Een Google Voice-nummer krijgen

Op zoek naar het beste voice-over-internet protocol (VoIP) voor zakelijke gesprekken? Je kunt het Google Voice-bedrijfsplan 14 dagen uitproberen. Lees hieronder hoe u een Google Voice-nummer kunt krijgen.

Telecommunicatie via mobiele of vaste lijnen brengt uitdagingen met zich mee, zoals gebiedsdekking, netwerkstoring, beperkte functies voor zakelijk gebruik, enz. Daarom stappen mensen over op VoIP voor gemak en een betere dekking.

Er zijn veel opties voor VoIP op de markt. Een daarvan is een Google Voice-nummer voor persoonlijk of zakelijk gebruik. Dit artikel behandelt verschillende aspecten van de Google Voice-service, zodat u de juiste beslissing kunt nemen voor uw bedrijf of thuis.

Wat is Google Voice?

Google Voice is een op internet gebaseerde telecommunicatiedienst die algemeen beschikbaar is en zeer populair is in de VS. Net als conventionele mobiele en vaste lijnen, wordt Google Voice geleverd met telefoongesprekken, sms-berichten, doorschakelen en voicemails.

U kunt één Google Voice-nummer aan meerdere apparaten koppelen om gemiste oproepen te voorkomen. Bovendien kunt u één nummer gratis krijgen voor persoonlijk gebruik als u het uit de VS haalt en nummers belt in de VS en Canada. Sommige nummers in de VS en Canada brengen mogelijk 1 cent per minuut in rekening.

Google Voice is compatibel met smartphones, tablets, Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari en Google Chrome OS.

Is Google Voice goed voor persoonlijk of zakelijk gebruik?

Google Voice is beschikbaar voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Hieronder vindt u meer informatie over verschillende soorten gebruiksscenario’s:

Persoonlijk gebruik

Het individuele gebruik van Google Voice is vrij eenvoudig. Het werkt als een tweede telefoonnummer. Als u zich grote zorgen maakt over gegevensprivacy, kunt u dit nummer ook gebruiken om oproepen te ontvangen zonder uw persoonlijke mobiele of thuistelefoonnummer weg te geven.

Bovendien, als je van reizen houdt en altijd verbonden wilt blijven met thuis, kun je Google Voice gebruiken. Het werkt via internet. Bellen doe je dus alleen via Wi-Fi internet.

Hoewel bellen binnen de VS en Canada gratis is, moet u beltegoed kopen voor internationale gesprekken. Vind hier de tarievenlijst voor internationaal bellen. U kunt credits krijgen in coupures zoals $ 10, $ 25, $ 50, enz.

Het is goed om te weten dat Google Voice-nummers gratis te claimen zijn. U moet minstens één keer per zes maanden bellen, gebeld worden of sms’en om actief te blijven. Je kunt je Google Voice-nummer op elk moment wijzigen.

Zakelijk gebruik

U kunt het beste gebruikmaken van de Google Voice-service voor kleine en middelgrote bedrijven. Er zijn verschillende tariefplannen voor zakelijke doeleinden, afhankelijk van uw belvolume. Meer daarover staat hieronder in dit artikel.

U moet zich echter wel aanmelden voor een betaald Google Workspace-account om een ​​Google Voice-nummer voor zakelijke doeleinden te krijgen. De betaling voor Google Workspace- en Google Voice-nummers is gescheiden. Het kan dus lijken alsof u meer betaalt. Maar als u alle functies van Google Workspace kunt benutten, zult u zien dat het u geld bespaart in uw bedrijf.

  Fix Disney Plus Hotstar-app laadt niet

Google Voice-functies voor kleine bedrijven

Wanneer u de Google Voice-service toevoegt aan uw Google Workspace-abonnement, krijgt u tal van telecommunicatiefuncties. De volgende zijn echter trendy:

Oproep doorverbinden

Uw klantenserviceteam kan binnen het bedrijf oproepen van het ene naar het andere nummer doorverbinden. Het doorverbinden van oproepen werkt echter vanaf mobiele telefoons en computers.

