Een iPhone-achtige AirPods-ervaring op een Mac krijgen

epcdream.nl

AirPods zijn behoorlijk indrukwekkend; daar bestaat weinig twijfel over. Maar hoewel ze probleemloos verbinding kunnen maken met iOS-apparaten, kan hun integratie met macOS een stuk lastiger zijn. Dit hulpprogramma lost dat op en het ziet er geweldig uit terwijl het het doet.

Zoals je weet als je AirPods bezit, is het eenvoudig om ze als audio-uitgang te selecteren als je ze op een iOS-apparaat aansluit na de eerste koppeling. Het is bijna magisch, maar als het gaat om het selecteren van AirPods voor gebruik op een Mac, kun je blijven rommelen met Bluetooth-instellingen of proberen de juiste uitgangen te selecteren in de vensters Systeemvoorkeuren. Het is gewoon lang niet zo glad als het zou moeten zijn, en het is eerlijk gezegd onvergeeflijk dat macOS niet op dezelfde manier verbinding maakt met AirPods als iOS.

Maar je kunt dat allemaal oplossen met AirBuddy, een lichtgewicht hulpprogramma van ontwikkelaar Guilherme Rambo. Dit is de ontwikkelaar die naam heeft gemaakt door apparaten diep in de bètacode van iOS te spotten voordat ze worden aangekondigd, dus hij kent duidelijk de weg in Xcode. Dat is ook te zien, want AirBuddy brengt iOS-achtige AirPod-functionaliteit naar de Mac, allemaal voor slechts $ 5.

  Photolamus echte artiesten maken geweldige karikaturen van jou

Eenmaal geïnstalleerd, verschijnt AirBuddy voor het eerst wanneer je de AirPods-oplaadcase in de buurt van je Mac opent. Als je dat doet, zie je een prachtige, geanimeerde weergave van je AirPods en hun hoesje, samen met hun huidige oplaadstatus. Als je het iconische beeld hebt gezien dat iOS-gebruikers krijgen als ze hetzelfde doen, weet je waar we het over hebben, en het ziet er meteen goed uit op een Mac.

Er goed uitzien is één ding, maar er is ook functionaliteit. Om de verbindingsdans te voorkomen waarmee Mac-gebruikers maar al te bekend zijn, biedt AirBuddy een eenvoudige “Klik om te verbinden”-knop die uw Mac verbindt met uw AirPods en deze selecteert als uitvoeroptie zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Het is iets moois en nogmaals, Apple had dit rechtstreeks in macOS moeten inbouwen.

  Wat betekent CTFU en wanneer te gebruiken?

Er zit ook meer in deze doos met trucs. AirBuddy biedt ook een Berichtencentrum-widget die niet alleen de batterijduur van je AirPods kan weergeven, maar ook die van je Mac (ervan uitgaande dat het een laptop is). Bovendien wordt elk iOS-apparaat dat op diezelfde Mac is aangesloten daar ook weergegeven, zolang het maar is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Dat is alleen al de toegangsprijs waard!

Verbazingwekkend, er is hier nog meer te bieden. Hoewel AirPods de grootste use-case zijn, werkt AirBuddy ook prima met alles met een ingebouwde W1-chip. Dat betekent dat er ook enkele Beats-opties op tafel liggen.

  Hoe de Odoo business suite op Ubuntu Server in te stellen

Hoe AirBuddy te installeren

AirBuddy downloaden. Het heeft een adviesprijs van $ 5, maar je kunt meer betalen als je wilt.

Eenmaal geïnstalleerd, verplaatst u AirBuddy naar uw map Toepassingen en start u het. De opties zijn vrij eenvoudig, met twee selectievakjes die worden aangeboden. Vink aan welke u nodig hebt, afhankelijk van of u AirPods of een ander W1-accessoire gaat gebruiken. U kunt ook kiezen waar u de animatie op het scherm wilt laten verschijnen wanneer uw AirPods- of W1-accessoires worden gedetecteerd.