Een inzichtelijke gids over Scrumban-methodologie voor projectmanagers

Bent u op zoek naar een betere efficiëntie en productiviteit dan de meest gebruikte Agile-tools zoals Scrum en Kanban? U kunt de Scrumban-methodologie proberen, een hybride Agile-tool.

DevOps-teams over de hele wereld gebruiken Agile al heel lang en nu snakken ze naar meer productiviteit. Agile-tools zoals Lean Development, Scrum, Kanban, Extreme Programming en andere zijn bekend.

Deze methoden hebben echter hun eigen beperkingen. Agile- en DevOps-experts hebben geëxperimenteerd met de fusie van verschillende Agile-methodologieën. Tot nu toe is Scrumban zeer succesvol geweest.

Meer weten over Scrumban zodat je het ook op projectbasis als pilot kunt uitproberen? Lees dit artikel tot het einde en je zou een Scrumban-expert moeten worden.

Invoering

Scrumban is een Agile-projectmanagementstrategie die twee veel voorkomende Agile-processen combineert: Kanban en Scrum. Agile framework-ontwikkelaars hebben deze methode ontwikkeld om project- en DevOps-teams te helpen bij de overgang naar Scrum van Kanban en omgekeerd.

Als uw DevOps-team bijvoorbeeld een expert is op het gebied van scrum, maar niet weet hoe projecttaken efficiënt moeten worden beheerd, dan zal Scrumban-training hen helpen over te stappen van Scrum naar Kanban. Aan de andere kant kunnen Kanban-experts met scrum overstappen naar een gestructureerd en voorspelbaar ontwikkelraamwerk.

Interessant genoeg eindigde Scrumban hier niet alleen!

DevOps- en projectmanagementteams hebben ontdekt dat het hybride model, de Scrumban-methodologie voor Agile, effectiever is dan Scrum en Kanban.

Je hoeft je niet te houden aan een strikte en gestructureerde batchverwerking van taken in een Scrum-omgeving. Je geeft je project of DevOps-team ook niet te veel vrijheid om taken uit te stellen door ze alleen Kanban-kolommen toe te wijzen, zoals Ready to Start, Under Review, In Progress, etc.

In een notendop, Scrumban is de perfecte mix van een zekere mate van vrijheid van het Kanban-bord voor projecttaken en het voorschrijvende karakter van scrum. Deze Agile-strategieën zorgen ervoor dat het projectmanagement of het Agile-productontwikkelingsteam maximale taken uitvoert.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat uw team terugkerende bugs, afhankelijkheden en vertragingen bij het beoordelen van taken kan voorkomen bij het werken aan Agile-projecten.

Voors en tegens

Alle Agile-strategieën hebben enkele voordelen en beperkingen. Laten we hetzelfde voor Scrumban hieronder onderzoeken:

Voordelen van Scrumban

 • Implementatie van Scrumban is eenvoudiger dan alleen Scrum of Kanban.
 • Scrumban is perfect voor teams die zelfgemotiveerd zijn en klaar zijn om de leiding te nemen.
 • Projecten die geen projectmanagementstrategie gebruiken, kunnen een kickstart geven met Scrumban voor een transparante manier om taken te volgen die zijn toegewezen en voltooid.
 • Het risico bestaat dat u tijd verspilt aan taken die u niet helpen om de doelen van een specifieke sprint in een Scrum-omgeving te halen.
 • Omdat Scrumban een iteratieve methode is voor Agile-ontwikkeling, houdt het de projectstructuur constant door kleine veranderingen op de lange termijn toe te staan.
 • Scrumban is zeer geschikt en aanbevolen voor langdurige projecten die veel veranderingen met zich mee zullen brengen, maar het project zal altijd op schema blijven.
 • Het is de perfecte tool om autonomie in uw DevOps- of projectmanagementteams te introduceren. Teamleden kunnen taken prioriteren op basis van hun gemak in plaats van simpelweg de instructies van de product owner of Scrum master te volgen.
  Fout UPnP oplossen Niet succesvol op Xbox

Nadelen van Scrumban

 • Scrumban is geen one-size-fits-all tool voor het Agile framework. Teams die toezicht en management nodig hebben, presteren mogelijk niet goed als u Scrumban implementeert.
 • Scrumban mist standaardisatie. Mogelijk vindt u niet de juiste project- of productontwikkelingssjabloon voor Scrumban in Agile-tools.
 • Het kan ook zijn dat u uw projectbehoeften niet kunt relateren aan de anderen die met Scrumban hebben gewerkt, omdat het een zeer op maat gemaakte benadering is voor Agile.
 • Het managen van meerdere Scrumban-teams kan een uitdaging zijn, omdat de behoeften van de teams enorm verschillen.
 • Er zijn geen specifieke hiërarchieën en rollen in Scrumban. Teamleden kunnen verschillende meningen hebben over de sprint, waardoor een bottleneck in het project kan ontstaan.

