Een webpagina deblokkeren van achter een firewall

Hoewel internet bedoeld is om open en onbeperkt te zijn, zijn er veel gevallen waarin websites geografisch beperkt zijn of worden geblokkeerd door een firewall. Dus als u onlangs een website bent tegengekomen die u wilt bezoeken, maar die voor u is geblokkeerd, hoeft u zich geen zorgen te maken, wij hebben de oplossingen voor u. Hier leest u hoe u een webpagina achter een firewall kunt deblokkeren.

10 manieren om een ​​webpagina van achter een firewall te deblokkeren

Er zijn meerdere manieren waarop u webpagina’s achter een firewall kunt deblokkeren. We bekijken ze allemaal afzonderlijk en u kunt de onderstaande inhoudsopgave gebruiken om door dit artikel te navigeren en een (of alle) van deze methoden uit te proberen om websites op uw apparaten te deblokkeren.

1. Open geblokkeerde sites door rechtstreeks naar het IP-adres te gaan

Misschien wel de gemakkelijkste manier om websites van achter een firewall te deblokkeren, is door hun IP-adressen rechtstreeks te bezoeken. Dit werkt in gevallen waarin de blokkering is toegepast op een domeinnaam, wat meestal het geval is. Hier leest u hoe u geblokkeerde websites kunt bezoeken met behulp van hun IP-adressen.

 • Open eenvoudig een browser op uw apparaat en ga naar de IPVOID-website (bezoek). Typ daarna het domein waarvan u het IP-adres wilt weten.
 • Klik vervolgens op de knop Zoek website-IP om snel het IP-adres van de site te achterhalen.

 • Kopieer vervolgens het IP-adres en plak het in uw browser.

Voila! U zou nu naar de site worden geleid en deze openen, zelfs als de domeinnaam is geblokkeerd.

2. Deblokkeer een webpagina van achter een firewall door over te schakelen van wifi naar mobiele data

Een netwerkbeheerder kan bepaalde websites met een firewall beperken om te voorkomen dat ze worden geopend, of het nu gaat om bescherming tegen schadelijke inhoud of om bandbreedte te besparen. Als u erachter komt dat een webpagina vanwege dergelijke beperkingen is geblokkeerd, kunt u deze soms deblokkeren door over te schakelen van wifi naar mobiele data.

 • Schakel eenvoudig wifi op uw apparaat uit en schakel mobiele data in.
 • Zodra uw apparaat is verbonden met mobiele gegevens, probeert u de website te openen en te kijken of dit nu voor u werkt.
  Een PDF-bestand converteren naar PowerPoint

Dit geldt uiteraard voor toestellen die een simkaart (of e-sim) hebben. Maar zelfs als u een apparaat gebruikt dat geen eigen mobiele modem heeft, kunt u een lokale hotspot maken vanaf uw smartphone en die gebruiken om uw apparaten aan te sluiten.

3. Bezoek een gecachte versie van de website

Wanneer een site niet beschikbaar is of is geblokkeerd, maar u nog steeds toegang nodig heeft, kunt u overschakelen naar de gecachte versie om er wat informatie uit op te halen. Voor degenen die het niet weten, is de cache in feite een oudere versie van een site die Google opslaat als back-up en die toegang geeft tot slechts een beperkt aantal pagina’s. Het toont oudere versies van op tekst gebaseerde sites die u kunt bezoeken zonder in te loggen.

 • Zoek de website die u wilt bezoeken. Ik zoek bijvoorbeeld naar Beebom.
 • Klik op het pictogram met de drie stippen (of de pijl-omlaag) naast de URL van de website in Google Zoeken.

 • Dit opent de pop-up ‘Over dit resultaat’. Hier kunt u op ‘Gecached’ klikken om de gecachte versie van de website te bekijken.

4. Schakel over naar de mobiele/desktop-site

Hoewel het niet per se een volledige oplossing is, kunt u vaak een site deblokkeren door over te schakelen naar een mobiele of desktopversie van de site. U zult merken dat niet beide versies van de site zijn geblokkeerd. Hier leest u hoe u kunt schakelen tussen mobiele/desktopversies van een website in enkele van de meest populaire browsers.

Safari

Wissel van mobiele/desktopsite in Safari op iOS/iPad OS

 • Tik in Safari op iPhone of iPad op de aA-knop en kies Desktopwebsite aanvragen om toegang te krijgen tot de desktopversie van de site. Als u later terug wilt naar de mobiele versie, tikt u op de aA-knop en selecteert u Mobiele website aanvragen.

Wissel van mobiele/desktopsite in Safari op Mac

 • Safari openen. Klik nu in de menubalk op ‘Safari’ en vervolgens op ‘Voorkeuren’. U kunt ook de sneltoets ‘command + ;’ gebruiken voorkeuren te openen.

 • Klik in het venster Voorkeuren op het tabblad ‘Geavanceerd’.

 • Schakel hier de optie ‘Ontwikkelmenu weergeven in menubalk’ in.

 • Klik nu op de optie ‘Ontwikkelen’ in de menubalk en selecteer ‘User Agent’. Hier kun je iPhone of iPad kiezen om over te schakelen naar de mobiele versie van een website.

Google Chrome

Schakel tussen mobiele/desktopsites in Chrome op iOS

 • Tik op de menuknop in de rechterbenedenhoek van het scherm en kies Desktopsite aanvragen of Mobiele site aanvragen, afhankelijk van uw behoeften.
  Ethernet of Wi-Fi instellen als standaard op een Mac

Schakel tussen mobiele/desktopsites in Chrome op Android:

 • Klik op de menuknop in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer/deselecteer vervolgens de Desktop-site-optie volgens uw behoeften.

