Fix Error Code 118 Steam in Windows 10

Steam is een online gamebeheerplatform dat geliefd is bij miljoenen gebruikers over de hele wereld. Het heeft een cloudgebaseerde gamebibliotheek waarmee je eenvoudig games op je computer kunt kopen en installeren. Volgens verschillende online rapporten worden gamers onlangs geconfronteerd met foutcode 118 op Steam. Als u ook met dezelfde foutcode wordt geconfronteerd, hoeft u zich geen zorgen te maken! Deze gids voor probleemoplossing helpt je bij het oplossen van Steam die geen verbinding kan maken met de serverfout. Lees dus verder!

Hoe foutcode 118 Steam te repareren in Windows 10

Wanneer je je game op Steam speelt of start, kun je te maken krijgen met foutcode 118 Steam. Het volledige foutbericht is Kan geen verbinding maken met de server. Server is misschien offline vergezeld van een foutcode 118. De meest voorkomende redenen die foutcode 118 Steam veroorzaken, worden hieronder vermeld.

 • Onjuiste internetverbinding.
 • Gebroken wifi-verbinding.
 • Stoom wordt geblokkeerd door Firewall en antivirus.
 • Sommige apps op je apparaat blokkeren Steam-games.
 • Verouderde Steam en ontbrekende integriteitsbestanden.
 • Aanwezigheid van virussen.
 • Verouderde stuurprogramma’s en besturingssysteem.
 • Achtergrondprocessen interfereren met Steam.

Hier zijn een paar eenvoudige effectieve methoden voor probleemoplossing waarmee u foutcode 118 Steam kunt oplossen.

Opmerking: zorg er altijd voor dat u een systeemherstelpunt maakt om uw pc te herstellen als er iets misgaat.

Methode 1: Basisstappen voor probleemoplossing

 • Verplaats uw router naar een andere plaats en controleer de internetverbinding.
 • Vermijd draadloze interferentie van apparaten zoals draadloze hoofdtelefoons, headsets, tv en nog veel meer.

 • Plaats uw pc dichter bij de router en controleer of de fout opnieuw optreedt.

 • Start uw pc opnieuw op. Hiermee worden alle tijdelijke problemen met uw Windows 10-pc opgelost.

Methode 2: Zorg voor een sterke internetverbinding

U zult niet geconfronteerd worden met Steam die geen verbinding kan maken met de server op uw Windows 10-computer, alleen als u een stabiele netwerkverbinding hebt. Als er obstakels zijn tussen uw router en uw computer, kunnen deze het draadloze signaal verstoren en ervoor zorgen dat Steam geen verbinding kan maken met de serverfout.

 • Zoek de signaalsterkte van uw netwerk en als deze erg laag is, verwijder dan alle obstakels tussen de weg. U kunt SpeedTest uitvoeren om uw netwerksnelheid te bekijken.
 • Vermijd te veel apparaten die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.

Methode 3: Start de router opnieuw

De veel voorkomende reden die foutcode 118 Steam veroorzaakt, is onvoldoende netwerksnelheden en een slecht signaal. Het verbindingsprobleem tussen de Steam-server en de client kan worden opgelost wanneer u uw router opnieuw opstart. Door dit te doen, brengt u een nieuwe internetverbinding tot stand tussen de client en de server. U kunt uw router opnieuw opstarten door onze handleiding Router of modem opnieuw opstarten te volgen. Nadat uw router opnieuw is opgestart, controleert u of u de fout hebt verholpen.

Methode 4: Maak opnieuw verbinding met internet

Dit is een andere eenvoudige oplossing die foutcode 118 Steam oplost. De pc met Windows 10 moet tegelijkertijd verbinding maken met Ethernet of met een Wi-Fi-netwerk. Controleer of deze voorwaarde van toepassing is op uw computer en als u een onderbreking vermoedt tussen uw bekabelde en draadloze verbindingen, sluit ze dan opnieuw aan zoals hieronder wordt aangegeven.

1. Verbreek uw netwerkverbinding, wacht even en maak opnieuw verbinding.

2. Als de Ethernet-kabel is aangesloten, verwijdert u deze van uw pc. Verbind het vervolgens opnieuw of verbind het met een Wi-Fi-netwerk. Dit zorgt ervoor dat er geen flikkering is tussen de bekabelde en draadloze verbindingen.

