Een klok invoegen in PowerPoint

Voortdurend naar een klok aan de muur of op je horloge kijken om de tijd bij te houden, kan afleidend zijn en mogelijk onbeleefd overkomen tijdens een presentatie. Houd uw ogen op de presentatie gericht en blijf gefocust door een klok in uw presentatie in te voegen.

Een klok invoegen in PowerPoint

Er zijn een aantal manieren om dit te doen. De eerste is het gebruik van een ingebouwde PowerPoint-functie waarmee u onopvallend de tijd en datum in de presentatie kunt weergeven. Deze methode is geen live-methode en werkt de tijd/datum alleen bij als u tijdens de presentatie van dia wisselt. Het is vooral handig als je de tijd in de gaten wilt houden.

De tweede methode is het toevoegen van een live klok, die kan worden gedownload van verschillende websites van derden. Met deze methode kunt u realtime updates weergeven tijdens de presentatie, niet alleen wanneer u van dia wisselt. Het wordt waarschijnlijk het beste gebruikt als u de ogen van uw publiek op de presentatie wilt houden.

  De opmaak van een document behouden bij publicatie vanuit Google Docs

De ingebouwde functie van PowerPoint

Om de ingebouwde functie van PowerPoint te gebruiken, ga je gang en open je de PowerPoint-presentatie waarmee we gaan werken en ga je naar het tabblad “Invoegen”.

Zoek hier het gedeelte ‘Tekst’ en selecteer ‘Datum en tijd’.

Eenmaal geselecteerd, verschijnt het venster “Koptekst en voettekst”. Vink hier het vakje aan naast ‘Datum en tijd’ en selecteer ‘Automatisch bijwerken’. Hierdoor kunnen de datum en tijd worden bijgewerkt telkens wanneer u van dia verandert. Selecteer nu de pijl naast de weergegeven datum.

Dit zal verschillende datum-/tijdvariaties opleveren waaruit u kunt kiezen. Selecteer degene die je het leukst vindt om in je presentatie te gebruiken. In dit voorbeeld gebruiken we de derde optie van onder, die het uur, de minuut en de seconde op een 24-uurs klok laat zien.

Als je dit buiten de titeldia wilt laten, vink je het vakje naast ‘Niet weergeven op titeldia’ aan. Als u klaar bent, klikt u op “Toepassen op iedereen” om de klok op al uw dia’s in te voegen.

U ziet nu de door u geselecteerde datum-/tijdvariatie linksonder in de presentatie verschijnen. De tijd en datum die worden weergegeven, zijn dezelfde als de klok van uw systeem, dus zorg ervoor dat deze correct zijn ingesteld.

  Hoe Docker Engine op CentOS te installeren

Online Flash Clocks voor PowerPoint gebruiken

Zoals we eerder zeiden, bieden verschillende websites op flash gebaseerde klokken die u voor uw presentatie kunt gebruiken. We gebruiken een klok die is gedownload van Flitsklokken in dit voorbeeld, maar voel je vrij om rond te bladeren en een website te vinden die je leuk vindt, aangezien het uitgangspunt om dit te laten werken hetzelfde is.

Ga naar de Flash-Clocks-website en zorg ervoor dat Adobe Flash Player is ingeschakeld. Als je daar eenmaal bent, vind je een grote galerij met verschillende klokken om uit te kiezen, variërend van analoog tot digitaal en zelfs antiek. Kies het type dat u wilt gebruiken. We bekijken de digitale mogelijkheden.

Blader door de grote galerij met beschikbare klokken en vind er een die je leuk vindt. Zodra je er een hebt gevonden, klik je op de link ‘HTML-tagcode’ boven de klok.

Hier vind je de insluitcode. Markeer en kopieer alles van http:// tot en met .swf, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

  Nee, u hoeft VLC niet te verwijderen

Ga naar de adresbalk, plak de code en druk vervolgens op “Enter”. Als u Chrome gebruikt, ontvangt u een bericht dat dit type bestand schadelijk kan zijn voor uw computer. Aangezien dit van een vertrouwde website is, kunt u veilig doorgaan en op ‘Bewaren’ klikken. Hiermee wordt het .swf-bestand (Shockwave Flash Object) naar uw computer gedownload.

Om het bestand in PowerPoint in te voegen, hoeft u alleen maar te slepen en neer te zetten. Net als wanneer je een YouTube-video insluit, zie je eerst alleen een zwarte doos. Dat is prima, want je zult de live klok zien tijdens de presentatie. Ga je gang en verander het formaat en de positie van de klok.

Zodra u tevreden bent met de grootte en positie, kopieert en plakt u het vak in elke dia van de presentatie.

Zodra u uw presentatie afspeelt, verschijnt de klok in realtime!

Hoewel deze optie misschien iets meer opvalt, kunt u de huidige tijd gedurende de hele presentatie in realtime weergeven.