Fix AMD Radeon WattMan Crash op Windows 10

Verschillende pc-gebruikers hebben geklaagd over de crash van Radeon WattMan die plotseling op hun pc plaatsvond. Deze fout kan veel verschillende redenen hebben om te verschijnen op de computer waarop de AMD Radeon-graphics zijn geïnstalleerd. Als je ook deze onverwachte fout wilt oplossen, lees dan dit artikel tot het einde door. Je leert wat Radeon WattMan is en manieren om de standaard Radeon WattMan-fout in detail te herstellen. Lees dus verder om het AMD WattMan-crashprobleem op te lossen.

Hoe AMD Radeon WattMan-crash op Windows 10 te repareren

Dus, vraag je je misschien af, wat is Radeon WattMan? Radeon WattMan is een hulpprogramma voor energiebeheer van AMD dat de motor- en geheugenklokken, ventilatorsnelheden, GPU-spanning en temperatuur regelt. Het wordt gebruikt om overklokfuncties aan de pc te bieden. En het staat ook bekend om de nauwkeurigheid die het laat zien in de regels van het overklokken. Laten we dus, voordat we nog meer van uw vragen stellen, eerst de redenen bekijken waarom deze Radeon WattMan-crash zich op uw computer zal voordoen.

  • Functie voor snel opstarten ingeschakeld
  • Beschadigde systeembestanden
  • Overgeklokte GPU
  • Problemen met grafische stuurprogramma’s
  • Defecte grafische kaart

Dit zijn enkele van de redenen waarom u met het genoemde probleem op uw pc wordt geconfronteerd. Laten we nu naar de methoden gaan om uit te leggen hoe u het probleem kunt oplossen.

  Repareer dat de downloadmap te lang duurt om te openen in Windows 10

Methode 1: Snel opstarten uitschakelen

Als de optie Snel opstarten op uw pc is ingeschakeld, laadt uw pc het grafische stuurprogramma mogelijk niet correct met snel opstarten. Het veroorzaakt problemen met grafische stuurprogramma’s en kan verder de Radeon WattMan-crash veroorzaken. Om deze fout op te lossen, moet u de functie Snel opstarten uitschakelen om de grafische stuurprogramma’s correct op uw computer te laden. Nadat u deze functie hebt uitgeschakeld, kunt u het AMD WattMan-crashprobleem onmiddellijk oplossen.

Methode 2: Installeer grafische stuurprogramma’s opnieuw

Als u de optie Snel opstarten op uw pc hebt uitgeschakeld, maar nog steeds geconfronteerd wordt met de Radeon WattMan-instellingen die zijn hersteld vanwege een onverwachte systeemfout, probeer dan de nieuwste grafische driver te installeren. Deze methode vervangt de oude en beschadigde grafische stuurprogramma’s door die met de nieuwe versie. Volg de onderstaande stappen om hetzelfde op uw pc te doen en het crashprobleem van Radeon WattMan op te lossen.

1. Typ Apparaatbeheer in de Windows-zoekbalk en klik op de optie Openen, zoals weergegeven.

2. Klik op de optie Beeldschermadapters om deze uit te vouwen.

3. Klik met de rechtermuisknop op het gewenste grafische stuurprogramma en klik op Apparaat verwijderen.

3. Vink het vakje aan voor Verwijder de stuurprogrammasoftware voor dit apparaat en klik op Installatie ongedaan maken in de bevestigingspop-up.

4. Ga nu naar de AMD-ondersteuningspagina om de grafische stuurprogramma’s te zoeken en te downloaden.

  10 dingen om uw systeem voor te bereiden op een Windows 10-functie-update

5. Selecteer het juiste grafische stuurprogramma voor uw apparaat uit de lijst, zoals hieronder weergegeven, en klik op VERZENDEN.

6. Klik op het geschikte besturingssysteem van uw apparaat waarop u de stuurprogramma’s wilt downloaden.

7. Klik op de DOWNLOAD-optie om het downloadproces te starten.

8. Volg de instructies op het scherm om de driver te installeren. Controleer hierna of de Radeon WattMan-crashfout is opgelost of niet.

Methode 3: GPU niet overklokken

Als de grafische frequentie op uw computer boven de aanbevolen limiet komt die door de fabrikant is ingesteld, kan de Radeon WattMan-crashfout optreden. Hoewel het een prestatiestoot geeft aan uw pc, kan dit overklokken ook leiden tot de problemen en fouten die de meeste gebruikers niet willen tegenkomen. Het wordt dus aanbevolen om de GPU op uw pc niet te overklokken om fouten te voorkomen, zoals wanneer Radeon WattMan-instellingen worden hersteld vanwege een onverwachte systeemfout.

Methode 4: Systeembestanden herstellen

Soms, als de systeembestanden beschadigd zijn en niet goed werken, kan deze Radeon WattMan-crashfout optreden op de pc met een AMD Radeon grafische kaart. U kunt deze fout oplossen door de bestanden te repareren met behulp van DISM-tools of de opdracht SFC scan now. Volg onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 om de corrupte systeembestanden te herstellen en de standaard Radeon WattMan-fout op te lossen.

Methode 5: Overklokprogramma’s verwijderen

Omdat we weten dat de Radeon WattMan een overkloktool is, werkt hij duidelijk niet goed met een van de andere overkloktools op je pc. Volg de onderstaande stappen om een ​​ander overklokprogramma te verwijderen om de genoemde fout te herstellen.

  Cortana in- / uitschakelen "Oppakken waar ik was gebleven" in Windows 10

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Stel Bekijken als > Categorie in in de rechterbovenhoek. Klik op de optie Een programma verwijderen in het gedeelte Programma’s.

3. Zoek in de lijst met geïnstalleerde programma’s het overklokprogramma en klik er met de rechtermuisknop op.

4. Klik op de optie Verwijderen en bevestig de pop-up.

5. Volg de instructies op het scherm om de gewenste overklokprogramma’s van uw pc te verwijderen.

6. Start ten slotte de pc opnieuw op om te controleren of de standaard Radeon WattMan-fout is verholpen of niet.

Methode 6: Grafische kaart wijzigen

Als geen van de bovenstaande methoden voor u heeft gewerkt om de AMD WattMan-crashfout op te lossen, kunt u overwegen de grafische kaart op uw pc te wijzigen. U kunt ook de interne grafische kaart gebruiken als uw computer een Intel-processor heeft. Het kan het probleem voor u oplossen en ook andere onbekende grafische problemen oplossen.

***

We hopen dat je de methoden hebt begrepen om het Radeon WattMan-crashprobleem op je Windows-pc op te lossen. U kunt ons eventuele vragen over dit artikel of suggesties over elk ander onderwerp laten weten waarover u wilt dat wij een artikel maken. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.

gerelateerde berichten