Fix Bluetooth-koptelefoon stotteren op Windows 10

Wanneer u via een Bluetooth-koptelefoon van uw favoriete nummer geniet, kan het geluid soms zonder enige reden worden onderbroken. Op dit moment kun je je woedend voelen en je kunt je Bluetooth-posities en -hoeken aanpassen, maar de Bluetooth-audio blijft haperen. Hoewel uw Bluetooth-koptelefoon volledig is opgeladen, kunt u deze niet gebruiken als er interne problemen zijn of als er incompatibele audio-instellingen op uw Windows 10-computer zijn. Maak je geen zorgen! U bent niet de enige die wordt geconfronteerd met stotterende Bluetooth-hoofdtelefoons met Windows 10-problemen. We hebben een aantal effectieve geweldige oplossingen voor u die uw computer uit de problemen zullen helpen. Dus lees verder.

Hoe stotteren van Bluetooth-hoofdtelefoons op Windows 10 op te lossen?

Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen die problemen met het haperen van Bluetooth-audio veroorzaken in Windows 10. Analyseer ze grondig om de exacte oorzaak in uw geval te achterhalen.

  • Bluetooth-batterij is bijna leeg.
  • Bluetooth-apparaat is ver verwijderd van de signaalbron.
  • Signaal komt niet overeen.
  • Het menselijk lichaam verstoort het Bluetooth-signaal.
  • Een of meer Bluetooth-apparaten zijn tegelijkertijd ingeschakeld.
  • Verouderde firmware.
  • Verouderd besturingssysteem en incompatibele audiostuurprogramma’s.
  • Tijd om te upgraden; koptelefoons zijn eeuwenoud!

In dit gedeelte hebben we een lijst met methoden samengesteld die u kunnen helpen bij het oplossen van problemen met stotterende Windows 10-hoofdtelefoons met Bluetooth-hoofdtelefoons. Controleer en los eerst de hardwareproblemen op en ga vervolgens verder met de methoden voor probleemoplossing van Windows, zoals hieronder wordt beschreven.

Methode 1: Bluetooth-batterij opladen

U kunt soms analyseren wanneer Bluetooth-koptelefoons de lading verliezen, de audio kan schokkerig worden. In dit geval moet u uw Bluetooth-apparaat opladen en altijd zorgen voor een minimaal stroomniveau om audioproblemen te voorkomen.

Bij sommige nieuwste Bluetooth-apparaten kan het batterijniveau worden geïdentificeerd aan de hand van een kleurcode. Bijvoorbeeld in de OnePlus Earbuds,

  • Groen – Geeft aan dat het batterijniveau optimaal is voor gebruik.

  • Rood – Geeft aan dat het batterijniveau erg laag is en moet worden opgeladen.

Dus, wat als het batterijniveau voldoende is, maar nog steeds wordt geconfronteerd met een Bluetooth-hoofdtelefoon die Windows 10 stottert? Controleer en probeer de volgende methoden!

Methode 2: Bluetooth-signaalbereik behouden

Bluetooth-apparaten maken gebruik van kortegolfradiosignalen en wanneer u buiten bereik bent, kunt u de audio niet goed horen en wordt de audio later verbroken. De fabrikant van uw Bluetooth-apparaat zou het signaalbereik van uw apparaat op de verpakking hebben vermeld. Bekijk het of surf op internet om het dekkingsbereik te ontdekken. Houd dan dezelfde afstand aan als vermeld. Controleer of dit werkt.

Methode 3: Interferentie tussen het lichaam vermijden

U kunt soms geconfronteerd worden met Bluetooth-hoofdtelefoons die Windows 10 stotteren wanneer u een van de Bluetooth-apparaten op uw broekbroek of uw handpalm houdt en de andere op uw oor.

Dit kan te wijten zijn aan het 70% + watergehalte in uw lichaam. Bluetooth-radiogolven reizen erg slecht over wateroverlastgevende stoffen. Als u zich in deze situatie bevindt, verander dan de positie van Bluetooth-apparaten.

Methode 4: Verwijder problematische obstakels

Evenzo, als er metaalachtige onderbrekingen zijn, stuiteren Bluetooth-golven en kunt u problemen krijgen met het stotteren van Bluetooth-audio op uw Windows 10-pc. Evenzo, als er een substantie van gewapend beton (zoals een muur) tussen uw computer en Bluetooth-apparaat zit, kunt u problemen krijgen met het haperen van het geluid. U wordt geadviseerd om deze obstakels te verwijderen en in de buurt van uw Bluetooth-apparaat en computer te gaan zitten.

Methode 5: Vermijd het plaatsen van apparaten met een hoog wifi-bereik

Verschillende moderne draadloze apparaten zoals slimme lampen, high-range routers, draadloze telefoons, wifi-routers en monitors maken gebruik van signalen met een hoog wifi-bereik, en sommige werken zelfs met 2,4 GHz – 2,5 Ghz.

Als u een Bluetooth-apparaat gebruikt, vermijd dan ook Wi-Fi-storingen in de transmissiepaden. Verwijder daarnaast extra Bluetooth-verbindingen die op uw computer zijn aangesloten en controleer of u het probleem opnieuw ondervindt.

Methode 6: Gebruik een USB-kabel (voor gebruikers van Bluetooth-dongle)

In sommige gevallen kan elektrische interferentie tussen de module van uw moederbord en uw Bluetooth-apparaat problemen met haperende Bluetooth-audio veroorzaken. Dit probleem kan worden opgelost door de afstand tussen de USB-dongle en de USB-poort op Windows 10 te vergroten.

Methode 7: Bluetooth opnieuw verbinden

Vanaf nu hebt u de methoden voor het oplossen van hardwareproblemen gevolgd om het stotterende Windows 10-probleem met Bluetooth-hoofdtelefoons op te lossen. Maar als u geen oplossing hebt gevonden, ligt het probleem niet bij uw hardware. Om tijdelijke problemen met uw Bluetooth-apparaat en uw computer op te lossen, schakelt u Bluetooth uit en na enige tijd weer in, zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Druk op de Windows-toets en typ Bluetooth-instellingen en druk vervolgens op de Enter-toets.

2. Schakel nu het Bluetooth-pictogram uit zoals weergegeven.

3. Wacht even en zet dezelfde instelling weer AAN.

Controleer of u een probleem met het haperen van Bluetooth-audio hebt opgelost in Windows 10.

Methode 8: Selecteer de juiste audio-uitvoer

Als u meer dan één audio-uitvoerapparaat gebruikt, moet u bevestigen of het Bluetooth-apparaat als uitvoerapparaat wordt gebruikt. Volg de onderstaande stappen om de audio-uitvoer op uw Windows 10-pc te controleren.

1. Klik op het pictogram Luidsprekers in de rechterhoek van de taakbalk.

2. Klik nu op het pijlpictogram om de lijst met op de computer aangesloten audioapparaten uit te vouwen.

3. Selecteer vervolgens het audioapparaat (uw Bluetooth-apparaat) en zorg ervoor dat de audio wordt afgespeeld via het geselecteerde apparaat.

Als deze methode u niet helpt, gaat u verder met de volgende.

Methode 9: Bluetooth-probleemoplosser uitvoeren

Uw Windows 10-computer heeft een ingebouwde probleemoplosser om veelvoorkomende problemen op te lossen. Evenzo kunt u het stotterende Windows 10-probleem met Bluetooth-hoofdtelefoons oplossen door de Bluetooth-probleemoplosser uit te voeren zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Druk op de Windows-toets, typ Instellingen voor probleemoplossing en klik op Openen.

2. Blader omlaag naar het gedeelte Andere problemen zoeken en oplossen.

3. Selecteer hier Bluetooth en klik op de optie Probleemoplosser uitvoeren.

4. Windows begint met het detecteren van problemen. Als er problemen zijn gedetecteerd, volgt u de instructies op het scherm om de fix toe te passen.

Methode 10: Wi-Fi-banden wijzigen

Zoals eerder besproken, treedt haperende Bluetooth-audio op als gevolg van interferentie tussen twee verschillende draadloze apparaten die dezelfde frequentie gebruiken. Om dit te bevestigen, kunt u een eenvoudige hack uitvoeren door uw wifi-router uit te schakelen. Nadat uw wifi-router volledig is uitgeschakeld, controleert u of u het stotterende Windows 10-probleem met Bluetooth-hoofdtelefoons kunt oplossen. Als dit het geval is, is het probleem te wijten aan interferentie van wifi- en Bluetooth-signalen. In dit geval kunt u proberen te schakelen tussen 2,4 GHz en 5 GHz wifi-banden op uw Windows 10-computer, zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Druk op de Windows-toets, typ apparaatbeheer en klik op Openen.

