Een vervaldatum instellen bij het delen van bestanden op Google Drive

Het delen van een bestand vanuit Google Drive is een geweldige manier om klanten en contractanten toegang te geven tot documenten zonder dat ze deze hoeven te downloaden. Als je wilt dat mensen alleen tijdelijke toegang hebben tot bestanden, kun je een automatische vervaldatum instellen wanneer je ze deelt. Hier is hoe.

Opmerking: om deze functie te gebruiken, moet u als eigenaar van het document een betaald G Suite-account hebben. Mensen met wie u documenten deelt, hebben geen betaald account nodig om de documenten te bekijken.

Een vervaldatum instellen voor Google Drive-bestanden

Steek de aan Google Drive dat is gekoppeld aan uw G Suite-account, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt delen en klikt u vervolgens op ‘Delen’ in het contextmenu.

  Wat betekent "HMU" en hoe gebruik je het?

Voeg de e-mailadressen toe van alle mensen met wie u het bestand wilt delen en klik vervolgens op de knop “Verzenden”. Als je de uitnodiging naar een Gmail-account stuurt, worden die mensen automatisch toegevoegd aan de lijst met mensen die toegang hebben tot het bestand. Als u naar een ander type adres verzendt, ontvangt elke persoon een e-mail met een link die naar het bestand leidt.

Klik nu met de rechtermuisknop op het bestand en klik nogmaals op de opdracht “Delen”.

Klik deze keer met de deelopties open op de link “Geavanceerd”.

Naast de contactgegevens van elke persoon ziet u een timerpictogram. Klik erop om een ​​vervaldatum in te stellen.

Klik vanaf hier op het vervolgkeuzemenu ‘Toegang verloopt’ om 7 dagen, 30 dagen te kiezen of om een ​​aangepaste vervaldatum in te stellen.

  Samsung Galaxy S20: Edge-panelen bewerken en uitschakelen

Als u de optie “Aangepaste datum” kiest, wordt er een kalender geopend waarin u een preciezere datum kunt selecteren.

Als je een vervaldatum voor iemand anders wilt instellen, klik je op de timer naast hun naam. U moet voor elke persoon een vervaldatum instellen.

Klik ten slotte op “Wijzigingen opslaan” om de bewerkingen die u voor alle gebruikers heeft aangebracht af te ronden.

Er is hier een waarschuwing waarvan u op de hoogte moet zijn. Standaard kunnen mensen met wie je deelt het bestand downloaden, afdrukken of kopiëren en als ze dat doen, hebben ze toegang tot die kopieën na elke vervaldatum die je instelt. U kunt hun toestemming instellen om alleen te bekijken en vervolgens de optie “Opties voor downloaden, afdrukken en kopiëren uitschakelen voor commentatoren en kijkers” inschakelen om dit te voorkomen, maar die mensen kunnen het document niet bewerken.

  Vind uw verloren AirPods

Maar als je mensen hebt die alleen tijdelijke toegang nodig hebben om een ​​document te bekijken of erop te reageren, werkt deze functie prima.

gerelateerde berichten