Geautomatiseerde Call Attendants

Google Voice voor bedrijven wordt geleverd met AI-aangedreven geautomatiseerde telefonisten. Het antwoordapparaat kan een routingmenu in de IVR afspelen zodat klanten de juiste afdeling kunnen bereiken.

Uw zakelijke telefoonnummer bezitten

Bedrijven zijn eigenaar van hun nummers. Wanneer werknemers het bedrijf verlaten, hebben ze geen toegang meer tot de nummers.

Integratie met Google Meet en Agenda

U kunt Google Meet gebruiken voor videogesprekken op Google Voice. U kunt ook Google Voice en Google Agenda synchroniseren om inkomende oproepen door te sturen naar voicemail als uw planning is geboekt.

Getranscribeerde voicemails

Google Voice transcribeert automatisch alle voicemails en stuurt deze door naar e-mail.

Overdraagbaarheid van telefoonnummer

U kunt bestaande bedrijfsnummers overzetten naar Google Voice.

Belgroepen

Ring groups is een bètaprogramma gericht op bedrijven die een hotline nodig hebben voor klantenservice of technische ondersteuning. U kunt gelijktijdige oproepen omleiden naar meerdere agenten die naar één hulplijnnummer van verschillende klanten komen.

Oproeprapporten

Met oproeprapporten kunt u het gebruik en de trends van Google Voice-abonnementen vinden.

CRM geïntegreerde tekstberichten

U kunt Google Voice integreren met zakelijke CRM’s om teksten rechtstreeks in uw ERP/CRM-systemen te ontvangen.

Een Google Voice-nummer voor persoonlijk gebruik krijgen

U kunt de volgende stappen proberen om gratis een Google Voice-nummer te krijgen. U moet in de VS zijn om de onderstaande opties te zien:

#1. Log in een Chrome- of Mozilla-browser in op uw Google-account.

#2. Nadat u bent ingelogd, gaat u naar de Google Voice-portal.

#3. Zorg ervoor dat u uw in de VS gevestigde vaste of mobiele telefoon bij de hand hebt.

#4. Selecteer een Google Voice-nummerscherm en typ uw gebiedsnaam, code of plaatsnaam.

#5. Het zoekvak toont een vervolgkeuzelijst met beschikbare Google Voice-nummers. Kies er een uit deze lijst door op de knop Selecteren te klikken.

#6. Nu ziet u het bericht U hebt geselecteerd (765) 396-0018 op het volgende scherm. Klik daar op Verifiëren.

#7. U zou nu het pop-upvenster Voer een nummer in om te linken te zien. Typ hier uw bestaande telefoonnummer om een ​​6-cijferige code voor Google Voice-activering te krijgen.

#8. Houd er rekening mee dat Google alle oproepen doorstuurt naar dit gekoppelde nummer wanneer de Google Voice-webapp of mobiele app offline is.

#9. Klik op Code verzenden om te verifiëren. Als u klaar bent, wordt de Google Voice-webapp geopend in uw webbrowser.

Hoe u Google Voice for Business kunt krijgen

Hier leest u hoe u het voor uw organisatie kunt krijgen:

 • Log in op uw Google Workspace-account vanuit uw werk- of schoolaccount.
 • Zorg ervoor dat u de beheerdersrechten heeft voor de Google Workspace die u gaat gebruiken.
 • Bezoek de Google Voice voor bedrijven-portal.
 • Selecteer een tariefplan en klik op Selecteren.
 • Google leidt u nu door de installatiestappen van Google Voice voor bedrijven, die vergelijkbaar zijn met de stappen die worden vermeld in het gedeelte ‘Een Google Voice-nummer verkrijgen’.
  10 IP-adresbeheersoftware voor kleine tot middelgrote bedrijven

Google Voice-prijsplannen

Google Voice voor bedrijven is beschikbaar in 14 landen. Deze bevinden zich voornamelijk in Europa en Amerika. Enkele populaire locaties zijn de VS, Canada, het VK, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, enz.