2. Dubbelklik op Netwerkadapters om de netwerkstuurprogramma’s uit te vouwen.

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw Wi-Fi-adapter en klik op Eigenschappen.

4. Zoek nu naar de optie Band of Preferred Band in het menu Eigenschappen en klik erop.

5. Vouw nu het vervolgkeuzemenu van het veld Waarde uit en stel de waarde in op Voorkeur voor 5GHz-band, zoals weergegeven. Klik vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan.

Opmerking: Als de waarde al is ingesteld op Prefer 5GHz band, verander dan de waarde in Prefer 2.4GHz en klik op OK.

6. Start ten slotte uw pc opnieuw op en controleer of u een probleem met haperende Bluetooth-audio hebt opgelost.

Methode 11: Bluetooth-geluidskaart opnieuw inschakelen

U kunt het haperende Windows 10-probleem met Bluetooth-hoofdtelefoons eenvoudig oplossen door de Bluetooth-geluidskaart opnieuw op te starten volgens de onderstaande instructies.

1. Druk op de Windows-toets en typ Apparaatbeheer en klik vervolgens op Openen.

2. Vouw vervolgens het Bluetooth-gedeelte uit door erop te dubbelklikken.

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw Bluetooth-geluidskaart en selecteer de optie Apparaat uitschakelen.

4. Bevestig nu de prompt door op Ja te klikken en start uw pc opnieuw op. Herhaal dan stap 1-2.

5. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw Bluetooth-geluidskaart en selecteer de optie Apparaat inschakelen.

6. Probeer nu een willekeurig geluid af te spelen op een Bluetooth-apparaat en controleer of het probleem is opgelost of niet.

Methode 12: Corrupte bestanden herstellen

Voor een perfecte geluidskwaliteit moeten enkele essentiële bestanden en programma’s op uw pc werken. Maar als ze corrupt of verkeerd geconfigureerd zijn, krijgt u te maken met haperende Bluetooth-audio. Gelukkig kunnen al deze corrupte, verkeerd geconfigureerde bestanden worden gerepareerd met behulp van de ingebouwde hulpprogramma’s van uw Windows 10-pc, namelijk System File Checker en Deployment Image Servicing and Management. Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om al uw corrupte bestanden te herstellen.

Wacht tot de opdrachten zijn uitgevoerd en controleer of je een probleem met bluetooth op je pc hebt opgelost.

Methode 13: Start Bluetooth-audioservices opnieuw

Een paar essentiële Windows-audioservices helpen u problemen met het stotteren van Bluetooth-audio op uw Windows 10-pc te voorkomen. Als deze services zijn uitgeschakeld, kunt u verschillende conflicten tegenkomen. Daarom wordt u geadviseerd om enkele essentiële audioservices opnieuw op te starten volgens de onderstaande stappen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Services en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Blader nu naar beneden en dubbelklik op de Bluetooth-ondersteuningsservice.

3. Selecteer nu in het nieuwe pop-upvenster het Opstarttype op Automatisch, zoals afgebeeld.

Opmerking: Als de servicestatus Gestopt is, klikt u op de knop Start. Als de servicestatus Actief is, klikt u op Stoppen en opnieuw starten.

4. Klik op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 14: Audioverbeteringen uitschakelen

Als u merkt dat uw audio goed werkt voor andere multimediabronnen, maar het geluid van lage kwaliteit of ruis lijkt te zijn, wordt u geadviseerd om de samplefrequentie te wijzigen. Een bemonsteringsfrequentie met een lage frequentie veroorzaakt haperende Bluetooth-audio, maar u kunt een bemonsteringsfrequentie met een hogere frequentie selecteren door de onderstaande stappen te volgen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Luidsprekers in de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer de optie Geluiden.

2. Schakel vervolgens over naar het tabblad Afspelen en selecteer het standaard Bluetooth-audioapparaat gevolgd door de knop Eigenschappen zoals weergegeven.

3. Schakel vervolgens over naar het tabblad Geavanceerd en zorg ervoor dat u in het vervolgkeuzemenu onder Standaardindeling het hoogste frequentiebereik selecteert (16 bit, 44100 Hz).

4. Schakel nu over naar het tabblad Verbeteringen en vink het vakje aan dat overeenkomt met Alle verbeteringen uitschakelen, zoals weergegeven.