Wissel van mobiele/desktopsite in Chrome op Mac/pc

 • Klik met de rechtermuisknop ergens op de webpagina en klik op ‘Inspecteren’.

 • Klik nu op het menupictogram met drie stippen in de rechterhoek van het inspectievenster en ga naar ‘Meer tools’. Selecteer hier ‘Netwerkvoorwaarden’.

 • Schakel in het gedeelte ‘User Agent’ het vinkje naast ‘Gebruik browserstandaard’ uit en klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst met het label ‘Aangepast’.

 • U kunt nu een mobiele user-agent kiezen en overschakelen naar de mobiele website.

5. Probeer de site in een andere taal te openen

Een andere vrij eenvoudige maar behoorlijk effectieve manier om een ​​site van achter een firewall te deblokkeren, is door de site in een andere taal voor een andere regio te openen. Door bijvoorbeeld uw land te wijzigen in India en uw taal in Hindi, kunt u de beperking mogelijk omzeilen. Het hele punt dat ik probeer te maken is dat niet alle versies van de site tegelijk kunnen worden geblokkeerd. Daarom kan het vaak voor u werken om over te schakelen naar een andere versie.

6. Open geblokkeerde websites met een VPN-service

Een VPN (Virtual Private Network) is al lang een vertrouwde gok voor het openen van geblokkeerde websites. Wat het zo efficiënt maakt, is de mogelijkheid om je echte IP-adres achter een nep-adres te laten maskeren. Het wordt dus pijnloos om toegang te krijgen tot geblokkeerde of geografisch beperkte sites. Als u bijvoorbeeld verbinding maakt met een in de VS gevestigde VPN-server, hebt u toegang tot de geografisch beperkte sites die alleen in de VS beschikbaar zijn. Bovendien zijn VPN’s eenvoudig in te stellen en kunnen ze ook voorkomen dat uw ISP (Internet Service Provider) uw bandbreedte beperkt.

7. Gebruikersproxyservers om een ​​website te deblokkeren

Proxyservers doen het ook goed als het gaat om het openen van geblokkeerde websites. Wat functionaliteit betreft, zijn proxyservers ontworpen om als tussenpersoon tussen u en het web te fungeren. Wanneer u verbindingsverzoeken naar een proxyserver verzendt, stuurt deze deze namens u door naar de website met behulp van zijn eigen IP-adres. Zo wordt het omzeilen van geografische blokkades een fluitje van een cent. Het is vermeldenswaard dat een proxyserver resultaten veel sneller kan retourneren als ze zijn gearchiveerd in de lokale cache van de server. Aangezien proxyservers geen encryptie gebruiken, hebben ze ook niet de neiging om uw online snelheden te verstoren.

8. Gebruik de Tor-browser om een ​​site te deblokkeren

De privacygerichte Tor-browser kan ook erg handig zijn om u een site te laten deblokkeren. Als je je afvraagt ​​hoe het werkt, laat me je dan vertellen dat het de locaties van gebruikers slim verbergt, zodat ze op internet kunnen surfen zonder te maken te krijgen met censuur.

  Hoe u meldingen voor websites weergeven kunt uitschakelen

Net als een proxy of VPN verbergt Tor je echte IP-adres achter een nieuw IP-adres dat aan jou is toegewezen. Door uw verkeer door beveiligde relay-servers te leiden, beschermt de Tor-browser niet alleen uw privacy, maar vergemakkelijkt het ook probleemloze toegang tot websites, zelfs als deze zijn geblokkeerd.

Is er een nadeel? Tor is relatief traag en ondersteunt ook niet alle platforms, inclusief iOS. Afgezien van deze tekortkomingen, zal de Tor-browser je niet teleurstellen als je Android of desktop gebruikt en op internet wilt surfen met verbeterde privacy.

9. Krijg toegang tot geblokkeerde sites door uw modem opnieuw op te starten

In sommige gevallen kan uw modem u een “dynamisch IP-adres” toewijzen dat tijdelijk is en alleen geldig blijft voor een sessie. Dus als u een geblokkeerde site tegenkomt, kunt u dit probleem oplossen door een nieuw IP-adres te gebruiken dat door uw modem is gegenereerd. En de snelste manier om dit voor elkaar te krijgen, is door gewoon uw modem opnieuw op te starten. Geef deze handige truc een kans om te zien of het de klus voor je doet.

10. Deblokkeer websites met slimme DNS-services

Met een Smart DNS (Domain Name Server) kunt u uw echte DNS-adres verbergen dat aan u is toegewezen door uw ISP (Internet Service Provider). Aangezien uw DNS-adres bestaat uit informatie die uw werkelijke geolocatie onthult, kan het vervangen van het DNS-adres door een nieuw adres waar de inhoud beschikbaar is, u helpen om geografische blokkades te omzeilen.

Met name bieden de meeste Smart DNS-services een enorme lijst met vooraf gedeblokkeerde websites die u zonder enige beperking kunt bezoeken. Wetende dat Smart DNS-services geen codering hebben, hebt u toegang tot geblokkeerde inhoud met de maximale snelheid die door uw ISP wordt geboden.

Gebruik deze betrouwbare manieren om toegang te krijgen tot geblokkeerde sites

Dat is zo goed als gedaan! Dit zijn dus de vertrouwde manieren om sites te deblokkeren. Hoewel VPN-services en proxyservers betrouwbaarder zijn voor het deblokkeren van websites, zijn andere trucs zoals het overschakelen naar mobiele/desktopsites en het opnieuw opstarten van modems erg handig. Nu je verschillende manieren kent om door te komen, kun je deze hacks optimaal benutten om te voorkomen dat beperkingen je toegang geven tot de gewenste inhoud. Vond u deze gids nuttig? Deel uw mening in de opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten