Fix Er is niet genoeg opslagruimte beschikbaar om deze opdracht te verwerken

Veel Windows-gebruikers worden geconfronteerd met onvoldoende opslagruimte om deze opdrachtfoutprompt te verwerken vanwege enkele registerfouten, geheugenproblemen en stuurprogrammaconflicten. Als u ook met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, helpt deze gids u dit probleem op te lossen met effectieve methoden voor probleemoplossing. Lees dus verder om niet genoeg geheugenbronnen te herstellen om deze opdrachtfout in Windows 10 te verwerken.

Hoe te repareren Er is niet genoeg opslagruimte beschikbaar om deze opdracht te verwerken

Er zijn zoveel redenen die bijdragen aan de fout dat er niet genoeg opslagruimte beschikbaar is om deze opdracht te verwerken. Een paar van hen staan ​​​​hieronder vermeld.

  • Opslagproblemen in uw schijf.
  • Elke toepassing of service op uw computer heeft een conflict.
  • Tijdelijke bestanden zijn incompatibel en bulksgewijs.
  • Verouderde grafische stuurprogramma’s.
  • Problemen met hoge prestaties.
  • Conflicterend systeem-besturingssysteem.

Gelukkig zijn er zoveel ideeën voor het oplossen van problemen waarmee u het besproken probleem kunt oplossen. Volg ze in dezelfde volgorde als aangegeven.

Methode 1: Maak wat ruimte vrij in C Drive

Als er onvoldoende opslagruimte op uw computer is, kunt u een foutmelding krijgen dat er onvoldoende opslagruimte beschikbaar is om deze opdracht te verwerken. Hier zijn een paar instructies om ongewenste bestanden op de C-schijf te wissen.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + E-toetsen om Verkenner te openen.

2. Klik nu op Deze pc in het linkerdeelvenster en dubbelklik op Lokale schijf (C:) zoals weergegeven.

3A. Als de schijfruimte minder dan 10 GB is, maak dan wat ruimte vrij. Klik met de rechtermuisknop op ongewenste mappen en selecteer de optie Verwijderen. Zorg ervoor dat u de bestanden ook uit de Prullenbak verwijdert.

3B. Als u voldoende ruimte heeft, maar nog steeds onvoldoende opslagruimte beschikbaar heeft om deze bewerking extern bureaublad-fout te voltooien, gaat u naar de volgende methode.

Methode 2: Sluit achtergrondprocessen

Als sommige applicaties op uw Windows 10-pc met elkaar interfereren, heeft u mogelijk onvoldoende geheugenbronnen om deze opdrachtfout te verwerken. Om het probleem op te lossen, wordt u geadviseerd om alle andere programma’s of toepassingen die op de achtergrond worden uitgevoerd een voor een af ​​te sluiten of ze te dwingen af ​​te sluiten met behulp van Taakbeheer. Volg hiervoor onze handleiding over het beëindigen van een taak in Windows 10.

Methode 3: Oude sessies sluiten

Enkele gedeelde mappen en sessies op de fileservers worden mogelijk niet gesloten en veroorzaken daardoor een grote vertraging op uw computer. U wordt geadviseerd om de oude sessies op uw computer te sluiten volgens de onderstaande instructies om te verhelpen dat er onvoldoende opslagruimte beschikbaar is om deze opdrachtfout te verwerken.

  Verborgen toeslagen en belastingen op Airbnb bekijken

1. Druk op de Windows-toets en typ Computerbeheer en klik vervolgens op Als administrator uitvoeren.

2. Dubbelklik nu op Gedeelde mappen en dubbelklik vervolgens op Sessies zoals afgebeeld.

3. Sluit nu de actieve sessies en controleer of u zonder fouten toegang had tot uw gedeelde locatie, er is niet genoeg opslagruimte beschikbaar om deze opdracht te verwerken.

Methode 4: Tijdelijke bestanden wissen

Als er minimaal beschikbare ruimte op uw computer is, kan deze factor ertoe bijdragen dat er onvoldoende opslagruimte beschikbaar is om deze opdrachtfout te verwerken. Volg in dit scenario onze gids 10 manieren om ruimte op de harde schijf vrij te maken op Windows, waarmee u alle onnodige bestanden op uw computer kunt wissen.

Nadat u ongewenste tijdelijke bestanden op uw pc hebt gewist, controleert u of er onvoldoende opslagruimte beschikbaar is om deze bewerking extern bureaublad-fout te voltooien.

