Een slimme garage opzetten

Hoe vaak heb je jezelf de vraag gesteld: “heb ik de garagedeur gesloten?” Met een slimme garage hoeft u zich geen zorgen te maken. Dat is slechts een van de vele redenen om smart home-technologie ook in uw garage te brengen.

Begin met een slimme garagedeuropener

Tenzij u een carport heeft, is de kans groot dat uw garage een garagedeur heeft, en gelukkig is er geen gebrek aan opties om uw garagedeuropener slim te maken. En dat is maar goed ook, want je krijgt veel rust als je overstapt naar een slimme opener. Als je bijvoorbeeld niet meer weet of je de garagedeur hebt gesloten, kun je je telefoon tevoorschijn halen en controleren. Ben je vergeten? Dan kun je hem ook sluiten.

Afhankelijk van je slimme garagedeuropener die je koopt, kun je hem misschien zelfs sluiten met Alexa of je Google Home. Houd er rekening mee dat u de meeste slimme garagedeuropeners om veiligheidsredenen niet met uw stem kunt openen. Sommige slimme luidsprekers kunnen opdrachten horen door een gesloten raam. Je zou niet willen dat iemand het commando roept om je garagedeur te openen om in te breken in je huis.

Je hebt twee basisopties voor slimme garagedeuropeners: voeg een apparaat toe aan je bestaande domme garagedeuropener om het slim te maken of vervang je garagedeuropener door een die al slim is. Een slim apparaat toevoegen aan uw bestaande opener is een eenvoudigere en goedkopere optie. Over het algemeen is dat waarschijnlijk de manier waarop je moet gaan, tenzij je een specifieke reden hebt om de hele opener te vervangen (zoals een stiller model willen).

De meeste slimme garagedeuropeners werken door een sensor op de deur te plaatsen die de huidige kanteling meet of door een laser te richten die de deur raakt wanneer deze in de gesloten positie is. Ze bootsen vervolgens uw draadloze garagedeuropener na om een ​​open- en sluitsignaal te sturen.

  Alles wat u moet weten over de nieuwe iPad-muis en trackpadcursor

Hoewel er tal van add-ons voor slimme apparaten zijn om uit te kiezen, wordt de keuze voor een deel bepaald door wie uw bestaande garagedeuropener heeft gemaakt.

Als u een Chamberlain-garagedeuropener heeft, moet u mogelijk De hub van Chamberlain. Het bedrijf gebruikt een eigen protocol dat voorkomt dat veel andere slimme apparaten uw Chamberlain-deuropeners naadloos bedienen.

Als je geen Chamberlain hebt, heb je tal van opties, variërend van Nexx naar Garadget.

En als je wilt, kun je altijd een garagedeuropener kopen, zoals Ryobi’s opener, dat wordt geleverd met slimme thuistechnologie. Het is duurder en moeilijker te installeren. Maar als uw bestaande garagedeuropener ouder is, kan een nieuwe met extra voordelen komen, zoals een stiller openingsmechanisme of betere verlichting.

Combineer een camera met sensor om te zien wie er is

Hoewel het steeds moeilijker wordt om garagedeursignalen te vervalsen, is het nog steeds mogelijk. Het is niet omdat iemand uw garagedeur heeft geopend, dat diegene erbij hoort. En wat als u bent vergeten te controleren of u de garagedeur op slot heeft gedaan?

Een camera- en sensorsysteem kan daarbij helpen. Door een te koppelen Wyze IR-sensor met een Wyze Cam, kunt u een melding krijgen wanneer iemand uw garage binnenstapt (of de sensor een andere beweging detecteert). En je kunt een routine instellen die begint met het opnemen van video wanneer de sensor beweging detecteert. De IR-sensor is klein en blijft direct op uw garagedeuropener plakken. Het enige wat je nodig hebt, is een plek om de camera op te bergen.

Een andere duurdere optie is de Nest Cam. Hoewel u niet profiteert van een speciale bewegingssensor, kunt u zich wel abonneren op Nest Aware voor slimme bewegingswaarschuwingen en meldingen over bekende gezichten.

Als je niet zeker weet of je je slimme garagedeuropener vertrouwt om te detecteren dat je de garagedeur hebt gesloten, is de camera nog een bevestiging. Je kunt de feed omhoog trekken en het zelf zien.

  Beste Torrent-websites van 2020; Wat zijn uw beste torrent-opties?

Voeg een Smart Lock toe aan de andere deur

Of uw garage nu aan uw huis is bevestigd of niet, u kunt profiteren van een slim slot op de deur. Het is niet alleen een extra drempel om ongewenste mensen buiten te houden, maar het is nog een onderdeel dat uw dag gemakkelijker maakt. Weet je niet meer of je de deur op slot had gedaan? Dat is oke; je kunt het vanuit een app vergrendelen of Google Assistant of Alexa vragen om de deur te vergrendelen. En met routines kunt u de deur elke ochtend en nacht automatisch op slot doen.

Slimme sloten zijn ook geweldig omdat ze minder sleutels nodig hebben om mee te nemen. Als je sleutelhanger een tiental sleutels bevat, is het leuk om de huissleutels te dumpen ten gunste van een slim slot.

Slimme sloten gebruiken verschillende draadloze standaarden, van Z-Wave en Zigbee tot wifi. Heb je al een smart home hub, dan is een Z-wave of Zigbee slot het meest logisch. Anders, Wi-Fi-slot van Schlage werkt rechtstreeks met Alexa en Google Assistant. Het goede nieuws is dat slimme sloten eenvoudig te installeren zijn.

Gebruik slimme stekkers en verlichting om elektriciteit te besparen

Natuurlijk schakelt uw garagedeuropener het ingebouwde licht automatisch uit, maar hoe zit het met de andere lichten in uw garage? En als u uw garage als werkplaats gebruikt, is de kans groot dat al uw accu’s voor uw accugereedschap een thuis in de garage hebben en dat ze altijd zijn aangesloten. Zelfs wanneer de batterijen niet actief worden opgeladen, verbruiken de opladers zelf energie om actief te blijven, meten ze de temperatuur en de huidige lading van uw batterij en laten ze hun energieniveau-indicatielampjes branden.

Om die redenen kan uw garage meer elektriciteit verbruiken dan u denkt. Hoe vaak heb je de garageverlichting de hele dag aan laten staan? Slimme lampen zal daar voor zorgen. U kunt instellen dat ze bijvoorbeeld elke ochtend worden uitgeschakeld. En als je regelmatig in het donker thuiskomt van je werk, kun je zelfs plannen dat ze een paar minuten voordat je aankomt worden ingeschakeld.

  Waarden sorteren in Microsoft Excel

Als je de Wyze IR-sensor gebruikt om video-opnames te starten, kun je deze ook laten inschakelen Wyze bollen. Je kunt de regel zelfs beperken tot bepaalde tijden van de dag (in dat geval wil je echter één regel voor video-opname en een andere regel voor lichten).

Slimme stekkers kunnen ook elektriciteit besparen. Hoewel u uw draadloze batterijen wilt opladen wanneer u ze nodig hebt, hoeft u ze waarschijnlijk niet elke dag de hele dag op te laden. Batterijen houden hun lading goed vast wanneer ze niet in gebruik zijn. Dat betekent dat je de slimme stekker om de andere dag een stopcontact uit te zetten. Of, als je een weekendprojectkrijger bent, kun je de slimme stekker de hele week uit laten staan ​​en hem op vrijdag ’s nachts aanzetten.

Met welke slimme garagetechniek moet u beginnen?

Welke slimme technologie u aan uw garage toevoegt, hangt af van hoe u de ruimte gebruikt. Als het je werkplaats of opslagruimte is, wil je je misschien concentreren op slimme lampen en stekkers. Maar als dit de belangrijkste plaats van binnenkomst van uw huis is, richt u dan op de technologie die gemoedsrust en veiligheid biedt. U hoeft zich er in ieder geval geen zorgen meer over te maken als u naar uw werk rijdt.

gerelateerde berichten