Fix De schijfcontrole kon niet worden uitgevoerd omdat Windows geen toegang heeft tot de schijf

Het aansluiten van de harde schijf op het systeem is een gemakkelijke manier om belangrijke documenten of bestanden over te zetten. Wanneer een externe harde schijf verbinding maakt met het bureaublad, verschijnt deze samen met de partitie op de computer. Maar in sommige systemen hebben gebruikers de schijf gezien maar met nul bytes en meestal wordt de fout weergegeven dat de schijfcontrole niet kon worden uitgevoerd. Bent u iemand die met hetzelfde probleem te maken heeft, dan bent u hier aan het juiste adres. We zijn hier met een perfecte gids voor u die u zal helpen bij het verlichten van ongeveer 6 oplossingen voor de schijfcontrole die niet kon worden uitgevoerd omdat Windows geen toegang heeft tot het schijfprobleem.

Hoe te repareren De schijfcontrole kon niet worden uitgevoerd omdat Windows geen toegang heeft tot de schijf

De hieronder vermelde redenen hebben ertoe geleid dat de schijfcontrole niet kon worden uitgevoerd in Windows 10.

  • Een onjuist aangesloten harde schijf op de computer kan een van de problemen zijn achter de fout die op het systeem verschijnt.
  • Een andere reden om de fout te veroorzaken is het ongemak met de stationsletter.
  • Als de externe harde schijf die op uw systeem is aangesloten, beschadigd is, kan dit de reden zijn waarom deze niet opent of nul bytes weergeeft.

Als u om de een of andere reden geen schijfcontrole op uw systeem kunt uitvoeren wanneer een externe schijf is aangesloten of als u de bestanden niet kunt overbrengen, kan het probleem worden verholpen met methoden om de schijf te repareren. Laten we de methoden ontdekken en de harde schijf met succes op het systeem uitvoeren.

Methode 1: Hardwareproblemen oplossen

Een van de belangrijkste redenen waarom de harde schijf aangeeft dat Windows geen toegang heeft tot de schijf Windows 10-fout, is te wijten aan problemen met de verbinding van de schijf met het systeem. Als de verbinding op de een of andere manier los zit of wordt verstoord door externe factoren, kan dit de oorzaak van het probleem zijn. Zorg er daarom voor dat uw harde schijf correct is aangesloten op de computer. Om dit te doen, kunt u de volgende genoemde stappen doorlopen en toepassen om de verbinding te controleren.

  Tekst zoeken in meerdere Office-bestanden op Windows 10

1. Controleer alle kabels zorgvuldig en kijk of ze de harde schijf goed op het systeem aansluiten. Als er een probleem is met de kabel, vervang deze dan en kijk of het probleem is opgelost.

2. Onvoldoende stroom naar de USB-poort kan ook de reden zijn waarom de schijf niet toegankelijk is. Controleer daarom de voeding naar de poort.

Methode 2: Stationsletter wijzigen

De schijfcontrole kon niet worden uitgevoerd omdat Windows geen toegang heeft tot het schijfprobleem dat effectief is opgelost door de stationsletter van het betreffende station in het systeem te wijzigen. Elke harde schijf krijgt een stationsletter toegewezen door Windows die naar keuze door de gebruiker kan worden gewijzigd of gewijzigd. U kunt de wijziging in de stationsletter ook doorvoeren met de volgende stappen.

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door tegelijkertijd op de toetsen Windows + R te drukken.

2. Typ diskmgmt.msc en druk op Enter om Schijfbeheer te openen.

3. Zoek en klik met de rechtermuisknop op de betrokken harde schijf.

4. Klik op Driverletter en paden wijzigen.

5. Selecteer Wijzigen en klik op OK.

6. Open het vervolgkeuzemenu van De volgende stationsletter toewijzen en selecteer een alfabet uit de lijst.

7. Klik op OK.

8. Bevestig hetzelfde door op Ja te klikken.

Methode 3: Voer chkdsk-opdracht uit

Als Windows geen toegang heeft tot de schijf Windows 10-fout, probeer dan de schijfbewerking uit te voeren met een opdrachtprompt in uw systeem. Deze methode blijkt effectieve resultaten te geven en kan worden uitgevoerd met behulp van de onderstaande stappen.

  Hoe de personenbalk in Windows 10 te verwijderen

1. Druk op de Windows-toets, typ Command Prompt en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Typ de opdracht chkdsk D: /f en druk op Enter.

Opmerking: u kunt de stationsletter D vervangen door de letter van het problematische station in uw systeem.

3. Volg nu onze handleiding om systeembestanden in Windows 10 te herstellen.

4. Start ten slotte de pc opnieuw op.

Methode 4: Gebruik Windows PowerShell om de schijf te repareren

Als het probleem van de schijfcontrole niet kon worden uitgevoerd omdat Windows geen toegang heeft tot de schijf, niet is opgelost met behulp van de opdrachtprompt, kunt u ook Windows PowerShell gebruiken om het apparaat te repareren. De volgende stappen zullen u helpen bij het begeleiden van hoe u dat moet doen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Windows PowerShell en klik op Openen.

2. Typ Repair-Volume D –Scan erin en druk op de Enter-toets.

Opmerking: vervang de stationsletter door de letter van uw problematische schijf.

Methode 5: Drive formatteren

Als je dat nog niet hebt gedaan, is het tijd om de schijf te formatteren als de harde schijf ontoegankelijk is. Als u de schijf formatteert, worden alle gegevens ervan verwijderd, dus maak een back-up van de bestanden die u wilt behouden.

1. Open Verkenner door de Windows + E-toetsen tegelijk in te drukken.

2. Zoek het problematische bestand en klik er met de rechtermuisknop op.

3. Klik op Formaat in het menu.

4. Klik vervolgens op Start.

Methode 6: Tools van derden gebruiken

Als geen van de methoden voor u heeft gewerkt bij het oplossen van de schijfcontrole kon niet worden uitgevoerd omdat Windows geen toegang heeft tot het schijfprobleem, dan is het tijd om professionele hulp in te schakelen. DiskGenius is een van die toepassingen die u professioneel kan helpen bij het controleren en repareren van de harde schijf.

1. Download de DiskGenius Free Edition op uw systeem.

2. Start de app en open het problematische bestand erin en start de reparatie.

  Apps altijd als beheerder uitvoeren op Windows 11

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Kan chkdsk de schijf beschadigen?

antw. Chkdsk-hulpprogramma in Windows is om lastige schijven op het systeem te controleren en te repareren. Voordat u het gebruikt, moet u ervoor zorgen dat er een back-up is gemaakt van alle gegevens op uw schijf. Het gebruik van chkdsk repareert de schijf, niet beschadigt deze.

Q2. Kan ik de controleschijf op de externe harde schijf uitvoeren?

antw. Ja, de controleschijf kan op een externe harde schijf worden uitgevoerd. U kunt dit doen door de eigenschappen van de problematische schijf in de bestandsverkenner te openen en deze te controleren.

Q3. Waarom heeft Windows geen toegang tot de externe harde schijf?

antw. De redenen waarom Windows geen toegang heeft tot de externe harde schijf, kunnen vele zijn, waaronder slechte sectoren, schade aan het bestand, problematische verbinding en beschadigd bestandssysteem.

Q4. Kan ik de chkdsk-fout herstellen?

antw. Ja, de chkdsk-fout kan worden verholpen door het probleembestand te repareren of door een schijfreparatietoepassing van derden, zoals DiskGenius, te gebruiken.

V5. Ik kan de harde schijf zien, maar kan er niet bij.

antw. Als u de harde schijf kunt zien maar geen toegang hebt, is dit waarschijnlijk te wijten aan verbindingsproblemen of een beschadigde harde schijf.

Q6. Kan ik gegevens herstellen van een corrupte harde schijf?

antw. Ja, je kunt gegevens herstellen van een corrupte harde schijf met behulp van een applicatie van een derde partij zoals Disk Drill voor Windows of Mac.

***

Problemen met de harde schijf met Windows zijn niet nieuw, enkele ontstaan ​​door technische fouten en andere door storingen op de harde schijf. Als u iemand bent die met hetzelfde probleem te maken heeft, hopen we dat deze handleiding heeft geholpen bij het oplossen van de schijfcontrole die niet kon worden uitgevoerd omdat Windows geen toegang heeft tot het schijfprobleem in Windows 10. Als u nog vragen of suggesties heeft over hetzelfde probleem, laat het ons dan weten weten door ze in de comments hieronder te laten vallen.

gerelateerde berichten