Een muziekbibliotheeknummer instellen als uw beltoon [iOS]

Toen featurephones mainstream waren, was het veranderen van beltonen eenvoudig. Als je een zelfs maar marginaal goede Nokia-telefoon had, zou je een nummer als je beltoon kunnen instellen. Het besturingssysteem van Nokia speelde goed met MP3-bestanden. Dit geldt nog steeds voor Android-telefoons. Er zijn geen hoepels waar je doorheen moet springen als je een nummer als ringtone wilt gebruiken. Het is niet hetzelfde met iOS. iOS-beltoonbestanden hebben de M4R-indeling en u kunt niet zomaar een bestand op uw apparaat opslaan en het als uw beltoon gebruiken. Er zijn nogal wat hoepels om doorheen te springen, tenzij je een gejailbreakt apparaat hebt. Het goede nieuws is dat Apple GarageBand gratis heeft gemaakt voor iedereen en dat je het kunt gebruiken om beltonen te maken. Je kunt het met name gebruiken om een ​​nummer uit je muziekbibliotheek om te zetten in een beltoon.

  Hoe GIF's op Facebook Messenger te verzenden [iOS]

Download GarageBand uit de App Store (link aan het einde) en open het.

Audiorecorder-tool

GarageBand heeft veel opnametools. Voor ons doel hebben we de Audio Recorder-tool nodig. Tik op de plusknop bovenaan de app en selecteer ‘Nieuw nummer maken’. Veeg door de tools die je ziet en tik op Audiorecorder.

Nummersectie toevoegen

Tik bovenaan op de sporenknop en tik op de metronoomknop. Standaard is deze knop blauw om aan te geven dat deze actief is. Als je erop tikt, zet je hem uit en dat is wat je moet doen.

Nu de metronoom is uitgeschakeld, tik je op de plusknop onder de tandwielknop rechtsboven. Hiermee wordt een songsectie toegevoegd. Tik erop, zet de lengte op automatisch en ga terug door op ‘Gereed’ te klikken.

  Controleer welke apps de meeste batterij leegmaken in iOS 9 [iPhone Tip]

Selecteer nummer uit bibliotheek

Tik op het hoofdscherm van de audiorecorder op de lusknop naast het tandwielpictogram.

Ga naar het tabblad ‘Muziek’. Tik op het nummer dat je als beltoon wilt gebruiken en houd vast. Tik en houd het vast totdat het is toegevoegd aan de Audio Recorder-tool. Zorg ervoor dat het nummer op 0 seconden begint. Als dit niet het geval is, sleept u het naar het begin.

Nummer exporteren als beltoon

Tik linksboven op de naar beneden wijzende driehoek. Selecteer ‘Mijn nummers’. Het nummer wordt opgeslagen als een project bij je nummers in GarageBand. Tik rechtsboven op selecteren en alle nummers beginnen te trillen zoals wanneer je apps van je startscherm verwijdert.

Tik op het nummer dat je wilt exporteren en tik op de deelknop linksboven. Selecteer ‘Ringtone’ in het deelmenu. Voer een naam in voor de beltoon. GarageBand knipt het nummer automatisch tot 30 seconden, de juiste lengte voor een beltoon, en exporteert het naar je geluiden.

  De absolute beginnershandleiding voor het iOS-vergrendelingsscherm

Zet beltoon

Open de app Instellingen. Ga naar Geluiden>Ringtone en selecteer het nummer dat je als beltoon wilt instellen, en je bent klaar.

Download GarageBand uit de App Store