Een groepschat verwijderen in WeChat

Gezien het ontelbare aantal groepen op WeChat, is het relatief gemakkelijk om de weg kwijt te raken. Weten hoe je groepschats kunt verwijderen en verlaten, kan erg handig zijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat dit de hoeveelheid rommel en aanhoudende onnodige meldingen in uw WeChat-inbox zou minimaliseren.

Deze gids laat u zien hoe u groepschats op WeChat kunt verwijderen, maken en beheren. Daarnaast beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over de groeps- en berichtfuncties van WeChat.

Hoe een groepschat op WeChat te verwijderen?

WeChat is een multifunctionele app voor sociale media en bedrijven die je volop mogelijkheden biedt voor gemakkelijke, dagelijkse communicatie en om in contact te blijven met vrienden. Maar het is ook een platform waarmee u producten kunt promoten, online transacties kunt doen en uw eigen bedrijf kunt laten groeien.

Maar als je lid wordt van meerdere groepen, kan je telefoon vol zitten met meldingen. Mocht je om een ​​bepaalde reden afstand willen doen van een groepschat, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. WeChat staat u echter niet toe een groepschat te verwijderen.

Zolang een groepschat leden heeft, kunt u deze niet verwijderen. In plaats daarvan heb je twee opties. U kunt de groep verlaten of u kunt het eigendom van de groep overdragen aan een andere gebruiker. Dit laatste is alleen mogelijk als jij degene bent die de groep heeft gemaakt.

Aan de andere kant, als alle leden van een bepaalde groep vertrekken, sluit WeChat die groep automatisch.

Hoe verlaat u een WeChat-groep?

Zodra u een groep op WeChat verlaat, ontvangt u geen meldingen meer van die groep en heeft u geen toegang tot de inhoud ervan. Hier is hoe het is gedaan:

 • Open WeChat.
 • Log in als je dat nog niet hebt gedaan.
 • Zoek de groep die je wilt verlaten in de chatlijst.
 • Tik op de titel.
 • Tik op het persoonspictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm.
 • Selecteer ‘Verwijderen en verlaten’.
 • Tik op “OK” om te bevestigen dat je de groep voorgoed wilt verlaten.
 • Dat is alles. Als u van gedachten verandert en naar de groep wilt terugkeren, kunt u dit doen met de QR-code. Als een lid u een uitnodigingslink stuurt, kunt u ook snel terugkeren naar de groep.

    Hoe Spotify QR-codes voor nummers en radiostations te delen en te scannen

  Hoe het eigendom van een WeChat-groep over te dragen?

  Zoals we eerder vermeldden, kunt u het eigendom alleen overdragen als u de ‘eigenaar’ van de groep bent. Dit is hoe het is gedaan:

 • Open WeChat en log in.
 • Open de groep die u wilt verlaten.
 • Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van uw scherm.
 • Ga naar ‘Groep beheren’.
 • Tik op ‘Eigendom overdragen’.
 • Zoek het lid aan wie u het eigendom van de chat overdraagt ​​en tik op hun naam.
 • Tik op “Ok”.
 • Het is je gelukt om het eigendom van je groepschat over te dragen aan een ander lid. Je kunt nog steeds in de groep blijven als je wilt, of je kunt vertrekken. Onthoud dat zodra u een groepschat verlaat, u al uw contacten uit die groep verliest.

  Aanvullende veelgestelde vragen

  Waar is een WeChat-groep voor?

  WeChat-groepen kunnen maximaal 500 leden bevatten. Als u toegang wilt tot een groep met meer dan 100 leden, kunt u dit doen door WeChat Pay te gebruiken. Dit verwijst naar uw WeChat digitale portemonnee die is gekoppeld aan uw bankrekening.

  WeChat is een combinatie van een app voor berichten, sociale media en videoconferenties. Er zijn dus verschillende functies die WeChat-groepen te bieden hebben, naast essentiële communicatiehulpmiddelen (bijvoorbeeld het verzenden van tekst- en spraakberichten, het delen van afbeeldingen en video-inhoud, het bijvoegen van bestanden, enz.).

  Dit is waar WeChat-groepen nog meer voor zijn:

  • Een bedrijf/product/dienst promoten

  WeChat is onder andere een geweldige marketingtool. Via WeChat-groepen kunt u uw bedrijf laten groeien, contact maken met uw doelgroep en een breed netwerk uitzetten over verschillende groepen. Daarnaast biedt WeChat andere functies voor bedrijfseigenaren, zoals WeChat Moments, WeChat Advertising, WeChat Store, Mini Programs, enz.

  • Video- en audiogesprekken voor conferenties

  WeChat-groepsleden gebruiken deze twee handige functies het meest. In de digitale wereld wordt sms’en steeds minder gebruikt. Dat komt omdat mensen liever spraakberichten sturen of gewoon videochatten met iemand, omdat het veel minder tijdrovend is. Op een meer professionele noot, WeChat is buitengewoon handig voor videoconferenties, en daarom gebruiken talloze bedrijven deze functie.

  • WeChat Pay

  Door uw bankkaart aan uw WeChat-account te koppelen, kunt u WeChat Pay gebruiken voor online winkelen, rekeningen betalen in restaurants, kaartjes kopen, enz. Als u fysiek iets wilt kopen met uw WeChat Pay, hoeft u alleen maar uw QR te scannen code. U kunt zelfs uw rekeningen betalen met WeChat Pay.

  • Locatie delen

  U kunt niet alleen uw locatie naar verschillende groepen sturen, maar u kunt ook zien waar andere groepsleden zich op een bepaald moment bevinden. Je hebt ook de mogelijkheid om naar specifieke plaatsen op je WeChat-kaart te zoeken.

