Een map toevoegen aan de lijst met alle apps in Windows 10


Windows 10 heeft het startscherm verwijderd dat Windows 8 gebruikers oplegde. Niemand vond het echt leuk en de verwarring tussen desktop en moderne gebruikersinterface was frustrerend. Zelfs ervaren Windows-gebruikers hadden moeite om het te begrijpen. Het startscherm is verdwenen, maar Microsoft heeft het idee om een ​​grote, alle schermverslindende lijst met geïnstalleerde apps op uw scherm te laten verschijnen, niet losgelaten. Het veranderde gewoon hoe ze het concept uitvoerden. In alle opzichten is de lijst Alle apps waartoe het startscherm en de lijst met alle apps is teruggebracht en je bent vrij om het formaat naar wens aan te passen. Dat gezegd hebbende, de lijst met alle apps heeft twee beperkingen; je kunt er maar 500 items in hebben en er is geen eenvoudige manier om er mappen aan toe te voegen. Als u een map aan de lijst wilt toevoegen, is dat mogelijk en gaat u als volgt te werk.

  Gameclips en screenshots delen met uw Xbox-feed in Windows 10

Maak een snelkoppeling voor de map die u aan de lijst Alle apps wilt toevoegen. Hernoem het als u niet wilt dat het woord ‘Snelkoppeling’ in de naam verschijnt. Open Windows Verkenner en ga naar

C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuPrograms

en plak de snelkoppeling daar.

Dat is alles wat nodig is. Open het menu Start en klik op de knop Alle apps en navigeer naar de letter waarmee de naam van de map begint in de lijst. Niet alleen zal de map daar verschijnen, hij zal dit ook doen met een ‘Nieuw’-tag die normaal verschijnt voor nieuw geïnstalleerde apps. Klik op de map om deze te openen in Windows Verkenner.

  Hoe grafische stuurprogramma-updates op Windows 10 te blokkeren?

Je kunt dezelfde truc gebruiken voor apps die je op andere schijven hebt geïnstalleerd door een snelkoppeling naar het EXE-bestand in dezelfde map te plakken. U hoeft niet per se een snelkoppeling te maken voor de map die u wilt toevoegen, maar dit bespaart ruimte omdat uw map op elke schijf kan bestaan ​​zonder ruimte in te nemen op de C-schijf.

gerelateerde berichten