Fix Android accepteert geen juiste pincode

Bent u ooit een situatie tegengekomen waarin uw Android-apparaat uw pincode niet accepteerde om uw telefoon te ontgrendelen? Geloof het of niet, Android accepteert geen correcte pincode is een veel voorkomend probleem bij verschillende Android-smartphones waardoor u in een zeer ongemakkelijke situatie terecht kunt komen. Veel gebruikers merken dat het Android-patroon niet werkt op hun apparaten wanneer ze hun telefoon proberen te ontgrendelen, en zelfs nadat ze alles hebben geprobeerd, kunnen ze er niet achter komen hoe ze het probleem met het schermvergrendelingspatroon kunnen oplossen. Er kunnen verschillende redenen zijn voor dit probleem, zoals bugs, vertragingen en corrupte cachebestanden. Soms heb je dit probleem na het updaten van je systeemsoftware. Als u iemand bent die problemen heeft met de Android-pincode die niet werkt na een updateprobleem op uw Android-telefoon, is deze handleiding iets voor u. Lees verder om erachter te komen wat effectieve methoden zijn om het probleem op te lossen.

Hoe te repareren dat Android de juiste pincode niet accepteert

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn Android het niet accepteren van de juiste pincode op uw telefoon. Enkele van de mogelijke redenen worden hier genoemd.

  • Dit probleem kan worden veroorzaakt door achterblijvende problemen op uw apparaat.
  • Ook fabricagefouten tijdens het maken van het apparaat kunnen deze fout veroorzaken.
  • Overtollige of corrupte cachebestanden kunnen dit probleem ook veroorzaken.
  • Verschillende onderliggende problemen met uw Android-apparaat zijn ook verantwoordelijk voor dit probleem op Android-telefoons.

In de volgende gids bespreken we methoden om op te lossen dat Android de juiste pincode op uw apparaat niet accepteert.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingsopties hebben en ze van fabrikant tot fabrikant verschillen, moet u dus, voordat u instellingen wijzigt, controleren of ze correct zijn. De volgende methoden zijn van de Moto G60-smartphone.

Soms is de Android-patroon werkt niet-fout een tijdelijk probleem en lost het na enige tijd vanzelf op. Wanneer uw telefoon niet goed opstart, kunnen veel van de functies defect raken en problemen veroorzaken, zoals het probleem met het schermvergrendelingspatroon. Meestal lossen deze storingen vanzelf op en hoeft u niets te doen om ze te verhelpen. U kunt gewoon een paar minuten of uren wachten en kijken of de Android-pincode niet werkt nadat het updateprobleem is opgelost. Als wachten echter niet werkt of als u uw telefoon onmiddellijk nodig heeft, kunt u meer geavanceerde methoden proberen om het probleem op te lossen, zoals uitgelegd in deze handleiding.

  Hoe het Instagram-app-pictogram op iPhone en Android te wijzigen

Methode 1: Start het apparaat opnieuw op

Als Android het probleem met de juiste pincode op uw telefoon niet accepteert, is het altijd een goed idee om uw apparaat opnieuw op te starten om het probleem op te lossen. Vaak kunnen onjuiste pincodeproblemen te wijten zijn aan onjuist laden van het apparaat of achterblijvende problemen. Door uw telefoon opnieuw op te starten, kunnen verschillende andere onderliggende problemen die deze fout kunnen veroorzaken, worden opgelost. U kunt het gedeelte Hoe uw Android-telefoon opnieuw opstarten of opnieuw opstarten bekijken? gids om uw telefoon veilig opnieuw op te starten om dit probleem op te lossen.

Methode 2: gebruik Google-referenties (indien van toepassing)

Het gebruik van uw Google-inloggegevens kan een redder in nood zijn als uw telefoon niet de juiste pincode accepteert om deze te ontgrendelen. Om deze methode te gebruiken, hebt u echter een actief Google-account nodig dat al op uw telefoon is aangemeld. Over het algemeen hebben veel Android-telefoons van Samsung deze functie. Dus als u een Android-patroon hebt dat niet werkt met een Samsung-apparaat, heeft u misschien geluk en kunt u proberen uw apparaat te ontgrendelen met uw Google-inloggegevens om te voorkomen dat het schermvergrendelingspatroon niet werkt.

  • Ga door met het invoeren van de pincode totdat uw telefoon u vraagt ​​de telefoon te ontgrendelen met de Google-inloggegevens; over het algemeen is het nummer voor de meeste Android-telefoons 10.
  • Voer zorgvuldig uw Google-inloggegevens in en ontgrendel uw telefoon.

Opmerking: Zorg ervoor dat u alle informatie op het scherm leest en de vereiste stappen onderneemt om uw gegevens op te slaan.

Als deze methode niet verhelpt dat de Android-pincode niet werkt na een updateprobleem, probeer dan de volgende methode.

Methode 3: cachepartitie wissen

Cachegegevens zijn tijdelijke gegevens op uw telefoon. Deze gegevens hebben geen invloed op uw apparaat en worden opgeslagen in het geheugen van de telefoon. Als uw apparaat echter te veel cachebestanden heeft, kan dit verschillende prestatieproblemen met de telefoon veroorzaken. Veel gebruikers konden het probleem met het Android-patroon dat niet werkte op hun apparaatprobleem oplossen door de cachepartitiegegevens op hun apparaten te wissen.

  IFTTT komt aan in Google Play Store en brengt Android-kanalen

1. Druk lang op de aan/uit-knop en selecteer Uitschakelen om het apparaat uit te schakelen.

2. Druk tegelijkertijd op de knoppen Volume omlaag en Aan/uit om naar de herstelmodus te gaan.

Opmerking: verschillende fabrikanten kunnen verschillende manieren hebben om het menu Herstelmodus te openen. Zorg er altijd voor dat u de juiste toetsen gebruikt om toegang te krijgen tot de herstelmodus op uw apparaat.

3. Gebruik de volumeknoppen om naar het menu Herstelmodus te gaan en navigeer vervolgens naar Wipe Cache Partition.

4. Gebruik de aan/uit-knop om de Wipe Cache-partitie te selecteren. Wacht tot het proces is voltooid.

5. Selecteer de optie Opnieuw opstarten om de telefoon in de normale modus te laten werken.

Als deze methode het probleem met het schermvergrendelingspatroon niet oplost, probeer dan door te gaan naar het volgende moment.

Methode 4: gebruik hulpprogramma van derden

Opmerking: de onderstaande informatie is alleen voor informatieve doeleinden. We onderschrijven dergelijke tools van derden niet voor later gebruik.

Er kunnen verschillende tools van derden worden gebruikt om op te lossen dat de Android-pincode niet werkt na een updateprobleem voor uw telefoon. U kunt deze hulpprogramma’s op uw computer installeren en uw telefoon op uw computer aansluiten om het probleem op te lossen. De meeste van deze tools helpen u niet alleen uw telefoon te ontgrendelen, maar kunnen ook helpen bij het herstellen van gegevens. Daarom, als u op zoek bent naar een veilige optie om het probleem op te lossen dat Android geen pincode accepteert, kunt u een hulpprogramma van derden proberen, zoals de iToolab UnlockGo (Android) tool om je telefoon te ontgrendelen en het vergrendelingsscherm te verwijderen.

Methode 5: Voer Factory Reset uit

Als geen van de voorgaande methoden werkt en u hetzelfde probleem met uw telefoon blijft houden, kunt u proberen het probleem op te lossen door uw apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Als u de fabrieksinstellingen van uw telefoon terugzet, wordt deze teruggezet naar de standaardinstellingen en worden eventuele bugs of virussen verwijderd die de fout op uw apparaat kunnen veroorzaken. U kunt de handleiding Hoe u uw Android-telefoon kunt resetten raadplegen om manieren te vinden om veilig een reset uit te voeren op uw Android-apparaat.

Opmerking: het uitvoeren van een fabrieksreset kan de gegevens van uw telefoon wissen; Zorg er daarom altijd voor dat u back-ups hebt van uw belangrijke bestanden.

Methode 6: Neem contact op met de klantenservice van de fabrikant

Als u er niet achter kunt komen waardoor Android de juiste pincode niet accepteert en hoe u dit kunt oplossen, kunt u contact opnemen met de fabrikant van uw telefoon om te zien of het probleem te wijten is aan een fabricagefout. U kunt proberen contact op te nemen met de klantenservice van de fabrikant. Zorg ervoor dat u uw probleem in detail uitlegt en houd alle informatie over uw Android-apparaat bij de hand. Over het algemeen helpt de klantenservice u bij het vinden van een oplossing voor uw probleem.

  Het echte beveiligingsprobleem van Android zijn de fabrikanten

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom kan ik mijn Android-apparaat niet ontgrendelen?

Ans. Het Android-apparaat dat de pincode niet accepteert, is een veelvoorkomend probleem bij veel Android-apparaten. Over het algemeen is dit een tijdelijk probleem dat vanzelf moet worden opgelost.

Q2. Wat moet ik doen als mijn Android-pincode niet werkt?

Ans. U kunt een aantal effectieve methoden proberen om de pincode op te lossen werkt niet, zoals het gebruik van Google-inloggegevens en het opnieuw opstarten van het apparaat.

Q3. Kan ik mijn Android-apparaat ontgrendelen met mijn Google-account?

Ans. Op veel apparaten kunt u uw Google-accountgegevens gebruiken om toegang te krijgen tot het apparaat. Dit is een handige functie als u uw pincode bent vergeten of als de telefoon de juiste pincode niet accepteert.

Q4. Wat veroorzaakt het probleem dat de Android-pincode niet werkt?

Ans. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom het Android-patroon niet werkt, zoals bugs, telefoonvertragingen en corrupte cachebestanden op uw apparaat.

Q5. Is er een goede tool om het Android-patroon te repareren?

Ans. Verschillende tools van derden kunnen u helpen uw Android-apparaat te ontgrendelen zonder persoonlijke gegevens te verliezen.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig voor u was en dat u erachter bent gekomen hoe u kunt oplossen dat Android het probleem met de juiste pincode op uw apparaat niet accepteert. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Als u suggesties of vragen voor ons heeft, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte.