Een envelop maken en afdrukken in Word

Als u een op maat gemaakte envelop wilt maken, voor persoonlijk of professioneel gebruik, maar niet het geld wilt investeren om het professioneel te laten doen, dan bent u bij Microsoft Word aan het goede adres. Het maken van een aangepaste envelop in Word is eenvoudig dankzij een functie die voor de taak is ontworpen.

Enveloppen maken en afdrukken in Word

Ga je gang en open Word en selecteer het tabblad “Mailings”.

Klik vervolgens op de knop “Enveloppen”.

Het venster Enveloppen en etiketten verschijnt. Hier zullen we al onze informatie invoeren. Voer in het vak “Afleveradres” (1) het adres van de ontvanger in. In het vak “Retouradres” (2) vult u uw naam en adres in. U kunt dit desgewenst weglaten door het selectievakje “Omit” aan te vinken. Nadat u alle informatie heeft ingevoerd, klikt u op “Opties” (3).

  5 beste tools voor analyse van verkeerspatronen en hoe het uw bedrijf helpt

In het venster Envelopopties dat wordt geopend, moet u Word vertellen hoe u de envelop in de printer wilt invoeren.

Selecteer de juiste invoermethode uit de beschikbare opties. Als u hier eenmaal bent ingesteld, gaan we naar het tabblad ‘Envelopopties’.

Nu hebben we de opties om de envelopgrootte en letterstijl te wijzigen. Klik op de vervolgkeuzelijst “Envelopformaat” om een ​​grote lijst met verschillende envelopformaten te openen en kies degene die het beste bij uw behoeften past. Om het lettertype voor het aflever- of retouradres aan te passen, klikt u op de knop “Lettertype” onder het betreffende item. U wordt begroet door een nieuw venster met uw standaard lettertype-opties.

  Hoe twee-factorenauthenticatie in Firefox in te stellen?

Als u klaar bent met het aanpassen van uw envelopformaat en letterstijl, klikt u op ‘OK’.

U bent nu terug in het venster Enveloppen en etiketten. Het enige dat u hoeft te doen, is op de knop “Toevoegen aan document” te klikken.

Eenmaal geselecteerd, ontvang je een bericht waarin je wordt gevraagd of je het retouradres dat je hebt ingevoerd als standaard retouradres wilt gebruiken. U kunt doorgaan en “Ja” selecteren, omdat het onwaarschijnlijk is dat deze informatie vaak zal veranderen.

U ziet nu een voorbeeld van uw envelop aan de linkerkant van het scherm, terwijl aan de rechterkant een blanco pagina is waarop u uw brief kunt typen.

  De beste manieren om nieuws te lezen op uw iPhone of iPad

Nadat je je brief hebt geschreven, ga je terug naar het tabblad ‘Mailings’ en klik je op ‘Envelop’.

U bevindt zich opnieuw in het venster “Enveloppen en etiketten”. Het enige dat u nu nog hoeft te doen, is ‘Afdrukken’ selecteren.

Zorg ervoor dat uw enveloppen in de juiste lade van uw printer zijn geplaatst en u kunt aan de slag!