Een screenshot maken op Chromebook

Chromebooks zijn fantastisch voor algemene gebruikers omdat ze worden geleverd met de meeste basistools en er zijn verschillende goede Chromebooks die u kunt kopen. Als je onlangs een Chromebook hebt gekocht en een screenshot wilt maken, kan dat eenvoudig met een combinatie van sneltoetsen. U hoeft geen apps van derden te installeren, aangezien u met Chrome OS alle verschillende soorten schermafbeeldingen kunt maken, inclusief volledig scherm, venster en gedeeltelijke snaps met de functie Schermopname. Daarnaast heb ik een app van derden genoemd voor het geval je op zoek bent naar een tool met functies zoals annotatie en schermopname. Dus met dat gezegd, laten we doorgaan en leren hoe we een screenshot kunnen maken op Chromebook in 2022.

Maak een screenshot op Chromebook (bijgewerkt in juli 2022)

In deze handleiding hebben we 8 methoden opgenomen om een ​​schermafbeelding te maken op een Chromebook, inclusief schermvullende, gedeeltelijke en vensterschermafbeeldingen. De onderstaande methode werkt op alle soorten Chromebooks, of het nu een Chrome OS-apparaat voor school is of uw persoonlijke Chromebook van Lenovo, HP, Asus, Acer en anderen. Bekijk de onderstaande tabel om de relevante sectie te vinden. Als je je Chromebook-vaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan ook enkele coole Chrome OS-tips en -trucs.

Screenshot maken op Chromebook met sneltoetsen

1. Schermafbeelding op volledig scherm op Chromebooks: Ctrl + Overzichtstoets

Als u wilt leren hoe u snel een screenshot kunt maken op een Chromebook, is de eenvoudigste manier om de Ctrl- en de overzichtsknop tegelijk in te drukken. Boven de toets “6” is de overzichtsknop aanwezig.

De overzichtstoets

Er wordt onmiddellijk een schermafbeelding op volledig scherm gemaakt en de momentopname wordt opgeslagen in de app Bestanden onder de map “Downloads”. Open gewoon de app Bestanden en u vindt de schermafbeelding in deze map.

Afgezien daarvan verschijnt er een pop-up in de rechterbenedenhoek wanneer u een screenshot maakt. Van daaruit kunt u op “Bewerken” klikken en ook de schermafbeelding annoteren. Je hebt ook de standaard tools voor het bewerken van foto’s, zoals bijsnijden, vergroten/verkleinen, filters toevoegen en meer.

  19 geweldige hacks om Roku te hacken om gratis kanalen te krijgen

Aangezien schermafbeeldingen automatisch naar uw klembord in Chrome OS worden gekopieerd, kunt u de schermafbeelding rechtstreeks in uw favoriete foto-editor voor Chromebook, Gmail of een ander mediaveld plakken. In het Gmail Compose-venster kan ik bijvoorbeeld de Chromebook-sneltoetsen “Ctrl + V” gebruiken en de schermafbeelding is toegevoegd.

Als u de geschiedenis van het klembord in Chromebook inschakelt, kunt u ook eerdere schermafbeeldingen, gekopieerde afbeeldingen, teksten, enz. Vinden met behulp van een Chrome OS-sneltoets. Druk gewoon op de sneltoets “Zoeken +V” en het menu Klembordgeschiedenis verschijnt. Vanaf hier kunt u eenvoudig uw eerdere schermafbeeldingen plakken. Dat is best cool, toch?

2. Schermafbeelding actief venster op Chromebooks: Ctrl + Alt + Overzichtstoets

Als u wilt weten hoe u een screenshot maakt op een Chromebook en het actieve venster vastlegt, drukt u tegelijkertijd op Ctrl, Alt en de knop Overzicht. Selecteer daarna het venster op uw scherm. U kunt op Enter drukken om het actieve venster vast te leggen of op het venster klikken met uw muis. Dat is het.

3. Gedeeltelijke screenshot op Chromebooks: Ctrl + Shift + Overzichtstoets

En als u vrijelijk een screenshot wilt maken van een specifiek gebied op uw Chromebook, drukt u op Ctrl, Shift en de knop Overzicht. Het scherm wordt gedimd en u kunt het perfecte gebied selecteren om een ​​screenshot op uw Chromebook te maken. Persoonlijk ben ik dol op deze snelkoppeling en gebruik deze altijd om een ​​screenshot te maken op mijn Chromebook.

Screenshot op Chromebook met Screen Capture

Hoewel velen dol zijn op de sneltoetsen om snel schermafbeeldingen te maken, als je een eenvoudige knop wilt van waaruit je het scherm kunt vastleggen, heeft Chrome OS het je gemakkelijker gemaakt. Google heeft een functie voor schermopname toegevoegd aan Chrome OS, waarmee u een screenshot op uw Chromebook kunt maken vanuit het menu Snelle instellingen. Niet alleen dat, u kunt ook het scherm opnemen op Chromebook met Screen Capture. Hier is hoe het te gebruiken.

1. Eerst moet u zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie van Chrome OS. Als u Chrome OS 89 of hoger gebruikt, is deze functie standaard ingeschakeld op uw Chromebook. De functie is ook beschikbaar op alle kanalen, inclusief Stable, Beta en Dev.

2. Open vervolgens het menu Snelle instellingen in de rechterbenedenhoek en u zult een optie “Schermopname” vinden.

3. Klik erop en er verschijnt een werkbalk. Nu kunt u selecteren wat voor soort screenshot u wilt: volledig scherm, venster of gedeeltelijk. Zorg ervoor dat u “Camera” hebt geselecteerd en niet de video-indicator in de werkbalk. Ik leg bijvoorbeeld een gedeeltelijke schermafbeelding vast met de optie voor schermopname hier. Klik nu op “Capture” of druk op enter. De schermopname wordt opgeslagen in de map Downloads.

