Fix Elder Scrolls Online vastgelopen op laadscherm

Elder Scrolls Online is een populaire multiplayer-game uitgebracht door Bethesda Softworks. Je hebt toegang tot deze enorme multiplayer-game op verschillende platforms zoals Windows, Mac, Xbox One, PlayStation 4/5, Stadia en Xbox Series X/S. Onlangs hebben verschillende gebruikers geklaagd dat Elder Scrolls online vastzit bij het probleem met het laadscherm en daarom zijn we hier om u uit de problemen te helpen. Deze handleiding bevat een reeks ideeën voor probleemoplossing waarmee het ESO-opstartprogramma kan worden opgelost bij het laden van problemen op uw Windows 10-pc. Lees dus verder!

Hoe Elder Scrolls Online te repareren die vastzit op het laadscherm in Windows 10

We hebben dit probleem onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat de volgende redenen ertoe bijdragen dat het ESO-opstartprogramma vastloopt bij het laden.

 • De firewall op je pc blokkeert je spel.
 • Verouderde en incompatibele stuurprogramma’s.
 • De CPU-affiniteit is te laag ingesteld en krijgt geen extra bronnen.
 • Incompatibele proxy-instellingen.
 • Conflicterende corrupte programmagegevensbestanden op een pc.
 • Netwerkproblemen en gebrek aan beheerdersrechten.
 • Verkeerd geconfigureerde bestanden in Microsoft Visual C++, DirectX, Adobe Flash Player en Elder Scrolls Online-game.

In het volgende gedeelte nemen we u mee door een reeks methoden voor probleemoplossing die u zullen helpen het ESO-opstartprogramma te repareren dat vastzit bij het laden van Windows 10.

Dit gedeelte helpt u bij het oplossen van het ESO-opstartprogramma dat vastzit bij het laadprobleem op uw Windows 10-pc. Volg de methoden in dezelfde volgorde om het probleem op te lossen.

Voorafgaande controles

Instabiele internetverbinding leidt ertoe dat Elder Scrolls online vastloopt op het probleem met het laadscherm, ook als er interferentie-objecten zijn tussen uw modem en uw computer, kunnen deze het draadloze signaal belemmeren en intermitterende verbindingsproblemen veroorzaken. U kunt een snelheidstest uitvoeren om het optimale niveau van netwerksnelheid te weten dat nodig is voor de juiste verbinding.

Zorg ervoor dat uw Windows 10-pc voldoet aan de onderstaande criteria.

 • Zoek de signaalsterkte van uw netwerk en als deze erg laag is, verwijder dan alle obstakels.
 • Vermijd te veel apparaten die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.
 • Koop altijd een modem/router die is geverifieerd door uw internetprovider (ISP) en deze is vrij van conflicten.
 • Gebruik geen oude, kapotte of beschadigde kabels. Vervang de kabels indien nodig.
 • Zorg ervoor dat de draden van de modem naar de router en de modem naar de muur stabiel en storingsvrij zijn.

U kunt ook onze handleiding raadplegen over het oplossen van netwerkverbindingsproblemen op Windows 10 om hetzelfde op te lossen.

Hier zijn de stappen om het ESO-opstartprogramma te repareren dat vastzit bij het laden op Windows 10.

Methode 1: Voer het spel uit als beheerder

Om te voorkomen dat Elder Scrolls Online vastloopt bij het probleem met het laadscherm, voert u het spel uit als beheerder zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Klik met de rechtermuisknop op het snelkoppelingsbestand van de game en selecteer Eigenschappen.

2. Schakel in het venster Eigenschappen over naar het tabblad Compatibiliteit.

3. Vink nu het vakje aan Dit programma uitvoeren als beheerder.

4. Klik ten slotte op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

Start het programma nu opnieuw om te zien of het probleem met het laden van ESO is opgelost.

