Fix Discord-downloadfout op Windows 10

Discord is een populair platform voor discussies en het verbinden met mensen in verschillende landen. U kunt uw mening geven over vrijwel alles, van zakenreizen tot familiefeesten, games, films en andere actuele onderwerpen. Sommige gebruikers hebben echter vaak moeite om de Discord-downloadfout Windows 10 op te lossen. Als u ook iets soortgelijks doormaakt, komt dit artikel u te hulp. Weet ook waarom ik Discord niet kan downloaden op Windows 11 en op mijn telefoon. Dus, lees verder!

Hoe u de Discord-downloadfout op Windows 10 of 11 kunt oplossen

Voordat u verder gaat met meer technische aspecten, moet u ervoor zorgen dat u deze basismethoden hebt geprobeerd om onenigheid downloadfout windows 10 op te lossen:

  • Zorg ervoor dat je Discord downloadt van de ambtenaar Meningsverschil website
  • Probeer uw apparaat opnieuw op te starten om apps en processen die op de achtergrond worden uitgevoerd te wissen
  • Controleer nogmaals of uw Windows- of Android-apparaat is verbonden met internet

Waarom kan ik Discord niet downloaden op Windows 11?

U moet Discord-gebruikers zich hebben zien afvragen waarom ik Discord niet kan downloaden op Windows 11. Als u met hetzelfde wordt geconfronteerd, lees dan het artikel verder om te weten hoe u er vanaf kunt komen.

Methode 1: wacht op de uptime van de Discord-server

Als u Discord niet kunt downloaden op uw Windows-apparaat, is de kans groot dat andere gebruikers ook met hetzelfde worden geconfronteerd. De reden hierachter is dat de app te maken heeft met serveruitval. U kunt hetzelfde controleren door de main te bezoeken Onenigheidsstatus website op uw systeem.

  Hoe de tijd te veranderen in Windows 10

Hier vindt u alles, van incidenten uit het verleden tot actuele problemen waarmee de app wordt geconfronteerd. Als het probleem hier ligt, moet je een paar uur wachten tot het is opgelost.

Methode 2: problemen met de netwerkverbinding oplossen

Een andere methode is om eventuele problemen met de internetverbinding op te lossen om de Discord-downloadfout op Windows 10 of 11 op te lossen. Raadpleeg onze gids voor het oplossen van netwerkverbindingsproblemen op Windows 10.

Methode 3: maak ruimte vrij in Windows

Als uw opslagruimte vol is, krijgt u te maken met de downloadfout. U kunt onze gids raadplegen om ruimte op de harde schijf vrij te maken op Windows 10. Om onnodige bestanden van uw Windows-pc te verwijderen, volgen hier de stappen die u moet volgen:

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Windows-instellingen te openen.

2. Klik hier op de Systeeminstelling.

3. Klik vervolgens op het menu Opslag in het linkerdeelvenster.

4. Hier kunt u opslagruimten beheren en indien nodig ruimte vrijmaken.

5. Druk vervolgens op de Windows-toets, typ Apps & functies en klik op Openen.

6. Zoek naar het ongebruikte programma dat ruimte inneemt en selecteer vervolgens de knop Verwijderen om er vanaf te komen.

Vanaf hier kun je apps en tijdelijke bestanden verwijderen om voldoende opslagruimte vrij te maken voor Discord.

Methode 4: Probeer een andere browser

Browsers hebben vaak ingebouwde applicaties en extensies die voorkomen dat gebruikers bepaalde apps en software downloaden. In dit geval kunt u overschakelen naar een andere browser en daar uw geluk beproeven. Dus als u eerder via Firefox probeerde te downloaden, probeer dan:

  Fix Fout 0x80070718 in Windows 10

Methode 5: Neem contact op met Discord-ondersteuning

Als u de Discord-downloadfout Windows 10 nog steeds niet kunt oplossen, kunt u experts de situatie als een professional laten afhandelen. Ga naar De ondersteuningspagina van Discord en neem contact op met het klantenserviceteam.

Waarom kan ik Discord niet downloaden op mijn telefoon?

Iedereen heeft graag gemakkelijke toegang tot zijn favoriete games en platforms. Bepaalde dingen kunnen echter een fout veroorzaken terwijl u ze in handen krijgt. Dus als u ook problemen ondervindt tijdens het downloaden van Discord op uw smartphone, vindt u hier de beste en meest effectieve methoden om het probleem op te lossen.

Methode 1: telefoonopslag vrijmaken

Onvoldoende telefoonopslag kan ook voorkomen dat gebruikers apps downloaden en installeren op uw apparaat. Om ruimte vrij te maken, kunt u onnodige apps verwijderen en uw foto’s en video’s naar externe hardware verplaatsen. Dit zal je telefoonopslag vrijmaken, de snelheid verhogen en achterblijven een zeldzaam fenomeen maken.

Volg deze stappen om ruimte vrij te maken voor Discord:

1. Open de smartphone-instellingen en tik op de optie Apps.

2. Ga naar het menu Alle apps bekijken.

4. Tik vervolgens op een app (bijv. Adobe Scan) en kies de optie Verwijderen.

Methode 2: Android-smartphone resetten

Als de bovengenoemde algemene methoden en het vrijmaken van telefoonopslag het probleem niet hebben opgelost, moet u mogelijk uw smartphone resetten. Harde reset verwijdert alle gegevens, bestanden en applicaties die op uw apparaat zijn geïnstalleerd. Denk er dus altijd aan om dit uw laatste redmiddel te maken.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingsopties hebben en ze dus van fabrikant tot fabrikant verschillen, moet u ervoor zorgen dat de juiste instellingen worden gewijzigd voordat u iets wijzigt. De volgende methoden zijn geprobeerd op Motorola Edge 30.

  De CPU-temperatuur controleren in Windows 11 (6 methoden)

1. Ga naar je apparaatinstellingen.

2. Scroll naar beneden en tik op Systeeminstelling.

3. Tik vervolgens op Opties resetten en kies de gewenste optie.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Hoe los ik de Discord-downloadfout op?

Ans. Als u Discord niet kunt downloaden, kunt u een van de bovengenoemde methoden proberen.

Q2. Waarom blijft Discord zeggen dat het downloaden is mislukt?

Ans. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom uw Discord-download is mislukt, zoals een slechte internetverbinding, onvoldoende opslagruimte, virussen, enz.

Q3. Hoe repareer ik een beschadigde Discord-installatie?

Ans. Om corrupte Discord-installatie te repareren, kunt u SFC- en DISM-scan uitvoeren. Hiermee worden corrupte bestanden gevonden en vervangen door een cachekopie om ervoor te zorgen dat u Discord zonder onderbrekingen kunt installeren.

Q4. Heeft het downloaden van Discord een virus?

Ans. Het hangt er van af. U kunt een virus op uw apparaat installeren als u Discord downloadt van een onbetrouwbare bron. Evenzo kan deelname aan chatrooms en communiceren met onbekende mensen u ook het slachtoffer maken van malwareaanvallen.

***

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het oplossen van de Discord-downloadfout in Windows 10. Als je vragen of suggesties hebt, kun je deze in de onderstaande opmerkingen plaatsen. Laat ons ook weten wat je de volgende keer zou willen lezen.