Een PowerPoint-hand-outlay-out aanpassen

PowerPoint-hand-outs zijn een geweldige bron om aan uw publiek te distribueren, zodat ze uw presentatie kunnen volgen of gebruiken voor toekomstig gebruik. Als u de lay-out van de hand-out wilt aanpassen voordat deze wordt verspreid, heeft PowerPoint een manier.

De lay-out van een PowerPoint-opdracht aanpassen

Ga je gang en open de PowerPoint-presentatie waarmee je gaat werken, als je dat nog niet hebt gedaan. Schakel over naar het tabblad “Bekijken” en klik op de knop “Hand-out Master”.

Deze actie opent een nieuw tabblad “Hand-out Master” op het lint. Hier vindt u verschillende beschikbare opties voor het aanpassen van de PowerPoint-hand-out, zoals Pagina-instelling, Tijdelijke aanduidingen, Thema bewerken en Achtergrond.

Laten we eerst eens kijken naar de beschikbare opties in de groep “Pagina-instelling”, te beginnen met “Opdrachtoriëntatie”. Standaard is de oriëntatie ingesteld op “Portret”, maar u kunt deze wijzigen in “Landschap” in het vervolgkeuzemenu.

  Wat is contacttracering en hoe kan het pandemieën bestrijden?

“Diaformaat” geeft u drie opties: Standaard (4:3), Breedbeeld (16:9) of Aangepast diaformaat. Door “Aangepast diaformaat” te selecteren, kunt u de exacte breedte en hoogte van de dia’s specificeren.

Met “Dia’s per pagina”, zoals de naam al doet vermoeden, kunt u selecteren hoeveel dia’s op elke pagina worden weergegeven, variërend van één tot negen dia’s per pagina.

Als u doorgaat naar de groep “Plaatsaanduidingen”, kunt u de specifieke tijdelijke aanduidingen die u op de hand-out wilt weergeven, selecteren of deselecteren. Tijdelijke aanduidingen zijn de koptekst, voettekst, datum en paginanummer.

Als u de inhoud binnen deze tijdelijke aanduidingen wilt bewerken, moet u ervoor zorgen dat de optie is ingeschakeld en vervolgens op de ruimte klikken om te beginnen met bewerken.

  Hoe Safari Reader-achtige functionaliteit te krijgen in elke mobiele browser

Ten slotte kunt u de lettertypen, effecten, achtergrondstijl en kleurenschema van de hand-out bewerken met behulp van de hulpmiddelen in de groep “Achtergrond”.

Als u klaar bent met het aanpassen van de lay-out van uw hand-out, klikt u op de knop ‘Masterweergave sluiten’.

Zorg ervoor dat u opslaat voordat u PowerPoint sluit.

De opdracht exporteren naar een Word-document

Om de PowerPoint-presentatie naar een Word-document te exporteren om hand-outs te maken, selecteert u eerst het tabblad “Bestand”.

Selecteer vervolgens “Exporteren” in de menu-opties aan de linkerkant.

Selecteer ‘Hand-outs maken’ in de lijst met opties die verschijnt.

Klik ten slotte op de knop “Hand-outs maken”.

Nu verschijnt het menu “Verzenden naar Microsoft Word”. Selecteer het gewenste type paginalay-out en selecteer vervolgens “Plakken” of “Link plakken”.

Als u klaar bent, klikt u op ‘OK’.

Nadat u “OK” hebt geselecteerd, wordt uw presentatiehand-out geopend in Word.

Om de inhoud van de dia’s te bewerken, dubbelklikt u op de dia die u wilt bewerken. Door het gebied naast de dia te selecteren, kunt u opmerkingen over de dia invoeren.

  PowerPoint-dia's toevoegen, verwijderen en herschikken

Voel je vrij om een ​​kop- of voettekst toe te voegen aan de hand-out. Als je klaar bent, zorg er dan voor dat je het document opslaat en print hoeveel hand-outs je denkt nodig te hebben, plus nog een paar voor het geval dat!