  Wat is 'gemengde inhoud' en waarom blokkeert Chrome dit?

4. Als u de standaard screenshot-map op uw Chromebook wilt wijzigen, klikt u onderaan op het “tandwiel”-pictogram en kiest u “Map selecteren”.

5. Kies hier de gewenste map waarin u de schermafbeeldingen wilt opslaan. Ik heb bijvoorbeeld een map “Screenshot” gemaakt onder “Downloads” voor al mijn screencaps.

6. Nu worden al uw Chromebook-screenshots opgeslagen in uw nieuw geselecteerde map.

Screenshots maken met knoppen in tabletmodus

Als u een screenshot wilt maken op een Chromebook in tablet- of tentmodus, drukt u tegelijkertijd op de aan / uit-knop en op een van de volumeknoppen, vergelijkbaar met hoe u dit op uw smartphone zou doen. U hoeft niet ingedrukt te houden; druk gewoon op de knoppen en laat ze tegelijk los. Er wordt direct een schermvullende schermafbeelding gemaakt op uw Chrome OS-tablet.

Als u een HP Chromebook heeft, bieden de onderstaande snelkoppelingen duidelijke instructies voor het maken van screenshots op HP Chromebooks in tabletmodus.

  • Snelkoppeling: Power + een van de volumeknoppen

Screenshots maken op Chromebook met een stylus

1. Schermafbeelding op volledig scherm: als u een stylus hebt aangesloten op uw Chromebook, verschijnt er een menu ‘Stylus’ op de plank rechtsonder. Open het en selecteer “Capture Screen” om een ​​schermvullende schermafbeelding op uw Chromebook te maken. Als je een Acer Chromebook met een stylus hebt, is dit de beste manier om screenshots te maken op Acer Chromebooks.

2. Gedeeltelijke screenshot: Als u een gedeeltelijke screenshot wilt maken, klikt u op het menu “Stylus” en selecteert u “Capture Region”. Nu kunt u uw stylus gebruiken of ergens op het scherm blijven aanraken en vervolgens slepen om een ​​gebied te selecteren. Laat daarna de stylus los en er wordt een screenshot gemaakt en opgeslagen in de door u geselecteerde map.

Screenshots maken op Chromebook met Chrome-extensies

Nu hebben we geleerd hoe u native screenshot kunt maken op een Chromebook. Als je op zoek bent naar een meer veelzijdige en krachtige screenshot-tool om op je apparaat te gebruiken, bekijk dan de Nimbus-extensie (gratis). Het stelt je in staat om allerlei soorten schermafbeeldingen te maken en biedt ook schermopname en annotatie op het scherm.

Als u op zoek bent naar enkele van de andere beste Chrome-extensies voor het maken van schermafbeeldingen, kunt u ook Awesome Screenshot (gratis) en Screencastify (gratis) bekijken.

Screenshots maken met een extern toetsenbord

1. Schermafbeelding op volledige pagina: Ctrl + F5

Als je een extern toetsenbord op je Chromebook hebt aangesloten, kun je een screenshot maken door tegelijk op Ctrl + F5 te drukken. Het werkt op dezelfde manier als de native Chromebook-snelkoppeling, maar u moet op F5 drukken in plaats van de overzichtsknop.

  Duurt het echt 60 seconden om een ​​telefoongesprek te traceren?

2. Schermafbeelding van venster: Ctrl + Alt + F5

Evenzo, voor een schermafbeelding van een venster met een extern toetsenbord, drukt u op Ctrl + Alt + F5. Er wordt snel een screenshot gemaakt van het huidige venster op uw Chromebook.

3. Gedeeltelijke screenshot: Ctrl + Shift + F5

Druk ten slotte op Ctrl + Shift + F5 om een ​​gedeeltelijke schermafbeelding te maken met een extern toetsenbord. Het scherm wordt automatisch gedimd en je kunt eenvoudig een regio selecteren.

Veel Gestelde Vragen

Waar komen de screenshots op een Chromebook?

Alle schermafbeeldingen op Chromebooks worden opgeslagen in de map ‘Downloads’. Open gewoon de app “Bestanden” en ga naar de map “Downloads”, en daar heb je het. Als u de opslaglocatie voor het screenshot wilt wijzigen, kunt u dit doen via Instellingen -> Geavanceerd -> Downloads -> Wijzigen.

Wat is F5 op een Chromebook?

Simpel gezegd, F5 op een Chromebook is de overzichtstoets die zich over het algemeen boven de 6-toets bevindt. Je kunt het samen met Ctrl indrukken om een ​​screenshot te maken.

Wat is de schakeltoets op een Chromebook?

De Switch-toets is weer hetzelfde als de overzichtstoets. Het wordt gebruikt om tussen vensters op een Chromebook te schakelen, dus het wordt de schakeltoets genoemd.

Screenshot op een Chromebook als een professional

Dus dat was onze gids voor het maken van een screenshot op een Chromebook. We hebben de beste manieren opgenomen om een ​​screenshot te maken, inclusief native en een extensie van derden. Hoewel de ingebouwde sneltoetsen voor mij voldoende zijn, willen sommige gebruikers een complete oplossing van annotatie tot vrije uitsnedeselectie. Ga in dat geval voor de app van derden die ik hierboven heb genoemd. Dat is in ieder geval allemaal van ons. Als u een speciale Caps Lock-toets mist, kunt u de Caps Lock-toets op uw Chromebook inschakelen. En als je vragen hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten