Een Windows 10 ISO downloaden zonder de Media Creation Tool

Microsoft maakt Windows 10 ISO-images voor iedereen beschikbaar via zijn downloadwebsite, maar als u al een Windows-computer gebruikt, wordt u gedwongen eerst de Media Creation Tool te downloaden. Hier leest u hoe u Windows ISO’s kunt downloaden zonder het hulpprogramma voor het maken.

De Media Creation Tool van Microsoft is alleen voor Windows. Als u de website opent vanaf een ander besturingssysteem, zoals macOS of Linux, wordt u naar een pagina gestuurd waar u in plaats daarvan rechtstreeks een ISO-bestand kunt downloaden. Om die directe ISO-bestandsdownloads op Windows te krijgen, moet je je webbrowser laten doen alsof je een ander besturingssysteem gebruikt. Dit vereist het vervalsen van de user-agent van uw browser.

De user-agent van de browser is een korte tekstreeks die een website vertelt welk besturingssysteem en welke browser u gebruikt. Als iets op de website niet compatibel is met uw instellingen, kan de site u een andere pagina aanbieden. Als u de user-agent vervalst, krijgt u toegang tot een site die beweert dat deze niet compatibel is met uw systeem. Om naar de directe ISO-bestandsdownloads te gaan, zal uw browser beweren dat het een niet-Windows-besturingssysteem is.

  Maak een kleurenthema voor elke achtergrond in Windows 10

Deze truc werkt in de meeste browsers, maar we gebruiken Google Chrome voor deze handleiding. Als u Firefox, Edge of Safari gebruikt, kunt u onze handleiding volgen om uw user-agent te vervalsen zonder een extensie te installeren.

Hoe een Windows 10 ISO-afbeeldingsbestand te downloaden

Om aan de slag te gaan, opent u Chrome en gaat u naar de Microsoft Windows-downloadwebsite.

Klik op de drie stippen boven aan uw Chrome-browser en selecteer vervolgens Meer hulpprogramma’s > Hulpprogramma’s voor ontwikkelaars. U kunt ook op Ctrl+Shift+I op het toetsenbord drukken.

Klik op het menupictogram en selecteer vervolgens Meer hulpprogramma’s > Netwerkvoorwaarden om dit in te schakelen.

  Verkenner gebruiken zonder muis op Windows 10

Klik op het menupictogram, selecteer

Schakel in het gedeelte ‘User Agent’ het vinkje uit voor ‘Automatisch selecteren’.

Schakel het vinkje uit

Chrome biedt een lange lijst met vooraf geconfigureerde user-agents om uit te kiezen. Klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer er een.

Om dit te laten werken, moet je Microsoft voor de gek houden door te denken dat je een niet-Windows-besturingssysteem gebruikt. Alles wat niet op Windows is gebaseerd, is voldoende, dus we zullen BlackBerry BB10 selecteren.

Houd het deelvenster Ontwikkelaarstools open en vernieuw de downloadpagina. Deze keer, wanneer het wordt geladen, ziet u een vervolgkeuzemenu waarin u de editie van de Windows 10 ISO kunt selecteren die u wilt downloaden.

Selecteer een editie en klik vervolgens op ‘Bevestigen’.

Klik

Selecteer uw voorkeurstaal en klik vervolgens op ‘Bevestigen’.

Selecteer een taal en klik vervolgens op

Klik ten slotte op de 32- of 64-bits om de download te starten. Downloadlinks zijn 24 uur geldig vanaf het moment van aanmaak.

  Hoe installeer ik Windows op een Mac met Boot Camp [Guide]

Kies desgevraagd een bestemming voor de download en klik vervolgens op ‘Opslaan’.

Selecteer de map waarnaar u Windows 10 wilt downloaden en klik vervolgens op

De user-agent van uw browser wordt weer normaal zodra u de ontwikkelaarstools van Chrome sluit.

Dat is alles! Nadat uw download is voltooid, kunt u deze op een virtuele machine installeren, koppelen, branden of een opstartbaar installatieprogramma voor USB-drives maken, allemaal zonder de Media Creation Tool van Microsoft te hoeven installeren.

gerelateerde berichten