Fix ARK blijft crashen op Windows 10

Survivalgames zijn altijd fascinerend als je een fervent gamer bent. Dergelijke spellen houden je ook betrokken, actief en plotseling ervaren. Met zoveel interessante attributen kan het een echte hoofdpijn zijn als het vaak crasht tijdens het spelen. ARK: Survival Evolved is een avontuurlijk survivalspel boordevol actie dat in 2017 is uitgebracht door Studio Wildcard. Deze game werd populair na de release en werd geprezen als de beste, maar toch zijn er geen intensieve games zonder bugs. Ark-gebruikers meldden dat de game tussen sessies door crasht. Dit artikel zal u begeleiden bij alle methoden om het probleem met ark op te lossen.

Hoe ARK te repareren blijft crashen op Windows 10

Voordat je je verdiept in de oplossing, moet je de oorzaken bekijken van waarom het probleem met ark blijft crashen.

 • Actieve antivirus- of firewall-aanwezigheid
 • Verouderd of recent geüpgraded grafisch stuurprogramma
 • Defecte hardwarecomponenten
 • Corrupte of ontbrekende ARK-spelbestanden of -mappen
 • Als de pc niet voldoet aan de minimumvereisten van het spel
 • Minder ruimte op de harde schijf
 • Probleem in de ARK: Survival Evolved-game of de Steam-client zelf.
 • Incompatibele game-instelling met betrekking tot graphics, resolutie, patch-update, enzovoort.
 • Botsende stroomopties
 • GPU overklokken

Basismethoden voor probleemoplossing

1. Start de pc opnieuw op: de eerste basisstap voor probleemoplossing voor een Windows-fout is het opnieuw opstarten van uw pc. Dit komt omdat langdurig gebruik van uw systeem zonder opnieuw opstarten RAM-problemen, traagheid, internetverbindingsfouten en prestatieproblemen veroorzaakt. Als een van dergelijke factoren achter de ark blijft, blijft het probleem crashen, dan kan het eenvoudigweg opnieuw opstarten van uw pc de fout oplossen.

2. Zorg ervoor dat aan de systeemvereisten wordt voldaan: ARK-game staat algemeen bekend om zijn intensiteit in tegenstelling tot andere games. Hierdoor is het mogelijk dat uw computer het soms niet aankan. Het is dus absoluut noodzakelijk om te voldoen aan de minimale systeemvereisten voor een naadloze spelervaring. Lees de onderstaande vereisten door en zorg ervoor dat alle benodigde componenten beschikbaar zijn

 • Minimale systeemvereisten

Besturingssysteem
Windows 7/8/8.1/10 (alleen 64-bits versie)
verwerker
Intel i3 of AMD Ryzen 3
Geheugen
8 GB RAM
Grafische afbeeldingen
NVIDIA GeForce GTX 460 / AMD HD6850
DirectX
Versie 9.0c
Opslag
50 GB

 • Aanbevolen systeemvereisten

Besturingssysteem
Windows 7/8/8.1/10 (alleen 64-bits versie)
verwerker
Intel i5 of AMD Ryzen 5
Geheugen
16 GB RAM
Grafische afbeeldingen
NVIDIA GeForce GTX 1050
DirectX
Versie 11
Opslag
50 GB

Als aan een van de bovengenoemde vereisten niet wordt voldaan, moet u eerst uw hardware bijwerken voordat u andere methoden uitprobeert.

Methode 1: Grafisch stuurprogramma bijwerken of terugdraaien

De grafische driver is een essentieel onderdeel van uw systeem en is verantwoordelijk voor het besturen en bedienen van alle grafische componenten. Het is dus noodzakelijk om de grafische stuurprogramma’s up-to-date te houden voor een soepele werking in uw Windows. Lees onze gids over 4 manieren om grafische stuurprogramma’s in Windows 10 bij te werken voor meer informatie.

Het is daarentegen ook mogelijk dat deze update er soms voor heeft gezorgd dat de ark blijft crashen en voor een dergelijk scenario moet u de recente update van de grafische stuurprogramma’s terugdraaien. Raadpleeg voor meer informatie over het terugdraaien van updates voor stuurprogramma’s onze handleiding over het terugdraaien van stuurprogramma’s op Windows 10. Lees voor meer informatie over problemen met grafische stuurprogramma’s ook de gids Hoe weet u of uw grafische kaart het begeeft.