Methode 5: Voer de probleemoplosser voor netwerken uit

Om verschillende problemen met de internetverbinding op te lossen, kunt u indien nodig de ingebouwde tool op Windows 10 pc gebruiken. Door de Windows-hulpprogramma voor het oplossen van netwerkproblemen te gebruiken, kunt u veelvoorkomende netwerkgerelateerde problemen analyseren en diagnosticeren. Het is een systematisch proces dat, wanneer het stap voor stap wordt geïmplementeerd, u zal helpen om Steam te repareren die geen verbinding met de server kan maken. Volg onze gids Problemen met netwerkconnectiviteit op Windows 10 oplossen om basisstappen voor probleemoplossing te leren om alle netwerkgerelateerde problemen op te lossen met behulp van de probleemoplosser voor Windows-netwerkadapter.

U kunt de stappen in de handleiding gebruiken om wifi-verbindingen, Ethernet en alle netwerkadapters op uw Windows 10-pc te diagnosticeren. Controleer ten slotte of je Steam Store-foutcode 118 hebt opgelost.

Methode 6: Sluit alle achtergrondprocessen af

Als er conflicterende applicaties van derden op uw pc worden uitgevoerd, kan uw Steam-client willekeurige foutcodes activeren. Om foutcode 118 Steam op te lossen, sluit u daarom alle achtergrondprocessen door onze gids te volgen Hoe u een taak kunt beëindigen in Windows 10 op uw Windows 10-pc.

Controleer na het sluiten van alle achtergrondprocessen of Steam die geen verbinding kan maken met de serverfoutcode is opgelost of niet.

Methode 7: Update Steam Client

Als je een verouderde Steam-applicatie gebruikt, krijg je te maken met Steam Store-foutcode 118. Zorg er daarom altijd voor dat je een bijgewerkte versie van Steam en je game gebruikt voordat je deze start.

1. Druk op de Windows-toets en typ Steam. Klik vervolgens op Openen.

2. Klik nu op Steam in de linkerbovenhoek van het scherm, gevolgd door Check for Steam Client Updates… zoals hieronder aangegeven.

3. Als je nieuwe updates wilt downloaden, installeer deze dan en zorg ervoor dat je Steam-client up-to-date is.

4. Start Steam nu opnieuw en controleer of Steam die geen verbinding kan maken met de serverfoutcode nu is opgelost.

Methode 8: Systeembestanden herstellen

Als er corrupte systeembestanden in uw Windows-besturingssysteem staan, kan uw pc veel problemen met de internetverbinding hebben. Als u zeer recent foutcode 118 Steam ervaart, bestaat de kans dat uw computerbestanden corrupt of beschadigd zijn. Windows 10 pc heeft ingebouwde reparatietools zoals SFC (System File Checker) en DISM (Deployment Image Servicing and Management) waarmee u alle corrupte bestanden kunt herstellen. Lees onze gids over het herstellen van systeembestanden op Windows 10 en volg de instructies om al uw corrupte bestanden te herstellen.

Methode 9: Malwarescan uitvoeren

Aanwezigheid van virussen veroorzaakt conflicten en fouten zoals foutcode 118 Steam. Installeer dus betrouwbare antivirussoftware op uw computer en voer een volledige scan uit. Als u in de war bent over het uitvoeren van een malwarescan, raadpleegt u onze gids Hoe voer ik een virusscan uit op mijn computer? zal u daarbij helpen.

Als u malware op uw computer wilt verwijderen, raadpleegt u ook onze handleiding Hoe u malware van uw pc kunt verwijderen in Windows 10.

Methode 10: Windows bijwerken

U kunt ook foutcode 118 Steam op uw computer verwijderen door uw besturingssysteem bij te werken. Zorg er altijd voor dat u uw Windows-besturingssysteem hebt bijgewerkt en of er updates in behandeling zijn, gebruik dan onze gids Hoe u de nieuwste update van Windows 10 kunt downloaden en installeren

Controleer na het updaten van uw Windows-besturingssysteem of u verbinding kunt maken met uw netwerk.

