Een gids voor MVP-toepassingen

Heb je ooit een idee gehad over een nieuw project dat je leven kan veranderen? Je nam jaren van planning en uitvoering in beslag die resulteerden in het opgeven. Dit is waar MVP in het spel komt.

Laten we bij het begin beginnen.

De startups mislukken om verschillende redenen, waaronder een slechte samenwerking, opraken van geld, ineffectieve marketing, gebrek aan onderzoek en een verkeerde markt. De belangrijkste reden voor mislukking is om niet met de juiste functies op de markt te zijn en het bedrijf in de loop van de tijd uit te breiden.

Vandaar komt MVP of Minimum Viable Product. Het heeft een aanzienlijke impact op de markt waarvan men zich misschien niet bewust is. De belangrijkste vereiste om een ​​product te lanceren, zijn vaardigheden en technologie die ondernemers of ontwikkelaars helpen hun ideeën te realiseren.

Tegenwoordig lanceren bedrijven hun product met minimale en essentiële functies. Op basis van het prototype bouwen de bedrijven meer features in het concept.

In eenvoudige bewoordingen kun je zeggen: maak een functioneel, snelste en kleinste product en schaal met de tijd op terwijl je met MVP werkt. Het doel is om de gemakkelijke en snelle functies op te nemen om te testen totdat het werkt.

De ondernemers kunnen oprichters behoeden voor overbouw en risico’s verminderen terwijl ze producten in kleine stappen ontwikkelen. Vooral met de snelgroeiende bedrijven en de toenemende concurrentie is MVP naar voren gekomen als een game-changer.

Wat is MVP in mobiele apps?

MVP is een test- of bètaversie van de service, het product of de applicatie die de functies of eigenschappen bevat die noodzakelijk zijn. Het optimaliseert bedrijfsprocessen, vermindert verspilling en maakt opstarten slimmer.

Het vermindert ook de tijd en kosten bij het lanceren van een product, terwijl het optimaliseert en leert in het ontwikkelingsproces. Het brengt de eisen en aanbiedingen van de klant in evenwicht, terwijl ideeën worden geoptimaliseerd en fouten tijdens de ontwikkeling worden geminimaliseerd.

Amazon werd bijvoorbeeld op de markt gelanceerd met slechts een paar mogelijkheden om producten te bestellen en te verkopen. Na verloop van tijd heeft het echter verschillende functies toegevoegd, zoals videostreaming, muziekstreaming, uitgebreide verkoop of aankoop van producten, enz.

  Stroomdiagrammen en diagrammen toevoegen aan Google Documenten of Presentaties

Evenzo staat Instagram in het begin maar een paar schermen en filters toe, maar nu is het naar een heel nieuw niveau gekomen. De basis-app kan een paar klantproblemen oplossen en zich in de loop van de tijd ontwikkelen tot volledig functionele apps.

Wat maakt MVP ideaal?

De ontwikkeling van MVP-apps kan worden beschouwd als een proefronde, waardoor gebruikers vertrouwd kunnen raken met de nodige aanpassingen en actie kunnen ondernemen. Het elimineert het risico van aanpassingen in de toekomst met veel functies.

De gebruikers kunnen ook de kosten van de ontwikkeling van de definitieve versie verlagen, omdat dit enige winst oplevert tijdens de beginfase. Hiermee kunnen ontwikkelaars opnieuw investeren in extra functies van de mobiele apps.

De MVP-versie van de app trekt investeerders aan en biedt een kans om de aandacht van angel-investeerders of VC te trekken. Het is gemakkelijker om geld in te zamelen wanneer de basisversie van de applicatie op de markt is en u aan de vooruitgang werkt.

Het maakt vroegtijdig testen mogelijk om de efficiëntie van het project te controleren en belangrijke problemen op te lossen. De early adopters kunnen ook concurrentievoordelen behalen terwijl ze suggesties en feedback integreren in de volwaardige producten.

Hoe MVP-apps te bouwen

Nu heb je een idee over de ontwikkeling van mobiele MVP-apps. Maar hoe begin je eraan? Hoe creëer je de versie die werkt voor jouw bedrijf?

Hier is een korte handleiding om u te helpen bij het ontwikkelen van mobiele MVP-apps in de moordende concurrerende markt.

Begrijp de marktvereiste

Voordat u begint met de ontwikkeling van de MVP-app, is het van vitaal belang om het echte probleem te begrijpen waarmee klanten worden geconfronteerd. Het doel is om de applicatie te bouwen met kernfuncties die passen bij de juiste ideologie.

Het is het beste om de marktbehoefte en de huidige kloof te identificeren, zodat u inzicht krijgt in wat u nodig heeft. Daarnaast moeten MVP-ontwikkelaars de competities analyseren om een ​​standaard voor het product vast te stellen. Het bepaalt wat werkt in de markt en waar men zich op moet richten.

Men kan dit in twee delen verdelen: succescriteria en langetermijndoelen. Langetermijndoelen zullen de snelheid van verbetering in de toekomst vergroten en de uitchecktijd verkorten. De succescriteria zullen in de toekomst inzicht geven in de marktwaarde van het product.

Gebruikersreis

Gebruikersreis of velen kennen de naam misschien – User Persona is de volgende stap om MVP-apps te ontwikkelen. Het doel is om in de geest van de gebruiker te graven en zijn reis van de eerste iteratie van de applicatie in kaart te brengen.

  10 buitenluidsprekers voor de luidste feestjes

De ontwikkelaars moeten het toepassingsperspectief van de gebruiker begrijpen, hoe ze het zullen gebruiken, het begin, een einddoel, enz. Het zal helpen een app te ontwikkelen die logisch is voor het publiek en deze zelfs correct op de markt brengt.

De ontwikkelaars kunnen actiegebruikers aanspreken, gebruikersstroom, functies, bestellingsvoltooiing definiëren en de hoogste tevredenheid bereiken. Om dit te bereiken, moet men de gebruiker identificeren uit verschillende categorieën, zoals het boeken van afspraken, planner, leverancier, gezondheidszorg en servicetechnicus, om er maar een paar te noemen.

Identificeer vervolgens de acties (banen) die nodig zijn om doelen te bereiken en het einde van het verhaal te bereiken. Het stelt ontwikkelaars in staat zich te concentreren op de gebruikers (of meerdere) om de prioriteiten te stellen en de juiste functies aan te pakken. Het kan het maken van profielen zijn, door producten bladeren, bestellen, afspraken maken voor advies, enz. Daarna komt het verhaal, zoals het product krijgen, een arts raadplegen en interactie met anderen.

Onderzoek en planning

Zodra de stroom wordt begrepen, kunt u beginnen met onderzoek en planning. Het doel is om een ​​plan te maken rond het pijnpunt van de gebruiker om hen te helpen de resultaten te bereiken. De ontwikkelaar kan het potentieel van het product bepalen en dienovereenkomstig waarde toevoegen.

Het maakt het ook gemakkelijker om je te concentreren op de ontwikkeling van MVP-apps en om de functies toe te voegen om de markt te beïnvloeden. De aandachtsgebieden zijn opgenomen in de productroadmap en organiseren de grafiek voor toekomstige releases.

Functies van de mobiele app

De volgende stap is het toevoegen van de functies in de mobiele MVP-apps die men kan opnemen. Productroadmap kan helpen bij het instellen van de functies met behulp van enkele tools om een ​​MVP-app te maken. De ontwikkelaar moet het verschil begrijpen tussen wat de gebruikers nodig hebben en wat ze willen.

Voor de ontwikkeling van mobiele MVP-apps moeten de ontwikkelaars prioriteiten stellen en de functies identificeren die ze moeten opnemen. Men kan later in de fasen door de gebruiker gevraagde functies toevoegen zonder de gebruikerservaring te schaden.

De beginfase van het product kan basisfuncties hebben die het algemene doel voor gebruikers kunnen dekken. De beste manier om ermee te beginnen, is door de verkoopkansverklaringen af ​​te ronden die helpen bij het creëren van essentiële functies en tegelijkertijd de verwerkingstijd te verkorten.

  Staat Incredibles 2 op Netflix?

MVP-ontwikkelaars kunnen de productroadmap opsplitsen om de kansenverklaringen te begrijpen. Daarnaast kan de prioriteringsmatrix helpen bij het prioriteren van de functies en het nemen van de uiteindelijke beslissing. Het zal helpen om de functie in een reeks te plaatsen met hoge en lage urgentie.

Ontwerp, ontwikkel en lanceer MVP

Na de planning en het beslissen over de functies komt de ontwerp-, ontwikkelings- en lanceringsfase. Deze fase bevat de kernfuncties die zijn ingesteld om de eerste versie van MVP te maken. Deze fase is gericht op het vinden van de balans tussen zuinigheid, eenvoud en het voldoen aan de verwachtingen.

Het minimale product helpt u zich te concentreren op de belangrijke aspecten in plaats van aan alles tegelijk te werken. Als er niet-haalbare functies zijn, is het eenvoudig om de toepassing dienovereenkomstig opnieuw op te bouwen of te bewerken en deze in toekomstige iteraties toe te voegen.

MVP-ontwikkelaars kunnen de applicatie besturen tijdens de ontwikkelings- en testfase, waardoor continue iteraties eenvoudig worden. Het is voor ontwikkelaars gemakkelijker om feedback te verzamelen en de functionaliteiten later te verbeteren.

MVP-waardetoevoeging

Het doel van het ontwikkelen van MVP-applicaties is het bedenken van waardetoevoeging. Voor deze MVP moet de ontwikkelaar een paar vragen beantwoorden: waarom zou iemand het downloaden, wat de voordelen zijn, wat het biedt, enz.

Het doel is om de waardepropositie van de mobiele applicatie te definiëren om de productschattingen te wissen. MVP houdt in dat de ontwikkelaars zich zullen concentreren op het introduceren van de essentiële waarde van de app voor de gebruikers. Daarom moeten de gebruikers worden geschetst en het product eromheen worden gebouwd.

Conclusie

Verschillende mobiele applicaties hebben MVP omarmd, afgezien van Instagram en Amazon. Enkele prominente mobiele apps zijn Facebook, Twitter, Buffer, Dropbox en Airbnb, die de hoogste inkomstengenererende apps worden.

Veel organisaties gebruiken MVP met on-demand mobiele apps die tijd nodig hebben. Hiermee kunnen startups groeien en de eerste stap zetten om een ​​merk te worden.

gerelateerde berichten