  Een kaart offline opslaan in Windows 10

Methode 2: Controleer de integriteit van het spelbestand

Als de bestanden van de ARK Survival Evolved-game op uw systeem ontbreken of beschadigd zijn, is de kans groot dat u een ark-probleem ervaart dat blijft crashen. Als je nu de Steam-toepassing als client-server hebt om het spel te spelen, moet je de integriteit van het spelbestand via de server verifiëren. Om deze methode uit te voeren, raadpleegt u onze gids over het verifiëren van de integriteit van gamebestanden op Steam.

Methode 3: ARK-patch bijwerken

Glitches en fouten in een game zijn onvermijdelijk. Soms hebben deze glitches invloed op het spelbestand en kunnen ze de spelstroom beïnvloeden. Wanneer deze problemen worden gemeld aan de game-ontwikkelaars, lossen ze het op en brengen ze de bijgewerkte versie uit zonder deze bugs. Dit is nodig om de nieuwe patch te controleren en bij te werken als die er is. Volg hiervoor de onderstaande stappen om ARK te repareren blijft crashen bij pc-problemen.

1. Dubbelklik op de Steam-pictogramtoepassing en start deze.

2. Selecteer in het Steam-venster de optie BIBLIOTHEEK.

3. Zoek en klik met de rechtermuisknop op het spel Ark: Survival Evolved. Selecteer vervolgens Eigenschappen in het contextmenu.

4. Schakel over naar het tabblad Updates. Zorg er vervolgens voor dat u deze game altijd up-to-date houdt onder het gedeelte Automatische updates.

Wanneer deze optie is ingeschakeld, wordt de toepassing automatisch bijgewerkt wanneer er een actuele patch beschikbaar is.

U kunt ook de officiële ARK Survival-website bekijken voor de beschikbaarheid van updates en deze handmatig downloaden.

Als u klaar bent, sluit u de Steam-toepassing. Start het vervolgens opnieuw en controleer of de ark blijft crashen. Het pc-probleem is verholpen.

Methode 4: Antivirus uitschakelen (indien van toepassing)

Het algemeen bekende feit dat iedereen weet over een antivirusprogramma, is dat het de computer beschermt tegen elke vorm van kwaadaardige dreiging. Je zou het zelfs als beschermengel kunnen zeggen. Soms kunnen de beperkingen ervan overweldigend zijn. In dit geval is er een mogelijkheid dat deze antivirusprogramma’s of firewall de werking van spelbestanden belemmeren. Daarom moet u uw antivirusprogramma of Windows Defender Firewall voorlopig onmiddellijk uitschakelen. Lees onze handleiding over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 om antivirus voor een bepaalde tijd uit te schakelen.

Raadpleeg ook onze handleiding over het uitschakelen van Windows 10 Firewall om Windows Defender Firewall uit te schakelen.

Opmerking: het wordt niet aanbevolen om Windows Defender Firewall uit te schakelen, omdat dit uw pc beschermt tegen malware.

Methode 5: Compatibiliteitsinstellingen wijzigen

Als het probleem met het crashen van de ark aanhoudt op Windows 10, voer het spel dan gewoon uit in de compatibiliteitsmodus. De methode is soms enorm handig en het kan geen kwaad om deze oplossing een keer te proberen. Volg de instructies om het spel in compatibiliteitsmodus uit te voeren.

1. Klik met de rechtermuisknop op de ARK: Survival Evolved-spelsnelkoppeling op het bureaublad en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

2. Schakel over naar het tabblad Compatibiliteit.

3. Schakel vervolgens de optie Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor in het gedeelte Compatibiliteitsmodus in en selecteer het relevante besturingssysteem in het vervolgkeuzemenu.

4. Vink vervolgens de optie Dit programma uitvoeren als beheerder aan onder het gedeelte Instellingen.

5. Selecteer ten slotte Toepassen en klik vervolgens op OK om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.

6. Start de ARK: Survival Evolved-game en controleer of het probleem met ARK blijft crashen.

  Een netwerk instellen als openbaar of privé in Windows 10

Methode 6: Startparameters wijzigen

De incompatibele instellingen voor het starten van games kunnen de reden zijn achter het ARK-crashprobleem. Om dit probleem op te lossen, wijzigt u daarom een ​​paar relevante startparameters en voert u vervolgens het spel uit. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

1. Start de Steam-app vanuit Windows Search.

2. Selecteer in het Steam-venster de optie BIBLIOTHEEK.

3. Zoek en klik met de rechtermuisknop op het spel Ark: Survival Evolved. Selecteer vervolgens Eigenschappen in het contextmenu.

4. Schakel over naar het tabblad Algemeen en selecteer de knop INSTELOPTIES INSTELLEN….

5. Voer de volgende tekst in en klik op OK. De onderstaande tekst zorgt ervoor dat uw pc DirectX11 gebruikt.

-USEALLAVAILABLECORES -sm4 -d3d11

6. Sluit de Steam-toepassing. Start het vervolgens opnieuw en controleer of ARK blijft crashen. Het pc-probleem is verholpen.

Methode 7: Energiebeheeropties bewerken

Gewoonlijk is de gebalanceerde modus standaard ingesteld als het energiebeheerschema op elke Windows 10-pc. Het onderscheidende kenmerk van deze modus is dat het zoveel mogelijk energie bespaart, wat op zijn beurt minder hulpbronnen verbruikt. Dit scenario zorgt ervoor dat het ARK-spel crasht. Daarom wordt aanbevolen om het energiebeheerschema te wijzigen in een krachtige modus. Lees onze handleiding over het wijzigen van het energieplan op Windows 10 en implementeer de instructies die erop staan. Maar zorg ervoor dat u het op hoge prestaties instelt, aangezien deze modus relevant is voor het uitvoeren van games.

Opmerking: zorg ervoor dat uw pc is aangesloten voordat u wijzigingen aanbrengt.

Methode 8: Schijfopruiming uitvoeren

Veel gamers hebben het probleem met het crashen van de ark opgelost door ruimte vrij te maken op de harde schijf waarop de ARK-game is geïnstalleerd. Dus als u worstelt met ARK, blijft het probleem vaak crashen, voer dan Schijfopruiming uit om ruimte vrij te maken. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E en start Verkenner.

2. Klik met de rechtermuisknop op de lokale schijfpartitie waar het spel is geïnstalleerd en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

3. Ga naar het tabblad Algemeen en klik op de knop Schijfopruiming.

4. Volg onze handleiding om Schijfopruiming te gebruiken op Windows 10.

5. Wacht tot het Schijfopruimingsproces volledig is uitgevoerd. Controleer vervolgens of er ten minste 4 GB vrije ruimte op uw schijf aanwezig is. Als de vrije ruimte niet voldoet aan deze minimumlimiet, kies dan de systeembestanden die niet nodig zijn en ruim deze op.

Nadat deze instructies zijn gevolgd, controleert u of u het ARK-spel zonder onderbreking kunt spelen.

Methode 9: Cache wissen in Steam-downloads

Caches zijn componenten die gegevens verzamelen en opslaan om in de toekomst snel te kunnen werken. En wanneer deze cache wordt opgestapeld tot een abnormaal niveau, ontstaat het probleem alsof ark blijft crashen in de Steam. Daarom wordt aanbevolen om deze cache leeg te maken om het spel zonder onderbreking te kunnen spelen. Hier is hoe het te doen.

1. Start de Steam-app.

2. Selecteer in het Steam-venster de optie BIBLIOTHEEK en klik op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van de pagina, zoals weergegeven.

3. Selecteer het tabblad Downloads naar op de pagina Steam-instellingen. Klik vervolgens op CLEAR DOWNLOAD CACHE zoals gemarkeerd.

4. Klik in het pop-upvenster Steam – Clear Download Cache op OK om het proces te bevestigen.

5. Zodra de Steam-downloadcache leeg is, sluit u de applicatie. Start het opnieuw en log opnieuw in. Controleer vervolgens of de ark blijft crashen. Het pc-probleem is opgelost.

Methode 10: Spelresolutie aanpassen

Probeer de spelresolutie aan te passen en controleer of het probleem met de ark blijft crashen. Dit komt omdat een hoge resolutie soms de prestaties van de computer kan beïnvloeden als de optimalisaties de normale limiet overschrijden. Volg daarom de onderstaande stappen om dit te doen.

  Fix NSIS-fout bij starten van installatieprogramma in Windows 10

1. Sluit de Steam-toepassing.

2. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E en start Verkenner.

3. Navigeer naar het volgende pad.

steamappscommonARKShooterGameSavedConfig

4. Zoek de map GameUserSettings.ini. Klik vervolgens met de rechtermuisknop en open het met Kladblok-editor.

5. Zorg ervoor dat u de instellingen wijzigt volgens de onderstaande details.

ResolutionSizeX=1920
ResolutionSizeY=1080
bUseDesktopResolutionForFullscreen=False
FullscreenMode= 0
bUseVSync=False

6. Als u klaar bent, slaat u de wijzigingen op in het bestand. Start vervolgens het spel opnieuw en kijk of ARK blijft crashen op het pc-probleem verschijnt nog steeds.

Methode 11: Selecteer Relevante GPU

Gaming-laptops bevatten meestal twee GPU’s. Een daarvan is de speciale GPU, terwijl de andere is geïntegreerd. Nu wisselen de gameprocessors tussen deze twee GPU’s volgens hun stroomverbruikscenario. Maar als uw laptop is geconfigureerd voor een specifieke GPU, kan het spel crashen. Selecteer dus NVIDIA GPU in het configuratiescherm om dit probleem op te lossen.

1. Start het NVIDIA-configuratiescherm vanuit het menu Start of het snelkoppelingspictogram op het bureaublad.

2. Selecteer in het NVIDIA-configuratiescherm de optie Surround configureren, PhysX onder het gedeelte 3D-instellingen in het linkerdeelvenster.

3. Klik in het rechterdeelvenster op de vervolgkeuzelijst Processor onder het gedeelte PhysX-instellingen. Selecteer vervolgens de bestemde GPU in het contextmenu.

4. Eenmaal gewijzigd, klikt u op Toepassen om de aangebrachte wijziging op te slaan. Controleer ten slotte of het probleem waarmee u worstelt, is opgelost.

Methode 12: GPU onderklokken

Het overklokken van de GPU verwijdert de beperking van de grafische kaart en stelt deze in staat om boven de veiligheidslimiet uit te voeren. Dit proces kan dus soms fouten veroorzaken. Daarom is het noodzakelijk om de limiet niet te overschrijden. Dit komt omdat in de toekomst de beperking het functioneren van uw grafische kaart kan stoppen. En deze overgeklokte GPU zou de reden kunnen zijn waarom ark blijft crashen. Hoewel de directe oorzaak niet is gevonden, hebben veel gebruikers onthuld dat het verminderen van de GPU-overklok het probleem met de ark-crash heeft opgelost.

Methode 13: ARK Game opnieuw installeren

Als niets tot nu toe heeft geholpen, verwijder dan het spel en installeer het opnieuw via de Steam-server. Hopelijk is op deze manier het probleem met het crashen van de ark opgelost. Hier is hoe het te doen.

1. Open de Steam-toepassing.

2. Ga naar Bibliotheek vanaf de startpagina.

2. Verwijder nu ARK van de Steam-server.

3. Sluit de Steam-toepassing en sluit Steam af van uw pc.

4. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E en start Verkenner.

5. Navigeer naar het onderstaande locatiepad.

C:Program Files (x86) Steamsteamappscommon

6. Klik met de rechtermuisknop op de ARK-map en selecteer Verwijderen in het contextmenu om de game volledig te verwijderen.

7. Start de Steam-client opnieuw en installeer de game opnieuw. Controleer ten slotte of ARK blijft crashen op het pc-probleem is opgelost.

Methode 14: Steam Client opnieuw installeren

Als geen van de bovengenoemde oplossingen werkt, controleer dan of de bestanden van de Steam-client ontbreken of beschadigd zijn. Installeer daarom de Steam-toepassing opnieuw en los het probleem met de ark op. Lees onze gids over manieren om Steam te repareren en opnieuw te installeren voor meer informatie.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je ARK hebt opgelost, het probleem blijft crashen op Windows 10. Laat ons weten welke methode het beste werkte. Neem gerust contact met ons op voor vragen of suggesties via het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten