Een Google-agenda weergeven in Outlook

Het hebben van meerdere agenda’s met verschillende afspraken op elke agenda is een zekere weg naar dubbele boekingen en een ruzie met iemand die je hebt geërgerd. Word overzichtelijker en betrouwbaarder door u te abonneren op uw Google Agenda in Outlook.

Om dit te doen, heb je een Google Agenda en Outlook nodig (wat vrij duidelijk is), maar je hebt geen plug-ins, invoegtoepassingen, extensies of tools van derden nodig. Zowel Google als Microsoft ondersteunen het iCal-formaat, dat ondanks de naam niets met Apple te maken heeft en in feite een afkorting is voor “iCalendar.” Het is een open standaard voor het uitwisselen van agenda- en planningsinformatie tussen gebruikers en computers die al sinds eind jaren negentig bestaat. Dit betekent dat je je erop kunt abonneren als je de juiste link hebt, wat de methode is die we hier zullen gebruiken.

  Wat is de gig-economie en waarom is het zo controversieel?

Een Google-agenda weergeven in Outlook

Omdat we een Google Agenda in Outlook gaan tonen, moeten we eerst de link uit de Google Agenda halen. Log in op uw Google-account en ga naar Google Agenda. Als je daar bent, klik je op de drie stippen naast de agenda en klik je vervolgens op ‘Instellingen en delen’.

Scroll naar beneden totdat je bij het gedeelte “Geheim adres in iCal-formaat” komt. Klik op de link om deze te markeren en kopieer deze vervolgens met Ctrl+V of door er met de rechtermuisknop op te klikken en “Kopiëren” in het menu te selecteren.

  Hoe Ubuntu Server 21.04 via USB te installeren

De

Nu moet je deze link toevoegen aan Outlook, dus open Outlook en ga naar je agenda. Klik met de rechtermuisknop op de optie “Gedeelde agenda’s” en selecteer vervolgens Agenda toevoegen > Van internet

Plak uw geheime iCal-adres uit Google Agenda in het tekstvak en klik vervolgens op ‘OK’.

Klik in het bevestigingsvenster op “Ja”.

En dat is het; uw Google Agenda wordt nu weergegeven in Outlook. Je kunt het overlappen met je agenda – net zoals je kunt met elke andere gedeelde agenda – door op de pijl op het tabblad te klikken.

  Hoe iPhone- en iPad-back-ups op een Mac te verwijderen

En nu kun je beide agenda’s, met de afspraken in verschillende kleuren, op één plek zien.

Het nadeel hiervan is dat je nog steeds de afspraken in Google Agenda moet beheren, maar alle wijzigingen die je daar aanbrengt, worden hier bijgewerkt, net als bij elke andere gedeelde agenda.