Momenteel biedt Google drie soorten abonnementen aan. Dit zijn:

 • Google Voice voor bedrijven Starter voor $10/gebruiker/maand
 • Google Voice voor bedrijven Standaard voor $ 20/gebruiker/maand
 • Google Voice voor bedrijven Premier voor $30/gebruiker/maand

U kunt kiezen voor het standaardplan voor startups, micro- en kleine bedrijven. Het biedt bedrijfsgerichte diensten zoals onbeperkte binnenlandse locaties, onbeperkte sms-berichten, voicemailtranscripties, Google Meet-integratie, doorschakelen, belgroepen, ATA-ondersteuning, vaste telefoonondersteuning, opname van gebruikersgesprekken, enz.

Middelgrote tot grote bedrijven zouden het Premier-abonnement moeten gebruiken, omdat het onbeperkte gebruikers, binnenlandse en internationale locaties biedt. Het omvat alle zakelijke services van Starter- en Standard-pakketten. Aanvullende diensten zijn BigQuery en automatische gespreksopname.

Het is opmerkelijk dat de bovenstaande tariefplannen geen abonnementskosten voor Google Workspace omvatten.

Voor- en nadelen van Google Voice

Pluspunten

 • Stel één zakelijk telefoonnummer in en beantwoord vanaf elk apparaat.
 • Ad-hoc en automatische gespreksopname helpen u uw klantenondersteuningsteams te volgen.
 • Gratis VS en Canada bellen vanuit de VS.
 • Goedkoper internationaal bellen.
 • Eenvoudig te integreren met andere Google Workspace-apps.
 • Integreert met veel zakelijke apps zoals CRM’s en ERP’s.
 • Behoud uw bestaande zakelijke telefoonlijnen door ze allemaal over te zetten naar Google Voice.
 • Audio Caller ID neemt de naam van een nieuwe beller op, zodat agenten nieuwe klanten gemakkelijk kunnen afhandelen.
 • Tussentijds schakelen tussen apparaten is storingsvrij en moeiteloos.
 • Werkt via internet. Dus vrijwel geen netwerkstoringen.

nadelen

 • Google Voice voor bedrijven is alleen beschikbaar in 14 landen, waaronder de VS en Canada.
 • Of je nu een zakelijk of persoonlijk abonnement gebruikt, er zijn geen noodoproepen beschikbaar op Google Voice.
 • Aangezien dit een VoIP-service is, kunnen uw zakelijke klanten, als het internet een tijdje uitvalt, niet alle Google Voice-nummers bereiken die u bezit.
 • Als uw bedrijf afhankelijk is van Microsoft, Facebook of andere werkruimten van derden, moet u werkstromen en gegevens migreren naar Google Workspace.

Google Voice-alternatieven

Om te begrijpen of Google Voice voordeliger is of niet, moet u naar enkele Google Voice-alternatieven kijken. De volgende zijn enkele waardige alternatieven voor Google Voice. Bekijk de onderstaande functies om een ​​weloverwogen beslissing te nemen:

MightyCall

MightyCall is een cloudgebaseerde oplossing die kleine bedrijven kunnen gebruiken om bedrijfscommunicatie te beheren. Het versterkt uw bedrijf door u te helpen bellen en gebeld te worden op uw favoriete apparaat. Betrouwbaar. De uptime van de service is 99,99%, dus u weet dat uw zakelijke communicatie altijd up-and-running blijft.

Deze oplossing biedt u ook beveiliging van wereldklasse die het maakt. Het maakt gebruik van 256-bits codering en premium (EV) SSL-certificaten die de privacy van uw telefoongesprekken garanderen. MightyCall gebruikt AWS-datacenters voor hoogwaardige gegevensbescherming.

U kunt dit nummer zelfs gebruiken om noodnummers zoals 911 te bellen. Dit platform ondersteunt ook integratie met populaire apps zoals Zoho, Salesforce, Hubspot, enz.

