Een Instagram-avatar maken en gebruiken

In een poging om de populaire Bitmoji-avatars van Snapchat over te nemen, introduceerde Facebook in juni 2020 3D-avatars op zijn platform. Facebook-ouder Meta heeft sindsdien voortgebouwd op deze bestaande functie en is begonnen met het uitrollen van avatars op Instagram voor meer gebruikers. Met deze functie kun je gepersonaliseerde avatars van jezelf maken en delen op het platform. In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een avatar kunt genereren en gebruiken op Instagram Stories en DM’s.

Maak en gebruik een Instagram-avatar (2022)

Wat is een Instagram-avatar?

Met de avatarfunctie van Instagram kun je Bitmoji-achtige stickers maken en delen om jezelf op het platform te vertegenwoordigen. Je hebt de mogelijkheid om je avatar aan te passen en hem op jou te laten lijken. Nadat je je avatar hebt ingesteld, kun je ervoor kiezen om deze te gebruiken in je Stories en DM’s met vrienden.

  Fix Instagram-bericht vastgelopen bij verzenden

Hoe maak je je eigen Instagram-avatar

1. Open je Instagram-profiel in de navigatiebalk onderaan en tik op het hamburgermenu in de rechterbovenhoek. Kies in het pop-upmenu ‘Instellingen’ om toegang te krijgen tot de instellingenpagina van Instagram.

2. Tik nu op “Account” en kies “Avatar” om je Instagram-avatar in te stellen.

3. Je krijgt nu een editor-interface vergelijkbaar met Bitmoji om je avatar aan te passen. Hier kun je de huidskleur, het haar, het gezicht, de ogen, de wenkbrauwen, de brillen, neus, mond, gezichtshaar, lichaam, outfit, hoofddeksels, oorpiercings aanpassen en zelfs hoortoestellen aan de avatar toevoegen. Instagram biedt je ook een verscheidenheid aan sjablonen om mee te beginnen en dan kun je de avatar gemakkelijker aanpassen.

  Hoe weet je wie je Instagram-verhaal als eerste heeft bekeken

4. Nadat je de avatar hebt aangepast, druk je rechtsboven op “Gereed” en kies je “Wijzigingen opslaan” om de wijzigingen aan je avatar te bewaren.

Deel je Instagram-avatar op Stories

1. Om je Instagram-avatar op verhalen te delen, open je de gebruikersinterface voor het maken van verhalen en tik je op het stickerpictogram in de rechterbovenhoek. Kies uit de lijst met stickers “Avatar” om toegang te krijgen tot je avatar.

2. Je ziet nu de stickers die zijn gegenereerd op basis van je avatar. Plak de sticker op je afbeelding en tik op de knop “Jouw verhaal” om de afbeelding toe te voegen aan je Instagram-verhaal.

Deel Instagram Avatar Emoji’s in DM’s

1. Je hebt ook de mogelijkheid om je Instagram-avatar in DM’s te gebruiken. Open het chatvenster, tik op het stickerpictogram in het tekstvak in de rechterhoek en kies ‘Avatar’ om emoji’s te bekijken op basis van je avatar.

  Hoe het Instagram-app-pictogram op iPhone en Android te wijzigen

2. Kies de sticker die je wilt verzenden, en dat is alles! De ontvanger ontvangt uw avatar als bericht, wat een persoonlijk tintje aan uw gesprekken geeft.

Gebruik 3D-avatars op Instagram, Facebook en Messenger

Hoewel 3D-avatars misschien niet ieders kopje thee zijn, is het goed om te zien dat Instagram meer manieren biedt om gebruikers te helpen zich uit te drukken op het platform, afgezien van emoji’s, GIF’s, stickers en meer. Dus, vind je de Instagram-avatars leuker dan gevestigde alternatieven zoals Snapchat’s Bitmoji en Apple’s Memoji? Deel uw mening met ons in de onderstaande opmerkingen.

gerelateerde berichten