Een video omgekeerd zoeken

Als je een waardige of grappige video op internet ziet, heb je dan ooit kunnen achterhalen waar deze vandaan kwam? In deze moderne tijd zijn er meer manieren om de oorsprong ervan te achterhalen. Met het gebruik van omgekeerd zoeken op Google, kunt u gemakkelijk de bron van uw grappige of waardige video achterhalen. Omgekeerd zoeken is een geweldige functie waarmee u gemakkelijk de bron van een afbeelding of video kunt achterhalen waar deze precies vandaan komt. We brengen u een perfecte gids die u leert hoe u een video op Google omgekeerd kunt zoeken. Lees dus verder!

Een video omgekeerd zoeken

U zoekt meestal naar een woord of trefwoord in een zoekmachine totdat u een pagina of een resultaat vindt dat voldoet aan uw zoekdoel. Maar omgekeerd zoeken werkt anders wanneer u een resultaat zoekt met omgekeerd zoeken. U gebruikt de zoekmachine om te zoeken op elke webpagina waarop uw zoekitems verschijnen.

Kleuren en pixels in je video worden door Google en andere vergelijkbare zoekmachines gebruikt om exacte of vergelijkbare kopieën op de webpagina te vinden. De resultaten zijn niet altijd nauwkeurig, maar het is handig als u wilt controleren wanneer een video voor het eerst wordt weergegeven of hoe vaak een video herhaaldelijk wordt weergegeven.

Doel van het gebruik van een omgekeerde videozoekopdracht

Reverse Video Search wordt afgekort als RVS, het idee van reverse video search is ook buitengewoon op het gebied van videobewerking. Er zijn veel voordelen om te leren hoe u video-zoekopdrachten kunt omkeren. Enkele van de voordelen worden hieronder opgesomd.

 • Vanuit het oogpunt van een bedrijfseigenaar is het een groot voordeel om te weten hoe u een video omgekeerd kunt doorzoeken op Google om uw klanten te verifiëren.
 • De beweringen die door andere gebruikers op sociale media worden gedaan, kunnen worden genegeerd. Specifieke zoekmachines helpen tijdens het hele proces.
 • Als je een kunstliefhebber bent en op zoek bent naar een mooi stuk op internet, kun je door te weten hoe je een video omgekeerd kunt zoeken, de juiste vinden.
 • Een eenvoudige zoekopdracht op internet over onderwerpen die niet relevant zijn, kan ook eenvoudig worden doorzocht met behulp van een reverse video-zoekopdracht. Daarnaast kun je veel informatie vinden over een bepaald idee of ding.
 • Als u zich zonder enige reden in een situatie bevindt waarin u een video ziet die niet gerelateerd is aan een niet-authentiek merk, dan kan omgekeerd zoeken in een video worden gebruikt om de bron van het product te vinden.
 • Als u op zoek bent naar een beroemdheid maar hun naam niet weet, kan het handig zijn om een ​​video omgekeerd te zoeken op Google.

Het daadwerkelijke gebruik van video-inhoud vinden. Als je videocontent maakt, kan een omgekeerde videozoekopdracht handig zijn om erachter te komen hoe vaak je video op een website is verschenen. Je kunt ook om krediet vragen voor je video of je kunt een verzoek sturen om de inhoud te verwijderen

  Hoe een systeemservice-uitzonderingsfout te herstellen

Handig om de volledige versies van een video te weten te komen. Sommige sites voor het delen van bestanden, zoals Reddit of Imgur, hebben mogelijk volledige limieten voor wat ze kunnen weergeven. In dat geval, als u op zoek bent naar de volledige versie van een video, kunt u technieken gebruiken om video-zoekopdrachten om te keren om deze te vinden.

Waarom is het moeilijk om een ​​omgekeerde videozoekopdracht uit te voeren?

Omgekeerd video zoeken zoals elk ander idee in deze wereld heeft voor- en nadelen. Enkele van de redenen worden hieronder vermeld.

 • Deze methode is nog niet gelanceerd, en het duurt vele jaren om dat te doen. Tegenwoordig is het idee van de omgekeerde video verborgen en niemand weet wat hij hiervan kan verwachten.
 • De zoekresultaten zijn eenvoudig door u te beheren. Zelfs als een enkele pixel wordt gewijzigd in de video of andere resultaten, wordt deze niet weergegeven in de resultaten.
 • Elk frame van de originele video moet worden geïndexeerd door de bijbehorende zoekmachines. Dit proces kost veel tijd en garandeert niet dat de resultaten worden geleverd met behulp van de huidige technologie.

