Fix Err Proxyverbinding mislukt Chrome-fout

Een proxyserver helpt om internetten privéer te maken. Het verandert uw IP-adres en identificeert gegevens op uw computer. Door dit te doen, helpt u uw persoonlijke gegevens privé te houden en dus veilige browse-activiteit en privébrowsergeschiedenis. Het gebruik van webproxy’s leidt echter vaak tot verschillende fouten. Deze fouten treden meestal op wanneer software, een server of website iets ongewoons krijgt. Een van deze fouten is err proxy-verbinding mislukt Chrome die meestal wordt aangetroffen bij een poging om een ​​website te bezoeken. Als u iemand bent die met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, helpt onze gids over proxyserverfout in Google Chrome u om het probleem op te lossen. We zullen de redenen achter de fout ontdekken, evenals verschillende manieren waarop u deze kunt oplossen. Laten we dus meteen beginnen met onze gids en ingaan op het oplossen van err proxy-fouten op uw Windows-pc.

Hoe op te lossen Err Proxy-verbinding mislukt Chrome-fout

Laten we eens kijken naar enkele van de mogelijke redenen achter proxyfouten op uw bureaublad:

  • Een van de veelvoorkomende problemen waarvan is vastgesteld dat ze tot het probleem leiden, is een zwakke of geen internetverbinding.
  • De fout lijkt op te treden bij het openen van de pagina die SSL gebruikt.
  • Een andere reden die een probleem kan zijn, is een kapotte registersleutel op een Windows-computer.
  • Als IP, wachtwoord en poort niet op uw systeem zijn aangesloten, kunnen ze een fout veroorzaken.
  • Een andere reden achter het probleem kunnen proxy-instellingen op uw systeem zijn.

Als u geen toegang tot internet kunt krijgen en herhaaldelijk proxyserverfouten ziet, kunt u een paar onderstaande methoden volgen waarmee u het probleem gemakkelijk kunt oplossen:

Methode 1: los een onstabiele internetverbinding op

In de meeste situaties ligt het echte probleem bij de zwakke of trage internetverbinding op uw apparaat. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw internetverbinding goed werkt. Dit betekent dat het echte probleem niet bij de proxyserver ligt en eenvoudig kan worden opgelost door de problemen met de internetverbinding op te lossen. Als u een zwakke internetsignaalsterkte op uw systeem ondervindt of geen verbinding met internet kunt maken, kunt u onze gids raadplegen over Kan geen verbinding maken met internet? Repareer je internetverbinding!

  Een video omgekeerd zoeken

Methode 2: internetinstellingen resetten

Als u geen verbinding kunt maken met de proxyserver Chroom vanwege internet kunt u ook proberen de internetinstellingen op uw pc te resetten. In de meeste gevallen is deze methode behoorlijk nuttig gebleken. U kunt de internetinstellingen resetten met behulp van de onderstaande stappen:

1. Druk tegelijkertijd op de Win + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ inetcpl.cpl en druk op Enter om het venster Interneteigenschappen te openen.

3. Open het tabblad Geavanceerd in het vak Interneteigenschappen.

4. Klik nu op Geavanceerde instellingen herstellen.

5. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of de proxyserverfout is opgelost.

Methode 3: Tweak proxy-instellingen

Om err proxy-verbinding mislukt Chrome op te lossen, is de volgende stap het wijzigen van de proxy-instellingen. U kunt uw proxyserver ook terugzetten naar de standaardinstellingen met behulp van de onderstaande stappen:

1. Start de Internet-eigenschappen venster zoals weergegeven in Methode 2.

2. Klik vervolgens op het tabblad Verbindingen en selecteer daarin LAN-instellingen.

3. Schakel het selectievakje Instellingen automatisch detecteren in en schakel alle andere selectievakjes uit.

4. Klik ten slotte op OK en start uw pc opnieuw op.

Methode 4: Proxy-instellingen uitschakelen via register

Het Windows-register houdt een database bij die wordt gebruikt voor het beheren en opslaan van low-level instellingen voor apps in het Windows-besturingssysteem. U kunt de proxyserverfout in Google Chrome oplossen door proxy-instellingen uit te schakelen via het register. Volg de onderstaande instructies om meer te weten te komen over hoe u dit via het register kunt doen:

Opmerking: maak een back-up voordat u wijzigingen aanbrengt in het Windows-register.

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door tegelijkertijd op de Win + R-toetsen te drukken

2. Typ regedit en druk op Enter om de Register-editor te starten.

3. Navigeer nu naar het volgende sleutelmappad in de Register-editor.

ComputerHKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings

4. Klik nu met de rechtermuisknop op de ProxyEnable-sleutel erin en selecteer Verwijderen.

5. Start de pc opnieuw op zodra de stappen zijn uitgevoerd.

Methode 5: Reset Google Chrome naar standaardinstellingen

U kunt ook proberen Google Chrome terug te zetten naar de standaardinstellingen als Chrome geen verbinding kan maken met de proxyserverfout blijft bestaan.

