Ethernet of Wi-Fi instellen als standaard op een Mac

Moderne Mac-gebruikers hebben meerdere manieren om verbinding te maken met een netwerk of internet, waaronder Wi-Fi en Ethernet. Als u echter niet oppast, gebruikt u misschien niet de verbinding die u denkt te zijn. Maar wees niet bang, we zijn hier om te helpen.

Apple verwijdert misschien systematisch poorten van zijn computers, maar als je een van de desktop-Macs van het bedrijf bezit, of een inwoner van Dongle Town bent, heb je waarschijnlijk meerdere verschillende netwerkverbindingen tegelijk tot je beschikking. Als maximale doorvoer uw doel is, maakt u verbinding via een Ethernet-kabel. Het is echter ook belangrijk om wifi actief te houden voor enkele van de meer luxe functies van Apple, waaronder het ontgrendelen van je Mac met een Apple Watch en meer.

  Aanpasbare muziekspeler met equalizer en thema's

Waarschijnlijk moet je wifi ingeschakeld houden, wat tot een probleem kan leiden: je Mac kan wifi gebruiken, zelfs als er een ethernetkabel is aangesloten.

Dat is om voor de hand liggende redenen minder dan ideaal. Iedereen die intensief gebruik maakt van Network Attached Storage, of zelfs maar een supersnelle internetverbinding heeft, moet de snelste verbinding gebruiken die voor hem of haar beschikbaar is. Gelukkig maakt macOS het gemakkelijk om de prioriteit van verbindingen te wijzigen. Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat Ethernet helemaal bovenaan die lijst staat.

De volgorde van netwerkverbindingen wijzigen

Klik om te beginnen op het Apple-menu en selecteer vervolgens ‘Systeemvoorkeuren’.

  Een smarthome opzetten zonder de cloud

Klik vervolgens op “Netwerk” om het netwerkspecifieke voorkeurenpaneel te openen.

Hier kunt u wijzigingen aanbrengen in alles wat met de netwerkverbinding van uw computer te maken heeft, inclusief de volgorde waarin de verschillende verbindingsmethoden worden gebruikt.

Klik op het tandwielpictogram onder aan het venster en selecteer vervolgens ‘Serviceorder instellen’.

Het resulterende venster toont elk type netwerkverbinding, of service, dat voor u beschikbaar is. Hopelijk staat Ethernet bovenaan de lijst, maar als je een dongle gebruikt, zal deze naam anders zijn. Maak je geen zorgen; aan de hand van de naam wordt direct duidelijk welk item uw dongle is. Zoek naar iets dat ‘Ethernet’ of ‘1000BASE-T’ vermeldt.

  NVMe versus SATA: welke SSD-technologie is sneller?

Sleep indien nodig een service naar een nieuwe locatie in de lijst. Als u wilt dat de Ethernet-service bovenaan de lijst staat, klikt en sleept u deze daarheen en klikt u vervolgens op “OK”.

Klik ten slotte op de knop “Toepassen” om de wijzigingen te bevestigen.