Een eenvoudige webserver uitvoeren op de iPhone

Heb je ooit je eigen draagbare server willen maken? Of je nu webontwikkeling leert en je eigen HTML-bestanden op je iPhone wilt hosten, of dat je gewoon met een server wilt spelen zonder je te beperken tot het gebruik van een laptop of een computer om MAMP te installeren, je iPhone kan het voor jij. Dus als dit iets is waarin je geïnteresseerd bent, hebben we alle belangrijke informatie die je nodig hebt voor je. Hier leest u hoe u een eenvoudige webserver op de iPhone kunt uitvoeren.

Voer een eenvoudige webserver uit op iPhone en iPad

Het runnen van een server op je iPhone is helemaal geen moeilijke klus. In feite is het heel eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt, is een eenvoudige, gratis app, en dat is het zo’n beetje. Het is duidelijk dat, aangezien dit een eenvoudige webserver is, deze niet alle toeters en bellen heeft die je krijgt met zoiets als een XAMP- of MAMP-installatie op je laptop of pc. Het kan echter de basis doen en het goed doen. Dus laten we er meteen in springen.

  Persoonlijke informatie uit een PowerPoint-presentatie verwijderen voordat u deze deelt

Zoals altijd kunt u de onderstaande inhoudsopgave gebruiken om door dit artikel te navigeren.

Vereisten voor het uitvoeren van een webserver op iPhone

Afgezien van een iPhone is alles wat je nodig hebt om een ​​webserver te draaien een Linux-shellomgeving. Er zijn er een paar die je kunt gebruiken, maar we gaan de iSH Shell-app gebruiken (gratis).

Maak een eenvoudige webserver op iPhone met iSH Shell

 • Installeer eerst de iSH Shell app (gratis) op je iPhone en start de app.

 • Nu zullen we Python 3 op de iPhone installeren via de shell. Typ gewoon de onderstaande opdracht.
apk add python3

 • Zodra Python 3 op uw iPhone is geïnstalleerd, bent u klaar om de server te maken. Voer de onderstaande opdracht in om een ​​webserver op uw iPhone te starten.
python3 -m http.server

 • Vervolgens zou u onderaan het bericht “HTTP op 0.0.0.0 poort 8000” moeten zien. Trouwens, je krijgt ook een pop-up met iets als: “iSH wil graag apparaten op je lokale netwerk vinden en er verbinding mee maken. Dit is nodig om verbinding te maken met localhost en het ping-commando te gebruiken” Tik op OK in het pop-upmenu om verder te gaan.

 • Vervolgens kunt u verbinding maken met de webserver vanaf hetzelfde apparaat of een ander. Als u vanaf hetzelfde apparaat (localhost) verbinding wilt maken met de iOS/iPadOS-webserver, wijst u een willekeurige webbrowser naar het volgende adres.
http://127.0.0.1:8000/

 • Om vanaf een ander apparaat op hetzelfde netwerk verbinding te maken met de iOS/iPadOS-webserver, wijst u een willekeurige webserver naar het onderstaande adres.
http://device-ip-address:8000/

Opmerking: in de bovenstaande opdracht moet u “device-ip-address” vervangen door het IP-adres van uw iPhone. U kunt het IP-adres van uw iPhone vinden door naar Instellingen -> WiFi -> Tik op uw WiFi-naam -> IP-adres te gaan.

  Wanneer kunnen koptelefoons en oordopjes uw gehoor beschadigen?

Hoe u uw HTML-bestanden aan uw iPhone-server kunt toevoegen

Nu we een server hebben gemaakt, vraagt ​​u zich misschien af ​​waar en hoe u uw HTML-bestanden kunt toevoegen, toch? Nou dat is ook makkelijk. Volg gewoon de onderstaande stappen.

Opmerking: we gaan ervan uit dat u het HTML-bestand dat u wilt aanbieden al hebt gemaakt via de webserver van uw iPhone. Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je een HTML-bestand maken op je Mac of pc en de onderstaande stappen volgen.

 • Start op uw iPhone de app Bestanden. Tik op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek en tik op ‘Bewerken’.

 • Schakel de schakelaar naast iSH in en tik vervolgens op ‘Gereed’.

 • Stuur het bestand vanaf je Mac (of pc) naar je iPhone en plaats het in iSH -> root.

Opmerking: het bestand moet index.html heten.

Nu kunt u het IP-adres “http://iphone-ip-address:8000” bezoeken vanaf een ander apparaat dat is aangesloten op hetzelfde WiFi-netwerk en uw HTML-bestand wordt weergegeven.

  Hoe u de arcering van rijen of kolommen in Google Spreadsheets kunt wijzigen

Hoe u uw iPhone-server kunt stoppen

Als je klaar bent met het gebruik van je iPhone voor het maken van de server en het spelen met HTML-bestanden erin, moet je ook de server stoppen. Gelukkig is dat heel eenvoudig. Hier is hoe.

 • Tik in de iSH Shell-app waar de server draait op het bedieningspictogram (pijl omhoog) in de werkbalk. Druk vervolgens op ‘Z’ op het toetsenbord.

 • Dat is alles, iSH Shell zal u informeren dat de server is gestopt.

Voer een webserver uit op iPhone met iSH en Python

Welnu, dat is hoe u uw eigen eenvoudige webserver op uw iPhone kunt maken, uw aangepaste HTML-bestanden op uw iPhone kunt plaatsen en ze kunt bezoeken vanaf andere apparaten op het netwerk. Om eerlijk te zijn, kun je beginnen met port-forwarding vanaf je router voor het IP-adres van je iPhone en ook toegang krijgen tot je server van buiten je lokale netwerk, maar dat valt buiten het bestek van dit artikel. Bovendien stelt het je netwerk open voor ongewenste toegang, dus zorg ervoor dat je dat alleen doet als je weet waar je aan begint. Dat gezegd hebbende, wat vind je van het draaien van een webserver op de iPhone? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

gerelateerde berichten