Hier is de lijst met andere die dit platform te bieden heeft:

 • Gratis, lokale en internationale nummers
 • Gesprek doorverbinden
 • Webtelefoon
 • Muziek tijdens gesprekken in de wacht
 • Oproeproutering tijdens kantooruren
 • IVR op meerdere niveaus
 • Automatische receptioniste
 • Gebruikersextensie
 • Conferentiegesprek
 • Oproepgeschiedenis en oproepopname

Bel gewoon

Als het gaat om een ​​cloudgebaseerd telefoonsysteem voor vertegenwoordigers, kan JustCall u helpen met een hogere productiviteit. Kleine en middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar contactcentersoftware, kiezen voor deze oplossing vanwege de vele handige functies. Het opzetten van dit telefoonsysteem duurt slechts een paar minuten en het beheer van de telefonische ondersteuning gaat ook snel en soepel.

  7 Beste Secure Web Gateway (SWG)-oplossingen voor kleine tot grote bedrijven

Met JustCall kunt u direct een nieuw telefoonnummer krijgen in 70+ landen. U kunt ook uw bestaande nummer en contacten overdragen om gebruik te maken van de service. Bellen en gebeld worden vanaf dit nummer is eenvoudig met behulp van desktop-, mobiele en webapplicaties.

Gebruikers kunnen het naadloos integreren met meer dan 100 CRM’s en applicaties, waaronder Zoho, Slack, Zendesk, Pipedrive, Slack, Intercom en Agile. Extra functies van JustCall zijn:

 • IVR, slimme gespreksroutering
 • Live oproepbewaking
 • SMS-bots
 • Geautomatiseerde oproeplogboeken
 • Vlotte workflows maken voor verkoop- en ondersteuningsteams
 • Sms- en belcampagnes
 • Telefoongesprek volgen

Virtueel telefoonnummer: Grasshopper

Als u een klein bedrijf bent en op zoek bent naar een virtueel telefoonsysteem, dan is Grasshopper de perfecte oplossing voor u. Met deze dienst kunt u uw zakelijke telefoonnummer verbinden met een virtueel telefoonsysteem.

Het wordt geleverd met alle functies van een krachtig telefoonsysteem en u hoeft niet eens geld uit te geven aan extra apparaten.

Deze applicatie houdt uw persoonlijke nummer privé en laat u weten wanneer het bedrijf belt. Daarom kunt u zich met uw beste stem en aandacht voorbereiden voordat u een zakelijk gesprek ontvangt.

Grasshopper biedt ook een uitbreidingsfunctie om de bellers door te verwijzen naar de juiste afdeling. Bovendien is deze oplossing beschikbaar via desktop- en mobiele apps die ervoor zorgen dat je nooit meer een oproep of sms mist, ongeacht de locatie. Enkele opvallende kenmerken van Grasshopper zijn:

 • Gesprek doorverbinden
 • Voicemail en voicemailtranscriptie
 • Beheer van inkomende oproepen
 • Directe reactie en aangepaste begroetingen
 • Oproep doorverbinden
 • Gelijktijdige gespreksafhandeling

Veelgestelde vragen over Google Voice

Hoeveel Google Voice-nummers kunt u hebben?

Voor persoonlijk gebruik kunt u één Google Voice-nummer hebben van één Google-account. Voor zakelijke doeleinden kunt u maximaal 10 Google Voice-nummers hebben als onderdeel van het startersplan, terwijl gebruikers voor standaard- en premiumabonnementen onbeperkte nummers kunnen gebruiken.

Kost Google Voice geld?

Als u Google Voice gebruikt om naar nummers uit de VS en Canada te bellen, kost het u geen geld. Voor sommige afgelegen locaties in deze twee landen kost Google Voice echter $ 0,01/minuut. Bellen naar telefoonnummers vanuit een ander land kost u verschillende kosten per minuut.

Laatste woorden

Tot dusverre heb je geleerd over Google Voice en hoe je een Google Voice-nummer kunt krijgen voor persoonlijk of zakelijk gebruik.

Nu u de functies, gebruiksscenario’s en het prijsplan voor Google Voice kent, kunt u gemakkelijker beslissen of dit de juiste service is voor alle telecommunicatiebehoeften in uw bedrijf.

U kunt ook enkele beste software voor het volgen van gesprekken verkennen om verkoop- en marketinginspanningen te optimaliseren.

gerelateerde berichten