Methode 11: Proxyserver uitschakelen

Soms, ongepaste netwerkconfiguraties op uw Windows 10-computer, zult u te maken krijgen met Steam die geen verbinding kan maken met de serverfout. Als je een VPN-service hebt geïnstalleerd of proxyservers op je pc gebruikt, lees dan onze VPN en proxy uitschakelen op Windows 10 en voer de stappen uit zoals beschreven in het artikel.

Nadat je de VPN-client en proxyservers hebt uitgeschakeld, controleer je of je Steam Store-foutcode 118 hebt opgelost. Als je toch met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, probeer dan verbinding te maken met een mobiele hotspot.

Methode 12: TCP/IP-protocollen resetten

TCP (Transmission Control Protocol) is een essentieel netwerkverbindingsprotocol dat regels en standaardprocedures via internet toewijst en identificeert. TCP/IP-protocollen zijn verantwoordelijk voor de overdracht van datapakketten van de zender en de ontvanger. Als er een conflict is in het proces, kunt u het besproken probleem oplossen door het protocol samen met het IP-adres opnieuw in te stellen. Volg onze gids over het oplossen van netwerkverbindingsproblemen op Windows 10 om TCP/IP opnieuw in te stellen.

Controleer na het implementeren van de stappen of je kunt repareren dat Steam geen verbinding met de server kan maken.

Methode 13: Google DNS gebruiken

Domain Name System (DNS)-adressen zijn verantwoordelijk voor het tot stand brengen van een netwerkverbinding tussen de client en de server. Veel technische experts hebben gesuggereerd dat het gebruik van Google DNS-adressen hen heeft geholpen om Steam te repareren die geen verbinding kon maken met de serverfoutcode. Volg hiervoor onze handleiding over het wijzigen van DNS-instellingen in Windows 10.

Methode 14: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Sommige incompatibele antivirusprogramma’s die op uw computer zijn geïnstalleerd, zorgen ervoor dat Steam geen verbinding kan maken met serverfouten. Om conflicten te voorkomen, moet u de beveiligingsinstellingen van uw Windows 10-computer controleren en controleren of ze stabiel zijn of niet. Om erachter te komen of de antivirussuite de reden is dat het netwerk het probleem blijft laten vallen, schakelt u het eenmaal uit en probeert u verbinding te maken met een netwerk. Lees onze gids over Antivirus tijdelijk uitschakelen op Windows 10 en volg de instructies om uw antivirusprogramma tijdelijk op uw pc uit te schakelen.

Als u geen Steam-problemen hebt ondervonden nadat u het antivirusprogramma op uw computer hebt uitgeschakeld, wordt u aangeraden het programma volledig van uw pc te verwijderen. Lees onze gids Forceer de-installatieprogramma’s die niet worden verwijderd in Windows 10 om uw antivirusprogramma van uw computer te verwijderen.

Methode 15: Wijzig de Windows Defender Firewall-instelling

U krijgt ook te maken met foutcode 118 Steam, vanwege een overreactieve of overbeschermende antivirussuite op uw Windows 10-computer. Dit verhindert de verbindingslink tussen de game launcher en de server. Dus om dit probleem op te lossen, kunt u Steam op de witte lijst zetten in uw Firewall-instellingen of het probleem tijdelijk uitschakelen.

Optie I: Steam op de witte lijst zetten

Om Steam in uw Windows Defender Firewall toe te staan, volgt u onze handleiding Apps toestaan ​​of blokkeren via de Windows Firewall en voert u de stappen uit volgens de instructies.

Optie II: Windows Defender Firewall uitschakelen (niet aanbevolen)

Als u niet weet hoe u Windows Defender Firewall moet uitschakelen, helpt onze gids over het uitschakelen van Windows 10 Firewall u hierbij.

Optie III: nieuwe regel maken in firewall

1. Druk op de Windows-toets en typ Windows Defender Firewall met geavanceerde beveiliging. Klik vervolgens op Openen.

2. Klik nu in het linkerdeelvenster op Inkomende regels zoals afgebeeld.

3. Klik vervolgens in het rechterdeelvenster op Nieuwe regel… zoals weergegeven.

4. Zorg er nu voor dat u de optie Programma selecteert onder Welk type regel wilt u maken? menu en klik op Volgende> zoals weergegeven.

5. Klik vervolgens op de knop Bladeren… die overeenkomt met Dit programmapad: zoals weergegeven.

6. Navigeer vervolgens naar het C:Program Files (x86) Steam-pad en dubbelklik op het installatiebestand. Klik vervolgens op de knop Openen.

