Een vergadering vergrendelen om ongewenste gebruikers buiten te houden

Bij online meetings zit er geen slot op de deur; iedereen die is uitgenodigd voor een vergadering kan op elk moment deelnemen. Iemand te laat op een vergadering juni worden geblokkeerd van deelname als de vergadering is opgezet met een wachtkamer. De host van de vergadering heeft de mogelijkheid om gebruikers de toegang te weigeren wanneer ze in de wachtkamer aankomen. Sommige vergadertools, zoals Zoom, hebben een manier om gebruikers buiten te sluiten.

Zoom: vergadering vergrendelen

Met Zoom kan een host een vergadering vergrendelen. Dit is een handmatig proces, wat betekent dat een host vrij is om de vergadering te vergrendelen wanneer hij maar wil, maar hij kan deze niet automatiseren, dwz wanneer een bepaald aantal gebruikers heeft deelgenomen of wanneer een bepaalde tijd is verstreken.

  Computernetwerkprotocollen uitgelegd, de basistypen

Zoom lock-vergadering – Desktop/Web

Om een ​​Zoom-vergadering te vergrendelen, moet u de gastheer zijn. Volg op de desktop en het web de onderstaande stappen om een ​​vergadering te vergrendelen.

Start een vergadering en wacht tot mensen deelnemen.
Wanneer u klaar bent om de vergadering te vergrendelen, klikt u op de knop Deelnemers.
Klik in het paneel dat aan de rechterkant wordt geopend op de knop meer opties.
Selecteer Vergadering vergrendelen.
Herhaal de bovenstaande stappen en deselecteer Vergadering vergrendelen om de vergadering te ontgrendelen.

Zoom lock-vergadering – Mobiel/iOS/Android

Volg deze stappen om een ​​vergadering te vergrendelen vanuit de Zoom iOS- of Android-apps.

  Vind het aantal kernen in een processor en beperk het kerngebruik door apps

Start een vergadering en laat deelnemers deelnemen.
Tik rechtsonder op de knop meer opties.
Selecteer Beveiliging in het menu.
Zet de vergrendelschakelaar op Aan om de vergadering te vergrendelen.
Zet de vergrendelingsschakelaar op Uit om de vergadering te ontgrendelen.

Deelnemers aan de vergadering buitensluiten

De vergrendelingsfunctie is echter een handige beveiligingsfunctie, maar veel gebruikers juni in de verleiding komen om het bestraffend te gebruiken, dat wil zeggen, om degenen die te laat zijn te straffen. Dit juni lijkt een goed idee, maar als je Zoom gebruikt voor online klaslokalen, overweeg dan om de vergrendelingsfunctie voor dit doel te gebruiken. U kunt deelnemers laten weten dat u vergaderingen van tevoren vergrendelt of u kunt deze ontgrendelen voor kleine tussenpozen die u al hebt aangekondigd.

  Muisknoppen omkeren voor linkshandig gebruik

Conclusie

De Zoom-vergaderingsvergrendeling werkt ongeacht of een deelnemer de link en het wachtwoord voor de vergadering heeft. Noch de link, noch het wachtwoord garanderen toegang tot een vergadering. Wanneer u een vergadering vergrendelt, krijgt iedereen te horen dat deze is vergrendeld. Als u een vergadering moet vergrendelen om ongewenste gebruikers buiten te houden, biedt u deelnemers een communicatiekanaal waar ze u kunnen laten weten dat ze proberen binnen te komen, zodat u ze kunt ontvangen.