Methode 2: ESO handmatig starten

Dit is een eenvoudige oplossing waarmee u tijd kunt besparen bij het oplossen van Elder Scrolls Online die vastzit bij het probleem met het laadscherm op uw Windows 10 pc. Als je problemen ondervindt in Steam, omzeilt deze methode de lancering van de game via Steam en wordt deze direct geopend. Hier wordt Elder Scrolls Online als voorbeeld genomen. Volg de stappen voor je spel.

Opmerking: soms heb je geen toegang tot alle online connectiviteitsfuncties van Steam wanneer je de game handmatig start. Je moet dus eerst Steam starten en vervolgens de game handmatig starten of omgekeerd.

  Een opstartbare USB maken voor elk desktopbesturingssysteem?

1. Houd de toetsen Windows + E samen ingedrukt om Verkenner te openen.

2. Navigeer vervolgens naar de map waar de game op je pc is geïnstalleerd. Hier is een voorbeeld van een pad naar een game-installatiemap.

C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonZenimax OnlineThe Elder Scrolls Onlinegameclient

3. Klik in de clientmap met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand ESO64.exe en klik op Als administrator uitvoeren.

Nadat je je game handmatig hebt gestart, controleer je of je te maken krijgt met Elder Scrolls Online die vastzit bij het probleem met het laadscherm.

Methode 3: CPU-affiniteit wijzigen

Soms kan de CPU-affiniteit voor uw Elder Scrolls Online-game op lagere waarden worden ingesteld en ontvangt u een ESO-opstartprogramma dat vastloopt bij het laden van Windows 10-probleem. Daarom raden we u aan de CPU-affiniteitswaarden te wijzigen zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Start ESO Launcher en druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.

2. Schakel nu over naar het tabblad Details.

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op ZeniMax Online Studios Launcher en selecteer vervolgens de optie Affiniteit instellen zoals weergegeven.

4. Schakel het selectievakje Alle processors uit en vink vervolgens het vakje CPU 0 aan, zoals afgebeeld. Klik vervolgens op OK.

Opmerking: zorg ervoor dat je dit proces uitvoert voordat het spel begint.

5. Controleer nu of u nog steeds te maken krijgt met Elder Scrolls Online die vastzit in het probleem met het laadscherm.

6. Als je game soepel opstart, herhaal dan stap 4 en 5, maar vink in stap 5 het vakje Alle processors opnieuw aan.

Als u echter met een probleem wordt geconfronteerd, gaat u verder met de volgende methode.

Methode 4: Corrupte programmagegevens verwijderen

Als je corrupte gamebestanden op je computer hebt, kun je een ESO-opstartprogramma tegenkomen dat vastzit bij het laden. Als ontbrekende essentiële bestanden corrupt of beschadigd zijn, kun je je game niet goed starten. Volg de onderstaande stappen om corrupte programmagegevensbestanden op uw pc te verwijderen.

1. Sluit eerst alle achtergrondtaken op uw pc.

2. Druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om Verkenner te openen.

3. Navigeer nu naar het volgende locatiepad.

C:Program Files (x86)Zenimax OnlineLauncherProgramData

4. Klik met de rechtermuisknop op de map ProgramData en selecteer de optie Verwijderen.

Controleer of het ESO-opstartprogramma vastzit bij het laden van het Windows 10-probleem.

Methode 5: Proxyserver uitschakelen

Als er ongepaste netwerkinstellingen op uw Windows 10-computer zijn, ziet u dat Elder Scrolls Online vastloopt op het probleem met het laadscherm. Als u de service van proxyservers op uw pc hebt geïnstalleerd, leest u onze VPN en proxy uitschakelen op Windows 10 en voert u de stappen uit zoals aangegeven in het artikel.

Nadat u de VPN-client en proxyservers hebt uitgeschakeld, controleert u of het ESO-opstartprogramma is vastgelopen bij het laden. Als u echter met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, kunt u proberen verbinding te maken met een mobiele hotspot.

Methode 6: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Uw antivirusprogramma kan per ongeluk voorkomen dat nieuwe, nieuwste game-patches op uw pc worden geïnstalleerd. U wordt geadviseerd het antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen om het probleem op te lossen. Lees onze gids over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk op uw pc uit te schakelen.

Nadat het ESO-opstartprogramma is vastgelopen bij het laadprobleem op uw Windows 10-pc, moet u ervoor zorgen dat u het antivirusprogramma opnieuw inschakelt, aangezien een systeem zonder beveiligingssuite altijd een bedreiging vormt.

Methode 7: Windows Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Soms kan de Windows Defender Firewall op uw computer om veiligheidsredenen voorkomen dat Elder Scrolls Online wordt gestart. Als in het geval dat Windows Defender Firewall de boosdoener is, moet u deze in- of uitschakelen van de Firewall-beveiligingen tijdelijk vanaf uw computer. Als u niet weet hoe u Windows Defender Firewall moet uitschakelen, helpt onze gids over het uitschakelen van Windows 10 Firewall u hierbij. U kunt de ESO-launcher (op de witte lijst van Elder Scrolls Online) ook toestaan ​​door onze handleiding Apps toestaan ​​of blokkeren via de Windows Firewall te volgen. Zorg ervoor dat u uitzonderingen maakt voor de onderstaande uitvoerbare bestanden. Al deze bestanden bevinden zich in de installatiemap van de game.

 • Bethesda.net_launcher
 • ESO.exe Steam.exe
 • Steam.exe

Zodra u toegang hebt tot Elder Scrolls Online, moet u ervoor zorgen dat u de Firewall-suite opnieuw inschakelt om elke gegevensbedreiging te voorkomen.

Methode 8: grafische stuurprogramma’s bijwerken

Als de stuurprogramma’s in uw computer verouderd zijn, zal dit verouderde stukje software niet goed werken met uw pc-games. Zorg ervoor dat u alle stuurprogramma’s op uw computer bijwerkt, zodat u een betere spelervaring zult hebben. Volg onze gids 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10 om uw stuurprogramma bij te werken en te controleren of u het probleem hebt opgelost.

  Fix bestandssysteemfout 2147219196

Methode 9: Stuurprogramma-updates terugdraaien

Soms kan de huidige versie van grafische stuurprogramma’s opstartconflicten veroorzaken en in dit geval moet u eerdere versies van geïnstalleerde stuurprogramma’s herstellen. U kunt uw computerstuurprogramma’s eenvoudig terugzetten naar hun vorige staat door onze gids te volgen Hoe u stuurprogramma’s kunt terugdraaien op Windows 10.

Sla uw wijzigingen op en controleer of u te maken krijgt met een ESO-opstartprogramma dat vastzit bij het opnieuw laden van het Windows 10-probleem.

Methode 10: grafische stuurprogramma’s opnieuw installeren

Als je merkt dat alle stuurprogramma’s zijn bijgewerkt en er geen updates in behandeling zijn, bestaat de kans dat het huidige stuurprogramma niet compatibel is met je game. U kunt het stuurprogramma opnieuw installeren door naar de officiële site van de fabrikant van NVIDIA, AMD en INTEL te gaan en de nieuwste versie ervan te downloaden. Raadpleeg onze gids Drivers verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10 en voer de stappen uit om uw grafische stuurprogramma’s opnieuw op uw pc te installeren.

Nadat u de GPU-stuurprogramma’s opnieuw hebt geïnstalleerd, controleert u of u het probleem met het laden van het scherm kunt oplossen.

Methode 11: DNS-adres wijzigen

Verschillende gebruikers hebben gesuggereerd dat het overschakelen naar Google DNS-adressen u kan helpen bij het oplossen van het probleem met Elder Scrolls Online dat vastzit bij het laden van het scherm. Als je Minecraft correct start en een zwart leeg scherm ziet, volg dan onze gids om het DNS-adres te wijzigen.

Controleer na het wijzigen van uw DNS-adres of u Elder Scrolls Online zonder fouten kunt starten.

