Een PowerPoint-organigram maken met Excel-gegevens

Het maken van een organigram in Excel is logisch omdat het gemakkelijk is om gegevens uit bronnen zoals andere Excel-documenten of Outlook te halen. Als het tijd is om met die grafiek te pronken, wil je waarschijnlijk PowerPoint gebruiken. Gelukkig is het vrij eenvoudig om het Excel-diagram naar PowerPoint te brengen.

Het organigram maken in Excel

Open eerst een nieuw Excel-blad. Ga naar het tabblad “Invoegen” en selecteer de optie “SmartArt”.

Het venster “Kies een SmartArt-afbeelding” verschijnt. Selecteer ‘Hiërarchie’ in het paneel aan de linkerkant. U ziet aan de rechterkant verschillende diagramstijlen verschijnen. Kies degene die het beste bij uw behoeften past. In dit voorbeeld kiezen we de optie “Naam en titel organigram”.

  Angry IP Scanner Review (2021) voor netwerkscannen

Nadat u uw grafiekstijl heeft geselecteerd, verschijnt een voorbeeld van de grafiek en de beschrijving van de grafiek aan de rechterkant van het venster. Selecteer “OK” als je klaar bent.

Uw grafiek verschijnt nu in het Excel-blad. Vul de relevante informatie voor uw teamleden in het diagram in (of haal de gegevens uit andere bronnen). Als je klaar bent, zou je iets moeten hebben dat er zo uitziet.

Onze grafiek bevat teamleden en hun respectieve posities. Controleer nogmaals of de informatie correct is, sla het Excel-bestand op en sluit af.

Uw organigram invoegen in PowerPoint

Nu is het tijd om in PowerPoint te werken. Open uw presentatie en ga naar de dia waar u het organigram wilt hebben. Ga naar het tabblad “Invoegen” en selecteer “Object”.

  Cellen samenvoegen en ongedaan maken in Microsoft Excel

Het venster “Object invoegen” verschijnt. Kies hier de optie “Maken vanuit bestand” en selecteer “Bladeren”.

Ga naar de locatie van het Excel-bestand met het organigram, selecteer het en klik vervolgens op ‘OK’.

Zorg ervoor dat het bestandspad correct is en klik vervolgens op “OK”.

Uw organigram uit Excel verschijnt nu in uw PowerPoint-presentatie! Als u iets van de inhoud in het diagram moet bewerken, hoeft u alleen maar op het diagram te dubbelklikken en de inhoud te bewerken. Je hebt volledige toegang tot Excel-tools als je dat doet.

Het samenvoegen van de cellen op de achtergrond kan ook een goed idee zijn, omdat ze behoorlijk afleidend kunnen zijn. Dubbelklik hiervoor op het diagram en selecteer vervolgens alle cellen die verschijnen.

  Helper voor tabbladgroepen maakt tabbladbeheer in Firefox toegankelijker

O het tabblad “Start”, selecteer “Samenvoegen en centreren”.

Nu heb je een mooi, overzichtelijk organigram in je PowerPoint-presentatie. Succes!