Fix Dragon Age Inquisition Crash naar Desktop Windows 10

Dragon Age Inquisition is een populaire role-playing actiegame die op de markt verkrijgbaar is en die vooral bekend staat om zijn geweldige game-ervaring. Het is ontwikkeld en uitgebracht door respectievelijk BioWare en Electronic Arts. Of het nu een spel is, fouten en fouten zijn onvermijdelijk. Deze game kan goed presteren op verschillende platforms; Dragon Age-inquisitie heeft echter soms moeite om correct te starten in Windows 10. Dit kan verschillende redenen hebben die hieronder als hoofdoorzaken worden vermeld. Verder zal dit artikel u ook begeleiden met oplossingen en suggesties om het Dragon Age Inquisition-crash naar desktop Windows 10-probleem op te lossen.

Hoe Dragon Age Inquisition Crash naar Desktop Windows 10 te repareren

Laten we, voordat we ingaan op methoden, kijken naar de oorzaak die hieronder wordt vermeld voor dit probleem.

  • Beschikbaarheid van antivirusprogramma’s van derden in uw systeem
  • Behouden updates van Windows of grafische stuurprogramma’s.
  • Overgeklokte GPU of RAM
  • Aanwezigheid van NVIDIA 3D Vision-stuurprogramma
  • Irrelevante grafische instellingen in het spel of systeem
  • Tegenstrijdige spelopties zoals Blackwall, Effortless Lunge-vaardigheid, enz.
  • Incompatibele Origin in-game menu-opties

Methode 1: Schakel antivirus van derden uit (indien van toepassing)

Het is geen verrassing dat een programma van derden een belemmering vormt bij het starten van een game. Hetzelfde had kunnen gebeuren met de Dragon Age Inquisition Windows 10-game. Wijzig dus de instellingen van de antivirustoepassing van derden en schakel deze tijdelijk uit voor een bepaalde periode. Als u de antivirus niet veel gebruikt, verwijder deze dan omdat ze de meeste installatiesoftware en games blokkeren. Lees onze handleiding over het tijdelijk uitschakelen van antivirus op Windows 10 om hetzelfde te doen.

Methode 2: NVIDIA 3D Vision verwijderen

Gelukkig, als je de SkyHold-regio in het spel hebt bereikt, is dit merkbaar. Maar helaas, kun je niet verder gaan als Dragon Age inquisitie crasht bij het opstarten? Welnu, dit komt door het gebruik van de 3D Vision-driver. Het NVIDIA-stuurprogramma staat bekend om zijn geweldige game-ervaring, maar soms hebben ze de neiging om tegengesteld te reageren. Het is dus noodzakelijk om NVIDIA 3D Vision te de-installeren om het Dragon Age Inquisition-crash naar desktop Windows 10-probleem te verhelpen. Hier is hoe het te doen.

1. Druk op de Windows-toets en typ Configuratiescherm en klik op Openen om het Configuratiescherm te starten.

2. Stel Weergeven op > Categorie in en klik op de optie Programma’s.

  Hoe krijg ik een taakbeheer in pc-games op Windows 10

3. Klik op een programma verwijderen onder de sectie Programma’s en onderdelen.

4. Zoek en lokaliseer NVIDIA 3D Vision Driver. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Installatie ongedaan maken.

5. Klik op Installatie ongedaan maken in de bevestigingspop-up.

6. Start ten slotte uw pc opnieuw op en kijk of het probleem met de Dragon Age-inquisitie naar het bureaublad met Windows 10 nog steeds bestaat.

Gebruik je het Origin-platform als client-server om de Dragon Age Inquisition Windows 10-game te spelen? Dan kan het ingebouwde menu van Origin het crashprobleem veroorzaken. Zo meldden veel gebruikers dat de game met succes wordt gestart na het uitschakelen van het menu. Voer de onderstaande instructies uit om het menu uit te schakelen.

1. Klik met de rechtermuisknop op de Origin-clienttoepassing en selecteer Openen om deze te starten.

2. Voer uw inloggegevens in en meld u aan bij het EA-account.

3. Op de Origin-startpagina selecteert u Origin in de menubalk.

4. Selecteer Toepassingsinstellingen in het contextmenu Origin.

5. Ga naar het ORIGIN IN-GAME-tabblad. Schakel de optie Origin In-Game inschakelen uit.

6. Als je klaar bent, start je je pc opnieuw op en start je het Dragon Age Inquisition-spel.

Methode 4: Grafisch stuurprogramma bijwerken

Een grafische driver wordt over het algemeen gebruikt om een ​​geweldige game-ervaring en optimalisatie te bieden. Dragon Age inquisitie is niet anders. Deze game is ook sterk afhankelijk van een grafische driver. Hier, als het stuurprogramma verouderd raakt, is het mogelijk dat de game Dragon Age Inquisition crasht bij het opstarten. U kunt het stuurprogramma handmatig bijwerken of een alternatieve optie is dat u een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma’s kunt installeren om het grafische stuurprogramma automatisch te upgraden, wanneer dat nodig is. Lees onze gids over 4 manieren om grafische stuurprogramma’s in Windows 10 bij te werken om hetzelfde te doen.

Methode 5: Windows bijwerken

De belangrijkste methode die wordt aanbevolen om een ​​probleem op te lossen, is door uw Windows-besturingssysteem bij te werken als het niet up-to-date is. Dit komt omdat Microsoft al op de hoogte is van dit probleem en de oplossing heeft geleverd via de nieuwste update. Zorg er daarom voor dat het Windows-besturingssysteem tot op heden is bijgewerkt. Lees onze gids over wat Windows Update is om meer te weten te komen over het Windows Update-proces. Volg onze handleiding om Windows Update te downloaden en te installeren op Windows 10. Zodra alle updates zijn voltooid, start u uw systeem opnieuw op. Start de applicatie en kijk of de crash van de Dragon Age-inquisitie naar het Windows 10-probleem op de desktop is opgelost. Zo niet, ga dan verder met de volgende methode.

Methode 6: Gebruik standaard grafische instellingen

Als je een fervent gamer bent, dan is het begrijpelijk dat je hunkert naar de beste game-ervaring. Het gebruik van Dragon Age-inquisitie met hoge grafische instellingen kan het startproces echter verstoren door het te laten crashen. Om dit scenario te vermijden, moet u ervoor zorgen dat u het spel speelt met de standaard grafische modus van uw systeem. Volg de onderstaande stappen om de grafische instellingen naar de standaardinstellingen te wijzigen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen en start Instellingen.

2. Selecteer de Systeeminstellingen.

3. Ga naar het tabblad Weergave in het linkerdeelvenster. Scroll naar beneden en klik op Grafische instellingen in het rechterdeelvenster.

4. Selecteer het vervolgkeuzemenu en kies Klassieke app.

5. Klik vervolgens op de knop Bladeren. Zoek en selecteer Dragon Age Inquisition en klik op Toevoegen.

6. Klik op Opties en selecteer vervolgens Systeemstandaard. Klik ten slotte op Opslaan om de wijzigingen te bevestigen.

Methode 7: Blackwall uitschakelen

Als je het spel Dragon Age Inquisition heel goed speelt, weet je misschien van de Blackwall-held. Vreemd genoeg meldden sommige gebruikers dat het spel crashte toen deze Blackwall vocht tegen spinnen in de grot. Als je op dit moment bijzonder geconfronteerd wordt met een crash, kies dan voor een andere held en verander deze. Hier kunt u Dorian selecteren in plaats van Blackwall die het crashprobleem kan oplossen.

Methode 8: Lunge en Slash-vaardigheid uitschakelen

Nog steeds geen geluk? Weinig fans van het spel speculeerden dat de prestatie van het animatievaardigheidsproces in bepaalde videokaarten, genaamd Lunge-bug, achter de crash zou kunnen zitten. Controleer daarom of je de vaardigheid Effortless Lunge hebt ingeschakeld voor de hoofdpersoon of een partner, zo ja, gebruik dan de vaardigheid Lunge en Slash. Als u klaar bent, kijkt u of u nog steeds het crashprobleem tegenkomt.

Methode 9: Instellingen voor gamegraphics wijzigen

Problemen veroorzaakt door graphics zijn oneindig en onvermijdelijk voor elke hardcore online game. Het uitvoeren van bepaalde wijzigingen in de grafische instellingen van het spel kan de meeste problemen voor elk spel oplossen.

  • Verander de grafische instellingen in de automatische modus: het forceren van uw systeem boven zijn limiet eindigt nooit op een goede manier. De grafische optie Ultra of High kan onvoorspelbare crashes op uw pc veroorzaken als ze geen stabiele framerate behouden. Dit soort scenario kan worden verholpen wanneer de grafische modus wordt gewijzigd in Automatisch, waardoor de grafische resolutie van het spel wordt ingesteld volgens de mogelijkheden van het systeem.

  • Verander VSync in Adaptive en Tesselation in Medium: Als het spel nog steeds crasht, zelfs nadat de grafische instelling op de automatische modus is gezet, moet je proberen het handmatig in te stellen. Veel gebruikers onthulden dat wijzigingen in de belangrijkste opties van grafische instellingen de crash hebben voorkomen.

Methode 10: Game-cache verwijderen

Caches zijn gegevens die samen worden verzameld voor een snelle lancering of een snel proces. Dus, wanneer deze cache abnormaal wordt gegenereerd, kan deze soms corrupt worden, wat op zijn beurt het laden van het spel crasht. Interessant is dat deze caches automatisch opnieuw kunnen worden gegenereerd, zelfs nadat ze handmatig zijn verwijderd. Probeer hiervoor de onderstaande stappen uit te voeren.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E en start Verkenner.

2. Navigeer naar het volgende locatiepad.

C:UsersDocumentsBioWareDragon Age Inquisitioncache

3. Druk in de map tegelijkertijd op de Ctrl + A-toetsen om alle caches te selecteren en druk vervolgens tegelijkertijd op de Shift + Del-toetsen om de bestaande caches te verwijderen of te verwijderen.