Methode 12: Virtual Private Network gebruiken

Als je tegenkomt dat Elder Scrolls Online vastzit bij het probleem met het laadscherm, kun je de game updaten door een Virtual Private Network te gebruiken om je netwerkidentiteit te omzeilen. Controleer voordat u een VPN-netwerk installeert bij uw internetprovider of de Akami-patchserver door hen wordt geblokkeerd. Vraag hen dan om de blokkering op te heffen of installeer VPN. Bekijk onze gids Wat is een VPN en hoe werkt het? voor meer informatie over Virtual Private Limited.

Als u niet weet hoe u een VPN op uw Windows 10-computer moet instellen, volg dan onze gids over het instellen van een VPN op Windows 10 en implementeer hetzelfde.

Nadat u een VPN-verbinding hebt ingesteld, controleert u of u het ESO-opstartprogramma hebt opgelost dat vastliep op laadfout.

Methode 13: Malwarescan uitvoeren

Als de virusaanval erg ernstig is, kun je helemaal geen verbinding maken met een online game. U wordt geadviseerd om uw computer te scannen volgens de instructies in onze handleiding Hoe voer ik een virusscan uit op mijn computer?

Als je malware van je computer wilt verwijderen, raadpleeg dan onze handleiding Malware verwijderen van je pc in Windows 10. Zodra je alle virussen van je computer hebt verwijderd, maak je verbinding met je game en controleer je of je een vastgelopen ESO-opstartprogramma tegenkomt bij het opnieuw laden.

Methode 14: ESO Launcher repareren

Maar als Elder Scrolls Online niet laadt, kun je proberen het opstartprogramma te repareren om het ESO-opstartprogramma te repareren dat vastzit bij het laadprobleem. Als er problematische bestanden worden gevonden in het reparatieproces, installeert het opstartprogramma alle bestanden opnieuw om het probleem op te lossen. Volg de onderstaande stappen om het ESO-opstartprogramma te repareren.

1. Start File Explorer en navigeer naar de map waar de game op je pc is geïnstalleerd. Hier is een voorbeeld van het directorypad.

C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonZenimax OnlineThe Elder Scrolls Onlinegameclient

2. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand ESO64.exe en klik op Als administrator uitvoeren.

3. Wacht nu tot het opstartprogramma wordt geopend en klik in het vervolgkeuzemenu op de optie Spelopties.

4. Klik vervolgens op Repareren en wacht tot het opstartprogramma de problematische/ontbrekende bestanden opnieuw installeert.

5. Zodra het proces is voltooid, start u de game opnieuw en controleert u of u een ESO-opstartprogramma tegenkomt dat vastzit bij het laden van Windows 10-probleem.

Methode 15: Microsoft Visual C++-pakket opnieuw installeren

Microsoft Visual C++ is een essentieel softwareonderdeel dat op uw computer moet worden geïnstalleerd om games soepel te laten verlopen. Dit pakket wordt op de achtergrond uitgevoerd wanneer u uw games uitvoert. Als er corrupte Microsoft Visual C++-componenten op uw pc staan, moet u het hele pakket opnieuw installeren zoals hieronder wordt aangegeven.

  Hoe het percentage verschil tussen waarden in Excel te vinden?

Opmerking: bij deze methode worden stappen voor het opnieuw installeren van een enkel pakket gedemonstreerd. Herhaal de stappen om alle pakketten opnieuw te installeren.

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Stel Weergave in op > Categorie en klik vervolgens op Een programma verwijderen onder het menu Programma’s, zoals weergegeven.

3. Selecteer het Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable (x64)-pakket.

4. Klik vervolgens op de optie Installatie ongedaan maken en volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

5. Ga nu naar de officiële website van het Microsoft Visual C++-pakket en download de pakketten.

6. Voer ten slotte het gedownloade installatiebestand uit om ze op uw pc te installeren.

Opmerking: aangezien weinig gebruikers hebben gemeld dat Adobe Flash Player op uw pc de Elder Scrolls Online-game kan verstoren, wordt u geadviseerd het opnieuw te installeren en te controleren of het voor u werkt.

Methode 16: DirectX repareren

Als je corrupte DirectX-installatiebestanden hebt, zul je te maken krijgen met Elder Scrolls Online die vastloopt op het probleem met het laden van het scherm. U kunt DirectX niet zo gemakkelijk verwijderen. U kunt het echter repareren om de fout op te lossen door de onderstaande instructies te volgen.