Werken

Scrumban werkt door geselecteerde functies van Scrum op Kanban te implementeren, en dit zijn:

 • Regelmatige iteratieplanning
 • Review implementatie in sprints
 • Werkopdracht door rekening te houden met de lengte van de sprint en complexiteit
 • Gemakkelijke werkprioriteiten
 • Analyseer het werk en de taken voordat u met de ontwikkeling begint
 • Backlog en Doing-wachtrij voor werkorganisatie

Op dezelfde manier neem je van Kanban de volgende elementen om scrum te transformeren:

 • Continue werkstroom
 • Pull-systeem voor taakstatus zoals Doen, Beoordelen, In behandeling, etc.
 • Beperk het aantal lopende taken
 • Focus op teamwerk
 • Just-in-time analyse
 • Gebruik visuele hulpmiddelen en technieken om zwakke punten in het project te identificeren
 • Concentreer je op de cyclustijd van een taak

Nu moet u alle functies uit de bovenstaande twee lijsten in één virtueel whiteboard verzamelen. Maak een Kanban-bord voor taaktijdlijn en statusindicatie. Wijs vervolgens taken toe volgens prioriteit en afhankelijkheid om Scrumban te gaan gebruiken.

Scrumban versus Scrum versus Kanban

Scrumban heeft overlappende functies van Kanban en Scrum omdat het een hybride Agile-methodologie is.

De volgende zijn echter de unieke kenmerken die Scrumban onderscheiden van Scrum en Kanban:

#1. Afwezigheid van hiërarchieën

Een Scrumban-team draait op de automatische piloot. Er zijn geen gedefinieerde managers, supervisors of ondergeschikten. Binnen het ontwikkeltraject krijgt ieders denken dezelfde waarde.

Daarom is deze Agile-methodologie perfect voor zeer experimentele producten, diensten of software die de slimste en moeilijkste op één tafel brengt.

#2. Geen strikte deadline

De meeste Scrumban-projecten hebben geen deadline. Elke sprint duurt standaard twee weken. Afhankelijk van de complexiteit van de sprint kun je deze periode aanpassen.

Teamleden kunnen zich twee weken lang volledig concentreren op de sprint totdat het tijd is voor herhaling en beoordelingen.

Je vindt Scrumban dus alleen in projecten die jaren duren of die experimenteren met technologie om nieuwe afgeleiden van de moedertechnologie te ontwikkelen.

Implementatie

#1. Scrumban Board-ontwikkeling

Eerst moet u een bord maken voor de Scrumban-methode die de projectworkflows zal bevatten. Hoewel het bord alle fasen van de voortgang van een project moet bevatten, moet u ervoor zorgen dat het niet rommelig wordt.

#2. Realistische limiet instellen

Je moet een realistische limiet stellen aan het aantal kaarten op het bord om te voorkomen dat je team overweldigd raakt.

  Hoe u uw locatie op een Chromebook kunt wijzigen

#3. Prioriteer de projecten

In deze methodologie moet u de projecten sorteren op basis van hun prioriteit. Laat de teamleden beslissen wie welke taak wil uitvoeren.

#4. Dagelijkse vergaderingen plannen

Voor de Scrumban-methodologie moet je korte stand-ups plannen om de plannen van het team te bespreken. Deze vergaderingen moeten ook de uitdagingen van uw collega’s bevatten en manieren om deze te overwinnen. Zo stimuleer je teambinding en spontane interactie.

Bronnen

Tot nu toe heb je de basiskennis van Scrumban doorlopen. Bekijk deze leermiddelen om een ​​deskundige projectmanager te worden die Scrumban met vertrouwen kan implementeren:

Wat is Scrumban?

Als Scrumban nieuw voor je is en basiskennis over dit onderwerp wilt opdoen, bekijk dan de bovenstaande YouTube-video.

Hier legt de gastheer het onderwerp gemakkelijk uit, zodat u het kunt begrijpen zonder voorafgaande blootstelling. Deze video laat je zien of deze methodiek geschikt is voor jou en je team.

Scrumban: OnlinePM-cursussen

Deze video is een gratis hulpmiddel om de basis van Scrumban te leren. Als je geen idee hebt van het onderwerp, maar er meer over wilt weten voordat je kiest voor een gedetailleerde training of cursus, dan is deze korte video zeer nuttig.

Van deze Complete Kanban cursus leer je over de Scrumban methode en meer over Kanban, Scrum, GTD en leiderschap. Deze praktijkgerichte cursus behandelt reële scenario’s om een ​​solide basis te krijgen.

Aangezien de belangrijkste focus van deze cursus Kanban is, leert u hoe u elke workflow kunt optimaliseren, ongeacht uw organisatie en expertiseniveau. Bovendien kunnen deelnemers ook praktisch leren over twee andere agile benaderingen: Scrum en Scrumban.

Als gevolg hiervan zullen ze de beste benaderingen kennen om alle drie de methodologieën samen toe te passen om meer waarde aan de klanten te leveren. Ze zullen ook in staat zijn om een ​​gratis en populair online systeem voor de implementatie van de Kanban-methode onder de knie te krijgen.