  15 beste crypto-handelsbots voor geautomatiseerde handel

1. Start Google Chrome op uw pc en klik op de drie puntjes om de Chrome-menubalk te openen.

2. Klik er nu op om Instellingen te openen.

3. Klik op Opnieuw instellen en opruimen in het linkerdeelvenster.

4. Klik nu op Reset instellingen naar hun oorspronkelijke standaardwaarden.

5. Bevestig het proces door op Instellingen resetten te klikken.

Methode 6: Reset TCP/IP

Verbindingsproblemen op uw Windows-pc zijn eenvoudig op te lossen. Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met de proxyserver Chrome, kunt u TCP resetten en het IP-adres vernieuwen om de fout op te lossen. Om dit te doen, moet u een paar opdrachten uitvoeren zoals hieronder aangegeven:

1. Druk op de Windows-toets, typ Opdrachtprompt en klik op Als administrator uitvoeren.

2. Voer nu de volgende opdrachten in en druk na elke opdracht op Enter.

netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew

3. Nadat de opdrachten zijn verwerkt, start u de pc opnieuw op en controleert u of er geen verbinding kan worden gemaakt met de proxyserver. Het probleem met de Chrome-proxyserver is opgelost.

Methode 7: Los pc-misconfiguraties op

U kunt ook proberen om verkeerde pc-configuraties op te lossen als u er nog steeds niet in bent geslaagd om de foutieve proxyverbinding Chrome te repareren. Meestal ligt het belangrijkste probleem bij de antivirus of firewall die op uw pc wordt gebruikt. U moet dus alle antivirusprogramma’s of firewalls van derden uitschakelen die op uw systeem worden gebruikt en die de proxyserver kunnen verstoren en de fout kunnen veroorzaken. U kunt meer te weten komen over het uitschakelen van Windows 10 Firewall met behulp van onze gids.

Als u een antivirusprogramma van derden op uw pc wilt uitschakelen, kunt u onze handleiding raadplegen over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10.

Methode 8: verwijder ongewenste programma’s uit Windows

De volgende mogelijke effectieve oplossing om op te lossen dat Chrome geen verbinding kan maken met de proxyserverfout, is het verwijderen van ongewenste programma’s van uw Windows-pc. Deze ongewenste programma’s kunnen de proxyservers en daarmee de fout verstoren. Om dit te doen, moet u uw computer dus in de veilige modus opstarten. U kunt leren hoe u in de veilige modus kunt opstarten in Windows 10 met behulp van onze uitgebreide gids erover.

  Een Mac instellen voor uw kinderen

Methode 9: Neem contact op met proxyprovider

Als u de proxyserverfout in het probleem met Google Chrome nog steeds niet kunt oplossen, moet u contact opnemen met uw proxyprovider voor ondersteuning. U kunt eenvoudig de site van uw proxyprovider bezoeken en hen op de hoogte stellen van het probleem waarmee u wordt geconfronteerd. De professionals zullen u goed begeleiden en u helpen met een effectieve oplossing voor de fout.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Hoe kan ik de proxyfout in Chrome oplossen?

Ans. U kunt proxyfouten in Chrome oplossen door uw proxyinstellingen te wijzigen of uw Chrome-instellingen in te stellen op standaard.

Q2. Wat kan ik doen als ik geen verbinding kan maken met een proxyserverfout in Windows 10?

Ans. Als u geen verbinding kunt maken met een proxyserver in Windows 10, kunt u proberen de proxy-instellingen uit te schakelen, de browsercache te wissen, de DNS leeg te maken, het IP-adres opnieuw in te stellen en uw Chrome-instellingen terug te zetten naar de standaardinstellingen.

Q3. Wat betekent het met een mislukte proxyverbinding?

Ans. Een mislukte proxyverbinding betekent dat uw browser geen verbinding met internet kan maken vanwege een proxyverbinding.

Q4. Hoe kan ik de proxy of VPN op mijn apparaat repareren?

Ans. U kunt VPN of proxy op uw apparaat repareren door een andere locatie of server te gebruiken, uw cookies te wissen of uw browsercache te wissen.

Q5. Wat zijn Chrome-proxyinstellingen?

Ans. Chrome-proxyinstellingen zijn een tussenpersoon tussen uw computer en internet. Dit wordt vaak gebruikt om uw locatie te verbergen en om u toegang te geven tot websites die anders geblokkeerd zouden zijn.

***

We hopen dat onze gids over het mislukken van de proxyverbinding Chrome informatief genoeg was en u heeft geholpen de fout op verschillende manieren op te lossen die in het bovenstaande document worden beschreven. Laat het ons weten over uw vragen, suggesties of twijfels door ze achter te laten in de opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten