. Google geeft niet aan of u een ad-hocnetwerk kunt gebruiken met hun Home-apparaten, maar als u problemen ondervindt, is het misschien de moeite waard om de infrastructuurmodus te testen om te zien of dat helpt.

Start uw router opnieuw op

Het lijkt misschien gek, maar zelfs tot op de dag van vandaag is het opnieuw opstarten van uw router een betrouwbare stap voor probleemoplossing. Zelfs als u andere apparaten met succes kunt aansluiten als al het andere faalt, kunt u deze stap proberen, en het kan uw probleem oplossen. Koppel gewoon de voedingskabel van de router los en wacht minstens tien seconden voordat u hem weer aansluit. Terwijl u dit doet, raadt Amazon aan de Echo opnieuw opstarten ook als een stap voor probleemoplossing. Het proces is hetzelfde, haal de stekker uit het stopcontact en wacht tien seconden voordat je de stekker weer in het stopcontact steekt. Als je een Google Home hebt, kan hetzelfde proces ook nuttig zijn.

Sommige routers hebben mogelijk wat extra stappen nodig om ook goed te werken met Voice Assistant-apparaten. Google merkt op dat sommige Netgear Nighthawk modellen moeten Access Controlled uitgeschakeld hebben en de optie ‘Laat gasten elkaar zien en toegang krijgen tot mijn lokale netwerk’ ingeschakeld om te werken met Google Home-apparaten.

  Mac OS Monterey op Ubuntu uitvoeren

Als alles goed gaat, zou je binnen de kortste keren aan de slag moeten kunnen. Vergeet niet om de vliegtuigmodus uit te schakelen als je klaar bent!

Als u nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg dan de Google en Amazone ondersteuningspagina’s rechtstreeks voor verdere probleemoplossing. We hebben goede ervaringen met beide chathulpopties en ze hebben de paar problemen die we tegenkwamen die we niet alleen konden oplossen, opgelost. Ze laten je misschien stappen voor probleemoplossing proberen, dus het kan handig zijn om een ​​laptop te gebruiken of je stemassistent in de buurt van je desktop aan te sluiten. Wees geduldig en laat ze weten welke stappen je al hebt genomen om te voorkomen dat je te veel werk moet herhalen.