Fix Alle camera’s zijn Reserver Error 0xA00f4288 in Windows 10

Tegenwoordig komen we verschillende online platforms tegen die de fout ‘Alle camera’s zijn gereserveerd’ melden, vergezeld van de foutcode 0xA00f4288. Deze fout is gekoppeld aan je camera-app en moet op zijn vroegst worden verholpen. Nadat u dit foutbericht hebt gezien, kunt u besluiten dat de fout te wijten is aan het feit dat andere apps de camera op uw Windows 10-pc gebruiken. Niet slecht! Hoewel dit de belangrijkste reden is die bijdraagt ​​aan het probleem, zijn er naast deze factor weinig andere factoren die bijdragen aan de foutcode 0xA00f4288. Dus als u ook dezelfde foutmelding krijgt en moeite heeft om hetzelfde op te lossen, zijn we hier om u uit de problemen te helpen. Hier geven we een lijst met redenen en methoden voor probleemoplossing die u zullen helpen de foutcode 0xA00f4288 te begrijpen en op te lossen. Lees dus verder!

Hoe te repareren Alle camera’s zijn Reserver Error 0xA00f4288 in Windows 10

De exacte fout lijkt als volgt te zijn:

Sluit andere apps. Het lijkt erop dat een andere app de camera al gebruikt. Als je het nodig hebt, is hier de foutcode: 0xA00F4288

Hier zijn enkele geldige redenen die bijdragen aan het probleem Alle camera’s zijn gereserveerd. U wordt geadviseerd om de redenen grondig te analyseren, zodat u de juiste methoden voor probleemoplossing kunt volgen om het probleem zo gemakkelijk op te lossen.

 • Ontbrekende, verouderde of incompatibele camerastuurprogramma’s.
 • De bestanden en cache in de cameratoepassing zijn beschadigd of niet compatibel met uw besturingssysteem.
 • Cameratoegang wordt niet verleend in uw Windows 10.
 • Een antivirusprogramma beperkt de toegang tot de camera.
 • Corrupte camera-app.
 • Sommige andere programma’s gebruiken uw camera.
 • Camera-instellingen zijn niet geschikt.
 • Windows Defender Firewall blokkeert de toegang tot de camera.
 • Antivirus-beveiligingsbeleid draagt ​​bij aan de fout.
 • Problematische updates geïnstalleerd op uw computer.
 • Verouderde apps in Microsoft Apps.
 • Incompatibele proxyserverinterferentie.

We hebben verschillende technische forums onderzocht met betrekking tot de 0xA00f428-foutcode en hebben daarbij de hacks voor probleemoplossing geanalyseerd om het probleem op te lossen.

Opmerking: zorg ervoor dat u een systeemherstelpunt maakt om uw computer te herstellen wanneer er iets misgaat.

Basismethoden voor probleemoplossing

Hier zijn enkele basismethoden voor probleemoplossing die u kunt volgen voordat u de geavanceerde methoden doorloopt.

1. Start de pc opnieuw op

Probeer uw computer opnieuw op te starten om tijdelijke problemen met de camera op te lossen. Hiermee wordt alle corrupte cache op uw pc opgelost, waardoor het besproken probleem wordt opgelost.

1. Navigeer naar het bureaublad door tegelijkertijd op de Windows + D-toetsen te drukken.

2. Druk nu tegelijkertijd op de toetsen Alt+ F4. U ziet een pop-upvenster zoals hieronder weergegeven.

3. Klik nu op de vervolgkeuzelijst en selecteer de optie Opnieuw opstarten.

4. Druk ten slotte op de Enter-toets om uw pc opnieuw op te starten.

2. Verifieer redenen

Laten we eerst bepalen of er een probleem is met de app of met uw computer. Open hiervoor de Camera op uw Windows 10 pc en begin met opnemen.

