Fix Apple TV Remote werkt niet

Veel Apple TV- en Remote-gebruikers zijn trots op de functies en kwaliteit die het biedt terwijl ze de beste multimedia-ervaring bieden. Maar soms hebben de Apple TV-gebruikers te maken gehad met het probleem dat Apple Remote niet werkt, wat soms ingewikkeld lijkt. Als u ook een van de gebruikers bent die problemen met Apple TV Remote heeft en wilt weten hoe u Apple TV Remote kunt resetten, lees dan dit artikel tot het einde. Na het lezen van dit artikel krijgt u de antwoorden op uw probleem met de stappen om hetzelfde op te lossen.

Hoe te repareren Apple TV Remote werkt niet

Enkele van de redenen waarom deze oude Apple TV Remote niet-werkende fout optreedt, zijn:

  • Obstakel tussen Apple TV en IR-sensoren op afstand
  • Defecte batterij van de afstandsbediening
  • Onjuiste scrollsnelheid van trackpad op afstand
  • Onjuiste koppeling of configuratie van Apple TV en afstandsbediening

Laten we nu eens kijken welke methoden u kunt uitvoeren om in een mum van tijd van deze fout af te komen.

Methode 1: Basisstappen voor probleemoplossing

Voer deze voorbereidende en basisstappen uit die niet veel tijd en moeite kosten om de Apple TV Remote-problemen op te lossen.

  • Zorg voor goed contact tussen Apple TV en IR-sensoren op afstand: de allereerste vereiste om een ​​afstandsbediening te laten werken, is een goede aansluiting van de zender- en ontvangersensoren. Als er een obstakel verschijnt tussen de Apple TV en IR-sensoren op afstand, kunnen ze niet communiceren en zullen beide apparaten niet werken. Zorg ervoor dat u de afstandsbediening rechtstreeks in de richting van de Apple TV IR-sensor richt om een ​​juiste verbinding in te stellen voor een betere functionaliteit.

  • Zorg ervoor dat de batterijen van de afstandsbediening worden geplaatst: Als de batterij in uw Apple Remote niet correct is geplaatst, zal de afstandsbediening niet goed werken. Verwijder de batterij uit de sleuf en plaats deze opnieuw om de aansluiting van de accupool goed in de sleuf te maken.

  • Start Apple TV opnieuw: er kunnen ook configuratieproblemen zijn in de Apple TV. Door de Apple TV opnieuw op te starten, wordt dat probleem uiteindelijk opgelost. U kunt uw Apple TV opnieuw opstarten met de afstandsbediening door tegelijkertijd op de Menu- en Down-knoppen te drukken.

  • Vervang de Apple Remote-batterij: u kunt ook de oude batterij van de afstandsbediening vervangen door de nieuwe als de oude niet werkt. Controleer na het plaatsen van de nieuwe batterij of je het probleem met de Apple Remote niet hebt opgelost.

  • Apple TV of Siri Remote opladen: dit probleem kan zich ook voordoen als de batterij bijna leeg is en zo snel mogelijk moet worden opgeladen. U kunt uw Apple Tv- of Siri-afstandsbediening opladen met de USB-wandoplader en Lightning-naar-USB-kabel om hem te gebruiken met de Apple TV.

Methode 2: Wijzig de schuifsnelheid van het externe trackpad

Aangezien u de gevoeligheid van het trackpad, die de Apple TV Remote-problemen zou kunnen veroorzaken, niet kunt wijzigen, kunt u de onderstaande stappen volgen om de schuifsnelheid op afstand te wijzigen.

1. Ga op de Apple TV naar Instellingen.

2. Selecteer vervolgens de optie Afstandsbediening en apparaten in de lijst.

3. Selecteer de optie Touch Surface Tracking.

4. Selecteer hier de optie Snel of Langzaam om het genoemde probleem op te lossen.

Methode 3: iPhone of iPad gebruiken als Apple Remote

Apple-gebruikers hebben ook de mogelijkheid om hun andere Apple-apparaten zoals iPhone of iPad te gebruiken als de Apple TV-afstandsbediening.

Opmerking: zorg ervoor dat uw iPhone/iPad is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als de Apple TV.

1. Open de Instellingen en tik op Control Center.

2. Tik op het pictogram Toevoegen voor de Apple TV Remote. Je hebt nu de Apple TV Remote toegevoegd in het Control Center.

3. Veeg omlaag vanuit de rechterbovenhoek om het Control Center te openen.

Opmerking: als je apparaten met iOS 11 of eerder hebt, veeg je omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center te openen.

4. Tik vervolgens op Apple TV Remote.

5. Zoek en tik op de gewenste Apple TV in de lijst.

6. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien en gebruik uw iPhone of iPad als afstandsbediening voor uw Apple TV.

Methode 4: Apple TV Remote resetten

De basismanier om uw Apple TV-afstandsbediening opnieuw in te stellen, is door de tv uit het stopcontact te halen en weer aan te sluiten na minimaal 6-8 seconden te hebben gewacht. Controleer hierna of de Apple-afstandsbediening goed werkt zonder problemen met de Apple TV Remote.

Methode 5: Apple Remote handmatig resetten

Volg de volgende stappen om uw Apple Remote handmatig opnieuw in te stellen.

Optie I: voor Apple TV of Siri Remote

Volg de onderstaande stappen om je afstandsbediening opnieuw te koppelen met de Apple TV.

1. Richt de afstandsbediening in de richting van de Apple TV met een afstand van 10 cm tussen beide apparaten.

2. Houd de knop Menu (Terug) + Volume omhoog op de afstandsbediening ongeveer 5 seconden ingedrukt.

3. Plaats vervolgens uw afstandsbediening op de Apple TV, als daarom wordt gevraagd.

De koppeling wordt binnenkort voltooid. Controleer of het probleem met de oude Apple TV Remote niet werkt, is opgelost of niet.

Optie II: voor aluminium of witte Apple Remote

Volg de onderstaande stappen om je aluminium of witte afstandsbediening te koppelen met de Apple TV.

1. Houd Menu + Pijl-links 5-6 seconden ingedrukt. Er verschijnt een pictogram Ontkoppelen op het Apple TV-scherm.

2. Houd nu de Menu + Pijl-rechts knop 5-6 seconden ingedrukt. Op het Apple TV-scherm verschijnt het Link-pictogram om aan te geven dat de koppeling met de afstandsbediening is gelukt.

Methode 6: Neem contact op met Apple Genius Bar

Als niets voor u werkt, kunt u contact opnemen met en een afspraak maken in de Apple Genius Bar. Het ondersteuningsteam van de Genius Bar begrijpt het probleem dat u ondervindt met uw afstandsbediening en lost dit zo snel mogelijk voor u op.

***

We hopen dat je hebt geleerd hoe je kunt repareren dat Apple Remote niet werkt. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons weten waar je de volgende keer over wilt leren.

  Hoe u kunt zien welk programma al uw CPU op Mac gebruikt

gerelateerde berichten