Methode 5: Systeembestanden herstellen

Controleer of uw systeembestanden beschadigd zijn door toepassingen van derden op uw pc. Als dit het geval is, wordt u aangeraden de hulpprogramma’s SFC (System File Checker) en DISM (Deployment Image Servicing and Management) uit te voeren nadat u uw computer in de veilige modus hebt opgestart.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te starten

2. Typ vervolgens msconfig en druk op Enter om Systeemconfiguratie te openen.

3. Schakel nu in het nieuwe venster dat wordt geopend naar het tabblad Opstarten.

4. Vink hier het vakje Veilig opstarten onder Opstartopties aan en klik op OK.

5. Nu verschijnt er een prompt op het scherm met de melding: Mogelijk moet u uw computer opnieuw opstarten om deze wijzigingen toe te passen. Sla alle geopende bestanden op en sluit alle programma’s voordat u opnieuw opstart.

6. Bevestig uw keuze en klik op Opnieuw opstarten of Afsluiten zonder opnieuw opstarten. Nu wordt uw computer opgestart in de veilige modus.

7. Lees onze handleiding over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om al uw corrupte bestanden te herstellen met SFC/DISM-opdrachten.

Start vervolgens uw pc op in de normale modus en controleer of u niet genoeg geheugenbronnen hebt hersteld om deze opdrachtfout te verwerken.

Methode 6: Reset wachtwoord van conflicterend account

Een andere mogelijke oplossing voor niet genoeg opslagruimte is beschikbaar om deze bewerking extern bureaublad-fout te voltooien, is om het wachtwoord voor uw lokale account met het conflict opnieuw in te stellen. Hier zijn een paar stappen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

1. Log in op een ander account dat verschilt van het account met het conflict.

2. Druk nu op de Windows-toets en typ Configuratiescherm. Klik vervolgens op Openen.

3. Stel de pictogrammen Weergeven op > Kleine in en klik vervolgens op Gebruikersaccounts.

4. Klik nu op Beheer een ander account zoals weergegeven.

5. Selecteer nu het account met het conflict.

6. Klik vervolgens op Wijzig het wachtwoord.

7. Typ vervolgens twee keer uw nieuwe wachtwoord.

8. Klik ten slotte op Wachtwoord wijzigen. Controleer vervolgens of u hebt vastgesteld dat er niet genoeg opslagruimte beschikbaar is om deze bewerking extern bureaublad-fout te voltooien.

Methode 7: grafische stuurprogramma’s bijwerken

Als de stuurprogramma’s in uw computer verouderd zijn, zal dit verouderde stukje software niet goed werken met uw pc-programma’s. Zorg ervoor dat u alle stuurprogramma’s op uw computer bijwerkt, zodat u geen foutmelding krijgt dat er onvoldoende opslagruimte beschikbaar is om deze opdracht te verwerken. U kunt zoeken naar de nieuwste releases van stuurprogramma’s van de officiële websites of u kunt ze handmatig bijwerken. Volg onze gids 4 manieren om grafische stuurprogramma’s bij te werken in Windows 10 om uw stuurprogramma bij te werken en te controleren of u het probleem hebt opgelost.

  Een oude laptop voor kinderen instellen

Methode 8: grafische stuurprogramma’s opnieuw installeren

Als u merkt dat alle stuurprogramma’s zijn bijgewerkt en er geen updates in behandeling zijn, bestaat de kans dat het huidige stuurprogramma niet compatibel is met uw pc-programma’s. U kunt het stuurprogramma opnieuw installeren door naar de officiële site van de fabrikant van NVIDIA, AMD en INTEL te gaan en de nieuwste versie ervan te downloaden. Raadpleeg onze gids Drivers verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10 en voer de stappen uit om uw grafische stuurprogramma’s opnieuw op uw pc te installeren.

Controleer na het opnieuw installeren van GPU-stuurprogramma’s of u kunt oplossen dat er niet genoeg opslagruimte beschikbaar is om deze opdrachtfout te verwerken.

Methode 9: grafische stuurprogramma’s terugdraaien

Soms kan de huidige versie van grafische stuurprogramma’s opstartconflicten veroorzaken en in dit geval moet u eerdere versies van geïnstalleerde stuurprogramma’s herstellen. Dit proces wordt terugdraaien van stuurprogramma’s genoemd en u kunt uw computerstuurprogramma’s eenvoudig terugzetten naar hun vorige staat door onze gids te volgen Hoe u stuurprogramma’s kunt terugdraaien op Windows 10.

Sla uw wijzigingen op en controleer of u onvoldoende geheugenbronnen hebt om deze opdrachtfout opnieuw te verwerken.

Methode 10: Update MS SQL Server

Weinig gebruikers hebben gesuggereerd dat het bijwerken van de Microsoft SQL-server hen heeft geholpen bij het oplossen van onvoldoende opslagruimte om deze externe bureaubladfout te voltooien. Meestal komt deze update met Windows-updates zelf. Als u echter een update vindt die nog moet worden geïnstalleerd, gaat u naar de officiële Microsoft-website en installeert u de updates.

Nadat u de Microsoft SQL Server hebt bijgewerkt, start u uw computer opnieuw op en controleert u of het probleem opnieuw optreedt.