4. Volg de instructies op het scherm als er iets verschijnt en start het spel.

Controleer of het probleem met de Dragon Age-inquisitie naar Desktop op Windows 10 is verholpen.

Methode 11: Compatibiliteitsinstellingen wijzigen

De game kan crashen wanneer ze niet het beheerdersrecht krijgen om toegang te krijgen tot bepaalde bestanden of als de Windows-versie niet compatibel is met de game. Het is dus vereist om bepaalde opties in de opstartinstellingen te wijzigen om het crashprobleem op te lossen. Implementeer de onderstaande instructies om de opstartinstellingen te wijzigen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om Verkenner te openen.

2. Navigeer naar de installatielocatie van de game via C: Drive.

3. Klik nu met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand van de game en selecteer Eigenschappen.

4. Schakel over naar het tabblad Compatibiliteit. Schakel vervolgens de optie Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus in voor onder het gedeelte Compatibiliteitsmodus en selecteer het relevante besturingssysteem in het vervolgkeuzemenu.

5. Vink de optie Dit programma uitvoeren als beheerder aan onder het gedeelte Instellingen. Selecteer ten slotte Toepassen en klik vervolgens op OK om de aangebrachte wijzigingen op te slaan.

6. Als het spel nog steeds crasht, probeer dan de volgende oplossing.

Methode 12: Voer schoon opstarten uit

Soms krijgen verschillende andere applicaties in uw systeem ruzie met het Dragon Age-inquisitiespel. Het kan het spel beïnvloeden door het tijdens het opstartproces te laten crashen. Deze conflictzone kan soms lastig zijn en vereist daarom het uitvoeren van een schoon opstartproces om het probleem te verhelpen. Een schone start is een methode die de crash veroorzakende applicatie op de achtergrond detecteert. Daarom kunt u de conflicterende toepassing uitschakelen om het crashen van Dragon Age-inquisitie op te lossen. Lees onze gids over het uitvoeren van een schone start op Windows 10 om hetzelfde te doen.

Methode 13: Geheugen of GPU onderklokken

Veel gebruikers lieten doorschemeren dat de crash van de Dragon Age-inquisitie naar het Windows 10-probleem op de desktop te wijten kan zijn aan RAM. Als uw RAM-stick standaard een frequentiesnelheid van 800 MHz of 1000 MHz heeft, is deze erg laag en kan deze crashgedrag veroorzaken. U moet dus de RAM-modules onderklokken en controleren of dit het crashen oplost. Merk op dat de methode van overklokken en onderklokken verschilt per moederbord. De gebruikelijke manier om te wijzigen is via BIOS-instellingen.

Opmerking: het wordt aangeraden deze methode niet te proberen als u tot nu toe niet hebt geëxperimenteerd met GPU- of geheugenfrequentieaanpassingen.

1. Ga naar de BIOS-instellingen.

2. Selecteer Advanced Chipset Features en open vervolgens FSB & Memory Config door op Enter te drukken.

3. Zorg ervoor dat u ~50 MHz uit de kloksnelheid haalt. Deze manier kan ook worden beschouwd als een effectieve oplossing voor in de fabriek overgeklokte GPU.

Het overklokken van de GPU verwijdert de beperking van de grafische kaart en stelt deze in staat om boven de veiligheidslimiet uit te voeren. Dit proces kan dus soms fouten veroorzaken. Daarom is het noodzakelijk om de limiet niet te overschrijden. Dit komt omdat in de toekomst de beperking het functioneren van uw grafische kaart kan stoppen.

Methode 14: Dragon Age Inquisition opnieuw installeren

Als geen van de bovenstaande oplossingen in uw voordeel werkt, is de enige optie die u nu heeft, het opnieuw installeren van de game. Deze stap is geen wonder of magie, maar toch is het voor veel gebruikers gelukt. Volg de onderstaande stappen nauwkeurig om de Dragon Age Inquisition-game te verwijderen en opnieuw te installeren.

1. Klik met de rechtermuisknop op de Origin-clienttoepassing en selecteer Openen om deze te starten.

2. Voer uw inloggegevens in en log in op het EA-account.

3. Selecteer Mijn gamebibliotheek op de Origin-startpagina.

4. Klik met de rechtermuisknop op het spel Dragon Age Inquisition en selecteer Installatie ongedaan maken in het contextmenu.

5. Volg de instructies op het scherm om de game te verwijderen.

6. Start vervolgens de pc opnieuw op.

7. Ga nu naar de officiële site van Dragon Age Inquisition en download de game.

8. Voer het installatiebestand uit om het spel opnieuw te installeren.

Eindelijk, start en kijk of het probleem met het crashen van de Dragon Age-inquisitie geen problemen meer oplevert.

***

Ik hoop dat deze gids nuttig was en dat je de crash van Dragon Age Inquisition naar Desktop op Windows 10 hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke methode het beste voor je werkte. Als geen van de hierboven besproken oplossingen heeft geholpen, neem dan contact op met een professional. Neem gerust contact met ons op voor vragen of suggesties via het onderstaande commentaargedeelte.

gerelateerde berichten