Enpass instellen op Linux

Enpass is een veilige wachtwoordkluis voor Linux, Mac, Windows en mobiel. Het is bedoeld om uw wachtwoorden veilig te bewaren en te onthouden, zodat u dat niet hoeft te doen. In deze handleiding gaan we in op het instellen van Enpass op Linux.

Enpass installeren op Linux

Enpass is een uitstekend programma, maar helaas is het niet vooraf geïnstalleerd op een Linux-besturingssysteem. Dus voordat we kunnen bespreken hoe het te gebruiken, moeten we demonstreren hoe het te installeren.

Open een terminalvenster om de installatie te starten. U kunt een terminalvenster openen op het Linux-bureaublad, druk op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. U kunt ook zoeken naar “Terminal” in het app-menu en het op die manier starten.

Zodra het terminalvenster is geopend en klaar voor gebruik, volgt u de onderstaande Linux-installatie-instructies die overeenkomen met het Linux-besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu/Debian

Om Enpass op Ubuntu en Debian te laten werken, moet u de Enpasss-softwarerepository aan uw computer toevoegen. Om dat te doen, ga je naar het root-account en gebruik je de volgende echo-opdracht hieronder.

sudo -s

echo "deb https://apt.enpass.io/ stable main" > 
/etc/apt/sources.list.d/enpass.list

Vervolgens moet u de softwarerepo-sleutel downloaden en installeren. Deze sleutel is essentieel, aangezien zowel Ubuntu als Debian geen software van repo’s zonder sleutels zullen installeren.

wget -O - https://apt.enpass.io/keys/enpass-linux.key | apt-key add -

Nu de Enpass-softwarerepository actief is, moet u de update-opdracht gebruiken. Met deze opdracht worden de softwarebronnen van het systeem vernieuwd, zodat de Enpass-repo kan functioneren.

apt update

Alles is nu up-to-date en de sleutel is geïnstalleerd. Vanaf hier kunt u de Enpass-toepassing op uw Ubuntu- of Debian-systeem installeren met behulp van de volgende apt install-opdracht.

apt install enpass

Arch Linux

De Enpass-applicatie is beschikbaar voor Arch Linux-gebruikers via de AUR. Om de installatie te starten, installeert u zowel de pakketten “Git” als “Base-devel”.

sudo pacman -S base-devel git

Nu de pakketten op uw systeem zijn geïnstalleerd, moet u de Trizen AUR-helper installeren. Dit programma zal het Enpass-programma gemakkelijker opzetten dan het alleen via de broncode te installeren.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Nu de Trizen AUR-helper op uw Arch Linux-systeem is geïnstalleerd, kunt u de Enpass-toepassing aan het werk krijgen met een eenvoudig trizen -S-commando.

trizen -S enpass-bin 

Fedora

Je kunt de Enpass applicatie op Fedora installeren door de officiële Enpass software repository toe te voegen. Om dat te doen, begint u met het invoeren van de map /etc/yum.repos.d/. Deze map bevat alle repo-bestanden.

cd /etc/yum.repos.d/

Nu u de repo-map hebt ingevoerd, gebruikt u de opdracht wget om het Enpass repo-tekstbestand te downloaden. Dit tekstbestand heeft alles wat nodig is om Enpass op Fedora te installeren.

sudo wget https://yum.enpass.io/enpass-yum.repo

Met de software repository ingesteld op je Fedora PC, kan de installatie van Enpass beginnen. Installeer de software met behulp van dnf.

sudo dnf install enpass

OpenSUSE

Om Enpass op OpenSUSE te installeren, moet u de RPM-repository aan uw systeem toevoegen. Om dit te doen, begint u met het importeren van de GPG-ondertekeningssleutel met behulp van de onderstaande opdrachten.

wget https://yum.enpass.io/RPM-GPG-KEY-enpass-signing-key
sudo rpm --import RPM-GPG-KEY-enpass-signing-key 

Voeg vervolgens de repository-URL toe aan uw OpenSUSE-systeem met de opdracht zypper ar. Werk vervolgens zypper bij met de opdracht zypper update.

sudo zypper ar -f -c https://yum.enpass.io/stable/x86_64/ Enpass

sudo zypper update

Ten slotte kunt u Enpass op uw OpenSUSE-pc installeren.

sudo zypper install enpass

Enpass gebruiken op Linux

Volg de stapsgewijze instructies hieronder om Enpass op Linux te gebruiken.

  Hoe de Nvidia Beta Driver op Linux te installeren

Stap 1: Zoek de knop “Maak hoofdwachtwoord aan” en klik erop met de muis.

Stap 2: Typ uw hoofdwachtwoord in het tekstvak “Voer hoofdwachtwoord in”. Onthoud; U KUNT UW WACHTWOORD NIET HERSTELLEN. Als u dit wachtwoord verliest, verliest u uw kluis.

Stap 3: Bevestig uw hoofdwachtwoord door het een tweede keer in te voeren. Ga dan verder naar de volgende pagina.

Stap 4: Zoek het gedeelte “Snelle installatie”, klik op de knop “Installeren” onder het gedeelte “Browserextensies” en installeer Enpass voor uw Linux-browser. Klik op het vinkje als u klaar bent.

Stap 5: Nadat u op het selectievakje hebt geklikt, verschijnt het venster “Registreren”. In dit venster wordt u gevraagd om gratis te upgraden. U hoeft dit niet te doen, maar het is wel een goed idee.

  De 4 beste teksteditors voor ontwikkelaars op Linux

Stap 6: Wanneer u zich heeft geregistreerd, klikt u op het cloudpictogram linksboven en selecteert u ‘Synchronisatie instellen’. Kies vervolgens een plaats om uw wachtwoorden op te slaan.

Stap 7: Zoek het +-symbool en klik erop. Nadat je erop hebt geklikt, kun je je wachtwoorden, financiële informatie en andere dingen toevoegen.