Fix AppHangB1-fout op Steam

Overmatig gebruik van RGB en problemen met Steam zijn twee dingen die elke pc-gamer over de hele wereld verenigen. Zoals je misschien al weet, is Steam momenteel de populairste distributeur van digitale games en heeft het meer dan 120 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Het is echter bekend dat de Steam-clienttoepassing zich af en toe misdraagt. AppHangB1 Windows 10-fout is een van de meest gemelde fouten en voorkomt dat gebruikers games binnen Steam starten. Soms wordt de probleemgebeurtenisnaam AppHangB1 ook aangetroffen bij het openen van de Steam-toepassing zelf. In dit artikel zullen we alle mogelijke oorzaken van deze Steam-fout bespreken en u meerdere manieren bieden om de AppHangB1-fout op Steam op te lossen.

Hoe AppHangB1-fout op Steam Windows 10 pc te repareren

Dankzij Stoom’s enorme populariteit, is elk bekend probleem al ontrafeld en opgelost door zijn gebruikersbestand. Hetzelfde is het geval met de AppHangB1-fout. Hieronder volgen de verschillende redenen die deze fout op uw computer kunnen veroorzaken:

  • Strikte antivirus- en firewallinstellingen
  • Verkeerd geconfigureerde opstartinstellingen van Steam
  • Corrupte gamebestanden
  • Corrupte Steam-bibliotheekbestanden
  • Bugs in de applicatie/applicatiebestanden

Methode 1: Probleemoplosser voor compatibiliteit uitvoeren

Als de nieuwste versie van Windows niet werkt voor het programma, kunt u dit probleem onder ogen zien. Voer in dit geval de probleemoplosser voor compatibiliteit uit om het probleem op te lossen. Volg de onderstaande stappen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de Steam-client en selecteer Compatibiliteitsproblemen oplossen.

2. Selecteer Aanbevolen instellingen proberen.

3. Klik op Test het programma…

4. Zodra het testen is voltooid, klikt u op Volgende.

5. Klik op Ja, sla deze instellingen op voor dit programma.

6. Klik op Sluiten.

Methode 2: Stoom updaten

Ontwikkelaars rollen regelmatig updates uit om bugs en problemen met bestaande app-versies op te lossen. Dus als je de Steam-applicatie al een tijdje niet hebt bijgewerkt, overweeg dan om dit te doen. U kunt de applicatie handmatig bijwerken door de onderstaande stappen te volgen:

1. Open Steam-client.

2. Klik op Steam in de linkerbovenhoek en selecteer Check for Steam Client Updates…

  Fix Steam-foutcode 51 in Windows 10

3A. Als er nieuwe updates beschikbaar zijn, wacht dan tot de update is voltooid en klik op RESTART STEAM.

3B. Als de Steam-client al up-to-date is, wordt Uw Steam-client is up-to-date weergegeven.

Methode 3: Controleer de integriteit van gamebestanden

Zoals eerder vermeld, wordt een AppHangB1-fout soms ervaren bij het starten van een specifiek Steam-spel. Als dat voor u het geval is, kan deze oplossing de fout mogelijk helpen oplossen. Met games die constant worden bijgewerkt, het ontelbare aantal officiële en externe mods die zijn geïnstalleerd, enz., kunnen de essentiële gamebestanden soms een klap krijgen en corrupt worden gemaakt. Zorg er dus met behulp van de ingebouwde functionaliteit van Steam voor dat de gamebestanden niet worden gecompromitteerd.

Lees onze gids over Hoe de integriteit van gamebestanden op Steam te verifiëren? en hetzelfde uitvoeren.

Methode 4: Steam-bibliotheek repareren

Hoewel de vorige methode gericht was op een bepaald spel, kun je ook proberen alle Steam-bibliotheekbestanden te repareren om de AppHangB1-fout op Steam op te lossen. De methode om dit te doen is vrij eenvoudig en zoals uitgelegd:

1. Open je Steam-toepassing, klik op Steam en selecteer Instellingen.

2. Klik op Downloads in het indexmenu.

3. Klik op STEAM LIBRARY FOLDERS onder het gedeelte Inhoudsbibliotheken.

4. Zoek uit welke schijf de bestanden bevat voor de game die je niet kunt starten en klik op het pictogram met de drie stippen. Selecteer Reparatiemap.

Methode 5: Steam vernieuwen

Een andere methode die veel Steam-toepassingsgerelateerde problemen lijkt op te lossen, is het vernieuwen/resetten van Steam. U verwijdert alle corrupte bestanden door alle Steam-bestanden handmatig te verwijderen en Steam te dwingen nieuwe kopieën van alle essentiële bestanden opnieuw te downloaden.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows- en E-toetsen om Verkenner te starten.

2. Navigeer naar het volgende pad:

C:Program Files (x86)Steam

Opmerking: de Steam-installatiemap is ook in andere mappen te vinden. Navigeer in dat geval naar de betreffende map.

3. Selecteer alle items behalve de map steamapps, de map met gebruikersgegevens en het bestand steam.exe.

4. Klik er met de rechtermuisknop op en kies de optie Verwijderen.

5. Start uw computer en Steam opnieuw op.

Nu begint Steam automatisch met het downloaden van alle verwijderde bestanden van de vorige stap en downloadt ook alle wachtende updates.

Methode 6: Steam Launch-opties wijzigen

Om games soepel uit te voeren op uw Windows-computers, moet u de juiste versie van DirectX hebben geïnstalleerd. Als Steam wordt gestart met een oudere versie van DirectX, kunt u een probleemgebeurtenisnaam AppHangB1-fout tegenkomen. Gelukkig kun je Steam en zijn games handmatig configureren om te worden uitgevoerd met een specifieke versie van DirectX.

  Fix Steam Error 53 in Windows 10

Opmerking: zorg ervoor dat u elk Steam-programma op de achtergrond beëindigt voordat u doorgaat met de stappen.

1. Open de Verkenner.

2. Navigeer naar de Steam-installatiemap in het volgende locatiepad:

C:Program Files (x86)Steam

3. Klik met de rechtermuisknop op het Steam-toepassingsbestand en selecteer Snelkoppeling maken.

4. Klik met de rechtermuisknop op de zojuist gemaakte Steam-snelkoppeling en selecteer Eigenschappen.

5. Ga naar het tabblad Snelkoppeling van het venster Eigenschappen.

6. Voeg -dx9 toe aan het einde van het bestaande item in het tekstvak Doel. De laatste invoer moet worden gelezen als;

“C:Program Files (x86)SteamSteam.exe” -dx9

7. Sla de wijziging op door op Toepassen > OK te klikken.

Methode 7: Opties voor het starten van games wijzigen

Als je deze Steam-fout tegenkomt bij het starten van een bepaald spel, volg dan de onderstaande stappen om het uit te voeren met DirectX 9.

1. Start Steam op je apparaat.

2. Klik op BIBLIOTHEEK.

3. Klik met de rechtermuisknop op de game waar je een probleem mee hebt en selecteer Eigenschappen.

4. Typ -dx9 in het tekstvak onder LAUNCH OPTIONS en sluit het venster.

Opmerking: als het starten van Steam en het problematische spel met DirectX9 het probleem niet oplost, probeer ze dan te starten met DirectX11 (voeg -dx11 toe in plaats van -dx9).

Methode 8: Malwarescan uitvoeren

Als een van de bovengenoemde methoden u niet heeft geholpen bij het oplossen van de AppHangB1 Windows 10-fout, ligt het probleem waarschijnlijk bij het besturingssysteem en niet bij Steam zelf. Voer een grondige malwarescan uit op uw computer om de mogelijkheid uit te sluiten dat een virus of een kwaadwillende toepassing Steam en zijn processen hindert.

Lees en volg de instructies in onze handleiding over Hoe voer ik een virusscan uit op mijn computer.

Als u malware van uw computer wilt verwijderen, volgt u onze handleiding over hoe u malware van uw pc kunt verwijderen in Windows 10 en implementeert u hetzelfde.

Methode 9: Systeembestanden herstellen

Als de bovenstaande methode niet werkt, kunt u de ingebouwde hulpprogramma’s uitvoeren om de corrupte systeembestanden te repareren die deze AppHangB1-fout op Steam veroorzaken. De corrupte, verkeerd geconfigureerde bestanden kunnen worden gerepareerd met behulp van de ingebouwde hulpprogramma’s van uw Windows 10-pc, namelijk System File Checker en Deployment Image Servicing and Management. Voer bovendien de systeemreparatiescans uit om corrupte bestanden te herstellen als het probleem zich voordeed na een recente update. Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om al uw corrupte bestanden te herstellen.

  De beste games voor één speler op Steam Summer Sale 2017

Methode 10: Windows Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Als de bovenstaande methode u niet helpt met de fout omdat deze is gemaakt met een nieuwere versie, kunt u proberen Windows Firewall op uw pc uit te schakelen. De Windows Defender Firewall beschermt tegen virussen en malware die uw gegevens en systeem in gevaar kunnen brengen. Hoewel het niet wordt aanbevolen om Windows Firewall uit te schakelen, omdat dit uw systeem kwetsbaar en vatbaar voor virussen kan maken, kunt u proberen het tijdelijk uit te schakelen om te controleren of dit de specifieke oorzaak van het probleem is. Onze gids over het uitschakelen van Windows 10 Firewall helpt u deze methode met de grootst mogelijke veiligheid te proberen.

Methode 11: Antivirus uitschakelen (indien van toepassing)

Bepaalde antivirusprogramma’s zijn berucht omdat ze uw computer overdreven beschermen en zelfs de meest onschuldige apps als bedreigingen markeren. Steam is een applicatie die voor zijn functionaliteit sterk afhankelijk is van internet. Als uw antivirusprogramma/firewall ervoor zorgt dat Steam niet met zijn servers kan communiceren, zullen er waarschijnlijk problemen optreden zoals de AppHangB1-fout.

U kunt proberen uw antivirusprogramma/firewall tijdelijk uit te schakelen om te controleren of de fout zich blijft voordoen. Lees onze handleiding over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk op uw pc uit te schakelen.

Methode 12: Toestaan ​​via Windows Firewall

Als je de firewall niet wilt uitschakelen, kun je de game of Steam toestaan ​​via Windows Firewall. Om Steam of game toe te staan ​​in uw Windows Defender Firewall, volgt u onze handleiding over Apps toestaan ​​of blokkeren via de Windows Firewall en voert u de stappen uit volgens de instructies.

***

We hopen dat je de AppHangB1-fout op Steam hebt kunnen oplossen en weer kunt gamen met behulp van de bovenstaande oplossingen. Laat ons en de andere lezers weten welke oplossing voor u heeft gewerkt in de opmerkingen hieronder. Als je twijfels of vragen hebt, laat ze dan achter in het opmerkingengedeelte.

gerelateerde berichten