Een stuurprogramma terugdraaien in Windows

Het bijwerken van een stuurprogramma op uw pc lukt niet altijd even goed. Soms introduceren ze bugs of werken ze gewoon niet zo goed als de versie die ze hebben vervangen. Gelukkig maakt Windows het gemakkelijk om terug te gaan naar een vorig stuurprogramma in Windows 10. Hier is hoe.

Hoewel updates van stuurprogramma’s over het algemeen redelijk goed gaan, is dat niet altijd het geval. Vaak introduceren bijgewerkte versies nieuwe functies of repareren ze bugs, maar soms brengen ze ook nieuwe problemen met zich mee. Die problemen kunnen variëren van slechte prestaties tot vreemd gedrag tot systeemcrashes. Over het algemeen raden we aan om stuurprogramma’s niet bij te werken, tenzij u bepaalde problemen ondervindt of specifieke functies nodig hebt waarvan u weet dat de update is opgelost of bevat. Met andere woorden, repareer niet wat niet kapot is. Toch wil je soms nieuwe stuurprogramma’s installeren en een kans wagen. Hier leest u hoe u kunt herstellen wanneer die kans niet loont.

  Hoe u vertraagde screenshots kunt maken met Snip and Sketch op Windows 10

Een stuurprogramma terugdraaien?

Wanneer u een stuurprogramma terugdraait, verwijdert Windows het huidige stuurprogramma en installeert vervolgens de vorige versie opnieuw. Merk op dat Windows de vorige versie van stuurprogramma’s alleen voor dit doel bijhoudt, maar alleen de vorige versie – het houdt geen archief bij van nog oudere stuurprogramma’s die u kunt selecteren.

Opmerking: u moet zijn aangemeld bij een account met beheerdersrechten om een ​​stuurprogramma terug te draaien. De functie is ook niet beschikbaar voor printerstuurprogramma’s.

Zoals bij elke andere dergelijke procedure, raden we u aan een back-up van uw pc te maken voordat u aan de slag gaat.

  Hoe de standaard maplay-out in te stellen in Verkenner op Windows 10

Open Apparaatbeheer door op Windows + X te drukken en vervolgens op de optie “Apparaatbeheer” in het menu Hoofdgebruikers te klikken.Zoek in het venster Apparaatbeheer het apparaat dat de problemen veroorzaakt (mogelijk moet u een categorie uitvouwen), klik met de rechtermuisknop op het apparaat en klik vervolgens op de opdracht “Eigenschappen”.Klik op het tabblad Stuurprogramma boven aan het venster en klik vervolgens op ‘Rolstuurprogramma terugzetten’.Windows vraagt ​​met een waarschuwing en vraagt ​​u waarom u teruggaat naar een vorig stuurprogramma. Klik op een antwoord en klik vervolgens op “Ja”. Als u de behoefte voelt, kunt u een gedetailleerd antwoord achterlaten in het veld Vertel ons meer, onder aan het venster.

  Een afdruklogboek inschakelen op Windows 10Windows herstelt vervolgens automatisch uw stuurprogramma naar de vorige versie, wat tot 5-10 minuten kan duren, afhankelijk van de grootte van het stuurprogramma. Drivers voor videokaarten zijn veel groter en doen er langer over om terug te draaien. Uw pc kan opnieuw opstarten, waarna uw computer de vorige versie van het stuurprogramma zal gebruiken.