Geval 1: Als er geen probleem is met een ingebouwde camera, heb je elke vorm van opname op je apparaat. In dit geval moet u problemen oplossen met de stappen die zijn gekoppeld aan de app waar u met het probleem wordt geconfronteerd. Overweeg in dit geval de app bij te werken/opnieuw te installeren.

Geval 2: Als u geen video’s kunt opnemen, ligt het probleem bij een ingebouwde camera of webcam. Het oplossen van hardware- en apparaatproblemen om alle camera’s op te lossen zijn gereserveerde problemen.

  Hoe te controleren welke apps de meeste batterij verbruiken in Windows 10

3. Controleer de camerahardware

Zorg ervoor dat de externe camera (indien aanwezig) correct is aangesloten op uw computer en dat de ingebouwde camera niet uitwendig beschadigd is. Overweeg bij zware externe schade om de camera te vervangen.

Methode 1: Probleemoplosser voor hardware en apparaten uitvoeren

Als u merkt dat uw Windows 10-computer hardware-gerelateerde problemen ondervindt, kan deze eenvoudig worden opgelost door de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit te voeren. Alle problemen die door de probleemoplosser zijn geïdentificeerd, worden automatisch opgelost door de probleemoplosser zelf. Als er bijvoorbeeld corrupte instellingen op uw pc zijn en als er specifieke wijzigingen moeten worden aangebracht, helpt de probleemoplosser u veel. Volg onze gids De probleemoplosser voor hardware en apparaten uitvoeren om problemen op te lossen en de stappen uit te voeren volgens de instructies.

Nadat u alle suggesties aan het einde van het probleemoplossingsproces hebt opgelost, controleert u of u de foutcode 0xA00f4288 op uw pc hebt opgelost.

Methode 2: Programma’s sluiten met de camera

De camera in uw apparaat kan slechts door één applicatie tegelijk worden gebruikt. Als u vermoedt dat andere applicaties de camera gebruiken, wordt u geadviseerd om alle achtergrondapplicaties die actief zijn op uw apparaat te sluiten. U kunt alle programma’s afsluiten door ze allemaal een voor een te sluiten of door Taakbeheer. Volg hiervoor onze handleiding over het beëindigen van een taak in Windows 10.

Daarnaast wordt u geadviseerd om opstartprogramma’s op uw Windows 10 pc uit te schakelen. Om de taak uit te voeren, volgt u onze gids over 4 manieren om opstartprogramma’s uit te schakelen in Windows 10

Nadat u de achtergrondtoepassingen hebt uitgeschakeld en programma’s op uw computer hebt opgestart, controleert u of u de foutcode 0xA00f4288 op uw pc hebt opgelost.

Methode 3: Cameratoegang toestaan

Als u de foutcode ‘Alle camera’s zijn gereserveerd’ op uw Windows 10-computer ervaart, bestaat de kans dat de toegang voor de camera niet op de juiste manier wordt verleend. U kunt dit probleem ook eenvoudig oplossen door toegang voor de camera toe te staan ​​in Windows-instellingen. Hier zijn enkele stappen om machtigingen te verlenen voor de camera op uw computer.

1. Start Windows-instellingen door tegelijkertijd op de toetsen Windows + I te drukken.

2. Selecteer vervolgens de optie Privacy.

3. Zoek vervolgens in het linkerdeelvenster en selecteer de optie Camera.

Opmerking: zorg ervoor dat Apps toegang krijgen tot uw camera-optie is ingeschakeld, zoals afgebeeld.

Zodra u zeker weet dat uw camera toegang heeft tot al uw applicaties en programma’s, controleert u of u de fout voor alle camera’s hebt hersteld.

Methode 3: Camera-apparaatstuurprogramma inschakelen

Als u per ongeluk webcam of camera hebt uitgeschakeld in uw apparaatinstellingen, krijgt u te maken met de 0xA00f4288-foutcode. Dus als u de webcam op uw apparaat hebt uitgeschakeld, schakel deze dan in op uw computer zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Druk op de Windows-toets en typ Apparaatbeheer en klik vervolgens op Openen.

2. Zodra het venster Apparaatbeheer wordt geopend, dubbelklikt u op het gedeelte Camera’s om het uit te vouwen.

3. Klik nu met de rechtermuisknop op uw camera-apparaat en selecteer de optie Apparaat inschakelen.

Methode 4: Malwarescan uitvoeren

Verschillende Microsoft-experts suggereren dat het scannen van uw pc u zal helpen uw computer vrij van bedreigingen te houden. Als er virussen of malware op uw pc zijn binnengedrongen, kunt u geen externe en interne hardwareapparaten gebruiken. U kunt dus de 0xA00f4288-foutcode tegenkomen in Windows 10. Daarom wordt u geadviseerd om uw computer te scannen volgens de instructies in onze handleiding Hoe voer ik een virusscan uit op mijn computer?

Als u malware van uw computer wilt verwijderen, raadpleeg dan ook onze handleiding Hoe u malware van uw pc kunt verwijderen in Windows 10.

Methode 5: Windows bijwerken

Als er bugs op uw pc zitten, kunnen deze alleen worden verholpen na een Windows-update. Microsoft brengt regelmatig updates uit om al deze bugs op te lossen, waardoor de foutcode Alle camera’s zijn gereserveerd wordt gesorteerd. Zorg er daarom voor dat u uw Windows-besturingssysteem hebt bijgewerkt en of er updates in behandeling zijn, gebruik dan onze gids Hoe u de nieuwste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren

Controleer na het updaten van uw Windows-besturingssysteem of u toegang heeft tot uw camera.

  Hoe Windows SmartScreen voor Edge op Windows 10 uit te schakelen?

Methode 6: Proxyserver uitschakelen

Als u ongepaste netwerkinstellingen op uw Windows 10-computer hebt, krijgt u te maken met de foutcode Alle camera’s zijn gereserveerd 0xA00f4288. Als je een VPN-service hebt geïnstalleerd of proxyservers op je pc gebruikt, lees dan onze VPN en proxy uitschakelen op Windows 10 en voer de stappen uit zoals beschreven in het artikel.

Controleer na het uitschakelen van de VPN-client en proxyservers of u de besproken foutcode hebt opgelost. Als u echter met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, kunt u proberen verbinding te maken met een mobiele hotspot.

Methode 7: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Uw antivirusprogramma kan per ongeluk voorkomen dat nieuwe updates op uw pc worden geïnstalleerd. Veel compatibiliteitsproblemen worden door verschillende Windows-gebruikers geïdentificeerd en zijn moeilijk te tolereren en op te lossen. Antivirussoftware zoals Norton en Avast kunnen de nieuwste Windows-updates verhinderen en u wordt geadviseerd om ingebouwde antivirussoftware of antivirussoftware van derden tijdelijk uit te schakelen om dit op te lossen. Lees onze gids over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk op uw pc uit te schakelen.

Nadat u de fout Alle camera’s zijn gereserveerd op uw Windows 10-pc hebt opgelost, moet u ervoor zorgen dat u het antivirusprogramma opnieuw inschakelt, aangezien een systeem zonder beveiligingssuite altijd een bedreiging vormt.

Methode 8: Windows Defender Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Bovendien kan de Windows Defender Firewall op uw computer om bepaalde veiligheidsredenen cameratoegang verhinderen. Als de camera is geblokkeerd door Windows Defender Firewall, moet u deze inschakelen of tijdelijk de firewall-beveiligingen vanaf uw computer uitschakelen. Als u niet weet hoe u Windows Defender Firewall moet uitschakelen, helpt onze gids Windows 10 Firewall uitschakelen u daarbij.

Zorg ervoor dat u na toegang tot uw camera de Firewall-suite weer inschakelt, aangezien een computer zonder beveiligingsprogramma altijd een bedreiging vormt.

Methode 9: Camerastuurprogramma’s bijwerken of terugdraaien

Als er incompatibele of verouderde camerastuurprogramma’s op uw computer staan, krijgt u te maken met de foutcode Alle camera’s zijn gereserveerd 0xA00f4288. U kunt het probleem oplossen door de camerastuurprogramma’s bij te werken of indien nodig terug te draaien.

Optie I: camerastuurprogramma bijwerken

Als u een verouderd camerastuurprogramma heeft, kunt u ook met de genoemde fout worden geconfronteerd. Volg dus onze handleiding om uw stuurprogramma’s in Windows 10 bij te werken.

Optie II: stuurprogramma-updates terugdraaien

Als het bijwerken van het stuurprogramma de fout niet oplost, kunt u onze gids volgen om stuurprogramma-updates terug te draaien.

Methode 10: Apps bijwerken

U moet ervoor zorgen dat alle toepassingen die aan de Microsoft Store zijn gekoppeld, zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie. Dit zorgt ervoor dat alle onderling gerelateerde apps de nieuwste versie hebben, waardoor de foutcode 0xA00f4288 wordt opgelost. Volg de stappen volgens de instructies.

1. Druk op de Windows-toets, typ Microsoft Store en klik op Openen.

2. Klik vervolgens in het Microsoft Store-venster op het bibliotheekpictogram zoals weergegeven.

3. Klik nu op de knop Updates ophalen zoals weergegeven.

4. Klik vervolgens op de knop Alles bijwerken.

5. Wacht tot je de melding Je apps en games zijn up-to-date krijgt.

Methode 11: registersleutels aanpassen

Weinig gebruikers hebben bevestigd dat het aanpassen van enkele registersleutels op uw computer de fout Alle camera’s zijn gereserveerd op Windows 10 pc heeft verholpen. Volg de onderstaande instructies om hetzelfde te doen.

1. Druk op de Windows-toets en typ Register-editor en klik vervolgens op Als administrator uitvoeren.

2. Ga nu naar het opgegeven pad van de sleutelmap in de Register-editor.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows Media FoundationPlatform

3. Klik nu met de rechtermuisknop op Platform en selecteer vervolgens Nieuwe optie gevolgd door Dword (32-Bit) Value zoals weergegeven.

4. Stel vervolgens de naam in op EnableFrameServerMode zoals weergegeven.

5. Dubbelklik vervolgens op de nieuw gemaakte sleutel EnableFrameServerMode en stel de Waardegegevens in op 1 en klik op OK.

6. Sluit ten slotte alle vensters en start uw pc opnieuw op. Controleer of u de fout ‘Alle camera’s zijn gereserveerd’ hebt opgelost.

Methode 12: Recente updates verwijderen

Als u het probleem ‘Alle camera’s zijn gereserveerd’ opmerkt na het bijwerken van het Windows-besturingssysteem, zijn uw systeemprogrammabestanden en configuraties mogelijk niet compatibel met de nieuwe update en verwijdert u in dit geval recente updates op uw pc. U krijgt ook de stabiliteit van uw pc na het verwijderen van een defecte update. Hier is hoe het te doen.

  Een blik op de 7 beste e-mailclients voor Windows

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Klik nu op Een programma verwijderen onder het menu Programma’s, zoals weergegeven.

3. Klik nu op Geïnstalleerde updates weergeven in het linkerdeelvenster, zoals hier wordt weergegeven.

4. Selecteer nu de meest recente update en klik op de optie Verwijderen zoals hieronder weergegeven.

5. Bevestig vervolgens de eventuele prompt en start uw pc opnieuw op.

Controleer of u de 0xA00f4288-fout op uw pc hebt opgelost.

Methode 13: Problematische apps opnieuw installeren

Voor app-gerelateerde problemen die de foutcode Alle camera’s zijn gereserveerd veroorzaken, hebt u geen andere opties dan ze opnieuw te installeren. Hier zijn enkele instructies om problematische applicaties opnieuw te installeren in de Microsoft Store.

Opmerking: in deze handleiding wordt Zoom als voorbeeld genomen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Stel nu Weergeven op > Grote pictogrammen in en klik vervolgens op de optie Programma’s en onderdelen.

3. Klik nu op Zoom en selecteer de optie Verwijderen.

4. Bevestig de eventuele vraag en start uw pc opnieuw op nadat de app volledig is verwijderd.

5. Bezoek de officiële Zoom-downloadpagina en klik op de Download-knop zoals afgebeeld.

6. Navigeer nu naar Mijn downloads en dubbelklik op het Zoom-installatiebestand om het te starten.

7. Volg de instructies op het scherm om de installatie op uw pc te voltooien.

8. Ten slotte heb je Zoom opnieuw op je computer geïnstalleerd. Controleer nu of u de 0xA00f4288-foutcode kunt oplossen.

Methode 14: Camera opnieuw registreren

Als geen van de hierboven besproken methoden u heeft geholpen, probeer dan uw camera opnieuw te registreren volgens de onderstaande instructies. Er zijn twee methoden om de taak uit te voeren.

Optie I: via Windows PowerShell

1. Druk op de Windows-toets, typ Windows Powershell en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Typ vervolgens de volgende opdracht en druk op de Enter-toets.

Get-AppxPackage -allusers Microsoft.WindowsCamera | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml"}

3. Wacht tot de algemene uitvoering succesvol is en controleer of u de fout Alle camera’s zijn gereserveerd hebt opgelost.

Optie II: Via Apparaatbeheer

1. Start Apparaatbeheer vanuit Windows Search.

2. Vouw nu het gedeelte Camera’s uit door erop te dubbelklikken.

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het camerastuurprogramma (HP TrueVision HD) en selecteer de optie Apparaat verwijderen.

4. Schakel nu over naar het tabblad Actie en selecteer de optie Scannen op hardwarewijzigingen.

Methode 15: Camera-app resetten

U kunt ook proberen uw cameratoepassing opnieuw in te stellen om te herstellen dat alle camera’s een gereserveerde foutcode hebben. Volg de instructies hieronder.

1. Druk op de Windows-toets, typ Camera en klik op App-instellingen.

2. Klik vervolgens op de optie Reset zoals gemarkeerd.

3. Bevestig vervolgens een eventuele prompt door op Reset te klikken.

4. Sluit ten slotte het venster en controleer of u nu toegang hebt tot uw camera.

Methode 16: Systeemherstel uitvoeren

Als er een incompatibele Windows-update op uw computer staat, zal uw pc niet werken zoals gewoonlijk. Dus herstel uw computer in een staat waarin alles goed werkte. Hier zijn enkele instructies om uw pc te herstellen. Volg hiervoor onze handleiding over het gebruik van Systeemherstel op Windows 10 en implementeer de instructies zoals getoond.

Controleer na het herstellen van uw Windows 10-pc of u uw camera kunt gebruiken.

Methode 17: PC resetten

Als geen van de methoden u heeft geholpen om de foutcode 0xA00f4288 op te lossen, moet u uw Windows-besturingssysteem opschonen. Om uw computer schoon op te starten, voert u de stappen uit zoals beschreven in onze handleiding Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren

***

Het zou echt frustrerend zijn om op het laatste moment van de vergaderschema’s geen toegang te hebben tot je camera, maar nu zou je alle camera’s zijn gereserveerd foutcode 0xA00f4288 in Windows 10 hebben gerepareerd. Blijf onze pagina bezoeken voor meer coole tips & trucs en vertrek uw opmerkingen hieronder. Als u vragen/suggesties heeft met betrekking tot dit artikel, aarzel dan niet om ze in het opmerkingengedeelte te plaatsen.

gerelateerde berichten