Na afronding van deze cursus heeft u expertise in een onderwerp dat minder dan 5% van de professionals beheerst. Hierdoor wordt u meer erkend en betaald in uw bedrijf.

Strategisch projectmanagement: Udemy

Als je een leider wilt zijn en je projecten strategisch wilt managen met de Scrumban-methodologie, moet je deze cursus Strategisch projectmanagement volgen. Deze cursus is speciaal bedoeld voor projectmanagers die nieuwe methodieken willen leren.

Het bespreekt verschillende strategische tools die nodig zijn in een agile raamwerk, zoals SWOT-analyse, groei-aandeelmatrix, balanced scorecard en volwassenheidsmodel.

Verder leren de deelnemers nieuwe situaties te analyseren en lean management, total quality management en value stream mapping uit te voeren. Dit leert u ook hoe u een projectmanagementbureau voor ondernemingen opricht en rapporten ontwikkelt met Earned Value Management.

Het cursusmateriaal omvat 4 uur on-demand video en 29 downloadbare bronnen.

Na afloop van de cursus zult u geen moeite hebben om complexe strategieën uit te leggen aan uw collega’s of leiders, en dat ook met praktische benaderingen.

De Scrumban [R]Evolutie

Streef je ernaar om goed presterende teams te leiden die de Scrumban-methodologie volgen? Het boek over Scrumban [R]Evolutie is een definitieve gids voor Scrumban.

De bron bespreekt de definitie van de methodologie, het belang ervan en hoe organisaties deze kunnen gebruiken voor maximale prestaties en vaardigheid.

Dit praktische en samenhangende boek stelt u in staat om bewezen Lean/Agile-principes toe te passen om bottom-line resultaten te bereiken. De auteur verduidelijkt de kernconcepten en principes van Scrumban door hun toepassing te presenteren aan de hand van praktijkvoorbeelden.

  Liveweergave op Google Maps gebruiken

Ongeacht uw rol in uw organisatie, u kunt de leermiddelen implementeren om uw unieke uitdagingen het hoofd te bieden en potentiële problemen op te lossen.

Bovendien kun je deze techniek gebruiken om de verwachtingen van de stakeholders te managen. Met de toenemende ervaring zullen deelnemers ook in staat zijn om de geavanceerde functionaliteiten van Scrumban te gebruiken.

Scrumban: Essays over Kanban-systemen voor Lean Software Development

Dit boek is een verzameling essays over de Kanban-methode en lean softwareontwikkeling. Het heeft met succes de verbeelding of het denkproces gevangen dat zich afspeelt in de wereld van softwareontwikkeling.

Door scrum- en agile-methodologieën te implementeren, kunnen ontwikkelteams efficiënter en beter georganiseerd worden. Het opnemen van lean-methodologie zoals Kanban kan echter bijdragen aan hun voordelen. Dit boek leert je hoe je dat gemakkelijk kunt doen.

Van deze bron kunt u de populaire statistieken en beheertechnieken leren die nodig zijn om continue verbetering in praktijkomgevingen te bereiken.

De essays in dit boek bieden achtergrondkennis, zodat u een lijst met best practices voor uw team kunt maken door agile en lean te combineren. Het boek laat u ook kennismaken met een robuuste benadering voor het identificeren van kansen voor procesverbetering.

IBQMI Gecertificeerd Scrumban Practitioner

Bereid je je voor om een ​​IBQMI Certified Scrumban Practitioner te worden en mensen te helpen veranderen hoe ze waarden ontwikkelen en leveren? Zo ja, dan kan dit boek met dezelfde titel daarbij helpen.

Uit dit boek kunnen lezers leren hoe Scrumban hen een voorsprong kan bieden op Scrum- of Kanban-methoden. Het leert u ook hoe u rekening moet houden met de organisatiecultuur bij het implementeren van deze methode.

U kunt de vitaliteit van flow en transparantie in elk Agile-framework begrijpen door dit boek te lezen. Bovendien vertelt het u hoe u aanvullende Kanban-praktijken in een bestaande Scrum-omgeving kunt implementeren zonder wijzigingen aan te brengen.

Al met al bereidt het je voor op het examen zodat je deze exclusieve en beschermde functietitel kunt verdienen. Nadat je deze professional bent geworden, kun je teams helpen bij het adopteren van agile methodieken en verbeteren hoe ze dat kunnen implementeren.

Afsluiten

Nu kun je creatief te werk gaan en experimenteren met Scrum en Kanban door de Scrumban-methodologie te proberen. U zult genieten van de voordelen van voorspelbare routines en een gestructureerde werkcultuur van scrum en flexibele projecttaakarrangementen van Kanban.

Kun je niet wachten om het uit te proberen in je DevOps-team? Ga aan de slag zoals hierboven beschreven in dit artikel. Als je meer hulp nodig hebt, probeer dan ook de bronnen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze opvallende vergelijkingsgrafiekhulpmiddelen om uw projectteam te helpen bij het nemen van beslissingen.

gerelateerde berichten