Fix Blizzard Battle.NET Foutcode 2

U kunt Blizzard-foutcode 2 tegenkomen wanneer u probeert deel te nemen aan online sessies in Blizzard-games zoals Diablo 2, World of Warcraft, Diablo 3, Overwatch of Starcraft, enz. Battle.net-fout # 2 Kan geen verbinding maken Er doet zich een probleem voor op uw apparaat vanwege aan de gebrekkige internetverbinding. Wanneer u met dit probleem wordt geconfronteerd, kunt u uw games zoals Diablo 3 of WoW niet online voortzetten. Deze gids geeft u een lijst met effectieve oplossingen om Battle.NET-foutcode 2 op uw Windows 10-pc op te lossen.

Hoe Blizzard Battle.NET-foutcode 2 te repareren

Lees verder om meer te weten te komen over de oplossingen voor het probleem met Blizzard-foutcode 2.

Wat veroorzaakt Blizzard Error Code 2 op pc?

Er is geen specifieke reden waarom Battle.NET-foutcode 2 op Windows 10 wordt geactiveerd. Toch hebben we verschillende online rapporten en discussieplatforms geanalyseerd en de mogelijke factoren opgesomd die het probleem op uw Windows 10-pc veroorzaken.

 • Er wordt niet voldaan aan de systeemvereisten voor het spel.
 • Een achtergrondprogramma blokkeert het spel.
 • Je gebruikt geen beheerdersrechten om het spel functioneel te laten werken.
 • De corrupte Windows Store-cache verhindert dat de game wordt geopend.
 • Onjuiste datum- en tijdinstellingen.
 • De game heeft geen prioriteit en je pc presteert uitstekend in de energie-instellingen.
 • De grafische stuurprogramma’s op uw pc zijn niet compatibel.
 • Antivirus- of firewallprogramma op uw pc voorkomt dat de game normaal wordt gestart.
 • Microsoft Visual C++-pakketten zijn niet in de nieuwste versie.

Lees en implementeer de hieronder besproken methoden op uw Windows 10-computer om het probleem Battle.net Error #2 op te lossen en hetzelfde te voorkomen.

Basisstappen voor probleemoplossing

Voordat u de geavanceerde methoden voor probleemoplossing probeert, probeert u deze eenvoudige hacks voor probleemoplossing die u helpen het probleem op te lossen.

1. Start de pc opnieuw op

De algemene truc om alle tijdelijke problemen met Battle.net op te lossen, is door uw computer opnieuw op te starten. U kunt uw pc opnieuw opstarten door de stappen te volgen.

1. Navigeer naar het Windows Power User-menu door tegelijkertijd op de Windows- en X-toets te drukken.

2. Selecteer Afsluiten of afmelden.

3. Klik ten slotte op Opnieuw opstarten.

Nadat je de service opnieuw hebt opgestart, controleer je of je zonder fouten toegang hebt tot het spel.

2. Controleer de systeemvereisten

Als je geconfronteerd wordt met Battle.NET-foutcode 2, moet je de basisvereisten van de Battle.net-spellen controleren en ervoor zorgen dat je pc hieraan voldoet.

Minimale vereisten:

 • CPU: Intel Core i5-760 of AMD FX-8100 of hoger

 • CPU-SNELHEID: Info

 • RAM: 4 GB RAM (8 GB voor geïntegreerde graphics zoals Intel HD Graphics)

 • Besturingssysteem: Windows 7 / Windows 8 / Windows 10 64-bits

 • VIDEOKAART: NVIDIA GeForce GTX 560 2GB of AMD Radeon HD 7850 2GB of Intel HD Graphics 530 (45W)

 • PIXELSCHADUW: 5.0

 • VERTEX-SCHADER: 5.0

 • VRIJE SCHIJFRUIMTE: 70 GB

 • TOEGEWIJD VIDEO-RAM: 2 GB

Aanbevolen vereisten:

 • CPU: Intel Core i7-4770 of AMD FX-8310 of nieuwer

 • CPU-SNELHEID: Info

 • RAM-geheugen: 8 GB

 • Besturingssysteem: Windows 10 64-bits

 • VIDEOKAART: NVIDIA GeForce GTX 960 of AMD Radeon R9 280 of later

 • PIXELSCHADUW: 5.1

 • VERTEX-SCHADER: 5.1

 • VRIJE SCHIJFRUIMTE: 70 GB

 • TOEGEWIJD VIDEO-RAM: 4 GB

3. Zorg voor een goede netwerkverbinding

Een onstabiele internetverbinding leidt tot Blizzard-foutcode 2. Als er obstakels zijn tussen uw router en uw computer, kunnen deze het draadloze signaal verstoren en af ​​en toe verbindingsproblemen veroorzaken.

Je kunt een snel. com om het optimale niveau van netwerksnelheid te kennen dat nodig is voor de juiste verbinding.

Zorg ervoor dat uw apparaat voldoet aan de onderstaande criteria.

 • Zoek de signaalsterkte van uw netwerk en als deze erg laag is, verwijdert u alle obstakels ertussen.
 • Vermijd te veel apparaten die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.
 • Koop altijd een modem/router die is geverifieerd door uw internetprovider (ISP) en deze zijn vrij van conflicten.
 • Gebruik geen oude, kapotte of beschadigde kabels. Vervang de kabels indien nodig.
 • Zorg ervoor dat de kabels van de modem naar de router en de modem naar de muur stabiel en storingsvrij zijn.

Als er problemen met de internetverbinding zijn, raadpleegt u onze gids Hoe u netwerkverbindingsproblemen op Windows 10 kunt oplossen om hetzelfde probleem op te lossen.

4. Sluit Achtergrondtaken

Verschillende gebruikers hebben bevestigd dat Battle.net Error #2 kan worden opgelost door alle achtergrondtaken op uw pc te sluiten. Om de taak te implementeren, volgt u onze gids Taak beëindigen in Windows 10 en gaat u verder volgens de instructies.

Nadat u alle achtergrondprocessen hebt afgesloten, controleert u of u de besproken foutcode hebt kunnen oplossen.

5. Herstel systeembestanden

Als er ontbrekende of beschadigde bestanden op uw Windows 10-pc staan, krijgt u te maken met Battle.net Error #2. Toch repareert u deze corrupte bestanden door ingebouwde hulpprogramma’s te gebruiken, namelijk System File Checker en Deployment Image Servicing and Management.

Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om al uw corrupte bestanden te herstellen.

6. Voer Volledige schijfopruiming uit

Een paar gebruikers hebben gesuggereerd dat het vrijmaken van wat schijfruimte op de pc hen heeft geholpen bij het oplossen van het besproken probleem met Battle.NET-foutcode 2. Hierdoor kan uw computer nieuwe bestanden installeren wanneer dat nodig is, waarmee u het probleem kunt oplossen.

Als er minimaal beschikbare ruimte op uw computer is die bijdraagt ​​aan de Battle.net-updatefoutcode, volg dan onze gids 10 manieren om ruimte op de harde schijf vrij te maken in Windows, waarmee u alle onnodige bestanden op uw computer kunt wissen.

7. Werk Windows bij

U kunt ook bugs in uw computer en spel verwijderen door uw besturingssysteem bij te werken. Zorg er altijd voor dat u uw Windows-besturingssysteem hebt bijgewerkt en of er updates in behandeling zijn, gebruik onze gids Hoe u de laatste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren.

Controleer na het updaten van je Windows-besturingssysteem of je zonder fouten verbinding kunt maken met je Battle.net-spelserver.

8. Update grafische stuurprogramma’s

Als de stuurprogramma’s verouderd of defect zijn, zorg er dan voor dat u ze bijwerkt. U kunt zoeken naar de nieuwste releases van stuurprogramma’s van de officiële websites of u kunt ze handmatig bijwerken. Volg onze gids 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10 om uw stuurprogramma bij te werken en te controleren of u Battle.NET-foutcode 2 kunt oplossen.

9. Rollback GPU-stuurprogramma’s

Soms kan de huidige versie van GPU-stuurprogramma’s het Battle.NET-foutcode 2-probleem veroorzaken en in dit geval moet u eerdere versies van geïnstalleerde stuurprogramma’s herstellen. Dit proces wordt het terugdraaien van stuurprogramma’s genoemd en u kunt uw computerstuurprogramma’s eenvoudig terugzetten naar hun vorige staat door onze gids te volgen Hoe u stuurprogramma’s terugdraait op Windows 10.

10. Installeer de grafische stuurprogramma’s opnieuw

Als u na het bijwerken van uw grafische stuurprogramma’s nog steeds Blizzard-foutcode 2 tegenkomt, installeer dan de apparaatstuurprogramma’s opnieuw om eventuele incompatibiliteitsproblemen op te lossen. Er zijn verschillende manieren om stuurprogramma’s opnieuw op uw computer te installeren. Toch kunt u grafische stuurprogramma’s eenvoudig opnieuw installeren volgens de instructies in onze handleiding Stuurprogramma’s verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10.

Controleer na het opnieuw installeren van de GPU-stuurprogramma’s of je zonder fouten toegang hebt tot Battle.net-games.

11. Wis DNS-cache en gegevens

Weinig gebruikers hebben gesuggereerd dat het wissen van de DNS-cache en gegevens op uw pc hen heeft geholpen bij het oplossen van Battle.NET-foutcode 2. Volg de instructies.

1. Druk op de Windows-toets en typ cmd. Klik vervolgens op Openen.

2. Typ nu de volgende opdrachten een voor een. Druk na elke opdracht op de Enter-toets.

ipconfig/flushdns
ipconfig/registerdns
ipconfig/release
ipconfig/renew
netsh winsock reset

3. Wacht tot de opdrachten zijn uitgevoerd en start uw pc opnieuw op.

12. Reset netwerkinstellingen

Verschillende gebruikers hebben verklaard dat het resetten van netwerkinstellingen vreemde netwerkverbindingsproblemen zal oplossen. Deze methode vergeet alle netwerkconfiguratie-instellingen, opgeslagen inloggegevens en nog veel meer beveiligingssoftware zoals VPN en antivirusprogramma’s. Dit zal je ook helpen bij het oplossen van Blizzard-foutcode 2 op je Windows 10-pc.

Volg hiervoor onze gids over Netwerkinstellingen resetten op Windows 10

Methode 1: voer Blizzard Battle.net uit als beheerder

Dit is een van de meest voorkomende redenen die Blizzard-foutcode 2 op uw Windows 10-pc veroorzaken. Bepaalde machtigingen en functies zijn alleen toegankelijk als u beheerdersrechten voor de game hebt verleend. In dit scenario kunt u het besproken probleem oplossen door de onderstaande instructies te volgen.

1. Klik met de rechtermuisknop op de Battle.net-snelkoppeling op het bureaublad of navigeer door de installatiemap en klik er met de rechtermuisknop op.

2. Selecteer nu de optie Eigenschappen.

3. Ga vervolgens naar het tabblad Compatibiliteit en vink het vakje aan Voer dit programma uit als beheerder.

4. Klik ten slotte op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 2: Voer Blizzard Repair Tool uit

Als je Battle.NET-foutcode 2 nog steeds niet kunt oplossen, bestaat de kans dat je pc beschadigde spelbestanden bevat. Beschadigde bestanden kunnen uw computer vullen vanwege een overbeveiligde antivirussuite of vanwege een mislukte update. Gelukkig kun je al deze corrupte spelbestanden automatisch oplossen met behulp van een ingebouwde tool van Blizzard. Hier zijn enkele instructies om de Battle.net Repair-tool uit te voeren.

1. Navigeer, zoals u eerder deed, naar de map van het .exe-installatiebestand en selecteer de optie Als administrator uitvoeren zoals weergegeven.

2. Als u wordt gevraagd door het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja om door te gaan.

3. Ga nu naar het tabblad Games in de bovenhoek van het venster en selecteer een van de games uit de lijst.

4. Klik vervolgens op Opties gevolgd door Scan & Herstel in de vervolgkeuzelijst.

5. Klik in de volgende prompt op Scan starten en wacht tot het proces is voltooid.

6. Start ten slotte je spel opnieuw en controleer of je Blizzard-foutcode 2 op Battle.net kunt repareren

Methode 3: Wijzig de Windows Firewall-instellingen

Je zult ook te maken krijgen met Battle.net Update die vastzit op 0%, vanwege een overreactieve of overbeschermende antivirussuite op je Windows 10-computer. Dit voorkomt de verbindingslink tussen de game launcher en de server. Dus om dit probleem op te lossen, kunt u Battle.net op de witte lijst zetten in uw Firewall-instellingen of het probleem tijdelijk uitschakelen.

Optie I: Battle.net op de witte lijst zetten

Om Battle.net in uw Windows Defender Firewall toe te staan, volgt u onze gids Apps toestaan ​​of blokkeren via de Windows Firewall en voert u de stappen uit zoals aangegeven.

Optie II. Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Als u niet weet hoe u Windows Defender Firewall kunt uitschakelen, helpt onze gids Windows 10 Firewall uitschakelen u daarbij.

Optie III: nieuwe regel maken in firewall

1. Druk op de Windows-toets en typ Windows Defender Firewall met geavanceerde beveiliging. Klik vervolgens op Openen.

2. Klik nu in het linkerdeelvenster op Inkomende regels zoals afgebeeld.

3. Klik vervolgens in het rechterdeelvenster op Nieuwe regel… zoals weergegeven.

4. Zorg er nu voor dat u de optie Programma selecteert onder Welk type regel wilt u maken? menu en klik op Volgende> zoals weergegeven.

5. Klik vervolgens op de knop Bladeren… die overeenkomt met Dit programmapad: zoals afgebeeld.

6. Navigeer vervolgens naar het C:Program Files (x86) Battle.net-pad en dubbelklik op het installatiebestand. Klik vervolgens op de knop Openen.

7. Klik vervolgens op Volgende > in het venster Wizard Nieuwe inkomende regel, zoals weergegeven.

8. Selecteer nu het keuzerondje naast De verbinding toestaan ​​en klik op Volgende > zoals afgebeeld.

9. Zorg ervoor dat Domein, Privé, Openbaar zijn geselecteerd en klik op Volgende > zoals weergegeven.

10. Voeg ten slotte een naam toe aan uw nieuwe regel en klik op Voltooien.

Helemaal klaar! Controleer of je een vastgelopen battle.net-update hebt of niet.

Methode 4: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Sommige incompatibele antivirusprogramma’s die op uw computer zijn geïnstalleerd, veroorzaken trigger Blizzard-foutcode 2. Om conflicten te voorkomen, moet u de beveiligingsinstellingen van uw Windows 10-computer controleren en controleren of deze stabiel zijn of niet. Om erachter te komen of de antivirussuite de reden is voor Battle.net-fout # 2, schakelt u deze een keer uit en probeert u verbinding te maken met een netwerk.

Lees onze gids over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen op uw pc.

Als u een oplossing voor uw probleem heeft nadat u het antivirusprogramma op uw computer hebt uitgeschakeld, wordt u geadviseerd het programma volledig van uw pc te verwijderen.

Lees onze gids Forceer verwijdering van programma’s die niet kunnen worden verwijderd in Windows 10 om uw antivirusprogramma van uw computer te verwijderen.

Methode 5: maak een nieuw gebruikersprofiel aan

Het aanmaken van een nieuw gebruikersaccount kan eventuele profielgerelateerde fouten en glitches oplossen. Dit helpt u bij het oplossen van Battle.NET-foutcode 2. U kunt een nieuw gebruikersprofiel maken door de stappen te volgen die worden besproken in onze handleiding Hoe u een lokaal gebruikersaccount maakt op Windows 10

Controleer na het maken van een nieuw gebruikersprofiel of u het besproken probleem hebt opgelost of niet.

Methode 6: Installeer conflicterende Battle.net-game opnieuw

Alle verkeerd geconfigureerde bestanden in Battle.net leiden tot het besproken probleem, zelfs als je alle hierboven besproken methoden hebt gevolgd en alle lopende acties hebt bijgewerkt. In dit geval heb je dus geen andere keuze dan de game opnieuw te installeren. Hier is hoe je het doet.

Opmerking: hier worden de stappen voor het opnieuw installeren van World of Warcraft gedemonstreerd. Volg de stappen volgens uw conflicterende Battle.net-game.

1. Druk op de Windows-toets en typ apps en functies. Klik vervolgens op Openen.

2. Zoek nu World of Warcraft in de lijst en klik erop. Selecteer vervolgens de optie Verwijderen.

3. Als u hierom wordt gevraagd, klikt u opnieuw op Verwijderen.

4. Bezoek dan Officiële site van Blizzard om World of Warcraft voor Windows-pc te downloaden.

7. Klik vervolgens op Downloaden voor Windows en wacht tot de game op je pc is geïnstalleerd.

8. Navigeer naar Mijn downloads in Verkenner en dubbelklik op het installatiebestand om de toepassing uit te voeren.

9. Volg de instructies op het scherm om de game op je Windows 10-pc te installeren.

10. Start ten slotte het spel opnieuw en nu heb je Battle.net-fout # 2 opgelost.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u Blizzard-foutcode 2 in uw systeem kunt oplossen. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Als u vragen/suggesties heeft, kunt u deze ook in het opmerkingengedeelte plaatsen.

  8 Beste serverhostingplatform van Space Engineers voor iedereen

gerelateerde berichten