Fix Error 523: Origin is onbereikbaar

Via Origin kun je eenvoudig alle games op internet kopen en verkopen. Maar zoals alle apps en games werkt het soms niet zoals verwacht. Veel gebruikers worden geconfronteerd met fout 523: Oorsprong is onbereikbaar probleem. Het is alleen dat de app niet goed met internet kan worden verbonden. Fout 523 Origin treedt op als gevolg van een serverstoring, corrupte cachebestanden, enz. Toch zijn er vele andere redenen die het probleem op uw Windows-computer veroorzaken. Als u ook met dit probleem wordt geconfronteerd, helpt deze gids u bij het oplossen van een onbereikbaar probleem met Origin met een reeks eenvoudige en effectieve hacks voor probleemoplossing. Lees dus verder.

Fout 523 oplossen: Oorsprong is onbereikbaar

Zoals hierboven vermeld, veroorzaken verschillende problemen fout 523 Origin op Windows-probleem. Toch worden hieronder enkele veelvoorkomende redenen vermeld.

 • Dit kan te wijten zijn aan uw verouderde besturingssysteem en systeemstuurprogramma’s.
 • Hoewel de antivirussoftware in de toepassing op de witte lijst staat, zijn er enkele situaties waarin deze de toegang tot systeembronnen blokkeert.
 • Dit kan te wijten zijn aan corrupte Origin-installatiebestanden of gamebestanden.
 • Er kan een ontoereikende of onstabiele netwerkverbinding zijn.
 • Je start het spel zonder beheerdersrechten.
 • Dit kan ook te wijten zijn aan virussen of malware.
 • Sommige achtergrondprocessen verstoren het spel.
 • Er is mogelijk interferentie met de proxyserver.
 • Een verouderd .NET-framework op uw pc kan deze fout veroorzaken.

Na het analyseren van verschillende online rapporten en handleidingen voor het oplossen van problemen, hebben we een lijst samengesteld met enkele effectieve hacks die u helpen het probleem met Origin is onbereikbaar op te lossen. Volg ze in dezelfde volgorde om perfecte resultaten te bereiken.

Methode 1: basisstappen voor probleemoplossing

Hieronder volgen enkele basismethoden om de fout op te lossen.

1A. Start de pc opnieuw op

U kunt fout 523 tegenkomen: Oorsprong is onbereikbaar probleem als er tijdelijke fouten op uw pc zijn. Het herstarten van uw computer kan het probleem oplossen dat Origin onbereikbaar is, wat een eenvoudige truc is en hier is hoe u het moet doen.

1. Ga naar het bureaublad door de Windows + D-toetsen samen in te drukken.

2. Druk vervolgens tegelijkertijd op de toetsen Alt + F4.

3. Kies nu de optie Opnieuw opstarten in het vervolgkeuzemenu en druk op Enter.

1B. Wacht op server-uptime

Het controleren van de serverstatus van Origin is een extra oplossing als het opnieuw opstarten van uw pc u niet heeft geholpen bij het oplossen van fout 523 Origin-probleem. U kunt de officiële site van bezoeken Downdetector. U ontvangt een bericht waarin gebruikersrapporten aangeven dat er momenteel geen problemen zijn bij Origin als u geen problemen heeft met de server. Als u een ander bericht ziet, moet u wachten tot de problemen aan de serverzijde zijn opgelost.

1C. Start het Origin-proces opnieuw

Het herstarten van je Origin-proces is een andere oplossing voor fout 523: Origin is onbereikbaar. Hier is hoe het te doen.

1. Volg onze gids over Taak beëindigen in Windows 10 om de Origin-taak te sluiten, die zich onder het tabblad Processen bevindt.

2. Typ Origin in de zoekbalk van Windows en klik op Openen.

1D. Zorg voor een stabiele netwerkverbinding

Als uw internetverbinding onstabiel en ontoereikend is, kan dit fout 523: Oorsprong is onbereikbaar probleem veroorzaken. Als er interferentie of obstakels zijn tussen uw pc en router, kan dit ook het besproken probleem veroorzaken. Controleer de netwerksnelheid van uw computer door een Snelheidstest.

  Fix Error 1310 Controleer of u toegang heeft tot die directory

Volg de onderstaande criteria en zorg ervoor dat uw computer hieraan voldoet.

 • Verwijder alle obstakels tussen de weg van de router als de signaalsterkte van uw netwerk erg laag is.
 • Je internetverbinding kan traag zijn als er veel apparaten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten, dus probeer dit te vermijden.
 • Geef er altijd de voorkeur aan een router of modem te kopen die is geverifieerd door uw ISP (Internet Service Provider).
 • Het wordt niet aanbevolen om oude, beschadigde of kapotte kabels te gebruiken. Vervang de kabels indien nodig.
 • Zorg ervoor dat de draden van de modem naar de muur en de draden van de modem naar de router vrij zijn van storingen.

Als u problemen met de internetverbinding ondervindt, raadpleegt u onze handleiding over het oplossen van netwerkverbindingsproblemen op Windows 10 om hetzelfde probleem op te lossen.

1E. Sluit achtergrondtoepassingen

Er kunnen veel toepassingen zijn die op de achtergrond kunnen worden uitgevoerd. Dit verhoogt het gebruik van de CPU-bronnen en verbruikt veel meer geheugenruimte dan verwacht. Daarom beïnvloedt het de systeemprestaties en kan het ook fout 523 veroorzaken: Origin is onbereikbaar. Sluit alle onderstaande processen die de bronnen van uw computer kunnen verbruiken, een voor een of handmatig, door onze gids Taak beëindigen in Windows 10 te volgen.

 • schors
 • Nvidia GeForce-ervaring
 • Uplay
 • Xbox Windows-app
 • Meningsverschil
 • MSI-naverbrander
 • Rivatuner statistieken/server
 • Opnieuw inkleuren
 • AMD’s Wattman-programma
 • Fraps
 • AB-overlay
 • Asus Sonic-radar
 • NVIDIA schaduwspel
 • AverMedia Stream-engine
 • Stoom
 • Razer Synaps
 • OBS

1F. VPN of proxy uitschakelen (indien van toepassing)

U kunt te maken krijgen met Origin is een onbereikbaar probleem als de netwerkinstellingen op uw Windows 10 ongepast zijn. Als je een VPN hebt of proxyservers op je pc gebruikt, lees dan ons artikel over VPN en proxy uitschakelen op Windows 10 en voer vervolgens de stappen uit zoals beschreven in deze handleiding.

1G. Windows bijwerken

Als er bugs op je computer zijn die bijdragen aan fout 523: Origin is onbereikbaar, kun je dit oplossen door simpelweg je besturingssysteem bij te werken. Als u nieuw bent bij het updaten van uw Windows 10-pc, volgt u de stappen in dit artikel Hoe u de nieuwste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren en volgt u de stappen die daar worden gegeven.

1 uur. Netwerkstuurprogramma’s bijwerken

Alle netwerkstuurprogramma’s op je pc moeten compatibel zijn en de nieuwste versie hebben, zodat je de Origin-app probleemloos kunt gebruiken. Als uw pc verouderde stuurprogramma’s gebruikt, moet u deze bijwerken om problemen op te lossen, zoals het probleem dat we nu bespreken. U kunt deze taak handmatig uitvoeren of met behulp van software van derden.

Raadpleeg onze gids over het bijwerken van netwerkadapterstuurprogramma’s op Windows 10 om alle stuurprogramma’s handmatig bij te werken en te controleren of u de online instellingen van Origin zonder problemen kunt gebruiken.

1I. Netwerkstuurprogramma’s terugdraaien

Als de huidige versie van de netwerkstuurprogramma’s niet compatibel is met je game, heeft het geen zin om ze bij te werken of opnieuw te installeren. Het enige dat u hoeft te doen, is de stuurprogramma’s terugzetten naar de vorige versie door onze gids te volgen, Stuurprogramma’s terugdraaien op Windows 10.

1J. Installeer netwerkstuurprogramma’s opnieuw

Als u na het updaten of terugdraaien van de netwerkstuurprogramma’s nog steeds fout 523 Origin tegenkomt, moet u de apparaatstuurprogramma’s opnieuw installeren om eventuele incompatibiliteitsproblemen op te lossen. Er zijn zoveel methoden om stuurprogramma’s opnieuw te installeren op Windows. Maar als u niet zeker weet hoe u hetzelfde moet implementeren, raadpleegt u onze handleiding over het verwijderen en opnieuw installeren van stuurprogramma’s op Windows 10 en implementeert u hetzelfde.

  Hoe Outlook te repareren dat vastzit bij het laden van profiel

1K. Voer een malwarescan uit

Verschillende Microsoft-experts suggereren dat het scannen van een pc u zal helpen uw computer bedreigingsvrij te houden. Als er virussen of malware op uw pc zijn binnengedrongen, kunt u geen externe en interne hardwareapparaten gebruiken. Daarom wordt u geadviseerd om uw computer te scannen volgens de instructies in onze handleiding Hoe voer ik een virusscan uit op mijn computer?

Als u malware van uw computer wilt verwijderen, raadpleegt u ook onze handleiding over het verwijderen van malware van uw pc in Windows 10.

1L. Reset internetverbinding

Probeer ondanks alle hierboven genoemde oplossingen de netwerkinstellingen opnieuw in te stellen als geen van de methoden u heeft geholpen bij het oplossen van fout 523: Origin is onbereikbaar. Volg hiervoor onze gids over Netwerkinstellingen resetten op Windows 10

Methode 2: voer Origin uit met beheerdersrechten

Toegang tot enkele bestanden en services vereist beheerdersrechten in Origin. U kunt fout 523 Origin tegenkomen als u niet over de vereiste beheerdersrechten beschikt. Volg de onderstaande stappen om Origin als beheerder uit te voeren.

1. Klik met de rechtermuisknop op de Origin Desktop-snelkoppeling en selecteer Eigenschappen.

2. Ga naar het tabblad Compatibiliteit en vink het vakje Dit programma uitvoeren als beheerder aan.

3. Klik op Toepassen > OK.

Methode 3: Origin Cache-bestanden wissen

Volg de onderstaande stappen om de tijdelijke cachebestanden van Origin te verwijderen, waarmee u het probleem met Origin onbereikbaar kunt oplossen.

1. Druk op de Windows-toets, typ %appdata% en klik op Openen om de map AppData Roaming te openen.

2. Klik met de rechtermuisknop op de map Origin en kies de optie Verwijderen.

3. Typ %programdata% in de zoekbalk van Windows en klik op Openen om naar de map ProgramData te gaan.

4. Zoek vervolgens de map Origin en verwijder alle bestanden behalve de map LocalContent, die alle spelgegevens bevat.

5. Start ten slotte de pc opnieuw op en controleer of het probleem is verholpen.

Methode 4: Tweak Origin in-game instellingen

Als je nog steeds fout 523 tegenkomt: Origin is onbereikbaar, probeer dan de in-game instellingen aan te passen, en hier zijn de stappen om het te doen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Origin en klik op Openen.

2. Voer de inloggegevens in en meld u vervolgens aan bij het EA-account.

3. Klik op het Origin-menu in de linkerbovenhoek.

4. Selecteer Toepassingsinstellingen in het vervolgkeuzemenu.

5. Schakel nu de schakelaar in voor Enable Origin In-Game onder ORIGIN IN-GAME.

Methode 5: Schakel over naar Origin Client Beta

Als het aanpassen van de in-game-instellingen niet heeft geholpen dat Origin onbereikbaar is, probeer dan over te schakelen naar de Origin-client Beta. Hier zijn de stappen om het te doen.

1. Start Origin zoals eerder gedaan.

2. Klik op Origin > Applicatie-instellingen.

3. Navigeer naar het tabblad Toepassing.

4. Schakel de schakelaar voor Deelnemen aan Origin-clientbèta’s in onder Clientupdates.

5. Start de Origin-client opnieuw op nadat u bent overgeschakeld naar de bètaversie en kijk of het probleem is opgelost.

Methode 6: .NET Framework bijwerken

.NET-framework op een Windows 10-computer is essentieel voor een ononderbroken service van moderne apps en games. Veel apps en games hebben een automatische updatefunctie voor het .NET-framework; het wordt dus automatisch bijgewerkt wanneer er een update beschikbaar is. In een ander geval, als er een update op uw pc wordt gevraagd, kunt u de nieuwste versie van het .NET Framework handmatig installeren, zoals besproken in onze handleiding Microsoft .NET Framework 3.5 installeren

  Hoe u een klein Skype-venster terugkrijgt

Methode 7: Uitsluiting toevoegen in firewall

Als Windows Firewall geen conflict met Origin veroorzaakt, blokkeert de antivirussoftware op uw systeem waarschijnlijk Origin of vice versa. U kunt een uitsluiting voor Origin toevoegen om Fout 523 op te lossen: Origin is onbereikbaar.

Optie I: via Windows-beveiliging

1. Druk op de Windows-toets, typ virus- en bedreigingsbeveiliging en klik op Openen.

2. Klik op Instellingen beheren.

3. Klik vervolgens op Uitsluitingen toevoegen of verwijderen.

4. Selecteer op het tabblad Uitsluitingen de optie Een uitsluiting toevoegen en klik op Bestand.

5. Navigeer nu naar de bestandsmap waar u het programma hebt geïnstalleerd en selecteer het Origin-bestand.

6. Wacht tot de tool is toegevoegd aan de beveiligingssuite en je bent klaar om Origin zonder problemen te gebruiken!

Optie II: via antivirus van derden

Opmerking: we hebben de stappen voor Avast Free Antivirus als voorbeeld weergegeven. Volg de stappen volgens uw antivirusprogramma.

1. Start Avast Antivirus en klik op de menuoptie in de rechterbovenhoek, zoals gemarkeerd.

2. Klik hier op Instellingen.

3. Ga in het menu Algemeen naar Geblokkeerde en toegestane apps.

4. Klik op TOESTEMMING APP onder het gedeelte Lijst met toegestane apps.

5. Klik nu op TOEVOEGEN, overeenkomend met het Origin-app-pad om het aan de witte lijst toe te voegen. We hebben hieronder weergegeven dat App Installer wordt toegevoegd als een uitsluiting.

Opmerking: je kunt ook naar de Origin-app bladeren door de optie SELECT APP PATH te selecteren en vervolgens op de knop TOEVOEGEN te klikken.

Methode 8: Origin opnieuw installeren

Als geen van de methoden u heeft geholpen, probeer dan de software te verwijderen en opnieuw te installeren. Alle veelvoorkomende storingen in verband met een softwareprogramma kunnen worden opgelost wanneer u het programma opnieuw installeert. Hieronder volgen de stappen om Origin opnieuw te installeren om Fout 523 op te lossen: Origin is onbereikbaar.

1. Druk op de Windows-toets, typ apps en functies en klik op Openen.

2. Zoek naar Oorsprong in Zoek in dit lijstveld.

3. Selecteer Origin en klik op Verwijderen.

4. Klik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.

5. Klik nu op de knop Verwijderen in de wizard Origin Uninstall.

6. Klik ten slotte op Voltooien om de app van uw toestel te verwijderen.

7. Dan, start de pc opnieuw op.

8. Download Origin van zijn officiële website door op de knop Downloaden voor Windows te klikken.

9. Voer het gedownloade bestand uit door erop te dubbelklikken.

10. Klik op Installeer Origin.

11. Selecteer de installatielocatie… en wijzig andere opties volgens uw vereisten.

12. Controleer vervolgens de licentieovereenkomst voor eindgebruikers om deze te accepteren en klik op Doorgaan.

13. Log ten slotte in op je EA-account en begin met het spelen van de games.

***

We hopen dat deze gids nuttig was en dat je fout 523: Origin is onbereikbaar probleem op je apparaat kunt oplossen. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze ook in het opmerkingengedeelte plaatsen.

gerelateerde berichten