    Snap Camera gebruiken met Google Meet

  • Vertaalopties

  De vertaaltool is een berichtfunctie die u op elke WeChat-groep kunt toepassen. Het enige dat u hoeft te doen, is lang op een bericht drukken dat u wilt vertalen en wachten tot er een klein tabblad verschijnt. Zodra u op de optie “Vertalen” tikt, vertaalt WeChat uw bericht in de taal die u had ingesteld.

  Hoe maak ik een groepschat aan in WeChat?

  Het maken van groepen in WeChat is eenvoudig en u kunt dit in een paar eenvoudige stappen doen:

  1. Open WeChat.

  2. Log in als je dat nog niet hebt gedaan.

  3. Tik op de “+” bovenaan uw scherm.

  4. Kies ‘Nieuwe chat’.

  5. Voeg ten minste twee van uw contacten toe. U kunt later meer leden toevoegen.

  6. Tik op “Gereed” om te bevestigen.

  Opmerking: elk groepslid mag andere leden aan de groep toevoegen. Alleen de groepsleider (de persoon die de groep heeft gemaakt) kan echter leden uit de groep verwijderen.

  Als je wilt deelnemen aan een privégroepschat, volg je de onderstaande stappen:

  1. Start de WeChat-app en log in.

  2. Zoek de “+” bovenaan je inbox en tik erop.

  3. Ga naar ‘Nieuwe chat’.

  4. Selecteer “Deelnemen aan een privégroep”.

  5. Voer een viercijferig wachtwoord in.

  6. Voeg leden toe aan uw privégroep.

  7. Tik op ‘Gereed’.

  Als andere mensen lid willen worden van uw privégroep, moet u ze de viercijferige code sturen.

  Wanneer je een groep aanmaakt, ontvang je een QR-code. Merk op dat elke WeChat-groep een andere QR-code heeft. Als u dus een bepaalde groep wilt invoeren, moet u de QR-code van die groep vinden.

  QR-codes zijn vooral handig voor bedrijven. Populaire zakelijke accounts zullen hun WeChat QR-code op hun website of andere platforms publiceren om zoveel mogelijk WeChat-gebruikers aan te trekken.

  Hoe voeg ik leden toe aan een WeChat-groep?

  Er zijn twee basismanieren om gebruikers aan WeChat-groepen toe te voegen. De eerste is door ze uit te nodigen, en het kan alleen werken met je WeChat-contacten. Als je iemand wilt toevoegen die niet is opgeslagen in je contactenlijst, kun je hem of haar de QR-code sturen.

  U kunt als volgt uw contacten uitnodigen voor een bepaalde groep:

  1. Open WeChat.

  2. Open je groep en tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek.

  3. Tik op de “+” bovenaan uw scherm.

  4. Kies welke contacten je wilt toevoegen.

  5. Tik op ‘Gereed’.

  Dat is alles. Als je iemand wilt toevoegen die niet in je contacten staat, volg je deze stappen:

  1. Start WeChat.

  2. Navigeer naar de optie “Ontdekken” in het onderstaande menu.

  3. Tik op “Scannen”.

  4. Zet je camera aan en richt hem naar de QR-code van die persoon.

    Wat betekent "TFW" en hoe gebruikt u het?

  5. Hun WeChat-profiel wordt onmiddellijk geopend op je telefoon.

  6. Tik op ‘Toevoegen’.

  Zodra ze zijn toegevoegd aan uw lijst met contactpersonen, kunt u de eerste methode gebruiken om ze toe te voegen aan uw groepschat. Er is nog een andere manier om iemand toe te voegen via QR-code. Dit is hoe het is gedaan:

  1. Open je groep.

  2. Tik op de drie stippen.

  3. Ga naar “Groep QR-code”.

  4. Maak een screenshot van de code of sla de code op je telefoon op.

  5. Stuur het naar de persoon die je wilt toevoegen.

  Hoe verwijder je berichten op WeChat?

  Het verwijderen van een bericht op WeChat is eenvoudig. Dit is alles wat je hoeft te doen:

  1. Open de chat.

  2. Zoek het bericht dat u wilt verwijderen.

  3. Druk lang op het bericht.

  4. Tik op “Verwijderen”.

  Hoe verwijder ik meerdere WeChat-berichten?

  Volg deze stappen om meer dan één bericht in een WeChat-groep te verwijderen:

  1. Open de chat.

  2. Zoek de berichten die je uit de chat wilt verwijderen.

  3. Houd één bericht lang ingedrukt.

  4. Tik op de optie “Selecteren”.

  5. Selecteer alle berichten die u wilt verwijderen.

  6. Ga naar het prullenbakpictogram hieronder.

  Hoe weet u of u bent geblokkeerd op WeChat?

  Probeer een bericht te sturen om te zien of iemand je op WeChat heeft geblokkeerd. Als uw bericht wordt afgewezen, betekent dit dat de gebruiker u heeft geblokkeerd. Ga voor de zekerheid naar hun profiel. Als je de optie ‘Stuur een vriendschapsverzoek’ kunt zien, betekent dit dat ze je niet alleen hebben geblokkeerd, maar dat ze je ook uit hun vriendenlijst hebben verwijderd.

  Houd uw groepschats op WeChat

  Nu heb je geleerd hoe je groepschats kunt verlaten en aanmaken op WeChat, en hoe je berichten kunt verwijderen, leden kunt toevoegen en het eigendom van chats kunt overdragen. Deze multifunctionele communicatie-app heeft veel te bieden, dus verken alle functies om ervoor te zorgen dat je de beste online ervaring krijgt.

  Heb je ooit een groepschat op WeChat achtergelaten? Heb je een van de methoden gebruikt die in dit artikel worden beschreven? Laat het ons weten in de comments hieronder.

  gerelateerde berichten