Een iPhone X, iPhone XR, iPhone XS of iPhone XS Max instellen en gebruiken

epcdream.nl

Dus je hebt een glimmende nieuwe iPhone, maar dat is alles…. verschillend. Apple’s 2018 iPhones, samen met iPhone X, zijn een enorme afwijking van alles wat eerder kwam, en we gaan je vertellen hoe je ze kunt gebruiken.

Je hoeft de iPhone de afgelopen jaren niet nauwlettend in de gaten te hebben gehouden om te weten dat Apple de boel aan het veranderen is. De iPhone X luidde een nieuwe golf van iPhones in zonder Home-knop, en dat verandert de manier waarop de iPhone werkt op veel meer manieren dan alleen hoe je een app verlaat. De verwijdering van Touch ID en de komst van Face ID is een van de grootste kleine veranderingen die de iPhone heeft gezien, en het heeft invloed op hoe iOS werkt, van het verifiëren van aankopen tot het invoeren van wachtwoorden. Het verlies van de Home-knop was enorm, en dat verandert veel van het spiergeheugen dat je in de loop der jaren hebt opgebouwd.

Maar boy oh boy, is het opnieuw leren van sommige gebaren een kleine prijs om te betalen voor wat je ervoor terugkrijgt. We weten dat er een leercurve is om mee om te gaan, hoe geweldig de nieuwe iPhones ook zijn. Daarom hebben we een verzameling samengesteld van de handigste how-to’s die we hebben, allemaal bedoeld om u te helpen uw nieuwe telefoon onder de knie te krijgen. Tegen de tijd dat je hier alles hebt gelezen, ben je een ninjastrijder met een iPhone.

  Een slappe werkruimte verlaten

Dat gezegd hebbende, laten we beginnen.

Tik op het scherm om je telefoon te wekken

Met het verwijderen van de Home-knop, is het wakker maken van je iPhone nu een kwestie van gewoon op het scherm tikken en kijken hoe het in actie komt. Telefoons doen dit al jaren, maar het is geweldig om het met een iPhone te kunnen doen. Er is een mooie tikdetectie gaande om te voorkomen dat onbedoelde aanrakingen ook het scherm wekken.

  Conflicterende bestanden vinden in Google Drive

Veeg over de onderkant van het scherm om van app te wisselen

De nieuwe iPhones hebben veel gebaren om iOS te omzeilen, maar het invoeren van de app-switcher kan een beetje lastig zijn. Hier is de gemakkelijke manier om te schakelen tussen recent gebruikte apps. Dit is een functie waar veel mensen niet optimaal van profiteren, maar als je het aan je repertoire van veegbewegingen toevoegt, wil je nooit meer terug.

Leer alle nuttige gebaren

Er zijn tal van andere dingen die u kunt doen met een snel gebaar, en we behandelen ze hier allemaal. Wie wist dat er zoveel verschillende manieren waren om met een vinger naar een scherm te zwaaien?

Zet je nieuwe iPhone uit

Je zou er versteld van staan ​​hoe anders sommige heel basale dingen zijn met de komst van de nieuwe iPhones. Bijvoorbeeld gewoon het ding uitzetten. U hoeft het misschien niet vaak te doen, maar als u het toch doet, zou het handig zijn als u wist op welke knoppen u moet drukken.

  Hoe u alle toepassingen op een Mac kunt weergeven

Maak een screenshot zonder een Home-knop

Het maken van een screenshot is niet moeilijker geworden met de refreshed, maar zonder de Home-knop werkt het anders. Screenshots zijn geweldige manieren om mensen apps te laten zien of hoe ze iets moeten doen, en we gebruiken ze veel!

Trackpad-modus gebruiken om tekst te selecteren

Apple heeft het heel slecht gedaan om deze functie duidelijk te maken, maar wist je dat je het toetsenbord van je iPhone in een trackpad kunt veranderen? Dat doe je nu. Er zijn enkele bonustips die van pas kunnen komen als u ook een iPad bezit.

Apple Pay instellen en gebruiken

Apple Pay is nog steeds een onbezongen held van de iPhone en het Apple-ecosysteem als geheel, en met de komst van Face ID is er veel veranderd. Zonder Touch ID om te verifiëren, moet je nu je iPhone aandacht schenken voordat je kunt betalen. Het klinkt onhandig, maar dat is het niet.

Siri instellen en gebruiken

Siri is vaak het mikpunt van grappen, maar het is meer dan bruikbaar als je binnen zijn beperkingen werkt. Maar hoe gebruik je het als je geen Home-knop hebt? Maak je geen zorgen, we geven je het dieptepunt.