Een PostgreSQL-databaseserver instellen met Webmin op Ubuntu Server

PostgreSQL is een lichtgewicht, geavanceerde databasetool voor Linux en andere platforms. Het wordt goed ondersteund op Ubuntu, maar het opzetten en beheren ervan via de terminal kan behoorlijk vervelend zijn.

Er is een betere manier om een ​​PostgreSQL-databaseserver op Ubuntu in te stellen. Hoe? Met Webmin, de moderne beheerdersinterface voor Unix-systemen. Hier leest u hoe u Webmin gebruikt om een ​​PostgreSQL-database op uw Ubuntu-systeem te maken.

Webmin installeren op Ubuntu Server

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van de PostgreSQL-module op Webmin, moet u Webmin instellen op uw Ubuntu-server. Om de app te laten werken, moet je een DEB-pakket installeren vanaf de Webmin-website.

Om de installatie van Webmin te starten, opent u een terminalvenster en opent u de server via SSH. Of gebruik de TTY-console op de server door er fysiek aan te zitten. Zodra u toegang via de opdrachtregel hebt gekregen, gebruikt u de onderstaande opdrachten om de nieuwste versie van Webmin op uw Ubuntu Server-machine te laten werken.

http://prdownloads.sourceforge.net/webadmin/webmin_1.981_all.deb
sudo apt install ./webmin_1.981_all.deb

Dit gedeelte zou meer dan genoeg moeten zijn om u te helpen Webmin aan de gang te krijgen op uw Ubuntu Server-installatie. Dat gezegd hebbende, als je meer hulp nodig hebt bij het instellen van de tool, volg dan onze handleiding over het instellen van Webmin op Ubuntu Server.

  Een link toevoegen in Canva

Je root-wachtwoord instellen

De Webmin-webgebruikersinterface gebruikt het root-account en het root-wachtwoord van de gebruiker om in te loggen. U kunt echter niet uit de doos inloggen op Ubuntu Server, omdat het Ubuntu-systeem het root-account standaard vergrendelt.

als je het root-wachtwoord op je Ubuntu Server-systeem wilt instellen, begin dan met het verkrijgen van een root-shell met sudo -s.

sudo -s

Nu je een root-shell hebt, kun je het root-wachtwoord voor Ubuntu Server instellen. Vertel Ubuntu met de opdracht passwd dat u het root-account een nieuw wachtwoord geeft. Zorg ervoor dat het root-wachtwoord te onthouden en veilig is.

Opmerking: als je hulp nodig hebt bij het maken van een wachtwoord, probeer dan de StrongPasswordGenerator.

passwd

Met het root-wachtwoord correct geconfigureerd op Ubuntu, hebt u nu toegang tot de Webmin-webgebruikersinterface. Open uw favoriete webbrowser, voer “root” in het gebruikersnaamvak in en het rootwachtwoord in het vak “wachtwoord”.

http://YOUR_UBUNTU_SERVER_IP_ADDRESS_OR_HOSTNAME:10000

De PostgreSQL-pakketten installeren via Webmin

PostgreSQL-pakketten moeten op Ubuntu Server zijn geïnstalleerd voordat de PostgreSQL Webmin-module toegankelijk is. Volg de stapsgewijze instructies hieronder om het pakket op uw Ubuntu-server te installeren.

  Thuis- en Afwezig-routines instellen en gebruiken met Google Assistent

Stap 1: Open de Webmin web-UI-interface. Klik vervolgens op de menuknop in de linkerzijbalk.

Stap 2: Zoek in de zijbalk naar het gedeelte “Niet-gebruikte modules” en klik op het pijl-omlaagpictogram om de menu-items weer te geven.

Stap 3: Zoek “PostgreSQL-databaseserver” in het gedeelte “Niet-gebruikte modules” en klik erop met de muis. Als u dit selecteert, ziet u de sectie PostgreSQL-module in Webmin.

Stap 4: Zoek de groene knop “Nu installeren” in Webmin en klik erop met de muis om Webmin te vertellen dat u de PostgreSQL-pakketten op Ubuntu wilt installeren.

Stap 5: Na het selecteren van de groene “Install Now” knop, zal een blauwe “Install Button” verschijnen. Selecteer het om te bevestigen dat u de PostgreSQL-pakketten met Webmin op uw Ubuntu-systeem wilt installeren.

Stap 6: Zoek de knop “Refresh Modules” onderaan de Webmin-zijbalk en klik erop om modules te vernieuwen.

Uw PostgreSQL-database configureren in Webmin

De standaardinstellingen voor PostgreSQL in Webmin zouden voor de meeste beginners moeten volstaan. Dat gezegd hebbende, als je niet nieuw bent bij PostgreSQL en je database-instellingen wilt configureren, kun je dit als volgt doen.

Stap 1: Zoek de Webmin-zijbalk aan de linkerkant en klik erop met de muis. Vervolgens laadt u het configuratiegebied van de PostgreSQL Database Server.

  Hoe de internationale Samsung Galaxy S5 (SM-G900F) te rooten

Stap 2: Zoek het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek van de pagina en klik erop om toegang te krijgen tot de instellingen van de PostgreSQL-module.

Stap 3: Ga na het configureren van de module-instellingen naar “Gebruiker, groepen en machtigingen” om instellingen met betrekking tot de PostgreSQL-databaseserver te wijzigen.

Een nieuwe database maken in Webmin

Doe het volgende als u een nieuwe PostgreSQL-database in Webmin op uw Ubuntu-server wilt maken.

Stap 1: Open het PostgreSQL-databasegebied in Webmin door het te selecteren onder “Server” in de Webmin-zijbalk.

Stap 2: Zoek de knop “Een nieuwe database maken” in het PostgreSQL Webmin-gebied en klik erop met de muis.

Stap 3: Voer in het vak “Databasenaam” uw PostgreSQL-databasenaam in. Stel vervolgens uw aangepaste instellingen in en klik op de groene knop “Maken” om de nieuwe database te maken.