Face ID werkt niet na vervanging van het scherm

De apparaten van Apple zijn duur. Hun garantie is duur, en hun reparaties zijn duur. iPhone is in de loop der jaren steeds minder ‘repareerbaar’ geworden. iFixit scoort het apparaat consequent laag op fixeerbaarheid en Apple geeft er echt niet om het probleem op te lossen. Apple geeft er de voorkeur aan zijn eigen apparaten te repareren en zal proberen gebruikers te straffen voor reparaties door derden.

Face ID werkt niet na vervanging van het scherm

iPhone-schermen zijn redelijk stevig en je moet altijd een screenprotector op je telefoon gebruiken. Screenprotectors zijn veel veerkrachtiger geworden en een goede protector zal je scherm redden. Dat gezegd hebbende, er gebeuren ongelukken en je kunt nog steeds je scherm verbrijzelen of barsten.

  Muziek toevoegen aan Google Presentaties

Fix Face ID werkt niet na vervanging van het scherm

Als uw scherm is vervangen en de vervanging is uitgevoerd door een externe reparatieservice, is Face ID op uw apparaat geblokkeerd. Dit is geen probleem met de uitgevoerde reparatiewerkzaamheden. Dit is een ‘check’ die Apple op schermreparatie heeft geplaatst.

Volgens iFixit, dit is geen softwarecontrole. Het is hardware gerelateerd. Er is een moeizaam proces waarbij sensoren op het apparaat worden bevestigd nadat het scherm is vervangen. Als alles in orde is, zal Face ID weer gaan werken. Het enige probleem is dat dit soort proces niet gemakkelijk te volgen is door de gemiddelde erkende reparatiewerkplaats. iFixit heeft jarenlange ervaring en meer expertise dan de meeste technische reparatiewerkplaatsen en is in staat om het te doen, maar voor veel gebruikers is de vaardigheid die nodig is om het probleem op te lossen misschien niet beschikbaar.

  CPU-beoordelingen decoderen: een beginnershandleiding voor processorvoorwaarden

Apple heeft nu bevestigd dat Face ID niet langer wordt geblokkeerd op telefoons waarvan het scherm is vervangen door een reparatieservice van derden. Deze fix zal een software fix zijn. Een iOS-update verwijdert de beperking, maar het is onduidelijk wanneer de update wordt uitgerold. Je kunt leven met de uitgeschakelde Face ID totdat de update is uitgerold, of je kunt proberen het te laten repareren volgens het proces dat iFixit heeft beschreven. Er is weinig anders dat kan worden gedaan.

Conclusie

Apple vertraagde oudere iPhones met elke nieuwe iOS-update en pas toen er juridische stappen werden ondernomen, stopte Apple hiermee. Regelgevers in de EU hebben het recht op reparatie als een basisrecht voor consumenten aangedrongen. Het is nog niet helemaal begonnen met wetgeving voor iPhones, maar als dat zo is, moet Apple misschien heroverwegen hoe het zijn apparaten vervaardigt. Misschien past het bij Apple om een ​​apparaat te maken dat onmogelijk te repareren is in plaats van dat reserveonderdelen direct beschikbaar zijn voor zijn iPhone, maar het hangt allemaal af van de wetgeving waaraan het is onderworpen en welke mazen het de telefoonfabrikant biedt.

  De host van een vergadering wijzigen in Zoom