Een simkaart verwijderen of installeren op een iPhone

Elke iPhone heeft aan de rechterkant een simkaartsleuf. In dat slot zit een lade waar de simkaart van je iPhone in past. Met die simkaart kan je telefoon verbinding maken met je provider, zodat je mobiele data kunt maken en krijgen.

U hoeft mogelijk nooit toegang te krijgen tot uw simkaart als u uw iPhone hebt gekocht met een vooraf geïnstalleerde simkaart van de koerier. Als u echter een ontgrendelde en simkaartvrije telefoon koopt, of een gebruikte telefoon koopt, moet u bekend zijn met wat een simkaart is en hoe u deze kunt verwisselen.

Gelukkig is toegang tot de simkaartlade van een iPhone niet ingewikkeld, maar je hebt drie dingen nodig voordat je aan de slag kunt.

Een iPhone (uiteraard)
De simkaart die u wilt installeren
Een hulpmiddel om in de zijkant van uw iPhone te prikken om de SIM-lade uit te werpen

  Hoe u al uw Amazon-pakketten op dezelfde dag kunt krijgen

Die laatste kan een beetje lastig zijn. Afhankelijk van welke iPhone je hebt, zit er mogelijk een tool voor het verwijderen van de simkaart in de doos. Als dat zo is, ben je klaar om te gaan. Zo niet, dan zijn ze stom-goedkoop op Amazon, maar je kunt ook een opengevouwen paperclip, een naald of zo ongeveer alles gebruiken dat slank en puntig is. Probeer jezelf niet te steken terwijl je gaat.

Zodra u uw simkaartverwijderingstool (of een proxy) hebt, steekt u deze in het kleine gaatje dat deel uitmaakt van de simkaartlade. Je zou wat weerstand moeten voelen en daar moet je een beetje doorheen duwen. Als dit de eerste keer is dat je dit doet, kan het een beetje vreemd aanvoelen, maar je moet wel wat kracht uitoefenen om de lade eruit te krijgen. Zodra u dat doet, begint de lade uit te werpen en hoeft u hem op dat moment alleen nog maar helemaal naar buiten te trekken.

  Hoe te repareren dat Surface Pen niet schrijft op Surface Tablet

Zodra de lade uit is, verwijdert u een reeds bestaande simkaart en installeert u de nieuwe. Zorg ervoor dat u het op de juiste manier plaatst met behulp van de ingekeepte hoeken als richtlijn. Zodra de kaart in de lade is geïnstalleerd, plaatst u het geheel opnieuw in uw iPhone, waarbij u ervoor zorgt dat het gaatje op één lijn ligt met het gat in de telefoon zoals u doet.

Nadat de kaartinstallatie is voltooid, zou deze door uw iPhone moeten worden herkend zonder dat het apparaat opnieuw moet worden opgestart. Als dat niet het geval is, probeert u de vliegtuigmodus in en uit te schakelen of de iPhone volledig opnieuw op te starten. Dat zou je goed op weg moeten helpen.

  Tijdreizen in "Animal Crossing: New Horizons"