Een iPhone schoonvegen (iPhone wissen) voor verkoop

Er zijn tal van redenen waarom u alle gegevens permanent van uw iPhone wilt verwijderen, zonder deze op enige manier te herstellen. U wilt bijvoorbeeld het apparaat verkopen en u maakt zich zorgen dat privégegevens in verkeerde handen vallen, en het is niet alsof dat nog nooit eerder is gebeurd.

Gelukkig hebben alle moderne apparaten deze functie ingebouwd, hoewel de effectiviteit per apparaat kan verschillen. Als het echter om iPhones gaat, kunt u er zeker van zijn dat zodra uw gegevens zijn gewist, er geen manier is om deze te herstellen zodra het proces is voltooid.

Hoe een iPhone schoon te vegen

iPhones staan ​​al heel lang bekend om hun intuïtieve gebruikersinterface, en jaren na de release van het eerste model maken ze nog steeds dezelfde stijl. Daarom moet het wissen van je apparaat net zo eenvoudig zijn als het sturen van een bericht naar je moeder of het controleren van je e-mails, toch?

Soort van. Als je 100% zeker weet dat je al je gegevens kwijt wilt, ga je gewoon naar de juiste sectie, druk je op die knop en geniet je van je gegevens die door een zwart gat gaan. Als u echter overschakelt naar een ander apparaat, wilt u misschien eerst een paar extra stappen uitvoeren om ervoor te zorgen dat u niet voor altijd kostbare informatie kwijtraakt.

Laten we met dat in gedachten eens kijken hoe je je iPhone veilig en zonder al te veel moeite kunt wissen, terwijl je er ook voor zorgt dat je het proces niet verpest en alles opslaat dat de moeite waard is om op voorhand te bewaren.

Hoe de iPhone te wissen voordat je hem verkoopt?

1. Voer voorbereidende stappen uit

Eerst en vooral moet u beslissen of u het apparaat dat u wilt wissen, wilt behouden of dat u een upgrade naar een ander apparaat wilt uitvoeren. Als je het houdt, is het niet nodig om deze bewerkingen uit te voeren, omdat je nog steeds de leiding hebt over het apparaat.

2. Schakel iMessage uit

U wilt iMessage en FaceTime alleen op uw iPhone uitschakelen als u van plan bent over te schakelen naar een niet-Apple-telefoon (bijvoorbeeld Android). De reden waarom u iMessage zeker moet uitschakelen voordat u naar een ander apparaat gaat, is dat u mogelijk geen sms- of mms-berichten op uw nieuwe telefoon kunt ontvangen als u dat niet doet.

Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat u uw simkaart niet uit uw iPhone hebt verwijderd en voer vervolgens de volgende stappen uit:

Je iPhone gebruiken:

Ontgrendel je iPhone
Open de app Instellingen
Ga naar het gedeelte Berichten
Tik op de groene iMessage-schakelaar
Ga terug naar de app Instellingen
Ga naar de FaceTime-sectie
Zet FaceTime uit

Dat is alles, u hebt zojuist iMessage en FaceTime op uw iPhone uitgeschakeld en zou geen problemen moeten ondervinden nadat u uw simkaart naar uw nieuwe apparaat hebt verplaatst. Voor de duidelijkheid, het is echter mogelijk om iMessage te deactiveren als je geen toegang meer hebt tot je iPhone. Dit is wat u moet doen:

Zonder je iPhone te gebruiken:

Start uw webbrowser naar keuze
Ga naar Apple’s Afmelden iMessage webpagina
Typ uw telefoonnummer in het eerste veld
Klik op de knop Code verzenden
Wacht tot het bericht op je telefoon aankomt
Typ de bevestigingscode in het tweede veld

  Gids voor het deblokkeren van uw activiteit

Houd er rekening mee dat u een telefoonnummer moet typen dat aan iMessage is gekoppeld, en dat u over dat telefoonnummer moet beschikken om de service centraal uit te schakelen. Nadat je de code hebt ingevoerd, is je telefoonnummer niet langer gekoppeld aan iMessage en werken sms-/mms-berichten zoals gewoonlijk.

3. Ontkoppel je Apple Watch

Nogmaals, dit is van toepassing op degenen onder u die van plan zijn hun iPhone kwijt te raken, dus als u er om een ​​andere reden alleen maar gegevens op wist, kunt u deze stap net zo goed overslaan. Als je je iPhone verkoopt, is het een goed idee om je Apple Watch te ontkoppelen.

Breng je iPhone en Apple Watch dicht bij elkaar
Ontgrendel je iPhone
Start de Apple Watch-app
Ga naar het tabblad Mijn horloge
Selecteer je apparaat (ergens bovenaan het scherm)
Tik op de “i”-knop naast je Apple Watch
Selecteer de optie Apple Watch ontkoppelen
Typ uw Apple ID-wachtwoord
Tik nogmaals op de knop Ontkoppelen om uw actie te bevestigen

Houd er rekening mee dat als u een GPS + Cellular Apple Watch bezit, u mogelijk uw mobiele abonnement moet verwijderen. Als je je Apple Watch aan een iPhone gaat koppelen, moet je het abonnement behouden, maar als je op het punt staat een niet-Apple-apparaat te gaan gebruiken, moet je het abonnement zeker verwijderen. Daarnaast kunt u eventueel contact opnemen met uw provider en hen vragen uw mobiele abonnement op te zeggen, indien nodig.

Als je ook van plan bent om van je Apple Watch af te komen, wil je waarschijnlijk ook je gegevens ervan wissen. Hier leest u hoe u veilig alle gegevens van uw Apple Watch kunt wissen zonder al te veel moeite.

Uw Apple Watch wissen:

Open het gedeelte Instellingen
Ga naar de categorie Algemeen
Ga naar het gedeelte Reset
Selecteer de optie Wis alle inhoud en instellingen
Typ uw wachtwoord als daarom wordt gevraagd
Behoud of verwijder uw mobiele abonnement zoals voorheen
Tik op de knop Alles wissen om uw actie te bevestigen

Houd er rekening mee dat het wissen van uw Apple Watch alleen alle gegevens, media en instellingen van uw apparaat verwijdert, maar geen invloed heeft op de functie Activeringsslot, die voorkomt dat anderen het horloge gebruiken als u het bent kwijtgeraakt of als het is gestolen.

Daarom moet je ook de Apple Watch ontkoppelen om het activeringsslot te verwijderen, wat we al hebben uitgelegd in de sectie hierboven. Houd er rekening mee dat Apple automatisch een back-up van de inhoud van uw horloge maakt voordat de gegevens erop worden gewist en op uw iPhone worden opgeslagen.

4. Maak een back-up van uw gegevens

We hoeven niet uit te leggen waarom het slim is om in een bepaalde situatie een back-up van uw gegevens te maken, vooral als u een handeling uitvoert die niet gemakkelijk (of helemaal niet) ongedaan kan worden gemaakt, of als u bezig bent met activiteiten die u nooit eerder gedaan.

Dus als het de eerste keer is dat je een iPhone wist of het gevoel hebt dat je nog steeds een deel van de gegevens nodig hebt die erop zijn opgeslagen, ga je gang en maak je ergens een back-up. Je zult hoogstwaarschijnlijk je gelukkige sterren bedanken dat je het hebt gedaan, dus waarom zou je jezelf de moeite niet besparen?

Dit geldt vooral als je van plan bent om te upgraden naar een nieuwer iPhone-model en je oude gegevens ernaartoe wilt verplaatsen. Gelukkig heeft Apple aan alles gedacht en het vrij eenvoudig gemaakt om een ​​back-up van gegevens op je iPhone te maken, omdat je er twee kanten mee op kunt.

  Locatiebalk³ Maakt elk segment in een URL klikbaar [Firefox]

U kunt online een back-up van uw gegevens maken met Apple’s iCloud, of u kunt meer traditioneel zijn en kiezen voor de standaard iTunes + kabelmethode. Welke kant je ook opgaat, uiteindelijk heb je alle gegevens op je iPhone naar een veilige plek gekopieerd die je later, indien nodig, kunt gebruiken.

iCloud gebruiken:

Ontgrendel je iPhone
Zorg ervoor dat uw iPhone is verbonden met een Wi-Fi-netwerk
Open de app Instellingen
Tik op je naam in de lijst
Selecteer iCloud en ga naar iCloud Backup
Zorg ervoor dat iCloud-back-up is ingeschakeld
Tik op de knop Nu back-up maken
Wacht tot het back-upproces is voltooid en koppel je iPhone niet los van wifi
Controleer onder de knop Nu een back-up maken of het proces met succes is voltooid

Het mooie van iCloud-back-ups is dat ze alleen een internetverbinding nodig hebben om uw kostbare gegevens op te slaan of op een nieuw apparaat te herstellen. Alles, variërend van Apple Pay-gegevens tot Face ID-informatie, instellingen, documenten en accounts, wordt opgeslagen tijdens een iCloud-back-up.

De iTunes + kabel-methode gebruiken:

Verbind je iPhone met je pc (of Mac)
Start iTunes (het wordt meestal automatisch gestart)
Klik op het pictogram van je iPhone in iTunes
Ga naar de sectie Samenvatting
Zoek naar de optie Deze computer onder de categorie Back-ups
Klik op de knop Nu back-up maken
Optioneel: selecteer Lokale back-up versleutelen, typ een wachtwoord en klik op de knop Wachtwoord instellen

Als alles goed is gedaan, zou iTunes een back-up moeten maken van gegevens op uw iPhone, inclusief uw sms-berichten, app-gegevens, foto’s, video’s, documenten en muziek. Nadat het proces is voltooid, kunt u uw iPhone loskoppelen en doorgaan met het wissen van gegevens.

5. Extra gegevens verwijderen (optioneel)

Je bent waarschijnlijk iPhone-vermeldingen tegengekomen op eBay, Amazon of Craigslist die vermeldden dat het apparaat niet iCloud-vergrendeld is en je vroeg je af waar dat allemaal over ging. Om het kort te zeggen, je kunt (en waarschijnlijk deed) je apparaat op iCloud vergrendelen, om te voorkomen dat anderen ermee gaan rommelen als je het kwijtraakt of als het wordt gestolen.

Daarom, als u van plan bent uw apparaat te verkopen of weg te geven, is het de juiste keuze om alle virtuele ketens te verbreken. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld, maar maak je geen zorgen, daar zijn we voor.

Afmelden bij iCloud:

Ontgrendel je iPhone
Open de app Instellingen
Tik op de knop Afmelden
Typ uw Apple ID-wachtwoord
Tik op de knop Uitschakelen

Houd er rekening mee dat deze stappen alleen werken voor iPhones met iOS 10.3 of hoger. Daarom, als je een apparaat hebt dat op iOS 10.2 of eerder draait, wil je misschien de onderstaande stappen bekijken.

Ontgrendel je iPhone
Open de app Instellingen
Ga naar het gedeelte iCloud
Tik op de knop Afmelden en doe het opnieuw om te bevestigen
Tik op de knop Verwijderen onder de Mijn [your iPhone name] sectie
Typ uw Apple ID-wachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd
Ga terug naar het hoofdmenu Instellingen
Selecteer iTunes & App Store
Ga naar Apple ID
Tik op de knop Afmelden

Hoewel het ontkoppelen van je iPhone van oudere versies van iOS misschien wat ingewikkelder is, is het nog steeds redelijk beheersbaar als je even de tijd hebt genomen om vertrouwd te raken met je apparaat. We zijn echter nog steeds niet klaar.

Nogmaals, deze laatste stappen zijn alleen van toepassing als u van plan bent afscheid te nemen van uw apparaat. Dat gezegd hebbende, moet u de functie Zoek mijn iPhone uitschakelen, zodat degene die uw apparaat bezit, het kan gebruiken. Apple heeft een failsafe in hun iPhones geïnstalleerd, zodat als u een apparaat wist, deze functie actief blijft, zodat de oorspronkelijke eigenaar van het apparaat het gemakkelijk kan vinden.

  Een Uber bestellen vanaf uw bureaublad [Chrome]

Schakel de functie Zoek mijn iPhone uit:

Ontgrendel je iPhone
Open de app Instellingen
Selecteer uw naam uit de lijst
Ga naar het iCloud-gedeelte
Selecteer Zoek mijn iPhone
Schakel de functie uit

Nu je apparaten hebt ontkoppeld, de beveiligingsservices hebt uitgeschakeld, je iPhone hebt losgekoppeld van iCloud en een back-up van je gegevens hebt gemaakt, kunnen we het wisproces starten waarmee alle gegevens van je iPhone worden verwijderd.

Nog een laatste ding: als voorzorgsmaatregel wilt u misschien de simkaart uit uw iPhone verwijderen als u van plan bent deze te verkopen of weg te geven aan iemand anders.

6. Hoe de iPhone schoon te vegen?

Het wissen van de iPhone wordt eigenlijk een fabrieksreset genoemd en het betekent dat het apparaat wordt teruggebracht in de staat waarin het de fabriek verliet waar het werd geassembleerd (ook wel gloednieuw genoemd).

Als je een gejailbreakte iPhone hebt en er gegevens op moet wissen zonder de jailbreak te verliezen, is dat mogelijk, maar houd er rekening mee dat het proces niet bepaald eenvoudig is, omdat het gericht is op gevorderde iPhone-gebruikers. Gelukkig hebben we het proces uitgelegd in onze uitgebreide gids.

Het proces is vrij intuïtief en kan worden uitgevoerd door deze stappen te volgen:

Ontgrendel zoals gewoonlijk je iPhone
Open de app Instellingen
Ga naar het gedeelte Algemeen
Scroll naar beneden en tik op de Reset-knop
Tik op de knop Wis alle inhoud en instellingen
Typ uw Apple ID-wachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd en bevestig uw beslissing
Wacht tot het wissen is voltooid

Dat is alles, nadat het wisproces is voltooid, zou je iPhone helemaal nieuw moeten opstarten en zonder je oude gegevens erop. Het is vermeldenswaard dat u het wisproces ook op afstand vanaf een desktopcomputer kunt activeren.

Als je je zorgen maakt over tools van derden die gegevens kunnen herstellen die je hebt gewist, wees gerust; gegevens op iOS-apparaten zijn inherent beschermd met 256-bits codering en de sleutels worden vernietigd zodra uw gegevens van uw apparaat zijn gewist.

Daarom, zelfs als iemand uw oude iPhone-gegevens zou kunnen herstellen, zou deze ontoegankelijk zijn dankzij de codering die wordt gebruikt om deze te beschermen.

Wis iPhone-gids – CONCLUSIE

Om het samen te vatten, hoewel het wissen van je iPhone zelf een snelle, intuïtieve handeling is, zijn er veel dingen waarmee je rekening moet houden op basis van wat je van plan bent te doen met het apparaat dat je probeert te wissen.

Als u van plan bent het apparaat te verkopen of het gewoon weg te geven, wilt u alle persoonlijke gegevens verwijderen die u aan het apparaat binden, alle beveiligingscomponenten zoals de apparaatzoeker en iCloud uitschakelen en alle extra apparaten ontkoppelen je hebt er verbinding mee gemaakt.

Aan de andere kant, als u van plan bent uw apparaat te wissen alleen omdat u een nieuwe start wilt en niet echt geeft om de gegevens die u op het punt staat in de vergetelheid te werpen, kunt u gewoon doorgaan en de fabrieksinstellingen herstellen zonder enige extra proces dat we hebben beschreven in onze gids.