7. Klik vervolgens op Volgende > in het venster Wizard Nieuwe inkomende regel, zoals weergegeven.

8. Selecteer nu het keuzerondje naast De verbinding toestaan ​​en klik op Volgende > zoals afgebeeld.

9. Zorg ervoor dat de vakken Domein, Privé en Openbaar zijn geselecteerd en klik op Volgende > zoals weergegeven.

10. Voeg tot slot een naam toe aan uw nieuwe regel en klik op Voltooien.

Helemaal klaar! Controleer of je Steam Store-foutcode 118 hebt opgelost of niet.

Methode 16: Netwerkstuurprogramma bijwerken

Zorg er altijd voor dat u bijgewerkte netwerkstuurprogramma’s gebruikt en dat als er updates in behandeling zijn, u wordt geadviseerd deze te downloaden en te installeren. Volg onze gids over het bijwerken van netwerkadapterstuurprogramma’s op Windows 10 om dit te doen. Nadat u uw netwerkstuurprogramma hebt bijgewerkt, start u uw computer opnieuw op en test u de netwerkverbinding. U zult Steam Store-foutcode 118 niet meer tegenkomen.

Methode 17: Netwerkstuurprogramma opnieuw installeren

Toch, als je met foutcode 118 Steam te maken krijgt, zelfs na het updaten van netwerkstuurprogramma’s, is er nog een andere oplossing om alle stuurprogramma’s op je computer te verwijderen en ze opnieuw te installeren. Dit proces stabiliseert de netwerkverbindingsproblemen, waardoor het netwerk het Windows 10-probleem blijft loskoppelen. Volg onze gids Drivers verwijderen en opnieuw installeren op Windows 10 om drivers opnieuw te installeren op uw Windows 10-computer.

Controleer na het opnieuw installeren van netwerkstuurprogramma’s of u zonder problemen verbinding kunt maken met het netwerk.

Methode 18: Netwerkstuurprogramma’s terugdraaien

Alle stuurprogramma’s van de huidige versies worden van uw pc verwijderd en de vorige versie ervan wordt geïnstalleerd wanneer u uw netwerkstuurprogramma’s terugdraait. Dit is een handige functie wanneer een nieuw stuurprogramma niet compatibel is met het systeem. Volg de stappen zoals beschreven in onze gids Hoe u stuurprogramma’s kunt terugdraaien op Windows 10 om Steam Store-foutcode 118 op te lossen.

Nadat uw Windows 10-computer de vorige versie van stuurprogramma’s heeft geïnstalleerd, controleert u of u zonder onderbrekingen verbinding kunt maken met het netwerk.

Methode 19: Tweak Hosts-bestand

Als het hosts-bestand items van Steam heeft bewerkt, wordt Steam geconfronteerd met het niet kunnen verbinden met de serverfoutcode. Daarom moet u de vermeldingen verwijderen om hetzelfde op te lossen. Hier zijn een paar instructies om hosts-items aan te passen.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + E om Verkenner te openen.

2. Schakel nu over naar het tabblad Weergave en vink het vakje Verborgen items in het gedeelte Weergeven/verbergen aan.

3. Ga nu naar het volgende pad naar het navigatiepad van Verkenner.

C:WindowsSystem32driversetc

4. Selecteer nu en klik met de rechtermuisknop op het hosts-bestand en selecteer de optie Openen met zoals weergegeven.

5. Selecteer nu de optie Kladblok in de lijst en klik op OK zoals afgebeeld.

6. Nu wordt het hosts-bestand als volgt in Kladblok geopend.

7. Verwijder alle gegevens behalve 127.0.0.1 localhost.

8. Sla het bestand nu op door samen op de toetsen Ctrl+S te klikken.

9. Sluit Kladblok af en controleer of u foutcode 118 hebt opgelost.

Methode 20: Onlangs geïnstalleerd programma verwijderen

Als u onlangs een nieuw programma op uw pc hebt geïnstalleerd en vervolgens foutcode 118 Steam ervaart, geeft dit aan dat het programma niet compatibel is met de stuurprogramma’s in de computer. Start eerst uw pc op in de veilige modus en controleer of u het probleem opnieuw ondervindt. Als u het probleem niet in de veilige modus hebt ondervonden, verwijder dan de toepassing of het programma dat u onlangs aan uw pc hebt toegevoegd. Hier is hoe het te doen. Volg onze gids Opstarten naar veilige modus in Windows 10 om uw pc op te starten in de veilige modus.

Controleer nu of het opnieuw optreedt in de veilige modus. Als u het probleem niet in de veilige modus hebt ondervonden, volgt u de onderstaande stappen om recent toegevoegde toepassingen te verwijderen.

1. Houd de Windows + I-toetsen samen ingedrukt om de Windows-instellingen te openen.

2. Klik nu op Apps.

3. Typ en zoek een recent toegevoegde applicatie in de lijst en selecteer deze.

4. Klik ten slotte op Installatie ongedaan maken.

Methode 21: Steam opnieuw installeren

Als je geen oplossing voor je probleem hebt gevonden, installeer Steam dan opnieuw volgens de onderstaande instructies.

1. Druk op de Windows-toets, typ Configuratiescherm en klik op Openen.

2. Klik nu op Een programma verwijderen onder het menu Programma’s, zoals weergegeven.

3. Het hulpprogramma Programma’s en onderdelen wordt geopend en zoekt nu naar Steam.

4. Klik nu op Steam en selecteer de optie Installatie ongedaan maken zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

5. Klik op de knop Verwijderen in het Steam Uninstall-venster om de Steam-app op uw pc te verwijderen.

6. Verwijder de Steam-map in het locatiepad Lokale schijf (C:) > Programmabestanden (x86) door op de Delete-toets te drukken.

De onderstaande stappen helpen je de Steam-app helemaal opnieuw op je pc te installeren.

7. Open de officiële website van de Steam-app in uw standaardwebbrowser en klik op de knop Steam installeren in de rechterbovenhoek van de startpagina.

8. Klik op de INSTALLEER STEAM-knop op de volgende pagina om de Steam-app op uw pc te downloaden.

9. Klik op het gedownloade SteamSetup.exe-bestand in de linkerbenedenhoek van de pagina om de Steam-app op uw pc te starten.

10. Klik op de knop Volgende in het Steam Setup-venster om de installatie van uw Steam-app op uw pc te starten.

11. Selecteer de taal van uw keuze in het volgende venster en klik op de knop Volgende in de wizard.

12. Selecteer de doelmap van de Steam-app door op de knop Bladeren… te klikken en op de knop Installeren te klikken om de installatie van de app te voltooien.

13. Klik op de knop Voltooien in het venster Stoominstallatie voltooien om de stoominstallatie te voltooien.

14. Maak een nieuw account aan of log in op je bestaande account met de inloggegevens op de Steam-app.

Nu heb je Steam met succes opnieuw geïnstalleerd op je Windows 10-pc.

Methode 22: Netwerkinstellingen resetten

Verschillende gebruikers hebben verklaard dat het resetten van de netwerkinstellingen ervoor zorgt dat Steam geen verbinding kan maken met de serverfout. Deze methode vergeet alle netwerkconfiguratie-instellingen, opgeslagen inloggegevens en nog veel meer beveiligingssoftware zoals VPN en antivirusprogramma’s. Volg hiervoor onze handleiding over het resetten van netwerkinstellingen op Windows 10

Methode 23: Systeemherstel uitvoeren

Als u onlangs uw Windows 10-besturingssysteem hebt bijgewerkt en later geconfronteerd wordt met Steam die geen verbinding kan maken met de serverfout, kunnen de nieuwste Windows-updatecomponenten de software op uw computer verstoren en het besproken probleem veroorzaken. In dit geval moet u uw computer dus terugzetten naar de vorige versie toen deze nog goed werkte. Volg hiervoor onze handleiding over het gebruik van Systeemherstel op Windows 10 en implementeer de instructies zoals getoond.

Controleer na het herstellen van je Windows 10-pc of je zonder problemen verbinding kunt maken met Steam-games.

***

We hopen dat deze gids nuttig was en dat je foutcode 118 Steam in Windows 10 kon oplossen. Blijf onze pagina bezoeken voor meer coole tips en trucs en laat hieronder je opmerkingen achter.

  Hoe de Windows Sandbox te configureren