Een MMO- of MOBA-muis gebruiken voor productiviteit

MMO- of MOBA-muizen zijn gemaakt voor games die veel knoppen gebruiken. Deze muizen geven je praktisch een extra toetsenbord. En u kunt die toetsen opnieuw binden aan wat u maar wilt, inclusief sneltoetsen en macro’s.

We gebruiken de Corsair Scimitar als voorbeeld in deze handleiding, omdat het niet duur is ($ 59,99) en geweldige software heeft. Wij houden ook van Razer’s NAGA Trinity ($ 74,92), en noemde het een van onze beste gamingmuizen. Dezelfde algemene instructies zouden voor elke muis moeten werken, zolang u de knoppen ervan opnieuw kunt binden.

Hoe die muisknoppen kunnen helpen

Out of the box, er is niet veel dat extra knoppen meteen voor je doet; u moet de macro’s zelf binden om aan uw behoeften te voldoen. Probeer aan alles te denken dat uw tijd verspilt, zelfs kleine dingen. Het hoeft niet enorm te zijn – een seconde of twee bespaard op iets dat je honderden keren per dag doet, telt in de loop van de tijd op en maakt je werk een stuk vlotter.

Ik werk bijvoorbeeld op een MacBook en gebruik naast het ingebouwde trackpad liever een muis. Schakelen tussen desktops op macOS is eenvoudig met het trackpad, maar om het te doen terwijl ik een muis gebruik, moet ik de Ctrl-toets ingedrukt houden en op een pijltoets drukken, wat sowieso mijn rechterhand zou gebruiken. Dus ik heb het bureaublad links en rechts naar 4 en 5 op het numpad van de muis geschakeld, waardoor ik mijn arm niet zo vaak hoef te bewegen. Op kleinere schaal doe ik hetzelfde voor het heen en weer schakelen tussen Chrome-tabbladen (en elke andere app met tabbladen) met 1 en 2 voor links en rechts, in plaats van sneltoetscombinaties te gebruiken of met de muis op de bovenste balk te klikken.

  Wilt u ransomware overleven? Hier leest u hoe u uw pc kunt beschermen

Trouwens, Windows heeft hetzelfde soort virtuele desktop-switching als macOS, maar het is je misschien niet eens opgevallen als je de sneltoetsen niet kent (Windows+Control+pijltoetsen). Door deze aan muisknoppen te binden, worden virtuele Windows-desktops veel gemakkelijker te gebruiken en helpt het om uw rommelige rommel van vensters op te ruimen.

Liefhebbers van sneltoetsen zullen nog steeds zweren bij hun methoden. Voor sommige apps is het hebben van beide handen op het toetsenbord veel sneller dan het gebruik van een muis, iets wat elke vim-gebruiker kan bevestigen. Maar op een modern systeem ga je op een gegeven moment een muis gebruiken. Het is het beste om er het beste van te maken en je niet te laten vertragen, vooral als je toch een muis hebt met heel veel knoppen.

  Hoe de Microsoft Teams-webapp te gebruiken

Uw muis configureren

De installatie hangt af van de muis die u bezit en de bijbehorende software, maar de hulpprogramma’s van de meeste muisfabrikanten laten u soortgelijke dingen doen. De Utility Engine van Corsair is zeer krachtig en biedt volledige macro-ondersteuning en meerdere profielen. Je kunt één knop configureren om op een reeks toetscombinaties te drukken, dus de opties die je hebt zijn vrij onbeperkt.

Het wisselen van profielen is een uiterst handige functie, omdat u hiermee macro’s achter andere knoppen kunt nesten. Ik heb 10, 11 en 12 ingesteld om over te schakelen naar verschillende profielen en dan terug te schakelen nadat een andere knop is ingedrukt. Dit geeft me 45 verschillende slots om macro’s in te passen, hoewel ik ze zeker nog niet heb gevuld. Je kunt verschillende profielen configureren voor verschillende apps, en een aparte voor gamen, waarbij de cijfertoetsen onaangetast blijven.

Corsair’s iCUE slaat het profiel op in de muis, zodat dezelfde knoplay-out op verschillende computers blijft bestaan ​​- of verschillende besturingssystemen, wat handig is voor dual-boot-systemen.

Hoewel het hebben van een heleboel macro’s cool is, zal zelfs iets eenvoudigs als het gebruik van de knoppen 1 en 2 als linker- en rechterpijltjestoetsen je elke dag een hoop tijd besparen. Vind wat voor u werkt en bouw uw workflow eromheen.

  Waarom "Animal Crossing" geweldig is, en waarom je het zou moeten spelen

Extra hulpprogramma’s

Je zult heel snel een limiet bereiken van hoeveel je kunt doen met alleen het opnieuw binden van sneltoetsen. Gelukkig kan het installeren van een paar extra hulpprogramma’s om de speling op te heffen uw workflow drastisch verbeteren.

Autosneltoets (Windows) – Als u dacht dat 45 geneste macro’s overdreven was, probeer dan uw macro’s Turing-compleet te maken. AutoHotkey is een prachtige scripttaal die is gecentreerd rond snelkoppelingen en macro’s, maar de taal is in de loop der jaren uitgebreid om meer op een volledige programmeertaal te lijken. Het heeft loops, besturingsstructuren, de mogelijkheid om bestanden te lezen en te schrijven, de muis te bewegen en de mogelijkheid om uitvoerbare bestanden te starten. U kunt uw muisknoppen configureren om AHK-scripts of acties direct te starten, wat het een enorme upgrade maakt ten opzichte van bestaande functionaliteit.
BetterTouchTool (Mac) – Exclusief voor macOS, BetterTouchTool probeert AHK voor Macs te zijn. Het is echter veel gemakkelijker te gebruiken en biedt ondersteuning voor het opnieuw binden van multi-touch trackpad-bewegingen, het aanpassen van de aanraakbalk en zelfs de Siri Remote. Hoewel het niet helemaal op het krachtniveau van AHK is, doet het het erg goed voor macOS.