Een PS3-controller gebruiken op Windows 10

Gamecontrollers lijken misschien gewone randapparatuur die u zowel op een console als op een pc kunt aansluiten, maar ze zijn niet zo eenvoudig als een toetsenbord en muis. Een toetsenbord en muis werken met de meeste computers, ongeacht het merk en model. Hetzelfde geldt niet voor gamecontrollers.

PS3-controller op Windows 10

PS-controllers zijn populair als je een PlayStation hebt. Idealiter, als je gamet op een Windows 10-pc, moet je er een Xbox-controller bij gebruiken, maar je kunt ook een PlayStation-controller gebruiken.

PlayStation-controllers krijgen, net als Xbox-controllers, in de loop van de tijd hardwareverbeteringen. nieuwe modellen worden uitgebracht met de PS5-controller als de nieuwste op dit moment. De PS3 is vrij oud (geïntroduceerd in 2006) en dateert van vóór Windows 10. Je hebt stuurprogramma’s nodig om de controller te laten werken en je moet stuurprogramma’s van derden gebruiken.

  Bescherming tegen ransomware inschakelen in Windows 10

Installeer PS3-stuurprogramma’s

ScpToolkit is een app van derden die schijven voor niet-officiële / externe PlayStation-controllers op Windows 10 installeert, wat de PS3-controller in feite is, omdat er geen officiële stuurprogramma’s voor beschikbaar zijn voor Windows 10.

PS3-controller instellen voor installatie

Als je een bedrade PS3-controller hebt, of als je deze als bedrade controller wilt gebruiken, sluit je de PS3-controller aan op je computer via de USB-datakabel.
Als je een draadloze PS3-controller wilt gebruiken, sluit je de Bluetooth-dongle aan op je systeem.

Installeer ScpToolkit

ScpToolkit downloaden van SourceForge.
Voer de app uit.
Accepteer de gebruiksvoorwaarden en selecteer waar u de app wilt installeren.
Wijzig de standaardinstellingen van de app echter niet, als u van plan bent de controller via een Bluetooth-verbinding te gebruiken, zorg er dan voor dat de ScpToolkit Bluetooth Pair Utility-optie is ingeschakeld.
Klik op Installeren.

Klik desgevraagd op de knop Stuurprogramma-installatieprogramma uitvoeren.
Kies de stuurprogramma’s die u wilt installeren. Voor een PS3-controller moet u Dualshock 3-stuurprogramma installeren en een Bluetooth-verbinding aanvinken en op Volgende klikken.
Open de vervolgkeuzelijst Kies controller en selecteer uw controller in de lijst.
Klik op Volgende en laat de stuurprogramma’s installeren.
Zodra de installatie is voltooid, kun je de PS3-controller gebruiken met ondersteunde games.

  Hoe u de nachtmodus kunt krijgen in Microsoft Edge in Windows 10

Handtekening stuurprogramma uitschakelen

ScpToolkit werkt normaal gesproken prima zoals het is, maar als de installatie van het stuurprogramma mislukt, moet u mogelijk de handhaving van de stuurprogrammahandtekening uitschakelen op Windows 10.

Open het Startmenu en klik op de aan/uit-knop.
Houd de Shift-toets ingedrukt en klik op Opnieuw opstarten in het power-menu.
Ga naar Problemen oplossen>Geavanceerde opties>Opstartinstellingen.
Selecteer de optie Handhaving van stuurprogrammahandtekeningen uitschakelen en tik op de F7-toets om op te starten naar het bureaublad.
Probeer de driver opnieuw te installeren met de ScpToolkit.

PS3-controller en Steam

Als je games op Steam speelt, wordt het proces veel eenvoudiger. Steam heeft er native ondersteuning voor.

Sluit de controller aan op uw systeem.
Stoom openen.
Steam schakelt automatisch over naar de modus Grote afbeelding en als dit niet het geval is, schakelt u er handmatig naar over.
Ga naar het menu Controller-instellingen.
Stel de PS3-controller in.

  Hoe Gnome eruit te laten zien als Mac, Windows of Unity

Opmerking: sommige verbeterde functies van de controller werken mogelijk niet, maar u kunt wel comfortabel gamen.

Conclusie

Als je een PS3-controller hebt die rondslingert, is het de moeite waard om wat tijd te investeren om hem werkend te krijgen. Als je een nieuwe controller wilt kopen en van plan bent deze te gebruiken met een pc met Windows 10, kun je het beste een Xbox-controller kopen. Als je je hart hebt ingesteld op een PlayStation-controller, koop dan de PS5- of de PS4-controller zodat het gemakkelijker is om in te stellen.