5. Klik op Toepassen en vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan. Controleer of u opnieuw te maken krijgt met haperende Bluetooth-audio. Als dit het geval is, past u verschillende niveaus van frequentiebereiken aan door deze stappen te herhalen en te bevestigen welk bereik het probleem oplost.

Methode 15: Afstandsbediening en handsfree telefonie uitschakelen

Handsfree bellen is een Windows-service die wordt gebruikt om uw Bluetooth-apparaat in staat te stellen telefoongesprekken te beantwoorden. Maar soms vermindert het de geluidskwaliteit van uw spraaksignaal, wat bijdraagt ​​​​aan het probleem met het stotteren van Bluetooth-audio. Evenzo heeft de functie Afstandsbediening ook zijn eigen nadelen. Als je je afvraagt ​​​​hoe je Bluetooth-stotteren te midden van deze functies kunt oplossen, volgen hier enkele instructies voor probleemoplossing.

1. Druk op de Windows-toets en typ Configuratiescherm en klik vervolgens op Openen.

2. Klik nu op de link Apparaten en printers bekijken zoals weergegeven.

3. Klik nu met de rechtermuisknop op uw Bluetooth-apparaat en klik op Eigenschappen zoals weergegeven.

4. Schakel in het volgende venster naar het tabblad Services en schakel de selectievakjes Handsfree Telefonie en Afstandsbediening uit zoals afgebeeld.

5. Klik ten slotte op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 16: Instellingen voor roaming-agressiviteit aanpassen

De instellingen voor roaming-agressiviteit op uw computer wijzigen de drempelwaarde voor de signaalsterkte waarop wifi-netwerkadapters naar andere toegangspuntkandidaten scannen om een ​​betere signaalverbinding te bieden. Maar wanneer deze instelling op de hoogste instelling is ingesteld, krijgt u te maken met een stotterend Windows 10-probleem met Bluetooth-hoofdtelefoons. U wordt geadviseerd om de instelling uit te schakelen zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Start Apparaatbeheer vanuit Windows Search.

2. Dubbelklik op Netwerkadapters om de netwerkstuurprogramma’s uit te vouwen.

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw Wi-Fi-adapter en klik op Eigenschappen.

4. Zoek nu naar de optie Roaming-agressiviteit in de lijst met eigenschappen en klik erop.

5. Stel nu de Waarde in op Laagste en klik op OK.

Controleer of u een probleem met haperende Bluetooth-audio hebt opgelost.

Methode 17: Bluetooth-samenwerking uitschakelen (indien van toepassing)

Broadcom Network-adapter is software waarmee uw Bluetooth-apparaat verbinding kan maken met internet. Maar deze instelling kan uw apparaatinstellingen verstoren en het besproken probleem veroorzaken. Als u wilt weten hoe u Bluetooth-stotteren kunt oplossen door deze instelling uit te schakelen, volgt u de onderstaande instructies.

1. Open Apparaatbeheer en ga naar Netwerkadapters, klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw netwerkstuurprogramma en selecteer Eigenschappen.

2. Schakel nu over naar het tabblad Geavanceerd en klik op Bluetooth-samenwerking onder de lijst met eigenschappen.

3. Vouw vervolgens de vervolgkeuzelijst Waarde uit en klik op Uitgeschakeld.

4. Klik ten slotte op OK om de wijzigingen op te slaan en te controleren of u het probleem hebt opgelost.

Methode 18: Bluetooth-stuurprogramma’s bijwerken

Verouderde en incompatibele Bluetooth-stuurprogramma’s zullen altijd resulteren in een stotterend probleem met Bluetooth-hoofdtelefoons met Windows 10. Zorg er altijd voor dat u een bijgewerkte versie van stuurprogramma’s gebruikt en als uw computer niet over de nieuwste stuurprogramma’s beschikt, wordt u geadviseerd deze bij te werken volgens de instructies in onze handleiding Realtek HD Audio-stuurprogramma’s bijwerken in Windows 10.

Opmerking: zorg ervoor dat u dezelfde stappen volgt voor Bluetooth-audiostuurprogramma’s zoals hieronder weergegeven.

Nadat u uw Bluetooth-stuurprogramma’s hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Methode 19: Bluetooth-stuurprogramma’s opnieuw installeren

Incompatibele stuurprogramma’s moeten opnieuw worden geïnstalleerd om alle audiogerelateerde problemen op te lossen. U wordt geadviseerd apparaatstuurprogramma’s alleen opnieuw te installeren als u geen oplossing kunt krijgen door ze bij te werken. Stappen om stuurprogramma’s opnieuw te installeren zijn heel eenvoudig en u kunt dit doen door een toepassing van derden te gebruiken of door de stappen handmatig uit te voeren volgens de instructies in onze handleiding Stuurprogramma’s verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10. Volg de stappen die overeenkomen met Bluetooth-stuurprogramma’s zoals afgebeeld.

Controleer na het opnieuw installeren van de audiostuurprogramma’s of u de audio op uw Bluetooth-apparaat kunt horen.

Methode 20: Bluetooth-stuurprogramma-updates terugdraaien

Soms kan de huidige versie van audiostuurprogramma’s audioconflicten veroorzaken en in dit geval moet u eerdere versies van geïnstalleerde stuurprogramma’s herstellen. Dit proces wordt terugdraaien van stuurprogramma’s genoemd en u kunt uw computerstuurprogramma’s eenvoudig terugzetten naar hun vorige staat door onze gids te volgen Hoe u stuurprogramma’s kunt terugdraaien op Windows 10.

Wacht tot de vorige versies van stuurprogramma’s op uw Windows 10-pc zijn geïnstalleerd. Als u klaar bent, controleert u of u het probleem hebt opgelost.

Methode 21: Windows bijwerken

Als er nieuwe Microsoft-updates in afwachting zijn om op uw pc te worden geïnstalleerd, kunnen enkele bugs en problemen niet op uw computer worden opgelost. Zoals door veel gebruikers wordt gesuggereerd, kunt u met het bijwerken van Windows 10-computers het probleem met het stotteren van Bluetooth-audio oplossen. Volg onze gids Hoe u de nieuwste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren om uw Windows 10-computer bij te werken.

Controleer na het bijwerken van uw Windows-besturingssysteem of u toegang hebt tot audio op een Bluetooth-apparaat.

Methode 22: Bluetooth-apparaat resetten

Als u echter nadenkt over het oplossen van het Bluetooth-stotterprobleem, zelfs nadat u al deze stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd, moet u proberen uw apparaat in de fabriek te resetten. Het resetproces van veel hoofdtelefoons houdt in dat u de aan / uit-knop een bepaalde tijd ingedrukt houdt. De stappen om uw apparaat te resetten zijn afhankelijk van het model dat u gebruikt en voor gedetailleerde instructies volgt u de onderstaande stappen.

Opmerking: zorg ervoor dat u zich binnen het Bluetooth-signaalbereik bevindt. Verwijder alle andere draadloze apparaten die op uw computer zijn aangesloten, vooral wifi-apparaten.

1. Koppel uw Bluetooth-apparaat los van de pc met Windows 10.

2. Houd nu de aan/uit-knop van uw Bluetooth-apparaat ongeveer 7 tot 10 seconden ingedrukt.

3. Er treedt ongeveer 4 keer een flits op (waarschijnlijk blauw licht).

4. Nu worden alle instellingen en koppelingsinformatie van uw apparaat verwijderd.

5. Koppel uw apparaat opnieuw en controleer of het probleem met de stotterende Bluetooth-hoofdtelefoon met Windows 10 nu is opgelost.

Opmerking: zorg ervoor dat u zich binnen het Bluetooth-signaalbereik bevindt. Verwijder alle andere draadloze apparaten die op uw computer zijn aangesloten, vooral wifi-apparaten.

Methode 23: Apparaatfirmware bijwerken

Er worden firmware-updates uitgebracht om de problemen en problemen op te lossen die op Bluetooth-apparaten worden gemeld. Je kunt de firmware updaten via apps en er zijn zoveel online platforms om je hierbij te ondersteunen. Als je je Bluetooth-apparaat hebt gekocht, zoek dan professionele ondersteuning via e-mail, want dat is de enige manier waarop je kunt gaan. Aan de andere kant, als je je Bluetooth-apparaat in een winkel hebt gekocht, pak dan je schoenen en ren om hulp te zoeken bij de winkel.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je het stotteren van bluetooth-hoofdtelefoons op Windows 10 kunt verhelpen. Neem gerust contact met ons op met je vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder.

  Gesynchroniseerde achtergronden vinden op Windows 10