1. Bezoek de DirectX End-User Runtime officiële Web Installer-pagina en klik op de knop Downloaden.

2. Volg nu de instructies op het scherm om DirectX End-User Runtime Web Installer te installeren.

3. Navigeer hier opnieuw naar de DirectX End-User Runtimes-pagina en selecteer de versie van juni 2010 en klik op de knop Downloaden.

4. Installeer vervolgens DirectX End-User Runtimes (juni 2010) op uw pc met beheerdersrechten.

Opmerking: de Microsoft DirectX® End-User Runtime installeert verschillende runtime-bibliotheken van de legacy DirectX SDK voor sommige games die D3DX9, D3DX10, D3DX11, XAudio 2.7, XInput 1.3, XACT en/of Managed DirectX 1.1 gebruiken. Merk op dat dit pakket op geen enkele manier de DirectX Runtime die op uw Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd, wijzigt.

5. Start ten slotte uw pc opnieuw op. Deze hulpprogramma’s vervangen en repareren de corrupte DirectX-bestanden en repareren het ESO-opstartprogramma dat vastzit bij het laden van Windows 10-probleem.

Methode 17: Elder Scrolls Online Launcher opnieuw installeren

Als geen van de methoden je heeft geholpen, moet je de game opnieuw installeren als laatste keuze. U kunt het opstartbestand ook verwijderen uit de Verkenner (C:Program Files (x86)Zenimax OnlineLauncher) en u kunt het opnieuw installeren vanaf de accountbeheerpagina. Speel je de game via Steam, dan kun je de launcher op deze manier niet downloaden. In dit geval moet je de launcher downloaden via de Steam-bibliotheek. Toch is dit de meest gebruikelijke manier om het ESO-opstartprogramma opnieuw te installeren.

1. Druk op de Windows-toets en typ apps en functies en klik vervolgens op Openen.

2. Zoek nu naar ESO launcher in de lijst en klik erop. Selecteer vervolgens de optie Verwijderen.

3. Als u daarom wordt gevraagd, klikt u opnieuw op Installatie ongedaan maken.

4. Zodra de game volledig van je computer is verwijderd, houd je de Windows + E-toetsen samen ingedrukt om de Verkenner te openen.

5. Navigeer nu naar de volgende paden en verwijder de mappen met betrekking tot het ESO-opstartprogramma.

C:WindowsTemp
C:Program Filesgametitl
C:Program Files (x86)gametitle
C:Program FilesCommon FilesBlizzard Entertainment
C:UsersPublicGamesgametitle
C:UsersPublicPublic DocumentsBlizzard Entertainmentgametitle

Opmerking: zorg ervoor dat je iets vindt dat gerelateerd is aan League of Legends in plaats van de gametitel op de bovenstaande locaties.

6. Leeg vervolgens alle gegevens in de Prullenbak en verwijder permanent de bestanden/mappen die u nu hebt verwijderd.

7. Ga vervolgens naar de downloadpagina van het ESO-opstartprogramma en klik op de optie KOOP NU.

8. Meld je aan voor je account en ga verder met het installeren van je spel.

9. Wacht tot het spel is geïnstalleerd. Navigeer naar Mijn downloads in Verkenner en dubbelklik op het installatiebestand om de toepassing uit te voeren.

10. Volg de instructies op het scherm om de game op je pc met Windows 10 te installeren.

Start ten slotte het spel opnieuw en nu heb je een oplossing voor het besproken probleem. Je kunt ook de ondersteuningspagina van Elder Scrolls bezoeken op het officiële Elder Scrolls Online-platform.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u Elder Scrolls Online kunt oplossen die vastzit bij het probleem met het laadscherm op Windows 10. Laat ons weten welke methode het beste voor u werkte. Als u vragen/suggesties heeft met betrekking tot dit artikel, aarzel dan niet om ze in het opmerkingengedeelte te plaatsen.

gerelateerde berichten