Methode 11: Malwarescan uitvoeren

Verschillende Microsoft-experts suggereren dat het scannen van een pc u zal helpen uw computer foutvrij te houden, er is niet genoeg opslagruimte beschikbaar om deze opdracht te verwerken. Als er virussen of malware op uw pc zijn, kunt u geen externe en interne hardwareapparaten gebruiken. Het kan dus zijn dat er niet genoeg opslagruimte beschikbaar is om deze opdracht op uw Windows 10-computer te verwerken.

Daarom wordt u aangeraden uw computer te scannen volgens de instructies in onze handleiding Hoe voer ik een virusscan uit op mijn computer?

Als u malware van uw computer wilt verwijderen, raadpleeg dan ook onze handleiding Hoe u malware van uw pc kunt verwijderen in Windows 10.

Methode 12: Windows bijwerken

Als er nieuwe Microsoft-updates op uw pc moeten worden geïnstalleerd, kunnen enkele bugs en problemen niet op uw computer worden opgelost. Zoals door veel gebruikers wordt gesuggereerd, kunt u met het bijwerken van Windows 10-computers een fout oplossen die niet voldoende opslagruimte beschikbaar heeft om deze opdracht te verwerken. Volg onze gids over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10 om uw Windows 10-computer bij te werken.

  Dit is wanneer een donker thema batterijvermogen kan besparen

Nadat u uw pc hebt bijgewerkt, controleert u of de fout opnieuw optreedt.

Methode 13: Prestatieopties wijzigen

Soms kan het wijzigen van prestatieproblemen u helpen de besproken fout op te lossen. Hier zijn een paar instructies om hetzelfde te implementeren.

1. Druk op de Windows-toets en typ Bekijk geavanceerde systeeminstellingen en klik op Openen.

2. Klik op het tabblad Geavanceerd op de optie Instellingen… zoals gemarkeerd.

3. Schakel vervolgens het selectievakje Aanpassen voor de beste prestaties in onder Visuele effecten.

4. Klik ten slotte op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 14: Verhoog het wisselbestand

Telkens wanneer het hoofdsysteemgeheugen de limiet overschrijdt, wordt een wisselbestand (swapbestand om het hoofdgeheugen aan te vullen) op uw pc gemaakt. Dit wisselbestand heeft ook beperkingen en u kunt ze uitbreiden om te verhelpen dat er niet genoeg opslagruimte beschikbaar is om deze bewerking extern bureaublad te voltooien.

1. Herhaal stap 1-2 zoals aangegeven in de bovenstaande methode.

2. Schakel nu over naar het tabblad Geavanceerd en klik op Wijzigen… onder Virtueel geheugen zoals weergegeven.

3. Schakel in het volgende venster het selectievakje Automatisch de wisselbestandsgrootte voor alle stations beheren uit en klik op het keuzerondje Aangepast formaat.

4. Vergelijk vervolgens de momenteel toegewezen grootte van het wisselbestand met de beschikbare ruimte op uw geselecteerde schijf en typ/verhoog de begingrootte (MB) en de maximale grootte (MB) zoals weergegeven.

5. Klik ten slotte op OK om de wijzigingen op te slaan en uw pc opnieuw op te starten.

Controleer of u niet genoeg geheugenbronnen hebt gerepareerd om dit opdrachtprobleem te verwerken.

Methode 15: IRPStackSize-parameter wijzigen

Dit is een eenvoudige oplossing waarmee u kunt oplossen dat er niet genoeg opslagruimte beschikbaar is om deze opdracht met een paar simpele klikken te verwerken. Dit vereist enige extra zorg aangezien u te maken heeft met de register-editor.

1. Druk op de Windows-toets en typ Register-editor en klik vervolgens op Als administrator uitvoeren.

2. Navigeer vervolgens naar het volgende pad.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesLanmanServerParameters

4. Zoek naar de parameter IRPStackSize en als deze bestaat, gaat u verder met stap 6.

5. Als het niet bestaat, klik dan met de rechtermuisknop op het scherm en klik op Nieuw gevolgd door DWORD (32-bit) Value. Noem het item IRPStackSize.

6. Dubbelklik op dit item en klik op Decimaal.

7. Stel nu de Waardegegevens in op 1 en klik op OK.

Methode 12: PC resetten

Als geen van de methoden u heeft geholpen om te verhelpen dat er onvoldoende opslagruimte beschikbaar is om deze externe bureaubladfout te voltooien, moet u uw Windows-besturingssysteem opschonen en installeren. Om uw computer schoon op te starten, voert u de stappen uit zoals beschreven in onze handleiding Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u niet genoeg opslagruimte hebt kunnen oplossen om deze opdrachtfout in Windows 10 te verwerken. Laat ons weten welke methode het beste voor u werkte. Als u vragen/suggesties heeft met betrekking tot dit artikel, aarzel dan niet om ze in het opmerkingengedeelte te plaatsen.

gerelateerde berichten