 • Elke dag worden er een groot aantal video’s geüpload naar internet en deze video’s moeten worden geïndexeerd. Het indexeren van al die video’s is een zeer moeilijke taak.
 • Dit proces is technisch mogelijk, maar vereist enorm veel middelen en tijd. Dit proces kan vanaf nu niet eenvoudig worden gedaan.
 • Met het gebruik van de huidige rekenkracht is het moeilijk om dit soort zoekopdrachten uit te voeren. Dit idee kan werkelijkheid worden met behulp van quantum computing, maar het duurt nog 5 tot 10 jaar om dit mogelijk te maken.

In dit gedeelte laten we u de stappen zien voor het omgekeerd zoeken naar een video op Google op mobiel, ongeacht of het Android of iOS is.

Methode 1: Op Android

Een Reverse Video Search kan op Android worden gedaan met behulp van de Google lens-app. Volg de onderstaande stappen om te leren hoe u een omgekeerde videozoekopdracht uitvoert op een Android-apparaat.

1. Open de Play Store.

2. Zoek de Google-lens in de zoekbalk en download deze.

3. Open de geïnstalleerde app en tik op het afbeeldingspictogram dat zich links van de ontspanknop bevindt.

4. Blader en selecteer de afbeelding die u omgekeerd wilt zoeken. Gerelateerde afbeeldingen en videoresultaten worden nu getoond.

Methode 2: Op iOS

Hoe video zoeken op iOS om te keren met Google? Volg de onderstaande stappen om hetzelfde te doen.

1. Download de Google app uit de App store op je iPad of iPhone.

2. Open de geïnstalleerde Google-app.

3. Tik vervolgens op het Google-lenspictogram dat aanwezig is in de zoekbalk.

4. Nu is er een optie om een ​​foto te maken of naar een afbeelding te bladeren. U kunt ook de optie vinden hoe u wilt zoeken door een specifiek deel van een afbeelding of de hele afbeelding te selecteren. Scroll naar beneden om de resultaten te vinden.

Een video omgekeerd zoeken op Google

De tools van Google zijn verbluffend. Google heeft een tool voor bijna alles wat we maar kunnen bedenken. Tegenwoordig is omgekeerd zoeken met Google heel eenvoudig. U kunt omgekeerd zoeken op pc’s met Google Chrome of Mozilla Firefox. Op Android of iOS kunt u omgekeerd zoeken met behulp van zoekmachines zoals Chrome op Android en Safari op iOS. Als u geen van de hierboven genoemde gebruikt, hoeft u deze niet op uw apparaat te installeren. U kunt ook omgekeerd zoeken met de Goggle Lens-app.

Methode 1: Via Google Afbeeldingen

Als het gaat om omgekeerd zoeken, is Google Afbeeldingen de grootste zoekmachine ter wereld.

Met behulp van Google Afbeeldingen kunnen we gemakkelijk de bron van een afbeelding vinden en daarnaast kunnen we meer informatie over een afbeelding vinden. Hoewel Google achteruit zoeken in een video niet ondersteunt, helpt het je om gedetailleerde informatie over een video te krijgen met behulp van een screenshot.

Hieronder volgen de stappen voor het omkeren van het zoeken naar video’s op Google.

1. Selecteer de video waarover u informatie nodig heeft.

2. Speel de video af en maak een screenshot.

3. Ga naar Google Chrome en typ Google Afbeeldingen in de zoekbalk.

4. Ga naar Google afbeeldingen en klik op het camerapictogram.

5. Klik op Upload een afbeelding.

6. Klik vervolgens op Bestand kiezen.

7. Kies vervolgens de schermafbeelding.

8. Het zal een omgekeerde zoekopdracht uitvoeren. Wanneer de resultaten zichtbaar zijn, kun je het meest gerelateerde artikel of video kiezen over de informatie die je nodig hebt.

8. Het zal een omgekeerde zoekopdracht uitvoeren. Wanneer de resultaten worden weergegeven, kun je het meest gerelateerde artikel of video kiezen over de informatie die je nodig hebt, zoals de naam van de acteur/actrice naam van de video/film en de aflevering van de show. Het resultaat wordt hieronder getoond.

Methode 2: Via Android Visual Search

Omgekeerd zoeken naar een video is eenvoudig op Android-apparaten. Volg de stappen om te implementeren hoe u een omgekeerde videozoekopdracht op Google uitvoert met behulp van de optie Visueel zoeken.

1. Open Google Chrome op je Android-telefoon.

2. Tik op het Google-lenspictogram in de zoekbalk.

Methode 3: Via onafhankelijke tools

U hoeft niet alleen deze grote zoekmachines te gebruiken om een ​​omgekeerde videozoekopdracht uit te voeren. Indien nodig kunt u ook tools van derden gebruiken. Deze hulpprogramma’s van derden kunnen ook in de database van zoekmachines zoeken, zodat u meer exemplaren van uw video’s kunt vinden.

1. Berify

Hier zijn een paar kenmerken van Berify.

 • Berify is een reverse video-zoekmachine die gespecialiseerd is in het doorzoeken van afbeeldingen op internet.
 • Het heeft ook een extra functie waarin u uw afbeeldingen kunt registreren. Ze zullen u waarschuwen wanneer uw video online verschijnt.
 • Het helpt je om gestolen afbeeldingen en video’s te vinden. Berify gebruikt krachtige algoritmen voor het matchen van afbeeldingen om resultaten van Google, Bing, Yandex en andere zoekmachines te leveren. Het helpt ook om gebruikers te vinden die uw inhoud zonder toestemming gebruiken.
 • U kunt tot 6000 afbeeldingen scannen op Google, Bing en andere zoekmachines. Het zoekproces is grondiger dan Google en daarom kost het meer tijd om het proces te voltooien.
 • U kunt beginnen met zoeken door de URL van uw afbeelding in te voeren of door de afbeelding direct te uploaden.

Volg de onderstaande stappen om te leren hoe u video-zoekopdrachten kunt omkeren met Berify.

1. Zoek naar berify in uw webbrowser en open de Berify-website.

2. Maak een gratis account aan door op GRATIS AANMELDEN te klikken.

3. Kies het gratis abonnement en voltooi je aanmelding.

4. Klik op de zoekbalk om afbeeldingen te zoeken.

5. Het zal u vragen om vanaf uw apparaat te bladeren.

6. Selecteer de afbeelding waarnaar u wilt zoeken.

7. Nu zal Berify de afbeelding verwerken en de resultaten tonen.

8. Berify komt ook weer terug met resultaten van verschillende zoekmachines en geeft je de details van waar de afbeeldingen worden gebruikt.

2. Shutterstock

Shutterstock is een andere video-reverse-zoekmachine. Shutterstock is een van de grootste stockfotowebsites met ongeveer 200 miljoen stockbeelden. Het lanceerde onlangs een omgekeerde video-zoekfunctie. De database van Shutterstock bevat meer dan 1 miljard afbeeldingen en video’s en daarom is dit de beste plaats om te beginnen met het zoeken naar omgekeerde video’s.

1. Open de Shutterstock-website door ernaar te zoeken op Google Zoeken.

2. Zoek een afbeelding door op Afbeeldingen zoeken te klikken.

3. Klik op zoeken op afbeelding en upload de screenshot.

3. Yandex-afbeeldingen

Yandex Images is een populaire Russische zoekmachine en vertakt zich ook naar webservices. Yandex heeft zijn zoekmachine en laat de gebruikers ook omgekeerd zoeken naar een video of afbeelding. Volg de onderstaande stappen om een ​​video omgekeerd te zoeken.

1. Typ Yandex image Search in de zoekbalk van uw favoriete browser en open de startpagina.

2. Nu kunt u een zoekbalk zien zoals afgebeeld.

3. U ziet een afbeeldingspictogram in de zoekbalk.

4. Selecteer de afbeelding waarover u informatie wilt. Yandex geeft nu de details van je screenshot weer.

4. TinEye

Net als Berify is TinEye een zoekmachine voor omgekeerde afbeeldingen. Als je met TinEye zoekt, worden je afbeeldingen nooit opgeslagen en is TinEye dus veilig te gebruiken. Zoeken met TinEye is veilig, privé en wordt altijd beter. TinEye gebruikt beeldherkenning om naar afbeeldingen te zoeken en resultaten te geven. TinEye gebruikt neurale netwerken voor patroonherkenning en machine learning om afbeeldingen overal op internet te vinden. TinEye’s Application Programming Interface (API) stuurt u ook waarschuwingsmeldingen wanneer een van uw video’s of afbeeldingen op een webpagina verschijnt.

Volg de onderstaande stappen om een ​​omgekeerde zoekopdracht uit te voeren op TinEye.

1. Zoek naar tineye in de zoekbalk van uw webbrowser en open de TinEye-startpagina.

2. Upload je afbeelding of plak de URL van je afbeelding in de zoekbalk. U kunt uw afbeeldingen ook slepen en neerzetten in de zoekbalk.

3. TinEye zoekt informatie voor uw afbeelding en het resultaat wordt als volgt weergegeven.

***

Reverse Video-zoekmachines worden tegenwoordig niet regelmatig gezien, maar ze zullen de komende jaren realiteit worden. We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u zou hebben geleerd hoe u een video op uw apparaat omgekeerd kunt doorzoeken. Blijf onze pagina bezoeken voor meer toffe tips & tricks en laat hieronder je opmerkingen achter.

gerelateerde berichten